Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
108 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

krevní obraz-CRP

10. Září 2018 - 0:06

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
agata (anonym)
Může mi někdo říct,co je to CRP při vyšetření krve????
29. Leden 2006 - 18:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucie (anonym)
CRP je vyšetření podle jehož hodnot se dá zjistit, jestli v těle naní zánět.
29. Leden 2006 - 18:53
Obrázek uživatele Návštěvník
viki (anonym)
Agáto,tímto testem se zjišťuje přítomnost C-rektivního proteinu v krvi. Ten ukazuje na přítomnost baktreriální infekce, tedy indikuje lékaři oprávněnost předpisu antibiotik.
30. Leden 2006 - 13:37
Obrázek uživatele Návštěvník
kociska (anonym)
Ahoj CRP je C - reaktivni protejn jedna se / teda tusim / :-) jde o to , ze kdyz je clovek nemocny a ma nekde zanet vets. bakterialninapr. tak to CRP leze nahoru, hodnota fyziologicka je do tech 10
15. Březen 2006 - 20:16
Obrázek uživatele Návštěvník
honza (anonym)
Prosím ví někdo co znamená v krevním obraze Neutrofil.Mám ho zvýšený a nevím co to je.Také mám napsáno abnormal WBC Pop,Lymphopenia%,Poraďte....
14. Srpen 2006 - 13:39
Obrázek uživatele Návštěvník
jana (anonym)
Co znamenají snížené lymfocyty?
15. Srpen 2006 - 7:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Co jsou to B-segmenty v krevním obraze?
10. Únor 2007 - 21:02
Obrázek uživatele Návštěvník
kofola (anonym)
Můžete mi prosím říct co znamená Hypochromní mikrocytarní latentní anemie+anizocytoza? a co je to v krevním obrazeMCV a MCH a RDW díky
15. Únor 2007 - 10:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Pozná se s krevního obrazu těhotenství?
12. Listopad 2007 - 13:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Martina-nepozná, na to je speciální vyšetření HCG.
12. Listopad 2007 - 13:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Lů (anonym)
Ahoj, sím neví někdo, co znamená, když mám snížené CRP (3.1) nebo hodně vysoký podíl železa(32.7) v krvi?
7. Leden 2008 - 13:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Renata Vašíčkov (anonym)
Jaké jsou hodnoty jaterních testů a co znamená když jsou vyší jedná se o ALT -ast-crp
9. Leden 2008 - 13:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
15. 3. 2006 20:16:19, kociska Ahoj CRP je C - reaktivni protein jde o to , ze kdyz je clovek nemocny a ma nekde zanet vets. bakterialni napr. tak to CRP leze nahoru, hodnota fyziologicka je do tech 10
9. Leden 2008 - 14:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Iveta (anonym)
Dobrý de.Pozná se z krevního obrazu rakovina?
12. Únor 2008 - 16:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Jako diagnosa se nepozná, k tomu slouží vyšetření na tumorové markery, ale nicméně, při rakovině mohou být i změny v krevním obrazu.
12. Únor 2008 - 16:57
Obrázek uživatele Návštěvník
lea (anonym)
Ked ma 1,5r.dieta viac ako mesiac crp kolisave medzi 50-90,neustale teploty viac ako mesiac a všetky ostatne vyšetrenia v poriadku,kde može byt chyba?Može ist?aj o rakovinu?Lkari po už 2tyždnovej hospitalyzacii,nemožu na nič prist!sme s toho zufaly.
26. Duben 2008 - 14:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Majda (anonym)
Najde se někdo, kdo mi poradí? Už rok se trápím, nemůžu dýchat, při sebemenší námaze(třeba při ujítí 30m) jsem totálně vyčerpaná a musím odpočívat, neustále jsem ospalá - a to spím i 12h denně, třepu se jako drahý pes, bolí mě v krku a mám zvětšené mízní uzliny na krku. Výsledky krve jsou celkem v pořádku, jen CRP mám 960. Co to je?
30. Duben 2008 - 14:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
CRP 960? No potěž pánbůh.
30. Duben 2008 - 14:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Nespletla ses ?
30. Duben 2008 - 14:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Evča (anonym)
Majdo, píšeš ze záhrobí? CRP již kolem 300 znamená již velmi vážné ohrožení, hrozí sepse, pacientovi mohou selhávat orgány. Pacient je obvykle odlifrovaný na JIP a dostává infuze.
1. Květen 2008 - 0:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Bára (anonym)
ahoj. chci se zeptat, dá se z krevního obrazu zjistit rakovina jazyka?diky
8. Květen 2008 - 23:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Ne,nedá.
9. Květen 2008 - 6:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Bára (anonym)
ste si jistá? vždyt krevni obraz by mel zjistit jestli je v tele neco spatne...tak co to muze zjistit?
20. Květen 2008 - 21:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Krevní obraz nám určí počet červených krvinek,krevní barvivo a počet bílých krvinek.U bílých se dělá ještě diferenciál,který rozebere složení leukocytů.Bílé krvinky reagují na infekci zvýšením -tedy třeba zánět zubu apod.Takže v počátečním stádiu se nedá rakovina jazyka určit.Máte-li podezření,obraťte se na zubního lékaře.Mohou se udělat onkologické markry.
21. Květen 2008 - 6:42
Obrázek uživatele Návštěvník
katka (anonym)
dobrý den, chci se zeptat jestli se při kontrolním odběru krve dá zjistit třeba rakovina plic nebo žaludku?děkuji
21. Květen 2008 - 13:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Z běžného krevního obrazu ne.Při podezření na nádorové onemocnění existují onkologické markry,ale taky jen při určitém druhu rakoviny.
22. Květen 2008 - 6:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Prosím,existují markery i na vyloučení rakoviny páteře? Děkuji.
22. Květen 2008 - 8:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Rakovina páteře není většinou primární,netuším co Vás vede k této otázce.Z krve se rakovina páteře až tak nepozná,nejsou speciální testy.Vyšetření CT,magnetická renonance objasní u této rakoviny více.
22. Květen 2008 - 13:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Děkuji za odpověď,pracujete ve zdravotnictví? Ještě jestli dovolíte, tak se zeptám,zda se domníváte, že při CT malé pánve by se prokázala rakovina páteře -vedou mi k tomu bolesti v okolí kostrče - jsem po histerektomii.Děkuji.
22. Květen 2008 - 17:56
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Může a také nemusí,je to složitější.Máte bolesti v oblasti kostrče.Tedy radím vyšetření na neurologii,gynekologii.Nebojte se,nejspíš to bude od páteře.Ale je to pro Váš klid,protože Vás to bude trápit a naruší to psychiku.Držím palce.
22. Květen 2008 - 19:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Konečně super IQ test ke kterému dostanete i certifikát, záruka kvalitního výsledku. Vyzkoušejte http://cz.iq-test.eu/?d=12534
22. Květen 2008 - 19:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Beny (anonym)
Ahoj, může být CRP výrazně vyšší (cca50) i při mykóze? Děkuju
14. Červenec 2008 - 21:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Nina (anonym)
Prosím poraďte. Jaký doplněk je vhodný při sníženém počtu červených krvinek. Děkuji.
18. Srpen 2008 - 9:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Zuzana (anonym)
Ahoj, chtela jsem se zeptat na nazor nebo zkusenosti. Moje prvni faze byla onemocneni hnisavou anginou, na ni jsem dostala 2x sumamed a codein na neprijemny kasel, jenze jsem ji asi nedolecila a sedlo mi to na prudusky, takze druha faze byla silna bronchitida, dostala jsem 2x zinnat a ambex na kasel. Po tydnu se stalo, ze jsem prestala hybat pravym zapestim-treti faze, bolest byla silena, nestiskla jsem ruku, ani jsem se nepodepsala. Na to jsem dostala diclofenac, bolest povolila, ale ted po 2 tydnech stale pri vetsi zatezi zapesti boli. V krevnim testech jedine co vyslo zvysene bylo CRP. Co to vsechno muze znamenat? Diky.
27. Srpen 2008 - 13:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Simona (anonym)
Mám 14 měs. dcerku, se kterou jsem byla během 1 měsíce 2x hospitalizována v nemocnici po 10 dnech a měla zvýšený CRP 121 a jednou 116 , po propuštění domů z nemocnice za 4 dny má znovu zvýšenou teplotu a já sleduji , jestli se ji zase netvoří lymf. uzliny. Prosím poraďte. Díky.
23. Září 2008 - 8:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Pro ZUZKU-myslím že může jít o revmatoidní artritidu,ale to se musí vzít specielní odběry na revm. faktor.Toto onemocnění je zánětlivé onem. drobných kloubů a dost bolí a omezuje pohyb.Taky by mě zajímalo jako Ninu co je dobré na červ.krvinky,taky jich mám málo.Díky
23. Září 2008 - 13:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Na zvýšení červených krvinek je dobré železo s kyselinou listovou od firmy Favea-v lékárně asi 40,-Kč
23. Září 2008 - 15:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
Na krvinky je dobré železo +kys.listová od firmy Favea-v lékárně asi 40,-Kč.
23. Září 2008 - 17:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Milena (anonym)
Znám dietetický výrobek, který kromě mateří kašičky obsahuje dvojmocné železo ve formě chelátů, z toho důvodu představuje významnou formu prevence při anemiích.Chutná po lesních plodech. Informujte se na stránkách REVITAPLUS. Konkrátně - Revita FE Milena
8. Březen 2009 - 20:44
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Ja bych zkusil cervenou repu. To ovsem nemam ze sve hlavy a barevna souvislost je zda se v tomto pripade ciste nahodna. Tezko hodnotit, jak by bylo kdyby se to nuzivalo. To je vzdy problem.
8. Březen 2009 - 23:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
na červené krvinky se bere kyselina listová a aktiferin,rano avečer
9. Březen 2009 - 9:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
komu způsobuje aktferrin zácpu,radím zkusit chlorellu nebo zelený ječmen.já osobně jsem měla po několika letech krevní obraz v normě a bez zácpy
9. Březen 2009 - 9:39
Obrázek uživatele Návštěvník
Silva (anonym)
Dokáže mi někdo vysvětlit,jak je možné, že CRP mi vyskočilo na 70 a týden po dalším odběru pouze 6? Podotýkám, že jsem nebyla nemocná ani nachlazená.Díky.
16. Květen 2009 - 9:40
Obrázek uživatele Návštěvník
petr (anonym)
dobrý den, chtěl jsem se zeptat , jak moc je nebezpečná rakovina páteře? děkuji.
3. Červen 2009 - 18:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel (anonym)
Petře, myslím , že moc ani ne...záleží kdy ti to propuklo, ale do 1-2 let budeš 100%bez obtíží.Možná , že i dříve.
19. Červen 2009 - 8:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Může to vyvolat onemocnění štítné žlázy,nechte si vzít krev na TSH a protilátky
29. Červen 2009 - 16:03
Obrázek uživatele Návštěvník
MJ (anonym)
Mám zvýšený CRP 46 jednotek. CO s tím dělat?
18. Září 2009 - 18:17
Obrázek uživatele Návštěvník
dr (anonym)
V těle je zánět-je třeba zjistit kde a léčit.Tady to asi není správná volba.
18. Září 2009 - 18:24
Obrázek uživatele Návštěvník
eva (anonym)
CRP je vyšetření podle jehož...Co značí, když mám vyšší D-Dimery, čím je to způsobeno? Díky za odpověď
5. Říjen 2009 - 15:03
Obrázek uživatele Návštěvník
dr. (anonym)
Obecně to značí vyšší koagulaci.Asi se vyšetření dělalo ohledně žilní trombozy.Faktorů způsobující vyšší hodnoty je více-to musí došetřit lékař.Berete antikoncepci?Může to být příčina,ale to je jen odhad.
5. Říjen 2009 - 17:11

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama