Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
393 komentáře / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

kortikoidy

10. Září 2018 - 0:04

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Ahojky, zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s léčbou kortikoidy, jak jste při tom přibírali a případně hubnuli. Už měsíc a půl tenhle sajrajt musím užívat, přibrala jsem asi 7 kg a nemůžu se jich (za stálé léčby) zbavit. :o(
26. Duben 2004 - 10:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Violet (anonym)
Ahoj , ano , bohuzel na kortikoidech se pribira na vaze , jsou to temer zazracne leky , ale todle je jejich nevyhoda . Pri predavkovani hrozi az Cushinguv syndrom . Porad se s lekarkou , ktera ti je predepisovala !! Co vim , nemaji se uzivat dlouho !
6. Červen 2004 - 17:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
Radím kortikoidy obejít velikým obloukem. Dovolím si nesouhlasit s jejich zázračností. Určité problémy dokáží potlačit na úkor dalších, usazují se v těle a mají samé negativní dopady nejen přibírání na váze, předčasné stárnutí kůže (což mi ve slabé chvíli přiznala i lékařka)a mnoho dalších. Na otázku čím je nahradit ale neodpovím, protože každý člověk si volí svou cestu v životě a musí sám pochopit spoustu souvislostí přírodních zákonů a na nich založenou léčbu.Přečetla jsem mnoho různých knížek a dávala si věci dohromady nejen co se kortikoidů týče a dnes jsem zdravá a k lékařům nechodím ač mi řekli, že jsem nevyléčitelně nemocná. Přeji všem hodně sil a vždycky jen správná rozhodnutí.
13. Červen 2004 - 13:44
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Tak už jsem bez nich, ale přibrala jsem po nich za 4 měsíce 20 kilo a nejde to dolů. Měla jsem jim tenkrát podepsat revers. :o(
22. Červenec 2004 - 13:19
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Dovolte, abych se přidal k Vaší diskusi. Jsem lékař, pracuji jako homeopat a jsem atest. specialista v jednom z oborů. Ze své zkušenosti mohu říci, že LÉČBA KORTIKOIDY VE SVÉM DŮSLEDKU NEDOPADNE NIKDY !!! DOBŘE. Jedinou výjimkou jsou některé akutní, život ohrožující stavy, kdy kortikoterapie může rozhodným způsobem přispět k záchraně života. Všechny ostatní indikace jsou jen výrazem léčebné bezmocnosti. Úvodní rychlá zlepšení, jsou po krátké době vystřídána recidivami a potřebou dalších a vyšších dávek. Za úspěch nelze ani považovat skutečnost - kdy např. ekzém léčený kortikoidy zmizí a už se neobjevuje. NENÍ VYLÉČENÝ - JE POTLAČENÝ - do hloubi organismu a místo ekzému se rozvíjí většinou astma, ale i jiné nemoci, závažnější než původní astma. Situace, kdy kortikoterapie stabilizuje některá zánětlivá, destruktivní či degener. onemocnění za to VŽDY ZAPLATÍTE - únavou, obezitou, otoky, celkovou nevůlí atd. Kdo můžete, NEZAČÍNEJTE S TOUTO LÉČBOU a kdo už jste pod jejím vlivem, zkuste se z toho vyvléknout. Někdy to bohužel nejde a omezení nebo vysazení kortikoterapie vede k dramatickým zhoršením zdrav. stavu. Je katastrofou, že již malé děti užívají kortikoidy denně, celoročně, nikdo si nedovede představit důsledky takového počínání...
22. Červenec 2004 - 13:32
Obrázek uživatele Návštěvník
A¨ida (anonym)
Velice děkuji Pavlovi, za jeho odbornou radu. Sama mám s kortikoidy zkušenosti i když velmi krátkodobé bez tak drastických vedlejších účinků.Jen vám mohu potvrdit, že recidiva nemoci je zaručena ve větším rozsahu. Moje švagrová takto "rychle a bezstarostně" léčí atopický ekzém svého syna.Stále se najdou lékaři, kteří jí jej předepisují. I přes to, že jí můj otec donesl literaturu a mluvíme s ní při každé příležitosti.Správně jsem napsala bezstarostně, protože tak se chová...slepá a hluchá(i přes počínající astma). Doufám, že tvůj přispěvěk odradí další, kteří o léčbě zatím jen uvažují a hodlají se drasticky podepsat třeba na zdraví svých potomků, což je neodpustitelné. Ještě jednou děkuji.
22. Červenec 2004 - 13:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
Pavle, naprosto souhlasím s každým slovem, které jste tady napsal. Je ale spousta lidí, kteří v zázračnost chemie věří a nedají si to vyvrátit žádnými argumenty. Je milé, že jako lékař jste napsal právě to, co jste napsal, protože ani lékaři si většinou na zázračnou chemmi nenechají sáhnout.
22. Červenec 2004 - 16:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Ahoj Pavle, Váš příspěvek mě zaujal, protože určitě víte o čem píšete. Ale tvrzení "NIKDY nezačínejte s touto léčbou" se mi zdá příliš černobílé. Sama asi měsíc beru nízké dávky prednisonu a nežádoucích ůčinků sem si víc než vědoma. Sestra (20) od tří let bere kortikoidy skoro stále a proto moc dobře vím, kam tato léčba může vést. Ovšem pokud je rozhodování v kategoriích např. velice rychle oslepnout nebo tenhle vývoj zpomalit za cenu vedlejších účinků, tak je pro každého člověka asi rozhodnutí jasné. Samozřejmě souhlasím, že je lepší se lékům tohoto typu vyhnout velkým obloukem, ale co chcete dělat, když je Vám 25 let, máte oteklé klouby v celém těle, nemůžete udělat ani krok a nesteroidní léky vůbec nepomáhají a situaci navíc ještě komplikují?!
23. Červenec 2004 - 13:44
Obrázek uživatele Návštěvník
A¨ida (anonym)
Katko, je potřeba pátrat po příčinách nemoci . Ne potlačovat příznaky, jak se často děje při obvyklých léčbách. Nechci tady zasvěceně kázat, ale pokus se nad tím, alespoň zamyslet.Já jsem příznaky své kožní choroby po mnoha letech marné léčby zmírnila(teměř do vymizení) změnou stravování a pročištěním tlustého střeva. Ne mazáním ložisek kortikoidy!!!Byl to sice daleko rychlejší a efektnější zásah s kortikoidy, ale stejně rychle přišlo rozčarování a recidiva.Uvědomuji si, že jsou asi choroby zapeklitější než ta moje, ale přesto stojí za to zapátrat nejdříve i po alternativních způsobech.
23. Červenec 2004 - 14:15
Obrázek uživatele Návštěvník
janule (anonym)
Ahoj, narazila jsem na tuto diskuzi a trochu jsem se lekla. Už asi měsíc mám ekzém kolem očí - pod očima a na víčkách. Kosmetiku používám několik let stále stejnou a nikdy jsem tento problém neměla. Občas se mi objeví drobné flíčky i na obličeji, ale jelikož mám problematickou plet, nevím jestli mají tyto flíčky spojitost s ekzémem. Ale k věci: U lékaře jsem nebyla, ale v lékarně mi prodavačka doporučila Hydrokortizon, kterým jsem si ekzém potírala. Doma jsem ale našla mast Dermatop, takže teď si ekzém mažu touto mastí. Ekzém zmizí tak na 2 dny a objeví se znovu. Připomínám, že Dermatop je na lékařksý předpis a já ho užívám bez vědomí lékaře. Nemůžu si nějak ublížit? Tyto masti prý také obsahují kortikoidy.
23. Červenec 2004 - 14:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Ahoj Katko, formulace je "KDO MŮŽETE,NEZAČÍNEJTE S TOUTO LÉČBOU" - použitá v mém příspěvku je, jak jistě uznáte, podstatně rozdílná oproti tvrzení "NIKDY NEZAČÍNEJTE S TOUTO LÉČBOU" - které se objevuje ve Vašem příspěvku. Oteklé klouby atd atd jsou téměř jistě následkem předchozích potlačujících léčeb a kortikoidy v této situaci vše jen zazdí. Otázka rychlého oslepnutí - pokud jde o náhlý rozvoj po úraze, těžkém zánětu atd - tam krátkodobé použití k záchraně prioritního smyslu je bez diskusí. Ovšem rychlý ústup od této léčby a její nahrazení jinými formami je žádoucí. Formulaci "KDO MŮŽETE" osvětlila zčásti diskutující popisující očistné kůry, další možnost je obrátit se na kvalifikovaného a hlavně ZKUŠENÉHO homeopata. Upozorňuji však, že jich není příliš. Doporučuji lékaře, spíše než homeopata nelékaře, protože léčit kortikoidně závislého je vždy velké riziko a ne každý si to troufne a ne každý má potřebnou kvalifikaci k posouzení všech okolností a k event. krátkodobému návratu ke konvenční léčbě, vyžaduje-li si to situace..
23. Červenec 2004 - 19:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Anna (anonym)
Pavle , prosimte nemas nejaky mail , mam dost velky problem ( endokrinologicky) a nechce se mi o nem psat primo v diskusi , ale citim, ze bys mi mohl alespon castecne pomoci . Dekuji moc .
23. Červenec 2004 - 20:10
Obrázek uživatele Návštěvník
anna (anonym)
Můžete mi prosim poradit, zda je lecba kortikosteroidy vhodna pro asiaty? Mam jednoho z predku cizince a uz si jinak nedokazi vysvetlit svoji hroznou reakci na dvoutydenni inhalace Symbicortu (2x1d), ktery ma byt dle sdeleni lekaru temer neskodny. Symbicort jsem dostala na zahajeni lecby pri podezreni na astma. Protoze mi nikdo me problemy neveril, ani neporadil, lezela jsem doma 3 mesice s bolestmi, otoky, zvysenou teplotou a uplne vycerpana, zaludek jsem vubec necitila. Na bocich se mi udelaly strie, moje kuze zmekla, vlasu ubylo, svalstvo ochablo. Po 3 mesicich mi v jine nemocnici zjistili infekci plic (mycoplasma pn.) a hypokalemii. Dostala jsem draslik a antibiotika. Muj stav je ted jiz mnohem lepsi, ale velmi se bojim, ze mi pri dalsim zhorseni kasle infekci budou lekari opet nutit kortikoidy, ze cehoz mam hruzu. Za jakoukoli radu moc dekuji. Anna
24. Červenec 2004 - 0:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Vzkaz pro Annu
26. Červenec 2004 - 10:30
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Pavle, prosím tě, poraď, jak mám ta kila shodit? Už jsem 2 měsíce bez kortikoidů, začala jsem se léčit u jedné MUDR. v Sokolově, která má nutriční poradnu a zabývá se též alternativní medicínou, takže jsem se dala jakžtakž do kupy (důvod, proč jsem byla 4 měsíce na kortikoidech (průměrně 30-60mg/den) byla Purpura Henoch-Schönlein, způsobená pravděpodobně candidozou v kombinaci se změnou antikoncepce, přesněji nejdříve byla ta změna antípky, a pak candidoza). Teď už mám jen ta kila navíc a otoky + doháním vitamíny a minerály, které mi chybí (kompletně vit.B, selen, zinek, hořčík, vápník...), ostropestřec na játra, acidophillus a LKWB6. Zásadně jsem omezila přísun jídla, sladké vůbec nejím, ale až teď mi je trochu líp, takže jsem začala cvičit a jezdit na kole (i přes zákaz fyzické zátěže s hrozbou recidivy) - už prostě dál čekat nemůžu. Je to zátěž nejen na organismus, ale především na psychiku. :o((( Abych nezapomněla, mám mírně sníženou fci štítné žlázy a beru Letrox (1denně). Děkuji.
26. Červenec 2004 - 11:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Myslím, že děláte vše správně, chce to jen čas. Krátký popis vaší "léčebné historie" ukazuje, kam až nás tzv. "vědecká" a "moderní" medicína může přivést...
26. Červenec 2004 - 11:24
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Oops, omlouvám se Vám za to tykání, nějak mi to vylítlo z prstů jako nic. ;o)
26. Červenec 2004 - 11:39
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Pavle, pokud nás má přivést k alternativní medicíně, pak jedině dobře. Ovšem dříve, než je příliš pozdě. Svého lékaře jsem informovala o tom, že jsem během 5 týdnů přibrala 7 kg, při další návštěvě o tom, že už je to 10kg a v okamžiku, kdy jsem se mu tam s 13kg nabranými během 2 měsíců málem rozsypala, mi na informaci, že se do ničeho nevejdu (jak oblečení, tak bot), odpověděl, ať si koupím větší oblečení a nosím tenisky. (Mimochodem - pracuji v zahraniční firmě a denně se stýkám s top managery, někdy i s politiky.) Nutno podotknout, že udělali hodně vyšetření, ale nezjistili příčinu. Kdybych věděla, co se mnou kortikoidy provedou, tak jim ten revers, kterým mi vyhrožovali, pokud nebudu pokračovat v "léčbě", klidně podepíšu. :o/ Až teď mi dochází, že mě vlastně vydírali...
26. Červenec 2004 - 12:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Nevydírali, nevědí, co by Vám nabídli, neumí jinak léčit. Myslí, že je to tak správné, a obtíže léčby má pacient vydržet. Je to ale politováníhodné myšlení. Navíc zde fuguje homeop. princip indviduality, kdy někteří jedinci jsou odolní a snesou téměř vše - včetně kortikoth, ale jiní tyté těžké kalibry snáší velmi špatně, a to od první pilulky. Školská medicína individ. přístupu téměř neučí a běžný lékař pac. jako individuum téměř nevnímá...
26. Červenec 2004 - 12:39
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Máte pravdu, jsou bezmocní. V případě, že by se mi nemoc vrátila, už měli vymyšlenou další variantu léčby - chtěli mi nasadit léky na lepru...
26. Červenec 2004 - 12:54
Obrázek uživatele Návštěvník
anna (anonym)
Pavle, jak je možné léčit alternativně Crohnovu chorobu? Kortikoidy celkem pomáhají, ale po tom co jsem si přečetla asi ne na dlouho. Užívám je 4 měsíce a zatím dobrý. Jak dlouho je vlastně člověk může "bezpečně" užívat? A jak se jich případně vhodně zbavit? A jsou jediné a nezbytné při tomto onemocnění? Díky. Anna.
2. Srpen 2004 - 11:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Alternativní - tedy homeop. léčba Crohnovy choroby - je opravdu jediný postup, který se dá nazvat LÉČBOU. Veškerá tzv. vědecká léčba je jen potlačování,které se projeví chronifikací procesu, častějšími relapsy a nakonec - nezřídka - nutností chir. řešení. Ad kortikoth - viz. mé předch.výsledky. Závisí na individualitě, někdo to snáší relat. dobře, někdo katastrofálně. Ale v důsledku nakonec dopadnou všichni stejně - a to špatně. Pokud se podaří stav stabilizovat,snášenlivost kortikoidů je dobrá a léčba netrvá déle než několik týdnů, je určitá šance na klid - bez bezprostř. následků. Avšak po různě dlouhé době se problémy znovu objevují, anebo nějaké jiné, zdálivě s přech. léčbou nesouvisející - viz. mé přech. příspěvky
8. Srpen 2004 - 17:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Pavle, je mi 49 let. Před čtyřmi roky jsem onemocněla sarkoidosou plic. Léčena jsem kortikoidy /Prednison, Medrol) s přestávkami. Po vysazení nemoc recidivuje. Škodlivosti kortikoidy jsem si vědoma a ráda bych znala jiné možnosti léčby. Jestli můžeš, pomoz mi prosím. Děkuji Jana
10. Srpen 2004 - 9:06
Obrázek uživatele Návštěvník
noblond (anonym)
Anno, ta moje alternativni MUDR. ze Sokolova ma pry vyborne vysledky s timto prirodnim preparatem - Super Acidophillus plus - 6 miliard (dokonce i v pribalovem letaku je Crohnova nemoc zminena a popsano, ze tento "lek" ma velky vliv na lecbu C.ch.). Jsou to zive kultury v kapslich od firmy Trophic. Da se to sehnat i volne, ikdyz asi je lepsi, kdyz ti to odbornik vymeri, kolik bys toho mela brat.PS: U pacientky, kt. moje doktorka leci, pry snizily pocet stolic z 19 na 6/den. nevim, jestli je to vsechno, co dotycna brala, ale toto pry melo zasadni vliv. Jestli chces nejaky kontakt, napis mi email. Ahoj.
10. Srpen 2004 - 14:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Píši sem, protože bych rád varoval před užitím kortikoidů a jejich zavedení doporučuji vždy SILNĚ ZVÁŽIT.Mají své místo, jak už jsem se v jednom příspěvku zmínil. Avšak v množství, které je denně užíváno jsou neoprávněné a nebezpečné. Ohledně sarkoid. 4 roky na Medrolu a dalším léku jsou možnosti hom. léčby velmi omezené a nejisté. Zkusit se to může, ale je třeba počítat s mnoha obtížemi a problémy v průběhu léčby, která může být velmi dlouhá a nakonec i neúspěšná nebo úspěšná jen částečně. Doporučuji zvážit všechny okolnosti. V jednom mém přísp. je mail..
10. Srpen 2004 - 17:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Kvítko (anonym)
Ahoj Pavle, díky za tvé příspěvky, taky by mě zajímalo léčení sarkoid., alternativní. Neradi si "huntujeme" tělíčka, jenomže ty tady konkrétně nic nepíšeš ... myslím, že každý z nás si uvědomuje nebezpečí kortikoidů a jejich vedlejší účinky. Mě je nasadili pro třech letech čekání na zázrak. Bohužel ... Baštím Prednison, zatím jenom měsíc, takže zatím nic vážného.
11. Srpen 2004 - 9:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Něco jsem o své práci již napsal, metodou mé činnosti je homeopatie...
11. Srpen 2004 - 12:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Zuzka (anonym)
Ahojky!Chtěla jsem se zeptat,jestli mají kortikoidy nějaký vliv na plodnost.Někde jsem slyšela,že když začnu užívat kortikoidy,nebudu moct mít děti.Díky za odpověď.
10. Září 2004 - 13:24
Obrázek uživatele Návštěvník
daja (anonym)
Dobrý den Pavle.Mám autoimunitní onemocnění jater,které mi léčí už pár let Medrolem (4 mg denně). Myslím, že je to moje jediná záchrana.Játra máme jenom jedna. Onemocnšění mám již 15 let. Co by mi měli dát jiného když né Medrol?Vím že moc škodí.Mám z něj cukrovku, osteoporozu a něco by se ještě našlo.Pa.
11. Září 2004 - 18:39
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Po tolika letech léčení již asi budete muset u této léčby zůstat a akceptovat všechny doprovodnéjevy kortikoterapie. Problém je na začátku, tam lze volit jiné postupy, které ovšem tzv. ofiální medicína nezná a proto ani neuznává. Občas se dá po 1-2 letech denního užívání kortikoidů tuto terapii postupně nahradit, ale je to jen pro silné povahy - zdravím ...
12. Září 2004 - 12:52
Obrázek uživatele Návštěvník
renata (anonym)
Ahoj je mi 22 a mám sarkoidosu.chtěla bych se zeptat,co je to za nemoc a jestli se dá léčit.mám brát Prednison a chci se zeptat,jestli se po něm přibírá pokud budu dodržovat životosprávu a sem tam si zacvičím.děkuji renata
24. Listopad 2004 - 18:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Kačka (anonym)
Prednison beru 6 měsíců, mám nefrot. syndrom a přibrala jsem po něm 7 kg, také mám měsíčkovitý obličej a když jsem brala ze začátku silné dávky měla jsem křeče v nohách no hrůza ! Teď se snažím hodně omezovat jídlo,aby už váha nešla nahoru.
1. Prosinec 2004 - 10:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Romča (anonym)
Manžel trpí crohnovou nemoci.Dočetli jsme se,že velké problémy může způsobit vysoce zbytková dieta.Nevíte někdo o jakou dietu se jedná?Děkuji
2. Leden 2005 - 13:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Hezký den pane doktore.Váš článek mě velice zaujal.Jeikož od narození mám Chorobu"Adrenální hyperplazie nadledvin při defektu komplet.21-hydroxylázy.Jsem léčena hydrocortisonem 10mg 2tab.denně+1tab fludrocortisonu a na večer 1,2tablety Dexametazunu.Pokud nechytnu vyrozu nebo nezačnu zvracet cítím se dobře,ale jakmile začnu zvracet okalžitě Mi musí bejt aplikován v kapačce!100milig.Hydráku.což se mi ale vůbec nelíbí jelikož se po tom dobře tloustne a jako bonus to velmi urychluje menzes.Mám na vás velikou prosbu nevíte jak by se dalo tento hormon nadledvinek-nevytvářejí cortisol.nahradit něčím jiným než sintetiky.Nějaké bylinky vývary cokoliv.Klidně budu jíst i pampelišky pokud to bude fungovat.Moc vám děkuji za Odpověd.Martina 27L.z Brna 608 079 748.Martina.r12"post.cz
13. Leden 2005 - 10:52
Obrázek uživatele Návštěvník
denisa (anonym)
Pavel, ja by som sa chcela spytat, moze ovplyvnit negativne vyvoj dietata uzivanie Medrolu? 16 mg denne + zostava este jedna kura do zily. Alebo viac uzivanie Ranitalu? na ukludnenie zaludka po Medrole?dakujem Denisa
14. Leden 2005 - 8:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenik (anonym)
Může mít negativní účinky také mast Gelargin (gel s obsahem kortikosteroidního hormonu), kterou mí předepsal lékař na vyrážku na vnější straně nohy - ne příliš rozsáhlou? Mažu se dvakrát denně asi třetí den.
14. Leden 2005 - 11:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Nevím, proč Vaše dítě bere Medrol, jistě to má svůj důvod a pokud Vím, ani alopatičtí lékaři nesahají k této léčbě s nadšením. Ale leckdy je to jediná možnost, kteoru může alopatická medicína u různých zánětlivých onemocnění nabídnout. U tak malého dítěte a relat. krátké době léčení má cenu rychle najít kvalifikovaného homeopata a zkusit jinou cestu. Na Slovensku má dobrou pověst dr. Petroci z Tatr. Polianky. Slovenská homeop. společnost má i své stránky. Zpaměti je nevím, ale dají se nalézt ve vyhledávačích
7. Únor 2005 - 12:05
Obrázek uživatele Návštěvník
rika (anonym)
Nevím, co mi do cesty přivedlo tento příspěvek, ale díky za to. Dnes jsem celý den hledala něco podobného:-(Tlustá, oteklá, schopna přibrat během měsíce třeba 7kg, břicho jako den před porodem. Strašný pocit. O to horší, že nejsem jedlík a nevím co s tím. Náhodou jsem zjistila, že by na to mohlo mít vliv i užívání masti na ekzém. Mažu se dost a to už celkem 28 let. Nikdy mi nikdo neřekl nic o vedlejších příznacích kortikosteroidních hormonů. Co s tím ? Vždycky hubená, jediný problém byl ekzém. Ted oteklý žok. je z toho vůbec cesta ven?
7. Únor 2005 - 23:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
Jak moc je škodlivý kortikoid Solu-Medrol aplikovaný při roztroušené skleroze 1 x měsíčně, prostřednictvím infuze. Děkuji.
14. Duben 2005 - 9:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Je to jako se všemi kortikoidy - zprvu pomáhaji, později vybírají daň. Ale vzhledem k faktu, že RS nelze alopaticky léčit jinak - zvl. v nynější rozjitřené atomsféře kolem léčení této nemoci - musíte to podstoupit. Jiná cesta - viz mé předch. příspěvky k tomuto tématu
14. Duben 2005 - 10:34
Obrázek uživatele Návštěvník
HELENA (anonym)
Pavle, mohl byste mi poradit.Minulý týden jsem zašla ke kožní lékařce kvůli nadměrnému padaní vlasů.Stanovila diagnozu androgenní defluvium a dostala jsem mléko advantan,v přibalovaném letáčku jsem také četla něco o kortikoidech.Po přečtení všech těchto příspěvků si nejsem jista zda to může mít až takové následky.Je to možné i u tohoto přípravku,mám ho aplikovat 2 krát týdně.Moc Vám děkuji za radu.Také ještě přidám,že mi vlasy začaly padat po léku verospironu,který jsem měla nasazený na snížení testosteronu ,do té doby jsem měla vlasy husté ,krásné ,pevné.
20. Duben 2005 - 17:48
Obrázek uživatele Návštěvník
erika (anonym)
dobry den,kortikoidy,konkretne mast Locoid,uzivam cca 3 1/2 roka na atopicky ekzem.uzivala som ho skoro cely rok s prestavkou v letnych mesiacoch,kedze vtedy sa mi ekzem neobjavoval.zaciatkom tohto roka som zistila,ze ekzem sa da liecit novou "mudrou" hubou - pythium oligandrum. preto som sa rozhodla prestat uzivat kortikoidy.da sa to okamzite?ja som totiz prestala uzivat spominanu mast zo dna na den a scervenala mi koza na tvari.pripisujem to vsak tomu vysadenie kortikoidov.pomozte ak mozete.dakujem pekne. erika
26. Duben 2005 - 16:15
Obrázek uživatele Návštěvník
kočka (anonym)
Kortikoidy beru už téměř rok na onemocnění ledvin a musím říct, že opravdu mají mnoho vedlejších účinků(vysoký tlak,měsíčkovitý obličej,celkový nárůst váhy i přes omezení potravy,náladovost a únava).Jinak bych řekla, že na jednu stranu můžou pomoct a na druhou vám rozhodí celý organizmus.
20. Květen 2005 - 10:29
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Pavle, dobry den, rada bych s Vama promlouvila soukromne a mailu, mam problem a potrebovala bych Vasi radu. S pozdravem Jana
24. Květen 2005 - 12:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
lekarka mi na padani vlasu doporucila Alpicort, ktery ale obsahuje kortikoidy...Mate s nim nekdo zkusenosti? Nebude to padani vlasu jeste horsi az si to pak prestanu patlat na hlavu?
7. Srpen 2005 - 10:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Slečno Evo,reaguji na vaši odpověď na kotikoidy a moc ráda bych se s váma spojila. Moc dobře vím, že kortikoidy jen potlačují příčinu, ale sama mám takovy kožní problém že už nevím kudy kam..Moc děkuji jestli se ozvete na moonlight11"seznam.cz
13. Prosinec 2005 - 17:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Pane Pavle, moc ráda bych se s Vámi spojila, o kortikoidech si myslím to samé, je vždy důležité najít příčinu a ne ji potlačit. Ale u sebe na to příčinu nějak nemůžu přijít a zatím jsem nenatrefila, na žádného osvíceného lékaře..Děkuji moc za reakci.Email: best6"seznam.cz
13. Prosinec 2005 - 17:48
Obrázek uživatele Návštěvník
a (anonym)
Kortikoidy rozhodne nejsou zázračné léky, ale hormony, které mohou způsobit vážné zdravotní komplikace.
17. Prosinec 2005 - 21:25
Obrázek uživatele Návštěvník
milipa (anonym)
Dovoluji si poradit maminkám, které mají děti s atopickým ekzémem. Mám 2 děti, obě mají atopický ekzém. Samozřejmě jsem vyzkoušela různé masti a krémy a bohužel i masti s kortikoidy. Před týdnem mi nová kožní lékařka poradila, ať vyzkouším neuvěřitelné - obyčejnou oční mast OPHTHALMO SEPTONEX MAST. A stalo se nemožné, ekzém začal pomaloučku ustupovat!!! Spotřebovala jsem 3 balení než zabral, ale začal blednout. Jsem nadšená. Jediné mínus je, že ho je tak málo... Ale stojí 24 kč a když ho předepíše lékař, tak je bez doplatku nebo s korunovým doplatkem dle marže lékárny...Proto chci maminkám tuto zkušenost předat dál, ať naše děti se trápí co nejméně.... Ophthalmo-septonex obsahuje jen vazelínu, lanolin, vodu a dezinfekční složku, takže i malá miminka ho snesou. Navíc se aplikuje do očí, takže ani neštípe... Přeji, ať zabere i vám ostatním...
14. Leden 2006 - 20:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Anet (anonym)
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli všichni mluvíte o kortikoidech v podobě masti?Nevím,zda se dají užívat i jinak,zkušenosti s nimi doposud nemám...ale objevila se mi vyrážka a doktor mi předepsal mast s kortikoidem...,teď tady z toho teda nemám vůbec dobrý pocit,mám ji užívat po dobu 3-5 týdnů,platí vedlejší účinky jako je přibírání i v tomto případě?
19. Leden 2006 - 11:46

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama