110 komentářů / 0 nových
Poslední

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Dobrý den, nevíte jestli se dá zjistit z krevního obrazu vir HIV? Děkuji
25. Leden 2010 - 13:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Odpověď : (anonym)
CRP je tzv. C-reaktivní protein. Je to bílkovina jejíž zvýšená koncentrace v krvi vždy signalizuje nějaký zánětlivý proces v organismu.
25. Leden 2010 - 13:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Odpověď : (anonym)
Katko, HIV virus se nediagnostikuje z krevního obrazu !!! Většinou se používá serologická diagnostika.
25. Leden 2010 - 13:22
Obrázek uživatele Návštěvník
katka (anonym)
fyziologicka hodnota crp je 0-5,0....ja mam treba hodnotu 5,9 chodim s tim uz pres rok ale nikde se zadny zanet nenasel a ja se citim v poradku:) jen me ted ceka operace tak sem zvedava co mi ktomu lekari reknou:(
1. Duben 2010 - 15:43
Obrázek uživatele Návštěvník
lol (anonym)
fyziologicka hodnota crp je...Ahoj já mám Crp 8,2 a nikam s tím nechodím :D takže to není moc vážné a ty fyziologické hodnoty musí být jiné
6. Duben 2010 - 8:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Jarka (anonym)
Ahoj já mám Crp 8,2 a nikam...Byla jsem u lékaře kvůli chřipkovým příznakům týden po kousnutí klíštětem - bylo provedeno CRP vyšetření s výsledkem pod 8 a tím vyloučena borelióza i encefalitida, ale encefalitida je virového původu... Co dál???
12. Duben 2010 - 15:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Naty (anonym)
Měla jsem plicní chlamydie, což je bakterie něco jako borelie a CRP v normě! Takže bych se tím asi moc neřídila..... Jinak CRP stoupá i u virových nákaz, jen ne tak vysoko. Chřipkové příznaky můžou mít i jiné nemoci, třeba systémové, autoimunitní - vlastní zkušenost.
12. Duben 2010 - 18:01
Obrázek uživatele Návštěvník
catchie (anonym)
fyziologicka hodnota crp je...Fyziologicka hodnota CRP je 0 až 10 mg/l. Od 10 do 40 mg/l se muze jednat o tehotenstvi, mirny zanet nebo virove onemocneni. CRP od 40 do 200 mg/l se vyskytuje pri akutnim zanetu a bakterialnim onemocneni. Nad 200 mg/l muze mit clovek pri vaznem bakterialnim onemocneni nebo pri popaleninach. Odpoved: Katko, lekari ti reknou akorat to, ze jsi v poradku :o)
1. Červen 2010 - 14:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Naty (anonym)
Hodnota CRP je 0-5 ne 0-10!!! A virové onemocnění je jen do 20, pak už jde o bakteriální zánět..., bližší specifikace: http://www.anamneza.cz/moduly/laboratornihodnoty.php?soubor=index1_3_4.php To slyším prvně takovou blbost, že v těhotenství je zvýšené CRP. Je to ukazatel zánětu a těhotenství teda zánět není!!!!!!!! Jinak bych Tě chtěla catchie vidět, jak jsi v poho s CRP 40 - dle tebe s mírným zánětem - chacha. Už jsi někdy byla nemocná? Vypadá to že ne. Tak neraď, když nevíš.
1. Červen 2010 - 15:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Alena (anonym)
Mám CRP 20,5 prosím o roda
11. Červen 2010 - 13:14
Obrázek uživatele Návštěvník
eva (anonym)
No nevím co čekáš za radu,jedině zajít k lékaři a zjistit původ.Ostatně,když Ti dělali odběr na CRP,tak asi nějaký byl.Neléčí se CRP,ale nemoc,která jej zvyšuje.
11. Červen 2010 - 17:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Kamil (anonym)
Hodnota CRP je 0-5 ne 0-10!!!...no co na to říct můj syn měl CRP 343 a skončil v dětské nemocnici v Brně na ipce na kapačkách ve 3 letech. A jedna pí----ča ve Zlíně na pohotovosti řekla že to je malý zánět nosohltanu. Tak je jedno jestli je to 0-5 nebo 0-10 ne to zas tak velký rozdíl není. Jinak nám řekli že do 10 je to ještě v pořádku že si stím tělo poradí.
17. Červen 2010 - 21:35
Obrázek uživatele Návštěvník
tony (anonym)
Ahoj, sím neví někdo, co...hodně železa může znamenat ,že málo piješ vodu, měl jsem to taky a doktorka řekla ,že jsem dehydratovanej
26. Červen 2010 - 7:58
Obrázek uživatele Návštěvník
to slecna Naty (anonym)
Hodnota CRP je 0-5 ne 0-10!!!...Mila Naty, bohuzel Te zklamu. Ano, CRP je skutecne reaktant akutni faze u zanetu, avsak to se preci nijak nevylucuje s tim, ze jeho hodnota je ve tretim trimestru gravidity skutecne zvysena! Pokud neveris, prosim nahledni od oficialnich dat. http://ciselniky.dasta.mzcr.cz/cd_ds4/hypertext/KVACE.htm K druhému bodu, 10 - 50 mg/l indikuje mírný zánět - lokální bakteriální infekce apod. Tak prosím neraď, když nevíš ;-) (odpusť, to jsem si nemohl odpustit) :-)
17. Srpen 2010 - 22:10
Obrázek uživatele Návštěvník
petra (anonym)
Dobrý den, Prodělala jsem těžkou hnisavou anginu měla jsem bolest hlavy kloubů celého těla. Bolest hlavy čím dál tím víc sílila tlačilo mě za krkem naštěstí po 4 a půl dnech zabral penicilin 750 ale CRP jsem měla 220 ve svých 22 letech to není normální. myslim že to byla mononukléoza. Ale myslela jsem že umřu....v pondělí jdu na další testy tak jsem zvědavá co mi teda řeknou....
30. Srpen 2010 - 20:54
Obrázek uživatele Návštěvník
andrea (anonym)
Dobrý den , prosím vás o radu o co by mohlo jít když hematokrit je snížený a MCV a MCH je ůplně nízký děkuji.
16. Září 2010 - 14:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
To je červená složka krve-znamená pravděpodobně,že jsi chudokrevná.Příčin je více-vegetariánství,diety,nadměrné krvácení a pod.Pokud tedy nebylo nic jiného ještě špatně.Léčí se podání železa.
16. Září 2010 - 20:01
Obrázek uživatele Návštěvník
alena (anonym)
jaká je správna hodnota crp v krvi?
8. Říjen 2010 - 14:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Péta (anonym)
Je CRP zvýšené při alergické reakci ?
8. Říjen 2010 - 14:17
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
hodnota je podle laboratoře do 10 při alergické reakci může být CRP zvýšené
8. Říjen 2010 - 20:12
Obrázek uživatele Návštěvník
J.Hyrat (anonym)
polib mi riťku :D
1. Listopad 2010 - 7:29
Obrázek uživatele Návštěvník
Denisa (anonym)
Prosím vás poraďte mi.. Sedimentace mi vyšla v pořádku, vyýtěry krku, jaterní testy všechno možné taky.. Přesto jsem už několikrát po sobě nemocná s bolavým krkem,velou únavou, nateklými uzlinami a horečkou.. To vždy po antibiotikách po pár dnech odezní a já zase funguju normálně. Jediné co mi bylo nalezeno, je prý hodně vysoké CRP..
6. Prosinec 2010 - 11:44
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Prosím vás poraďte mi.....CRP (C-Reaktivní Protein) je bílkovina tvořená v játrech, která se řadí do skupiny tzv. bílkovin akutní fáze. Koncentrace těchto bílkovin začne v různé míře stoupat, když se v našem těle objeví zánětlivý proces. Vzhledem k tomu, že zánětlivým procesem reaguje náš organismus prakticky na cokoliv, jsou zvýšené bílkoviny akutní fáze (a tedy i CRP) poměrně častým nálezem. K jejich zvýšení dochází u infekcí jakéhokoliv původu, u nádorových onemocnění i u autoimunitních chorob. U Tebe se patrně vždy jednalo o bakteriální infekci, která dobře reagovala na antibiotika, proto po pár dnech funguješ normálně a i hladina CRP bude normální - tzn. 0-5.
6. Prosinec 2010 - 18:01
Obrázek uživatele Návštěvník
evelina (anonym)
mam crp 27.4 a malo cervenych a bielich krviniek co mi je
10. Březen 2011 - 12:44
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
Tady to neřeš a běž se nechat vyšetřit
10. Březen 2011 - 18:03
Obrázek uživatele Návštěvník
klara (anonym)
syn ma 7 let cukrovku,astma,vysoky tlak.kozni exem,a ted mel strepkokoka v krku,zanet dutin a dovrsil to cernym kaslem,kdy dostal loni vitaminy na posileni imunity onemocnel.je lecen tak jak ma.prosim o nakou radu na posileni imunity?je mu13 let.dekuji
17. Březen 2011 - 8:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Dobrý den, je mi 37 let a chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby měl člověk rakovinu, pokud je hodnota CRP nulová? Mám už asi 2 měsíce různé problémy, přes bolesti svalů, teploty, následnou salmonelu, po jejím vyléčení bolesti v uzlinách na krku a kolem uší, lehká bolest v krku a po celou dobu až dosud silný pocit na zvracení. Mj. mi byl již asi před 2 lety diagnostikován náběh na žaludeční vředy a měla jsem vřed na dvanácterníku a cistu na vaječníku. Děkuji velice za odpověď.
24. Květen 2011 - 21:29
Obrázek uživatele Návštěvník
neklidna (anonym)
nechapu muj krevni rozbor prosim o radu s-crp 2/27 stred objem ery 96,9/97,8 trombocyty 183,0/144,0 hematokrit 0,12/0,14 stred objem trom.6,7/9,5 leukocyty 7,50/3,40 neutrofilni seg.0,750 lymfocyty 0,160 kogulace quickuv cas 17/17 quick inr 1,21/1,23 mam se obavat ze jsem vazne nemocna dekuji
15. Červenec 2011 - 17:02
Obrázek uživatele Návštěvník
doc (anonym)
určitě, jedná se o leukémii.
15. Červenec 2011 - 17:08
Obrázek uživatele Návštěvník
aška (anonym)
co v krevním obraze znamená zkratka HBER a jaká je její hodnota v normále
11. Září 2011 - 10:28

Stránky

Přidat komentář