116 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Leukocyty a trombocyty

10. Září 2018 - 0:05

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Scarabeus (anonym)
Dobry den,mohl by mi nekdo rict, jake jsou standardni hodnoty (od do) u dospeleho cloveka v krvi (u leukocytu a trombocytu)?Pokud vim, leukocyty jsou bile krvinky, trombocyty krevni desticky.Domnivam se, ze hladina leukocytu ma neco spolecneho s imunitou a trombocyty se srazlivosti, je to tak?Predem diky za jakekoliv odpovedi.
25. Červenec 2005 - 15:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Manchester (anonym)
Scarabe tak si na netu zadej nějakej portál o krvi. Já jako laik vim že LEUKOCYTY= na starosti opravdu imunitu těla a jsou to bílé krvinky. Dělej se ještě na nějaké poddruhy a když máš třeba HIV tak tento vir napadá CD4lymfocyty,tedy jeden z druhů leukocytů a pak člověku selže imunita. Pokud máš v těle třeba nádor tak se okolo něj leukocyty shlukujou a snažej se ho zničit, krevní obraz pak tedy ukáže zvýšený počet leukocytů a to znamená že tělo s něčim bojuje.Ale nemusí to být vždy nádor,může to znamenat třeba i chřipku. ERYTROCYTY= červené krvinky které rozvádějí po těle kyslík,jejich životnost je snad okolo 3 měsíců,ale nejsem si jistá. TROMBOCYTY= krevní destičky které maj na starosti srážlivost krve. Když se zraníš tak se shluknou okolo postiženého místa,laicky řečeno rozhodí sítě a tim se rána zaceluje. Kdo má málo trombocytů tak se špatně a dlouho hojí. A hemoglobin je krevní barvivo. Jestli si to od doktorky pamatuju ještě dobře tak referenční meze by měly bejt: leukocyty: 4.0-10.7 takže třeba 5,7 (*) erytrocyty: 3.60-5.80 třeba 5,60 (*)trombocyty: 142-350 třeba 352 ( )* -lehké zvýšení.hemoglobin: 117-155 třeba 133.0 (*)Jestli mě paměť neklame,já ale fakt nejsem doktorka,no snad to tak bude.
25. Červenec 2005 - 22:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Trosku si te dovolim opravit:-) Erytrocyty - 4-5,3 Hemoglobin - 130-175 Leukocyty - 3,8-10 Hematokrit - 0,4-0,54 Trombocyty - 150-350
5. Červen 2006 - 22:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Erika (anonym)
Přeji krásný den. Chtěla jsem se zeptat, co to znamená, když má člověk zvýšené množství krevních destiček?
24. Srpen 2006 - 18:44
Obrázek uživatele Návštěvník
agata (anonym)
Znáš přesnou hodnotu,kterou jsi měla???Také mám zvýšené trombocyty.
25. Srpen 2006 - 13:55
Obrázek uživatele Návštěvník
karel (anonym)
Muzete mi poradit, jakym zpusobem zvysit mnozstvi bilych krvinek?
29. Srpen 2006 - 22:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Dobrý den, může mi někdo poradit co přesně znamená, když má člověk snížený počet leukocytů v těle?? Díky....
20. Listopad 2006 - 9:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Martin (anonym)
Dobrý den, právě v těchto dnech prožívám ne moc příjemnou věc. byl jsem léčen na EB virus, který mám v těle a který pravděpodobně může za nedostatek krevních destiček a bílých krvinek v mém těle. nevíte, jak se to dá léčit? teď už jsem v pohodě, ale stále jich mám málo, jestli není něco spešl na tvorbu leukocytů a trombocytů, moc děkuji.
20. Prosinec 2006 - 19:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Martin (anonym)
a když má člověk snížený počet leukocytů v těle, tak to může znamenat, že kostní dřeň, která je vyrábí může být poškozena, nebo tak ne. mMže dít vcelku závažná věc a taky třeba nic. protože důležitá je hlavně funkčnost leukocytů, ne jejich počet. normální člověk jich má kolem 8000 - 10000 v těle. já jich mám například 2000 a taky je to vcelku v normálu. ale kdyby byla postižena kostní dřeň, tak by to mohla být například leukémie.
20. Prosinec 2006 - 19:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
. .. ..
21. Prosinec 2006 - 2:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
prázdné místo
19. Leden 2007 - 7:40
Obrázek uživatele Návštěvník
__utma=48467763 (anonym)
prázdné místo
19. Leden 2007 - 7:41
Obrázek uživatele Návštěvník
__utma=48467763 (anonym)
prázdné místo
19. Leden 2007 - 7:41
Obrázek uživatele Návštěvník
__utma=48467763 (anonym)
prázdné místo
19. Leden 2007 - 7:41
Obrázek uživatele Návštěvník
__utma=48467763 (anonym)
prázdné místo
19. Leden 2007 - 7:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Kamila.Vavricko (anonym)
Prosím Vas mám už 2.roky snížené leukocyty 3.5.Vyšetřením mi nic nezjistili.CHodím jen na kontroli.Kdo by mi poradil co mi pomuže.
25. Únor 2007 - 17:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Ahoj, chodíš na imunologii? Máš nějaké potíže s častostí nachlazení a angín? Můžeš mít vrozeně snížené množství bílých krvinek. Pokud nemáš nijaké subjektivní potíže, pak je to na těch kontrolách v pořádku. Pokud potíže jsou, měla bys dostat nějaké látky na bázi faktorů, stimulujích tvorbu bílých krvinek a samozřejmostí je celkové vyšetření a objektivizace příčiny snížených hodnot. Norma bílých krvinek u dospělého je 4-9x10 na devátou na litr krve. Jak vidíš pokles na 3,5 není až tak daleko od normální hodnoty, takže opravdu, pokud jsi bez potíží netřeba se znepokojovat.
3. Březen 2007 - 17:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Hanka (anonym)
mam vyssi pocet trombocytu,chtela jsem se zeptat co to znamena.
11. Duben 2007 - 13:34
Obrázek uživatele Návštěvník
marie (anonym)
Zdravím, výsledky krevního testu mi ukazují výsledek Str. objem tromb 11,9 , ale já nevím, co tato zkratka vyznačuje. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji
2. Srpen 2007 - 18:40
Obrázek uživatele Návštěvník
pavel (anonym)
snizene leukocyty u me celkem uspesne reguluji pomerance a kvasnicove pivo (nechci delat reklamu svatecimu lezaku od bernardu:))
11. Březen 2008 - 9:38
Obrázek uživatele Návštěvník
lenka (anonym)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co stimuluje uvolňování trombocytů. Děkuji.
11. Březen 2008 - 16:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Koloman (anonym)
Mám nizsy pocet/56/trombocitu chcel by som to vediet co to znamená, a ako sa to lieci. Dakujem
12. Duben 2008 - 21:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Koloman (anonym)
Mám nizsy pocet/56/trombocitu chcel by som to vediet co to znamená, a ako sa to lieci. Dakujem
12. Duben 2008 - 21:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Terka (anonym)
ahoj chtela bych se zeptat co mam delat kdyz mam malo leukocytu a trombocytu?? a co bych mela po pripade jist aby se mi to zvysilo?? dekuju za odpoved .
16. Červenec 2008 - 12:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Šárka (anonym)
Ahoj, moje dcera 11let, má snížené množství leukocytů v krvi tj. 0,12 jak se prosím toto léčí a proč je tato hodnota tak nízká? díky Šárka
20. Srpen 2008 - 15:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Denisa (anonym)
Mam zvysene mnozstvo trombocytov, je ich viac ako 800, co je takmer trikrat viac. Viete mi povedat co to znamena? Som mlada zena, citim sa dobre a nemam ziadne problemy. Dakujem
21. Srpen 2008 - 20:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Jiří Tučka (anonym)
Mám zvýšený Str.objem tromcytů 12.2 co to znamená ?
2. Září 2008 - 11:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Anina (anonym)
S těch hodnot trombocytů,leukocytů, erytrocytů atd. jsem fakt mimo.Všude se uvádějí jiné hodnoty.Jak mám pak vědět,ketré jsou ty správné?
4. Září 2008 - 18:39
Obrázek uživatele Návštěvník
adri (anonym)
Dobrý den chtěla bych vědět co znamená zvýšení leukocitů,jaké jsou příčiny a léčba.Děkuji
24. Říjen 2008 - 14:45
Obrázek uživatele Návštěvník
věra (anonym)
mam trombocyty zvýšené 406 hemoglobin 97 a hematokrit 0,31 znamená to problém děkoji
30. Říjen 2008 - 18:52

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama