Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Toxoplazmoza

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
ina (anonym)
Paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu... V lednu t.r. jsem po jistých zdravotních patáliích v loňském roce (abort ve 20.týdnu - důvod rozsáhlá infekce placenty) podstoupila podrobné krevní testy. KO v normě, FW mírně zvýšená, ale - co mě děsí jsou tyto tři závěry - nedávná reaktivace inf. EBV - anamnest. titr protilátek C, přítomnost cytomegaloviru (anti CMV KFR titr 16) a toxoplazmoza - v závěru - anamnestický titr protilátek. Je fakt, že můj organismus byl tou dobou dost vyčerpán jak fyzicky, tak psychicky. Toxo se zaléčila atb (žádná nemoc u mě neproběhla, (slyšela jsem také názor, že s ní tělo přišlo pouze do styku a vytvořilo si protilátky)), posiluji imunitní systém životosprávou, sportem, vitamíny ... momentálně se cítím skvěle, ale v hlavě mi to stále pěkně vrtá ... Na kontrolní odběry jdu po půl roce (červenec). Jen se mi nedostalo žádného vysvětlení a závěru ze stran lékaře. Co mě to vlastně komplexně postihlo (a proč? - že by imunitní systém)? Může mít tato "trojkombinace" na svědomí onen potrat? Mohu se dát po této stránce opět do pořádku? A jak? Moc a moc děkuji za odpověď.
24. Květen 2001 - 12:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Monika (anonym)
Všechny tyto tři nemoci mohou probíhat bez zjevných příznaků, popř. se projevovat nespecificky - únavou, bolstmi kloubů, zvětšením uzlin... Toxoplazmóza často způsobuje neplodnost či potraty. CMV může zase způsobit poškozní plodu. Do pořádku se můžete dát celkovým posilněním imunity - jak píšete: zdravou stravou, vitamíny - antioxidanty - betakarotn, vitamin C, E(ma vliv na plodnost), kyselinou listovou (proti poškození plodu) a dalšími B vitamíny, prostředky na celkové posilnění imunity (Vironal, popř. další prostředky tzv. regenerace v pentagramu a imunostimulační přípravky).
24. Květen 2001 - 22:00
Obrázek uživatele Návštěvník
ina (anonym)
Díky za Vaše znalosti! Od zjištění užívám Geriavit (Geriastim), kys. listovou, Ecko, poslední týdny Gynex, Cytovital, Renol, 70% stravy ovoce a zelenina, pitný režim ... uf, totální změna režimu, (sebezapření), ale cítím se fajn. Dřív jsem toto všechno opomíjela. Doufám, že kontrolní testy budou OK . (Jestli to vůbec lze - ještě vyvstává otázka - hodnoty se sníží nebo se testy stanou negativními?)Toxo je mi celkem jasná (syrové maso, tři kočičky doma), EB -jako civilizační virus, ale kde jsem si pořídila CMV?
28. Květen 2001 - 13:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Vim o svoji EBV + Toxo uz 6 let. Toho prelecena atb - od te doby anamnesticky titr protilatek (mela jsem priznaky - uzlinova forma), EBV - zhorseni vzdycky, kdyz se k tomu prida nejaka infekce, nebo psychicka zatez, zhorsuje se. Zivot s touhle kombinaci - nic moc.
28. Květen 2001 - 22:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
CMV se může přenášet vzduchem kapénkovou infekcí, kontaktem, pohlavním stykem nebo z matky na plod.Viry a bakterie se v organismu uchycují a pomnožují, pokud je v organismu pro ně živná půda, tzn. že organismus je znečištěn a je oslaben imunitní systém. Takže i celostní léčba by měla vést přes pročišťování organismu a posilňování celkové imunity.
11. Červen 2001 - 0:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucie (anonym)
Je mi 27 let a rádi bychom si pořídili miminko. Vzhledem k tomu, že moje kolegyně měla Toxopalzmozu a kvůli tomu potratila v 5 měsíci a rok poté porodila v 8 měsíci miminko, které týden poté zemřelo, mám nyní strach. Mám doma kocoura a mám tedy strach, že díky tomu, že jsem blízko mohu ji mít také. Nevím, je-li možné si pravidelně docházet na nějaké testy (na krev), jsem-li v pořádku a zajisté se toto vztahuje i na mého partnera. Lze nějak postupovat ?? Děkuji moc za odpověď.
6. Září 2001 - 16:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
To, že máte doma kocoura je sice rizikový faktor, ale nemusí to vždy znamenat, že určitě máte toxoplazmozu. O speciální laboratorní vyšetření na toxoplazmózu můžete požádat svého lékaře či gynekologa. Též je možno se nechat vyšetřit EAV přístrojem (elektroakupunktura dle Vola) s kterým pracují lékaři zabývající se celostní medicínou ( v Praze např. v institutu dr. Jonáše - viz. téma EAV vyšetření v kategorii alternativní metody léčby). Tímto vyšetřením se dá prokázat i zátěž mikroorganismy, která ještě není měřitelná konvenčními laboratorními testy.
11. Září 2001 - 22:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Magda (anonym)
Jsem dárce krve a kontrolním vyšetřením mi byly zjištěny zbytkové ak. protilátky na toxoplasmu ( Toxopl. ELISA IgG nad 240IU/ml silně pozit, ELISA IgM 1,13 pozit). Nevím o co se jedná, můžete mi prosím poradit a odpovědět?
26. Září 2001 - 7:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Vaclav (anonym)
Prodelal jsem silnou infekci EBV. Dnes, po 4 letech, se hodnoty srovnaly na IgM ELISA poz., 1.2; IgG ELISA poz. 29.5. Mivam dlouhodobe subfebrilie, poceni chodidel, po vestsi fyz. nebo psychicke namaze mam hned bolesti v krku, rymu, kasel. Kdyz dojde k viroze, teplota paradoxne klesa na cca 36,2, imunita nereaguje na viry. Leceni je pote dlouhodobe, casto s antibiotiky. Dokazete poradit?
27. Září 2001 - 15:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Jde o infekci toxoplazmózou. Popis onemocnění a způsob nákazy naleznete na http://www.doktorka.cz/run/nemoci/
2. Říjen 2001 - 11:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Doporučila bych vám vyhledat lékaře zabývajícího se celostní medicínou - můžete např. kontaktovat dr. Šáchu - na www.celostnimedicina.cz nebo v Praze Dr. Šárkovou v Institutu celostní medicíny na Žižkově - tel.0604/202925.
2. Říjen 2001 - 11:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
Dobry den, pani doktorko, poradte mi prosim, v krvi mi byly zjisteny viry EBV a CMV a nejaky hemophilus. V zime mivam hodne chripek za sebou, unavu pocituji, ale nijak vyrazne a mivam zvysene teploty. Da se techto viru nejak zbavit? Pokud se jich nezbavim, co mi mohou zpusobit? Doufam,ze nic vazneho, ale mam je uz dlouho. Dekuji za odpoved.
4. Listopad 2001 - 19:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Léčba je možná pomocí konstituční homeopatie či pomocí nosod (přípravky vyráběné procesem vysokého potencování-ředění původců onemocnění) v ordinacích celostní medicíny. Tyto viry mohou být příčinou tzv. únavového syndromu.
4. Listopad 2001 - 19:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Ve tretim mesici mi zjistili toxopl. na doporuceni jsem se rozhodla prerusit tehotenstvi. Mesic jsem pobirala antib. ale vysledky nejdrive klesli a pak stoupli (IgG 435-565-335,IgA 38-30-48, IgM 4,13-3,23-4,69)Vysledky jsou provadeny s 14-ti dennim intervalem. Muj lekar mi doporucuje cekat. Co mi doporucujete vy pani doktorko? Rada bych co nejdrive otehotnela. Dekuji
17. Listopad 2001 - 17:23
Obrázek uživatele Návštěvník
LENKA (anonym)
Je vhodná v případě silné pozitivity léčba na toxoplasmosu u malého dítěte a zda je nutné při přeléčení být neustále sledován a chodit na pravidelné odběry krve.Toxoplasmosa nebyla pravděpodobně vrozená.Děkuji
20. Listopad 2001 - 11:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Veronika (anonym)
Paní doktorko, při prvním těhotenství mi zjistili akutní toxoplasmovou infekci, která ale proběhla bezpříznakově.O dítě jsem přišla ve 13. týdnu těhotenství,byla jsem přeléčena kombinací antibiotik. Nyní jsou již testy vpořádku. Asi před 4 měsící jsem měla v gyn. stěrech E.Coli a ani po přeléčení antibiotoky tyto bakterie nevymizeli. Prý se tato bakterie může u některých žen vyskytovat normálně??Přejeme si s manželem miminko, ale zatím se nám skoro rok nedaří, ač poprvé jsem otěhotněla hned 1. cyklus. Mohla by mít prodělaná toxoplazóza nebo E.Coli vliv na mé otěhotnění??Děkuji.
14. Leden 2002 - 21:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Chtela bych se te zeptat Veroniko jak dlouho jsi mela toxoplazmozu, ja se s ni potykam uz od zari minuleho roku, take jsem brala antibiotika cely mesic, ale nic. Stale mam spatne testy. Prisla jsem o detatko ve ctvrtem mesici. Stale hledam informace, mam totiz strach abych mohla otehotnet az konecne skolim tohoto nerada parazita.
24. Leden 2002 - 21:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Paní doktorko, nahodnym odberem krve mi zjistili pritomnost titru IGG 240 na toxoplasmozu. Nemela jsem absolutne zadne priznaky, bolesti, FW,KO i jaterni testy mam v norme. Beru Sumamed na preleceni a ceka me jeste sono jater apod. Zajimalo by mne zda se te toxoplasmozy mohu uplne zbavit a zda mohu mit dite. Nevim do jake miry je u mne infekce rozbehla, nebot mi hodnoty Igg nic nerikaji. Dekuji za Vasi odpoved.
14. Únor 2002 - 11:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Ivana C. (anonym)
Vazena pani doktorko, muj pritel pred par lety prodelal toxoplazmozu, o ktere nevedel. Od te doby ma poskozenou ocni sitnici. Ale ted k memu problemu. V brze dobe chceme zalozit rodinu a ja se chci zeptat, zda je mozne, aby se to ze tuto nemoc prodelal projevilo na plodu ci na diteti. Dekuji Vam. Iva
15. Březen 2002 - 14:54
Obrázek uživatele Návštěvník
pavla (anonym)
Paní doktorko, je mi 27 let. Ve 12 letech jsem prodelala akutni toxo (KFR 1:512, po preleceni na inf. oddeleni klesly titry na 1:32), nyni planujeme rodinu.Nechala jsem si po 15 letech toxo premerit (KFR 1:64). Je to pouze pametova stopa, nebo je tato hodnota nebezpecna pro tehotenstvi? Dekuji Vam, Pavla.
12. Duben 2002 - 10:18
Obrázek uživatele Návštěvník
matka (anonym)
Patřím k těm co prodělali toxoplazmozu v těhotenství. Narodil se mi syn, který je postižený mentálně, fyzicky. Má retinopatii - je tedy slepý. V těhotenství mne informovala odbornice na toxo u těhotných, že dítě může být nanejvíš pomalejší ve škole (LMD).
15. Duben 2002 - 14:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Nahodny citatel (anonym)
Popri toxoplazmoze bola spomenuta LMD: je to Lahka (lava) mozgova dysfunkcia (slabsia cinnost). Deti ju ziskaju pri narodeni, aj pri fyzickom poskodeni mozgoveho organu (tlak) a mozgovy organ je viac vzrusivejsi, preto sa spociatku deti nevedia sustredit na vyuku, pripadne mozu zaostavat v uceni, vyvoji, az kym sa postupne nevyrovnavaju rozdiely kolektivnou vyukou u odbornika, pripadne aj za pomoci vyuky rodicmi. Su to normalne deti a aj sa tak k nim treba spravat. Priznacne u nich je oneskorenie zaciatku reci, vypadavanie predmetov z ruk, impulzivita, zdanlive nevnimanie vyucujucej osoby s neskorsim samostatnym zopakovanim pozadovaneho ukonu. Tiez napodobuju dospelych, takze bez kolektivnej cinnosti mozu pracovat aj s pocitacom... Inteligencia nebyva dotknuta. Vhodne su tiez relaxacne cvicenia, rychlejsie sporty, co zodpoveda ich sposobu reakcii. Postupne sa maju v skolskych zalezitostiach vyrovnat ostatnym a ostatne priznaky by mali odzniet tiez. Viac informacii najdete, ak napriklad na internete budete hladat vyraz feedback. V minulosti sa to liecilo v ramci poistenia zadarmo, dnes skor v sukromnej praxi, v SR 600 SK/HOD. Mali by k tomu byt aj male knihy pre rodicov. Pri spojeni s retinopatiou by mal odbornik urcic sposob vyuky. Autor tohto clanku nieje specialista na danu problematiku, odpoved je iba v ramci nahodneho precitania clanku.
13. Květen 2002 - 16:06
Obrázek uživatele Návštěvník
maria (anonym)
Pani doktorka, poprosim vas o radu. Moj manzel ma 32 rokov, v 17 rokoch mu diagnostikovali toxoplazmozu, lezal na infekcnom oddeleni /nevie cim ho preliecili/. Dva mesiace sme manzelmi a chcela by som vediet, ci moze mat toxoplazmoza vplyv na jeho potenciu /ci budeme moct mat deticky/, pripadne vplyv na nase buduce deticky.Za vasu odpoved vopred dakujem. Maria.
14. Květen 2002 - 13:15
Obrázek uživatele Návštěvník
borek (anonym)
Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat co pro mne znamenají výsledky krevních testů těchto pozitiv.parametrů:anti EBV VCA IgG ELISA 640+, anti EBV EBNA IgG ELISA+++,anti HSV KFR 256+, anti HSV IgM Elisa+,CD8supresor ly -18,6,eozinofilie 0,080,ASLO 341. Děkuji za odpověď
14. Květen 2002 - 15:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Pani doktotorko,moje sestra(16)je uz 3 tydny v nemocnici.Ma mononukleozu+Toxoplazmozu...+Ma kozni bourlive alergie na peniciliny.Dostala umelou vyzivu,ma zvetšenou slezinu, i uzliny,..Je stale nachlazena a od malicka trpi ekzemy a alergiemi...Cim to muze byt,ze ma tak chabou obranyschopnost?Co s tím?Doporučíte nějaké potravin.doplnky?Také velmi málo jí.(167 cm,46 kg)Dekuji
15. Květen 2002 - 20:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Jan L. (anonym)
Zdravím. Mám dotaz. "Prochodil" jsem mononukleozu a navic jeste toxoplazmozu. Zajimalo by me, zda horzi riziko poskozeni mozku ci zraku. V podstate jsem byl pul roku unaveny a hlavne me takrka neustale bolelo v krku. Teploty jsem mel pouze nizke a jen dvakrat, ale pocit, ze mam teplotu takrka neustale. Hrozi tedy nejake nebezpeci, ze doslo k poskozeni mozku ci zraku?Dekuji.
20. Květen 2002 - 18:28
Obrázek uživatele Návštěvník
borka (anonym)
Připadá mi,že odpovědi doktorky na tomto serveru nějak váznou. Nebo se mi to jenom zdá?
21. Květen 2002 - 16:52
Obrázek uživatele Návštěvník
veronika hoskov (anonym)
ziji cely zivot v kontaktu s kockama posledni 2roky mam kocky jen v byte chci se zeptat jak se mam chovat az budu chtit mit dite !?Dekuji VERONIKA
27. Květen 2002 - 23:03
Obrázek uživatele Návštěvník
borek (anonym)
Doktorko, prosila jsem vás o odpověď na svůj dotaz ze 14.5. ohledně výsledků krevních testů.Zítra to bude měsíc a odpověď nikde.Připadá mi,že tento server není moc aktualizován,co se týče diskuze.Prosím o nápravu.Ještě jednou děkuju!
13. Červen 2002 - 13:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Toxoplazmoza v minulosti by neměla mít žádný vliv na potenci vašeho manžela. Toxoplazmoza je nebezpečná pro ženy v těhotenství, může způsobit potrat či poškození plodu.
17. Červen 2002 - 23:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Příčin oslabené imunity může být mnoho. Jednou velmi častou příčinou je tzv. candidóza tj. narušení přirozené mikroflóry střeva v důsledku velmi častého užívání antibiotik. Takže pokud vaše sestra byla v dětství často nemocná a lékaři jí předepisovaly antibiotika, aniž by zajistily obnovu střevní mikroflóry ( bohužel to se děje velmi málo často - jsou k tomu potřeba speciální potravinové doplňky - lactobacilus acidophilus, B complex...), tak díky pomnožení kvasinek a plísní v organismu, které následně narušují střevní stěnu a dostávají se do celého organismu může být imunita silně narušená.Příčinou toho, proč některé děti jsou v dětství často nemocně zas může být krátkodobé kojení. Později nevhodná strava...Těžko přes internet poradit ten nejvhodnější přípravek. Možné by bylo zkusit postupně Vironal (podporuje imunitu, má protivirový, protibakteriální účinek a eliminuje plísně s trávicího traktu), Regalen (podporuje regeneraci jater, je vhodný k doléčení mononukleózy), Korolen (eliminuje plísně z organismu, používá se při léčbě toxoplazmózy) vždy současně s lactobacilus acidophilus (obnovuje přirozenou střevní mikroflóru) - vize informací naleznete o těchto výrobcích a jejich užívání naleznete www.001shop.cz např. v kategorii výrobky podle značek, podkategorie Profitness (lactobacilus) a Energy (vironal, Regalen, Korolen).
18. Červen 2002 - 0:08
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Bohužel diskuzních témat je zde již téměř 2000, takže nemohu stíhat okamžitě odpovídat na všechny dotazy. Navíc tyto stránky nejsou určeny k tomu, abych zde hodnotila laboratorní výsledky a stanovovala podle nich diagnózu, popř. léčbu. To by vždy měl stanovit váš lékař a vám to sdělit. Ve vašem případě byly stanovovány protilátky na EB - virus - původce mononukeózy a protilátky Herpes simplex viru )původce oparů). Testy jsou vždy doplněním klinického obrazu a potíží pacienta a protilátky se většinou sledují v několika následujích období, aby se zjistil vývoj nemoci.Například zvýšené ASLO - protilátky proti streptolyzinu, tvořenému bakteriemi zvané hemolytické streptokoky mohou mít mnoho příčin a jen vyšetřující lékař ví, proč vám toto vyšetření dělal a která příčina připadá v úvahu.
18. Červen 2002 - 0:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
MVDr. Hanuš Velebný k tomuto tématu radí:Kočka prodělává infekci pouze jedenkrát za svůj život a to většinou během prvních dvou let života (nejčastěji během několika prvních měsíců). V ojedinělých případech se může infekce opakovat v případě značného oslabení organismu, často však bez nového vylučování zárodků. Vzhledem k tomu, že období vylučování zárodků netrvá zpravidla déle než jeden týden, představuje kočka reálné nebezpečí pouze po nepatrný zlomek svého života. Aby kočka onemocněla, musí se nejprve nakazit, proto kočky, které neopouštějí domácnost, potažmo nechytají myši - nejčastější zdroj infekce, nepředstavují žádné nebezpečí. Dalším často opomíjeným faktem je skutečnost, že aby byly vyloučené zárodky schopny infekce, musí projít určitým vývojem (sporulací), který trvá 2-7 dní. Myslím, že v málokteré domácnosti se kočičí trus zdrží delší dobu. Jeden můj oblíbený patolog na informaci, že se někdo nakazil toxoplazmózu od své kočky, často odpovídá - "Vy žerete tejden starý kočičí hovna? No to musíte mít doma pěknej bordel!" Ve vztahu k předchozímu odstavci si je ovšem nutno uvědomit skutečné nebezpečí hrozí na místech, kde se často pohybují divoké kočky, zejména pak v místech, kde zahrabávají svůj trus, tedy na záhonech a dětských pískovištích. Další skutečné nebezpečí hrozí z masa. Infikováno může být maso všech hospodářských zvířat, drůbež nevyjímaje. Samozřejmostí každé kuchyně by mělo být její rozdělení na tzv. černou (nástroje, které přicházejí do styku se syrovými surovinami) a bílou (nástroje které přicházejí do styku s hotovými pokrmy). K přenosu infekce může dojít, pokud například nožem, kterým jste porcovali maso, nakrájíte zeleninu na salát, nebo chléb. Častým zdrojem infekce je také voda, která z masa stéká na pracovní desku a s níž přijde do styku mnohá z dále neupravovaných potravin. O ochutnávání syrového masa ani nemluvě. Spolehlivou desinfekcí masa je jeho zmražení, 48 hodin v -16°C zárodky spolehlivě odstraní. Co z toho plyne? Přestože vám nikdo nezaručí, že se žena od kočky nenakazí, skutečné nebezpečí je minimální a při dodržování základních hygienických návyků se téměř rovná nule. Chce-li se však žena skutečně vyhnout nákaze, ať její snaha začne spíše v kuchyni, máte-li zahrádku, doporučuji k práci s hlínou používat rukavice, vlastníte-li pískoviště, vyměňte písek za čistý a na noc je zakrývejte plachtou.
18. Červen 2002 - 0:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Daniel Rodrigue (anonym)
Vazena pani doktorko,bydlime na venkove a k nam na pudu obcas zavita cizi kocka a je zjevne, ze tam i prespava. Mam malou dcerku a jako kazde zvedave dite obcas chodime na pudu prozkoumavat co tam je. Muj dotaz zni: pokud by ta kocka nebo kocuor mel toxoplazmozu muze se decko infikovat? Jak se to vlastne na cloveka prenasi? Predem mnohokrat dekuji za Vas cas. S pozdravem D.R.
19. Červen 2002 - 8:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Dana (anonym)
Toxoplazmozmu způsobuje prvok "Toxoplasma gondii" a jde o antropozoonozu-tedy nemoc přenášenou ze zvířat na člověka.Přenašečem jsou kočky a kočkovití savci.Infekčním stádiem je odolná oocysta, která se vytváří ve střevě nakažené kočky a je vylučována trusem. Čerstvá infekční není,dozrává až po několika hodinách styku se vzduchem.Člověk je k nákaze vnímavý,v populaci je okolo 30% pozitivně reagujících lidí. Nákaza je možná v podstatě trojím způsobem:1)pozřením infekční oocysty(tj.pozor na důslednou hygienu hl. ruček po návratu z půdy, rukavičky atd.,) 2)pozřením infikovaného masa či vajec jiných mezihostitelů (člověk je jen jeden z asi 200 MZH!,další je třeba králík,kuře,holub...)3)transplacentárně.
28. Červen 2002 - 18:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Bronislava (anonym)
Vážená paní doktorko,mám zjištěnou neaktivní Toxoplazmozu a veškerá vyšetření jsou v pořádku. Jak¨é je riziko, jestliže chci otěhotnět. Je třeba před těhotenstvím přeléčení nebo ne? Děkuji za odpověď.
11. Červenec 2002 - 11:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Uz rok se potykam s toxo chtela bych otehotnet, ale bohuzel. Vyslechla jsem uz spoustu nazoru a vyzkousela antibiotika i alternativni medicinu, ale zadna zmena. Byla bych rada kdyby mi kdokoliv napsal svoje zkusenosti s timto skvelim parazitem. prochazkova"teleline.es Dekuji
31. Červenec 2002 - 0:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Neugebauerová K (anonym)
před pěti lety jsem prodělala akutní toxopl..Následovaly dvě léčebné kůry ATB. Asi po roce se mi začaly oběvovat,při pohledu na světlý podklad, malé drobné "řetízky". Tyto stále přibývají. Dokonce mi již vadí při čtení. V současné době opět vysoce pozitivní test na toxo. Mohou mé problémy s očima souviset s touto nákazou? Děkuji
6. Srpen 2002 - 22:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka M. (anonym)
Dobry den,chtela bych se zeptat.Jezdim cca jednou za mesic k rodicum meho pritele,a vsimla jsem si jedne pro me dost neprijemne a velmi odpuzujici veci. Maji doma 7 kocek, ktere se pohybuji jak v dome,tak i na dvore a na zahrade.Lezou vsude po dome.Na kuchynske lince tito lide maji stabilne jedno drevene prkenko na krajeni,na kterem casto behem dne sedi nektera z kocek,a pak na tom bezne krajeji syrove maso a ostatni potraviny.Mam strach jist jakekoliv jidlo tam pripravene,abych nechytla nejakou nemoc (napr.toxoplazmozu) Myslite, ze je mozne neco chytit?Myslim si, ze urcite ano, akorat bych potrebovala od vas radu,nebo potvrzeni mych obav. Mam zvirata velmi rada,ale myslim si ze tohle uz je zahravani si se zdravim.Dekuji.Lenka
20. Srpen 2002 - 13:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdena (anonym)
Dobrý den.Slyšela jsem, že žena, která prodělala toxoplazmózu, donosí pouze plod ženského pohlaví. Je to pravda?Děkuji.Nádvorníková
27. Srpen 2002 - 5:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Jitka (anonym)
Těžko. S toxoplazmou se v životě setkalo okolo 30% lidí, dejme tomu tedy kolem 15% žen(i když setkat se neznamená onemocnět,ale stejně). To by se pak rodilo výrazně víc holčiček než kluků, což se samozřejmě nepozoruje. Navíc by se o tom rozhodně zmiňovaly lékařské a biologické knihy, což se taky neděje.
28. Srpen 2002 - 10:54
Obrázek uživatele Návštěvník
leoš (anonym)
Dobrý den všem,mám také dotaz k problematice toxopl. Máme 3-leté děvčátko, které se jeví naprosto zdravě, přestože manželka měla zjištěnu v těhotenství toxoplazmozu. Tenkrát paní gynekoložka zjistila, že hodnoty (po dvou testech) jsou hraniční, ale toxopl. na ústupu a nic jsme tedy proti tomu nepodnikli a vše dopadlo výborně. Nyní je manželka znovu těhotná a znovu jí v testech vyšla toxoplazmoza. Bydlíme v jiném městě a máme jiného doktora a najednou to vypadá (podle doktorů) mnohem závažněji než poprvé - dokonce i radí vzdát se dítěte. Může mi někdo říci, zda je možné, aby stav byl horší než před 3 lety?
8. Říjen 2002 - 17:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Paní doktorko,prosím Vás o radu. Jsem v 7. týdnu těhotenství a právě jsem se dozvěděla, že jsem někdy vminulosti "prodělala" Toxoplazmózu.Podle mého doktora není nutná léčba a ani není pravděpodobnost poškození plodu,pokd nenastanou nějaké závažné okolnosti které nemoc aktivují. Poraďte mi prosím. Myslíte si že by bylo vhodné těhotenství ukončit,nebo opravdu není riziko tak velké a postačí kontrolní odběry krve? Děkuji za Vaší odpověď. J.
18. Listopad 2002 - 10:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Plod může ohrozit toxoplazmoza nově získaná v prvních 4 měsících gravidity (ve 40% přenost na plod) - akutní toxoplazmóza. Pokud jste prodělala toxoplazmózu někdy před otěhotněním, tak by to nemělo mít na zdraví dítěte vliv, pokud nedojde k aktivaci perzistující latentní formy toxoplazmózy - průkaz krevními testy.
19. Listopad 2002 - 9:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Jitka (anonym)
Jano, chápu vaše obavy o zdraví plodu, ale zamyslela jste se, co vlastně říkáte? To už se jako hodláte vzdát každého dalšího těhotenství a dítěte? Vždyť toxoplazmoza se ve vás může aktivovat kdykoli, v příštím, přespříštím...každém dalším těhotenství. Kdyby šlo o akutní záležitost, je to něco jiného, ale tohle? Podle mně-byla by to hrozná blbost. Přeju vám zdravé a krásné dítě.
19. Listopad 2002 - 20:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucie (anonym)
dobrý den paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit o váš názor a o radu: v září 2002 jsem ve 23. týdnu těhotenství potratila. Do té doby bylo dle slov lékařů vše naprosto v pořádku, krevní testy po abortu ukázali aktívní toxoplasmozu i když jsem na sobě žádné příznaky nezpozorovala. V listopadu jsem ukončila léčbu Biseptolem a Deoxymykoinem. Chtěla jsem se zeptat, kdy je podle Vás možné se znovu pokoušet o těhotenství, resp. po jak dlouhé době by měla toxo přejít do latentní formy. Je možné, že další těhotenství může být již prodělanou nemocí nějak ohroženo? Je možné tělu nějak pomoci, abych se s tímto prvokem nějak rychleji vyrovnalo? Předem vám děkuji za radu.
18. Leden 2003 - 0:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucie (anonym)
dobrý den paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit o váš názor a o radu: v září 2002 jsem ve 23. týdnu těhotenství potratila. Do té doby bylo dle slov lékařů vše naprosto v pořádku, krevní testy po abortu ukázali aktívní toxoplasmozu i když jsem na sobě žádné příznaky nezpozorovala. V listopadu jsem ukončila léčbu Biseptolem a Deoxymykoinem. Chtěla jsem se zeptat, kdy je podle Vás možné se znovu pokoušet o těhotenství, resp. po jak dlouhé době by měla toxo přejít do latentní formy. Je možné, že další těhotenství může být již prodělanou nemocí nějak ohroženo? Je možné tělu nějak pomoci, abych se s tímto prvokem nějak rychleji vyrovnalo? Předem vám děkuji za radu.
18. Leden 2003 - 0:15
Obrázek uživatele Návštěvník
pavla (anonym)
jano,také mi gynekolog zjistil kdysi prodělanou toxo...byla jsem těhotná a lékař mi řekl,že mám protilítky proti toxop.ale né akutní stav.donosila jsem krásnou BETYNKU 3,52kg a 49 cm.držím palce.moje dcera je zcela zdravá.pavla
22. Leden 2003 - 3:15
Obrázek uživatele Návštěvník
natalie (anonym)
Nebojte se, jsem prelecena na toxoplazmosu minuly rok, hodnoty v krvi sice stale jeste neklesly do normalni hodnoty, ale od doktoru mi bylo receno, ze budouci tehotenstvi prelecena toxoplasmoza naopak chrani, protoze ji uz podruhe nemuzeme dostat.Ale opakuji, ze musi byti uz prelecena a hodnoty protilatek v krvi musi byt v normalnich hladinach.Napriklad ja, pokud bych chtela, mohla bych otehotnet nejlepe az pristi rok, protoze jeste ted pretrvavaji vyssi hladiny v krvi.Nicmene vsem tem, kteri toxoplazmosu prodelaly, doktori radi urcite tehotenstvi planovat.
7. Únor 2003 - 22:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Iva (anonym)
Prosím Vás o radu v následující záležitosti. Nedávno mi pri testech na toxoplasmosu zjistili tyto hodnoty: Toxoplasmosa KFR 1:8 nízké hodnoty AB a Toxoplasmosa ELISA IGG 219 IU/ml silně pozitivní, ostatní hodnoty (IGM, IGA, IGE) jsou negativní. Vzhledem k tomu, že s partnerem plánujeme v letošním roce miminko, nevím, zda se mám zjistěnými výsledky znepokojovat. Moje praktická lékařka mi pouze sdělila, že jsem tuto nemoc prodělala zřejmě více jak před rokem (možná klidně už v dětství, zřejmě bez příznaků) a že se to neléčí. Ke gynekoložce se chystám v nejbližší době. Ráda bych věděla, jestli mohu bez obav otěhotnět, zda nehrozí poškození plodu a také jaké následky může mít prodělané onemocnění do budoucna na mé zdraví (fyzické i psychické), na co je třeba dávat pozor, čeho se vyvarovat a při jakých říznacích eventuelně znovu vyhledat lékaře. Předem děkuji za odpověď a užitečné rady.
11. Únor 2003 - 13:50

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama