Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!
V úřadech a na školách jako úředníci a učitelé? To snad ne.
16. Listopad 2022 - 9:40
Návštěvník (anonym)
Korkáče mám taky, ale naposledy jsem si koupila Peter Legwood. Super pohodlné sandály, boty, pantofle nebo jak to nazvat. Teďka v nich chodím doma i v práci a jsou super. Péťa
16. Listopad 2022 - 9:43
Návštěvník (anonym)
Korkáče mám taky, ale naposledy jsem si koupila Peter Legwood. Super pohodlné sandály, boty, pantofle nebo jak to nazvat. Teďka v nich chodím doma i v práci a jsou super. Péťa
16. Listopad 2022 - 10:20
Marie (anonym)
Náhodou jsem objevila tuto diskuzi, celkem super některé příspěvky. Sama korkáče nosím od školních let a nosím je strašně ráda. Jsem prodavačka celý život a na nohou jsem nic jiného neměla než korkáče a neznám únavu nebo bolest nohou, třeba jako kolegyně. Ono být někdy na nohou celý den dá docela zabrat. Pracuji v brněnském Globusu a už i některé kolegyně objevily jejich výhodu, kdyż obuly korkáče. Ty nové na vysoké platformě a krásně vyměkčené vydrží mnohem déle než v dobách mého na studia, přesto nové kupuji každý dva roky.
Dnes jsou ale v módě těsné, nepraktické, neforemní a zdravotně zavadné boty. Znám jednoho kluka, co si odpálil palce v kanadách. Dnes je má deformované, nehty vzrostlé a celé chodidla jsou plná různých deformit a plísní. Kluk je nosil od dětství tak od 12ti. Dnes má kolem 25 a nohy i páteř jsou v čudu. Doživotní následky.
17. Listopad 2022 - 20:02
Petra (anonym)
Zrovna nedávno jsem řešila svoje ploché nohy u svého lékaře a ten mi řekl, jak nevhodná je obuv s pevnou podrážkou. Myslím s podrážkou, která se nikterak neohýbá a že právě díky tomu je tolik plochých nohou. Protože noha se nemůže ohýbat a je jen díky vlisům umělě stlačována vahou těla do obutí. Vůbec to nedoporučoval...
Co pamatuji, tak v časech mé školní docházky u koho lékařská prohlídka odhalila ploché nohy, měl doporučeno nosit korkové dřeváky,(rehabilitační sandály), prostě korkáče. Já navíc dostala i na míru udělané ortopedické vložky. Měla jsem hodně ploché nohy. Docela dost holek korkáče nosilo na doporučení, ostatní proto, že je měli asi ostatní. Jak jsem psala korkáče nosím celý život a s nohama problémy nemám a jsem na nich celý den. Každý i odborník může mít jiný názor a neohebné korkáče může doporučit. Já osobně na ně nedám dopustit. Dcera před pár roky začala nosit korkáče s haluxovou úpravou, začaly ji trochu uhýbat palce a právě tyto korkáče jí byly doporučeny na vyzkoušení. Tak u každého to bude individuální, ale všem bych doporučila péči o své nohy a jakékoliv zdravotní obutí nikomu neuškodí.
To je na mě? Pracuji v profesi, kde musím stále nosit lodičky. Mohu během dne střídat lodičky s vyšším a nižším podpatkem. Lodičky jsou kožené, je nutno si vybrat dle šířky chodidla, tak aby padly. Doma se pak přezuji do pantoflí, na večer do společnosti boty dle ostatního oblečení. Na sport tenisky. Nohy nejsou ani po dvaceti letech nijak zdeformované, naopak.
Taky jsem svoje nohy "svěřila" do péče korkáčů. Nosím je taky dlouho a chodím v nich doma i v práci. Mám normální s vyměkčenou stélkou, masážní i s úpravou na halux. Často je střídám, maximálně mě vyhovují a nemám nějaké deformace z neohebné obuvi.
Máte asi pravdu. Já byla rok nemocná a chodila doma v korkáčích a to málo venku v teniskách a po roce jsem si musela na lodičky znova zvykat. Ta noha byla úplně rozcapená.
Ano. Noha má být rozcapena, ale klenby mají být zachovalé. Korkáče to dělají úplně dokonale. Bosá chůze zase nohu rozcapí, ale může snížit klenbu. Jinak, na korkáče si musí nohy zvyknout. Samozřejmě, korkáče nejsou určené na dlouhé pochody, turistiku, sport a pod. Spíš jsou vhodné do školy, do práce i jako pracovní obuv v kanceláři, pro zdravoťáky, učitele, prodavačky, uradníky a pod. Dokonce, dnes jsou i vycházkové korkáče, které jsou vhodné na vycházkové nošení třeba i do města, krámu, na koupaliště a na kulturní akce a tak. Je třeba rozlišovat. I mezi korkáčema jsou kvalitnější, pohodlnější, ale i razantnejší, třeba ty masážní, anebo anticelulitární. Každý má možnost si vybrat dle použití ty správní.
Antilelulitidni dřeváky používám a jsou výborné. Jediný problém je naučit se v nich chodit. Mají patu o hodně níže než prsty, což je netypické a první kroky v nich jsou velmi zajímavé, skoro jsem se v nich zabila a spadla na záda. Jsou taky ortopedické, nechodím v nich tak často, ale jsou také výborné.
Škoda, že nejsou větší čísla od 41 výše. Jinak, myslím si, že v nich nohy vypadají hezky. Hlavně paty a kotníky. Je zřejmé, že na ně budou asi krom anticelulitidního působení působit taky příznivě.
Noha má být rozcapená? Aha, tak to jsi mimo. A pantofle v úřadech, učiteé, no jsi normální? To že je někdo buran chápu, když to nosí, ale jinak přinejmenším trapárna a nevkus. Ale jasně, u mužů na tom tak nezáleží jako u ženy, která má pak problém se obout do pěkných bot.
Při delším nošení v nich děsně bolí zadní části lýtka a přechází to až na stehna. Po čase však tyto bolesti přestanou. A souhlasím vypadají atypicky a velmi se mi líbí.
Proč ne? My na škole jsme měli učitelky, co nosili korkáče. A já jako student dokonce i na vysoké škole jsem nosil korkáče a i teď je nosím v práci a to pracuji ve skupinách s lidma. Je sice pravda, že krom mě korkáče nenosí nikdo z mužů a z žen jen několik. Nikdo se ale nad tím neoozastavuje. No a na rozcapenou nohu není až takový problém koupit boty. To já nohy klidně napěchuji i do holínek, anebo tramek, jen musím kupovat o 2 čísla větší...
Korkáče se vyrábí do velikosti 46 a velikost 42 - 46, předpokládám, že tuto velikost mají především muži. Jak říkáš, ať každý nosí co mu vyhovuje. Mimochodem několik co je nosí znám
Rozcapená noha. Přirozená poloha nohy, asi nejlepší naboso. Já preferuji ty korkáče. Nosím je opravdu většinu dne. Problém obout si lodičky i na vysokém podpatku nemám vůbec problém.
Ano dělají jen v dámských velikostech. Věřím, že i někteří muži by anticelulitidní dřeváky nosili. Jeden z nich je můj manžel, který má velikost 44. Psal už i jednomu výrobci, bohužel neúspěšně.
Dají se přesně popsat pocity, když velká mužská noha majestátně šlape v korkáčích! Neskutečný respekt a hluboká bázeň jde z mužských nohou v korkáčích!!
Komentáře
Stránky
Stránky
Přidat komentář