47 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Nejzdravější chleba na světě

10. Září 2018 - 0:23

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Romana (anonym)
Na stránkách o bezlepkové dietě jsem objevila recept na chléb, který by měl být nejzdravější ze všech chlebů na světě. Začala jsem si ho dělat a jím ho místo normálního chleba a hodně se mi zlepšilo zažívání a zmizel mi atopický ekzém. Recept je jednoduchý, potřebujete jen pohankovou mouku, bezlepkový kukuřičný kvásek, kmín, trochu soli a vodu.
17. Listopad 2013 - 10:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Romčo (anonym)
je to pitomost. Žádný nejzdravější chleba neexistuje. Pohanka je zdravá, protože ji lidi téměř nejedí. Kdyby byla hlavní obilovinou, tak by zas básnil, jak nezdravější je pšenice a nebo žito či oves. Pohanka obsahuje rutin, ten sice působí příznivě na cévy. Ale když pak jde člověk na sluníčko, tak může mít z toho potíže. Zkrátka všeho moc škodí. Pohanku jde konzumovat i jako kaši, s chlebem bych se nepekl. Podobně proso a jiné obiloviny a pseudoobiloviny. Pohanka vyjde z hlediska pěstování levněji než pšenice, velmi rychle se sklízí, snad jdou sklidit i u nás 2 sklizně nebo po něčem jiném. Dřív se s ní krmily prasata, než přišla do módy. Dnes je zbytečně předražená. Podobně proso, je zbytečně předražené. Kdo chce zdravější chleba, tak by měl zkusit celozrný, s žitnou moukou.
17. Listopad 2013 - 19:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Havranovi (anonym)
Romčo, ty jsi neskutečná...Asi jsi reagoval na můj příspěvek. Nikde jsem nepsal, že pohanka je obilovina, nepíše to ani Romana. Termín pseudoobilovina jsem nakonec i sám zmínil. Pohanka sice neobsahuje lepek, ale výživová hodnota potravin nemůže být hodnocena dle něčí alergie. Pokud jde o antinutriční látky, tak pšenice i žito jsou na tom lépe než pohanka. O těch aminokyselinách píšeš bláboly. Každá rostlinná bílkovina obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, ale žádná v ideálním poměru. Pokud člověk jí maso a nebo sní více např. chleba, tak získá všechny aminokyseliny v dostatečném množství. Pro představu, u ovsa by bohatě stačilo něco přes půl kila, u pohanky by člověk musel sníst asi tři čtvrtě kila, aby dostal doporučené množství všech aminokyselin. Ale hlavně, většina lidí jí maso a mléko, sýry, vejce, tak nemá smysl řešit složení aminokyselin. Pro zdravého člověka je lepší mít jako hlavní zdroj obilovin a pseudoobilovin pšenici, žito, rýži a proso než tu pohanku. Rutin v pohance v malém množství prospívá, ve velkém množství není ničím zdravým. Bezlepková dieta může mít X variant, nevidím důvod proč používat hlavně pohanku. Nic proti ní, ale měla by být je jednou z těch obilovin a pseudoobilovin, co člověk konzumuje a ne tou hlavní.
17. Listopad 2013 - 20:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Myslíte tento c (anonym)
http://www.hubnutibezhladu.cz/kvaskovy-pohankovy-chleba-bezlepkovy-recept/ Ale ten kvásek Sekowa vyjde draho, ne? Nebo se dá nějak nekonečně množit?
19. Leden 2014 - 17:03
Obrázek uživatele Návštěvník
M (anonym)
Kde ten kvásek Sekowa kupujete? Na netu je snad jenom ve dvou eshopech.
22. Leden 2014 - 23:00
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
Kde ten kvásek Sekowa...To je právě to. Si udělal reklamu jeden z nich.
23. Leden 2014 - 8:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Edita (anonym)
Tak jsem včera poprvé upekla pohankový kváskový chléb a byl chuťově lepší, než jsem čekala. Měl dokonce i křupavou kůrčičku.
9. Únor 2014 - 6:40
Obrázek uživatele Návštěvník
m (anonym)
To je právě to. Si udělal...Domnívám se, že jste teď uhodil hřebíček na hlavičku...
19. Únor 2014 - 18:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Pohankový chleba jím...Dobrý den. Nedaří se mi najít ten pravý recept na pečení chleba z pohanky. Po přečtení Vašeho příspěvu mám pocit, že jste ta pravá, která má zkušenosti. Prosím tedy o recept na pečení chleba z pohanky. Děkuji
2. Červenec 2014 - 12:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Lída (anonym)
Dá se ten bezlepkový kvásek Sekowa uchovávat a rozmnožovat? Jak přesně?
14. Červenec 2014 - 11:46
Obrázek uživatele Návštěvník
M (anonym)
Je možné pohankový chleba z kvásku Sekowa upéct i v domácí pekárně? Zpracuje, vykvasí pekárna ten i ten kvásek?
9. Srpen 2014 - 12:12
Obrázek uživatele Návštěvník
M (anonym)
opr. Zpracuje pekárna i ten kvásek? Nebo se musí nechat nakvasit mimo pekárnu.
9. Srpen 2014 - 12:15
Obrázek uživatele Návštěvník
25-ka (anonym)
opr. Zpracuje pekárna i ten...správnejsei by sa to malo udelat mimo pekarnu a pak tam vlozit
12. Srpen 2014 - 23:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavla (anonym)
Je možné pohankový chleba...Ano, kváskový pohankový chleba lze kompletně udělat v pekárně. Mám pekárnu Eta Duplica Vital, do které nasypu suroviny a ona vše automaticky namíchá, nechá nakvasit a upeče. Velmi snadné.
17. Říjen 2014 - 19:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Doubek (anonym)
Ano, kváskový pohankový...Pavlu, tuhle pekárnu taky máme a na kváskový chleba je opravdu výborná. Všechno se udělá samo.
19. Říjen 2014 - 11:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Bětule (anonym)
Já si různé chlebíky peču v domácí pekárně, akorát pořád střídám recepty a občas si k receptu něco vymyslím. Jinak potraviny na něho kupuju v Brně v Bioslunecnice, kdyby někdo chtěl tip :-)
21. Říjen 2014 - 17:30
Obrázek uživatele Návštěvník
smdm (anonym)
radějc návštěvě koopi ona neje ale umět opékanou ogurku
21. Říjen 2014 - 21:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Magda (anonym)
Týjo, obdivuju vás, že si pečete! Taky mě to láká, ale nemám odvahu si koupit domácí pekárnu, kdybych ji potom třeba nevyužila. Dá se to vyzkoušet i s nějakou formou a upéct v troubě? Mám doma něco takového: http://www.dommo.cz/Formy-a-misy-na-peceni/Ovalna-zapekaci-misa-KLAS-29cm-OK. Šlo by to v tom? A jak správně nastavit troubu? Mám jen tu klasickou horkovzdušnou.
22. Říjen 2014 - 21:09
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
Týjo, obdivuju vás, že si...Já peču jenom v plynové troubě a nebo v peci, tu domácí pekárnu bych nechtěla ani za nic. Chleba z není tak dobrý a je to taková divná kostka. A horkovzdušná trouba bude O.K.
23. Říjen 2014 - 11:29
Obrázek uživatele Návštěvník
Magdalena (anonym)
Na stránkách o bezlepkové...Díky za tip! Budu si kupovat domácí pekárnu, tak to určitě vyzkouším. Nemáte někdo pekárnu s bezlepkovým programem? Koukám na ni na Dommo.cz, ale nemůžu se tam dočíst, v čem ten program spočívá. Pekárnu si kupuji právě kvůli nesnášenlivosti lepku, kterou mi nedávno zjistili.
23. Říjen 2014 - 22:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Kostelka Milan (anonym)
Díky za tip! Budu si kupovat...Magdaleno, pár příspěvků víš doporučovali kolegové pekárnu Eta Duplica Vital. Je ipravdu nejlepší a dá se v ní dělat i bezlepkový kváskový chléb.
25. Říjen 2014 - 7:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Jessy (anonym)
Peču bezlepkový chleba s kváskem Sekowa, který tady byl zmíněn. Ale po upečení se mi zdá být takový ztěžklý, jako cihla, a taky na povrchu dost tvrdý (špatně se krájí, a drolí). Mám jej péct v přikrytém pekáči nebo odkrytém? A jak potom chleba uchovávat, aby změknul, nebo aspoň dále netvrdnul? Zabalený do utěrky, nebo v nějaké uzavřené dóze?
11. Leden 2015 - 14:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Iveta (anonym)
Ahoj všichni, právě jsem dopekla pohankový chleba a je parádní, naprosto jednoduchý... Tak vyzkoušejte ;-) 500 g pohankové mouky 2 polévkové lžíce psylia 2 malé lžičky soli 2 lžičky kmínu Různé druhy semínek 750 ml vody Všechno smíchat, nechat 24 hodin odpočinout na teplém místě. Opravdu dodržte dobu zrání těsta!!! Pečte na 220 v zapékací míse s pokličkou hodinu, pak pokličku sundejte a pečte, dokud nezezlátne. Já pokličku na zapékací mísu nemám, nahradila jsem alobalem. Tak dobrou chuť!
31. Leden 2015 - 22:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Jessy (anonym)
Ahoj všichni, právě jsem...Iveto, a opravdu ten chleba (bez kvásku, droždí) nakyne jenom s tím psyliem? Jaké psylium přesně používáš? Při jaké minimální teplotě by mělo těsto zrát? Díky.
1. Únor 2015 - 9:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Věra (anonym)
Ahoj všichni, právě jsem...Díky za super recept, včera jsem odzkoušla a výborný .. malinko mi pokazilo radost, že po upečení šel hodně rychle dolů a do rána byl sražený ... ale na chuti to neubralo .. nemáte nějaký fílg, aby zůstal krásně "nafouklý" a pórovitý? díky a pěkný den Věra
13. Květen 2015 - 14:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Jessy (anonym)
Podle Ivetina receptu taky peču (jenom mini chleba z poloviční dávky). Když je těsto v teple, tak pěkně nakyne i dříve, nevím, jestli je potřeba jej nechat zrát opravdu těch 24 h, nebo je možné upéct i dřív, když už zvětší objem. Stane se, že do trouby jej dám pěkně nakynutý, ale po pečení zmenší objem, a splaskne, tak nevím, jestli chleba nedávám do trouby překynutý. Každopádně je s tím míň práce než s kváskem Sekowa, se kterým se mi chleba nedaří.
22. Květen 2015 - 13:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Jenda (anonym)
Nejzdravější chleba? No pro mě jednoznačně Šumava. Dobrá šiska, hezky pomoučněná. Krajíc namazaný máslem, a s cibulí nebo parádní paštiku na to. Mňam, mňam...
22. Květen 2015 - 13:49
Obrázek uživatele Návštěvník
! (anonym)
Jej, to se krásně po něm prdí!!
22. Květen 2015 - 15:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Bilara (anonym)
S pekárnou Sana mám taky...Pekárnu Sana jsem nedávno taky koupila, chleba je díky ní jednoduchý a vždy se zaručeně podaří.
14. Červen 2015 - 20:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Helena (anonym)
Dá se ten bezlepkový...Kvásek Sekowa smíchaný s pohankovou moukou se dá množit a uchovávat v chladničce.
19. Únor 2016 - 20:16
Obrázek uživatele Návštěvník
? (anonym)
Ten kvasek Sekowa bude nějaký tahák peněz, když Google ho vůbec nezná. Nebo se pletu?
20. Únor 2016 - 1:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Nevím, (anonym)
Ten kvasek Sekowa bude...Ale všechny dobré věci, které jdou proti farmaceutické lobby, jsou z internetu odstranovany.
20. Únor 2016 - 9:03
Obrázek uživatele Návštěvník
ono (anonym)
Ale všechny dobré věci,...to zase až tak jednoduché s tím odstraňováním není. Takže, šup, zpátky do reality. Konec konspiračních teorií, google nabízí 160 odkazů.
20. Únor 2016 - 9:27
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
Ten kvasek Sekowa bude...Sekowa je třeba tady: http://www.dietashop.cz/cz-detail-169007728-kukurice-sekowa-kvasek-na-peceni-bez-lepku.html Nebo v eshopech v Německu.
20. Únor 2016 - 13:26
Obrázek uživatele Návštěvník
Dá se péct i be (anonym)
Pohankový chleba bez Sekowy, kvásku, kvasnic: http://www.probio.cz/recepty/recepty-podle-surovin/recepty-z-pohanky/ (recept úplně dole)
20. Únor 2016 - 13:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Magda (anonym)
Pohankový chleba bez Sekowy,...Ten recept nějak nefunguje, chleba mi vůbec nenakynul. Po upečení byl tvrdý jako podrážka. Z této zkušenosti soudím, že je nesmyslné, pokoušet o vyrobit chleba bez jakéhokoliv kvásku. Něčím se to kvašení přece musí nastartovat.
1. Červen 2016 - 8:01
Obrázek uživatele Návštěvník
El (anonym)
Ten recept nějak nefunguje,...Ten chleba bez kvásku peču, ale dávám míň vody, než je v receptu (peču jenom poloviční dávku). A mám v něm víc bublinek, než se Sekowou, tu se mi moc nedařilo nakvasit, a chleba byl jak placka, a ještě s tím bylo víc práce.
1. Červen 2016 - 20:46
Obrázek uživatele Návštěvník
:-) (anonym)
Chléb jakýkoli je zdravý jen tehdy, když se jí jako dříve. Rodina poměrně velká měla větší bochník i na týden. Z něj každý dostal takový půlkrajíc denně. Jinak brambory, polévka atd.. Dnes lidi jedí mouku-pečivo, chleba , jakoby lidmi nebyli. A v tom je zakopaný ten problém. K obědu-večeři pak těstoviny a na cukrovku zaděláno. Na obezitu taky, celkově přiliš sacharidů škodí. Chcete být zdravější? Zkuste sehnat jídelníček našich předků ! A to tvrdě pracovali a ne jako my, co se poflakujeme. Abychom nehnili zaživa, začali jste dělat sporty, jízda na kole atp, ovšem mezi tím sedíme a válíme se. Pak jeden krajíc chleba k snídani, další k svačině a to není ani poledne...Stačí jen jeden krajíc na den a pak jezte chleba jaký chcete bez následků.
1. Červen 2016 - 23:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Chytráku (anonym)
Chléb jakýkoli je zdravý...Nepřirozená potravina jsou především brambory. V evropské stravě nemají co dělat. Ještě před 200 lety se konzumovaly minimálně, protože byly drahé. Je to škrobovina až na půdu s šíleným glykemickým indexem. Takový chlebíček, zejména z něčeho jiného z vymílané pšenice je proti tomu prdelová polévka.
2. Červen 2016 - 19:19
Obrázek uživatele Návštěvník
El (anonym)
Je pravda, že někteří lidé opravdu celodenně jí pečivo, téměř ke všemu. Ale to je spíš lenost si něco uvařit, k večeři třeba jáhly, pohanku, rýži, brambory s rybou, zeleninou, kuřecím.. Jednodušší je rohlík s párkem nebo vlašákem, chleba se salámem, paštikou atd.
2. Červen 2016 - 19:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Božena (anonym)
Nepřirozená potravina jsou...Nj, prdelová polívka, ale většina lidí fakt žere jenom pečivo z dokonale vymílané pšenice. Ono se taky jiné špatně shání. Zkuste si sehnat pravé celozrnné pečivo. Schovává se to pod pečivo vícezrnné nebo cereální apod. Což je ovšem blbost. Celozrnné pečivo je takové, které obsahuje víc než 54% celozrnné mouky. A to se u nás nevyrábí. Jediná možnost jsou trvanlivé celozrnné chleby a pečivo z Deutschlandu nebo Rakouska. Našimpekárnám se to prostě péct nechce. Nebudou a nebudou, nerentabilní a podobné kecy. S bramborama plný souhlas. Ať si to žerou Amíci. V Evropě cizorodý druh. A přesto to denně miliony Evropanů žerou. Jak kdyby poslouchali kecy z Brusele.
2. Červen 2016 - 20:11
Obrázek uživatele Návštěvník
El (anonym)
A viděl někdo v obchodě pohankový chleba? Ale opravdu pohankový, ne že tam bude 10 % pohankové mouky, jinak pšenice, škroby, éčka, všelijaké zlepšovače chuti. Já ne, tak peču.
2. Červen 2016 - 20:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Gabriel (anonym)
A viděl někdo v obchodě...Dá se sehnat v Polsku. U nás těžko. Neviděl jsem ani pohankovou mouku. Myslím obyčejnou, natož celozrnnou.
2. Červen 2016 - 20:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Vrv (anonym)
Dá se sehnat v Polsku. U...Ano, v Polsku se dá koupit i taková vychytávka jako pohanka ve varných sáčcích.
2. Červen 2016 - 21:03
Obrázek uživatele Návštěvník
El (anonym)
Dá se sehnat v Polsku. U...Pohanková mouka se u nás sežene běžně, nejlepší má Šmajstrla, mechanicky loupanou. Celý jeho sortiment: http://www.pohankovymlyn.net/
2. Červen 2016 - 21:59
Obrázek uživatele Návštěvník
El (anonym)
Ano, v Polsku se dá koupit i...Ta je i u nás (Lagris), ale já těm umělým sáčkům moc nevěřím, jestli se z toho při vaření neuvolňují nějaké škodliviny. Nekupuju ani rýži v sáčcích.
2. Červen 2016 - 22:03

Přidat komentář

Reklama

Reklama