48 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

olivový olej

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Jiří Nesrovnal (anonym)
Velice by mě zajímalo,zdali nemáte nějaké informace ohledně stahování špatného olivového oleje z prodejen.Zajímal by mě odkud se tento olej dováží,zdali se jedná o olej určité značky,nebo roku či měsíce dovozu,nebo se jedná o olej prodávaný jen v určité lokalitě nebo o distribuci po celé ČR.Díky'
9. Červen 2001 - 16:26
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Nebezpeci se tykalo zavadneho olivoveho oleje dovezeneho predevsim ze Spanelska a z Italie, ktery obsahoval nadlimitni mnozstvi aromatickych uhlovodiku, ktere by mohly podporovat vznik rakoviny. Znacky se jmenovaly Morales, El Mesón, Fiesta Brava, Monterreal a La Famosa. Vsechny byly stahnuty z prodeje v kvetnu. Takze nynisi muzete opet bezstarostne davat do salatu olivovy olej.'
1. Červenec 2001 - 1:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenca (anonym)
Máte někdo prosím zkušenosti s léčbou pomocí olivového oleje, s jeho větším užíváním, detoxikací apod. ? Nemůže uškodit ? Používat výhradně jen tento olej, nebo je to na vaření, kdy vlastně projde tepelnou úpravou, škoda ? Změní se jeho složení a vlastnosti tím, že se vaří /peče, smaží, dusí/ ? Není lépe ho tedy užívat jen za "syrova " ?Budu ráda za Vaše zkušenosti a rady. Pěkný den.'
21. Duben 2005 - 10:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Lenko,pochopitelně je nejlepší za studena, ale používá se i ke smažení, pečení! Pochop ale, že při jeho ceně je to velký přepych ho používat k těmto účelům.Jinak ol.olej je vlastně používán několik tisíc let a je tedy věky prověřen.Léčebné účinky bych ale nepřeceňoval! V každém případě je zdraví prospěšný ze všech olejů nejvíce, ale pozor je to také 100% tuk a tak se také po něm tloustne!'
21. Duben 2005 - 14:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenca (anonym)
Jasně, díky za odpověď. Vím, že používání tuků je vhodné snížit na minimum a když už tak používat jen zdravé tuky. Mě například vrtá hlavou, škodlivost olejů po tepelné úpravě, běžné oleje-které nejsou lisované za studena-tudíž jsou rafinované jsou prý velmi škodlivé pro tělo, jejich častým používáním si můžeme dokonce "uhnat" i rakovinu střev a podobně. Proto přemýšlím, jestli ten olivový olej, když si na něm třeba podusím zeleninu, nebo orestuju masíčko taky tolik škodí¨. Asi ne, že ? To bude myslím fakticky jen otázka peněz. Smažení samo o sobě je dost špatné, ale pokud chceme "zahřešit", tak na čem tedy smažit ? Spíše sádlo ? ... Asi radši zapomenout, že smažené dobroty existují ;-))) a dát si pěkně salátek s olivovým olejem a česnekem.Zlaté středomoří ;-)))'
21. Duben 2005 - 14:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdena (anonym)
Odpovědi na své otázky najdeš i tady na Doktorce. Mrkni se třeba na adresu http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=1511'
21. Duben 2005 - 16:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Bára (anonym)
Nemohl by mi prosím někdo poradit, které oleje jsou za studena lisované. Mluví se o jejich prospěšnosti, ale jak poznat, o které se jedná. Domů kupuji slunečnicový olej Vegetol (na smažení) a extra panenský olivový olej do salátů. Nikde se však nepíše, zda jsou lisované na studena či za tepla..?? Děkuji za odpověď.'
8. Srpen 2005 - 14:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Radka (anonym)
Na etikete musi psat: 100% extra panensky (nebo 100% extra virgin) olivovy olej je lisovany za studena. Melo by tam byt take napsano PRVNI lisovani. Ale i tam dochazi k zahrivani na urcitou teplotu. Aby jsi mela uplnou jistotu lisu zastudena, musela by jsi si koupit olej, ktery je lisovan kamennym lisem. Takovy olej koupis jen ve specializovanych prodejnach se zdravou vyzivou nebo si ho muzes objednat napr. na strankach www.biosfera.cz
8. Srpen 2005 - 19:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Radka (anonym)
Na etikete musi psat: 100% extra panensky (nebo 100% extra virgin) olivovy olej. Melo by tam byt take napsano PRVNI lisovani. Ale i tam dochazi k zahrivani na urcitou teplotu. Aby jsi mela uplnou jistotu lisu zastudena, musela by jsi si koupit olej, ktery je lisovan kamennym lisem. Takovy olej koupis jen ve specializovanych prodejnach se zdravou vyzivou nebo si ho muzes objednat napr. na strankach www.biosfera.cz
8. Srpen 2005 - 19:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Ája (anonym)
Pokud se někdo domnívá, že olivový olej je nějak extra zdraví prospěšný, má smůlu.Používání tohoto oleje pod tlakem reklamy olivové loby a obecných neznalostí energetického působení potravin nás časem může dostat do problémů.V oblasti středomoří, kde je masivně rozšířeno jeho použití je zodpovědný např. za zvýšený výskyt cukrovky.Pomineme-li tahanice kolem jeho panenskosti, zůstanou nám holá fakta, že tento olej je pro Středoevropana po většinu roku k použití naprosto nevhodný. A to i přes to, že obsahuje pár selektivně prospěšných látek. Olej však nepůsobí jen těmito prospěšnými látkami, ale komplexně.Pokud se nechcete dostat do zdravotních potíží, používejte olej sezamový, který je pro naše klimatické pásmo mnohem vhodnější, což se týká zejména zimních měsíců. Další alternativou je např. olej slunečnicový, který lze používat v teplejším ročním období.Máte-li na teploměru zrovna 30 stupňů ve stínu, pak lze akceptovat i olej olivový.'
9. Srpen 2005 - 16:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Takze pokud ziju v "pousti" tak je pro me olivovy olej prijatelny a pokud neziju v pousti tak pro me zdravi neni prijatelnejsi nez ostatni oleje. Tak ted z toho mam maglajs :-). Jediny co je pravda ze v ty pousti opravdu ziju :-(.
9. Srpen 2005 - 17:19
Obrázek uživatele Návštěvník
Ája (anonym)
Sice nevím, jak jsi to Petro, s tou pouští myslela, ale je to přesně tak.Pokud si na zdravou výživu pouze hrajeme, tak používáním olivového oleje už těžko něco můžeme pokazit.On je pouze jedním z mnoha omylů, kterých se můžeme dopustit.Mně šlo spíše o "fundamentalistickou" zdravou výživu bez kompromisů.'
10. Srpen 2005 - 11:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
:)myslela jsem to takhle, jsem ve spojenych statech jako studentka, ziji ve meste kde je cele leto kolem 35-40 stupnu Celsia. Dala jsem se tu na zdravou vyzivu a vubec se snazim zit zdrave...sport atd. Jen me zajimalo jestli ten dotycny co tu psal ze pokud ziji nekde kde je vysoka teplota tak memu telu ol. olej bude prospesny. Je to jen detail! Jen me to jajimalo protoze ol. olej je jediny ktery pouzivam...kdyz uz tak jedine ten:)
10. Srpen 2005 - 18:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Ája (anonym)
Tak to jo. Pro tyto teploty je olivový olej naprosto ideální, protože tvoří přirozenou součást horkého klimatu, v němž olivy rostou.V takových vedrech si jej můžeme dovolit občas i trochu na salát, ale ten by neměl být vyloženě vychlazený a oleje zas žádná kvanta.Já osobně používám olej slunečnicový a kukuřičný, který má při nižších teplotách klimatu, jaké jsou zde, nejmenší rizika.V zimě pak už jen olej sezamový.Olivový olej jen v případě, kdy ty teploty jsou podobné jako u vás.Jak jsem už ale napsala, tak výhradně pro tepelné úpravy pokrmů.Pro přímou konzumaci jsou vhodnější oleje přímo ve formě oříšků a semínek, protože nejde o koncentráty. V těle se proto lépe vstřebají.S těmi se to však nesmí také přehánět, protože to odnese např. žlučník, oči atd..V USA je těch diet fůra. Většinou nesou určitá rizika. To bezpečnější najdeš např. na stránkách http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0895295245/wholelifebooks/103-2900973-5549407'
12. Srpen 2005 - 14:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Podle mých zkušeností s olivovým olejem musím říct, že je pravdou, že se po něm tloustne, ale zároveň se po něm zlepšuje pleť a zažívání.'
3. Říjen 2006 - 15:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Mohu na vlastní kůži potvrdit, že se netloustne ani po olivovém oleji ani po nasycených tucích, ani se jejich konzumací nezvyšuje hladina cholesterolu v krvi a ani nejsou těžké pro játra a žlučník. Podmínkou ovšem je nekombinovat potraviny "tučné" s potravinami s vyšším podílem sacharidů. Tloustne se pokud se tato podmínka nedodržuje.'
10. Říjen 2006 - 16:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Jedine olivovy!!!
10. Říjen 2006 - 17:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
ergtertgdrgdrgz
16. Leden 2007 - 14:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Já (anonym)
http://olivovakucharka.webgarden.cz/
5. Srpen 2007 - 17:44
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Jano , já si naopak myslím, že po olivovém oleji se netloustne, aspoň já tedy ne a to ho sním hodně, když si ho dávám na topinky , tak chleba plave a s nadváhou problém nemám. Když jsem jedla sádlo, tak po něm jsem tloustla a kupodivu taky po rostlinných máslech, takže olivový olej doporučuju.'
5. Srpen 2007 - 18:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Adriena (anonym)
Jak olivový olej uchováváte? Normálně v lahvi ve tmě při pokojové teplotě?'
12. Květen 2008 - 18:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Adriena (anonym)
Upřesnění - jestli ho neskladujete třeba v lednici.'
12. Květen 2008 - 20:38
Obrázek uživatele Návštěvník
pro adriena (anonym)
ja ho mám normálně v kuchyni na stole'
12. Květen 2008 - 22:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Kaja (anonym)
Mam ho v kuchyni na lince, jeho chut v jidle nenavidim, ale mazu se s nim cela po sprchovani :-)
13. Květen 2008 - 9:30
Obrázek uživatele Návštěvník
lena (anonym)
a jaky kupujete je dobry ten jak maj v lidlu cca asi 130kc-pisou panensky,asi pulitr a nebo maj v lahvi umele litr asi taky 13Okc tisice lidi to kupuje,je dobry,ja vim ve zdravy vyzive maj nejlepsi ale to je tretinka 300kc,diky
8. Listopad 2008 - 17:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
panenský je nejlepší!'
8. Listopad 2008 - 17:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Na trhu je celá řada olivových olejů, ale který je ten nej...? Která značka? Popř. dá se to někde zjistit? Mám na mysli extra virgin /panenský/. Dík. P.'
7. Leden 2009 - 15:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Carbonell - z tech bezne dostupnych
7. Leden 2009 - 16:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Honza (anonym)
Na "jihu" mne učili výrobci olivového oleje, že ten lepší se pozná, když láhev převracím a uvnitř se tahají takové skoro jako "záclony". Prostě dělá to šmouhy. to se pozná, když je trochu olej chladnější. Málokdy ale takový v obchodě najdu. Někdy v obchodech Zdravé výživy. To, že je tam napsáno Extra Virgin ještě nemusí být z prvního lisu za studena. Je nutné zkoumat jak dalece jsou oleje lisované za studena ředěny s rafinovanými oleji. Obvykle to je drobným písmem uvedeno na vinětě. Kromě olivového oleje je skvělý olej z dyňových semen. Ten se obvykle prodává nerafinovaný. www.aloe-gel.cz'
12. Leden 2009 - 23:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Rob (anonym)
Honzíku, Honzíku, v roce 2009 napsat takovou krávovinu o ředění extra panenského oleje. To bylo možné tak v roce 2001, ne dnes.
25. Listopad 2009 - 17:03

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama