10 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Klasický český kvasný lihový ocet

10. Září 2018 - 0:16

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Miluji nakládané okurky, papriky, houby, cibulky, ... prostě v klasickém kvasném lihovém octu. Nikde nemůžu najít podrobnější informaci o zdravotních účincích kvasného lihového octa, jen občasné střípky typu "lihový je nezdravý, použivejte pouze vinný, jablečný apod." Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky
5. Leden 2010 - 14:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Chemik (anonym)
Kyselina octová pro potravinářské účely se vyrábí enzymatickou oxidací lihu (ethanolu). Je tudíž jedno, je-li pro výrobu použit kvasný líh, líh ve víně nebo líh v jabčáku. Liší se to jen výslednou příchutí.
5. Leden 2010 - 19:35
Obrázek uživatele Návštěvník
přírodovědec (anonym)
Kyselina octová pro...Chemiku nemáš pravdu, protože pravý jablečný ocet je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své léčebné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, které se vyskytují v jablkách. Aktivní složkou jablečného octa není pouze kyselina octová, ale kombinace minerálů. organické hmoty a kyseiny octové.
5. Leden 2010 - 20:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Přírodovědče, (anonym)
nebylo by tedy jednodušší sníst jablko a zapít to hltem octa?
5. Leden 2010 - 20:43
Obrázek uživatele Návštěvník
přírodovědec (anonym)
Jo můžeš to zkusit. Až si budeš chtít udělat čočku na kyselo, tak do něj dej obyčejnej ocet a nakrájený jablka. Uvidíš, co na to řeknou tvoje střeva:) Jinak nic proti čočce s normálním octem nemám, jen jsem oponoval chemikovi, že jablečný ocet je zdravější než obyčejný ocet.
5. Leden 2010 - 21:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Děkuji za reakce. Ovšem odpověď na mojí otázku jsem nedostal. Má klasický český kvasný lihový ocet nějaké významné negativní účinky na zdraví? Díky
6. Leden 2010 - 15:02
Obrázek uživatele Návštěvník
jaroslavek2 (anonym)
Mám klasický lihový ocet a je pěkně nezdraví ale co mají na tom obrázku vypadá vážně dobře ale když si ho dává nikdo každý den musí mu být potom šíleně špatně .
7. Listopad 2012 - 14:22
Obrázek uživatele Návštěvník
! (anonym)
Jedna malá rada na používání octa. Před použitím na cokoli, před použitím ocet v kastrůlku převařte! Stačí tak asi 5 minut varu. Odstraní se z něho nepříjemná palčivost a ocet zjemní. Jinak použití je stejné. Vyzkoušejte a uvidíte, že to má daleko lepší chuť!!
7. Listopad 2012 - 15:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Ocet (anonym)
se po převaření "zjemní" tím, že část kyseliny octové vydestiluje a tím klesne její koncentrace. Stejného efektu lze dosáhnout větším naředěním bez vaření.
7. Listopad 2012 - 18:22

Přidat komentář

Reklama

Reklama