Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
327 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Už jste vyhodili vaši mikrovlnku?

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Olda (anonym)
Dostal se mi do rukou leták s výše uvedeným nadpisem. Mohl by mi někdo říci, co je pravdy na následujících bodech? Strava upravená v mikrovlnné troubě : 1. zkratuje el. impulzy v mozku2. vznikají další nestravitelné produkty3. Produkce mužských a ženských hormonů se zastavuje nebo mění4. Vitamíny a vitamíny jsou redukované nebo změněné a ukládají se v lidském těle5. Minerály se mění na rakovinotvorné volné radikály6. Vyvolávají střevní a žaludeční rakovinu7. způsobují poruchy imunitního systému8. způsobuje ztrátu paměti, koncentrace, emocionální nestabilitu a úbytek inteligence'
13. Prosinec 2002 - 11:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucky (anonym)
Oldo neblazni a zahod to! Ten latak psal urcite nekdo, kdo dle bodu 8 pouziva mikrovlnku prilis, prilis cato :-))
15. Prosinec 2002 - 11:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucky (anonym)
...a promin ty preklepy - taky ji hodne casto pouzivam :)))))))))
15. Prosinec 2002 - 11:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Elka (anonym)
Něco na tom určitě bude. Slyšela jsem něco podobného. Nevěřím mikrovlnkám, protože je to absolutně neprozkoumaná věc a lidé zjistí a uveřejní, že je to škodlivé až, když už bude pozdě. Těžko říct, co je na tom pravdy a vědci nám to stejně neřeknou, protože je to velký business. Faktem je, že já jsem proti těmto věcem, sama doma mikrovlnku nemám. Jsem taky proti rychlovarným konvicím se spirálou, protože je to taky škodlivé. Pořád vymýšlejí nějke nové věci a všechno stojí za prd. Tak např. dětské plenky, asi už jste o tom něco slyšeli. Přidávají tam látku, která může způsobovat neplodnost hlavně u chlapečků. Proto jsou děti stále v suchu. Zadrží to moč, absorbuje, ale má to vedlejší účinky. O antikoncepci se asi nemusím zmiňovat, to je sračka nevídaná a ženský se tím ládujou a ohrožujou budoucí genereci pro své potěšení a pohodlí. Já bych to zakázala!!!'
21. Prosinec 2002 - 11:31
Obrázek uživatele Návštěvník
Tereza (anonym)
No, myslím že zakazovat mikrovlnky, antikoncepci apod. není ta správbná cesta. Já osobně ale k "pokroku" naší doby přistupuju se zdravou skepsí, stejně tak jako se při teplotě 37,5 hned naláduju antipyretiky. Osobně mikrovlnku nepoužívám vůbec, jsem příznivcem makrobiotiky a souhlasím s jejím názorem o škodlivosti mikrovlnek, přílišné chemie atd. tereza'
21. Prosinec 2002 - 12:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Laura (anonym)
A čo takto si najprv preštudovať učebnicu fyziky a potom odsudzovať. Máte vôbec predstavu o princípe mikrovlnného ohrevu? Ak nie, tak prečo si to najprv nepreštudujete?'
16. Leden 2003 - 21:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Ano Lauro, nechtěla bys tu o tom něco napsat? Ne každý má po práci čas nebo chuť a podmínky studovat fyziku. Jestli to dovedeš, popiš nám to tu. Předem děkuji.'
17. Leden 2003 - 13:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Ve WM magazínu vyšel před časem článek, který se zabývá mikrovlnnými troubami. Přátelé, je to takový svinstvo, že se divím proč to ještě není zakázané. Něco je snad na webu www.mwm.cz'
17. Leden 2003 - 18:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Ano je to svinstvo, myslím tím ty bláboly. Podle nich by už v Americe nežila ani noha a ve zbytku světa už by dodejchávali poslední kousky sejmutý rakem. Oni totiž i obyčejné radary, kterých je okolo nás jak máku pracují na stejném principu, jenže s mnohem větším výkonem (ostatně radar byl tím co vynálezce mikrovlnky inspirovalo).'
4. Únor 2003 - 20:04
Obrázek uživatele Návštěvník
D.Pošepný (anonym)
Aha, neomylní Američané - náš vzor. To už jsem někde slyšel ale byli tam Rusáci. Vážený pane - jste velmi inteligentní, pokud hodnotíte nebezpečnost či bezpečnost mikrovlnných trub podle obyvatelstva nějakého státu. Pěkně si ohřívejte uzené párečky dál v těch kobkách. Stejně ten život za moc nestojí...Ach jo.'
4. Únor 2003 - 21:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Ať to čtu jak to čtu, nikde jsem nenapsal, že jsou amíci neomylní, napsal jsem, že by v Americe nebyla ani noha, protože mají mikrovlnek víc než my a mnohem déle než my. Rovněž radarů a mají více než my. Proto logicky odvozuji, že lehnou dříve než my. A jestli ještě nekapají tak i my máme ještě chvíli čas. Jo a jen tak mimochodem, už jste všichni zahodili své monitory? To jsou slušné zářiče.'
8. Únor 2003 - 12:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Samo Petře, kdyby měl člověk řešit tyto problémy komplexně, to aby se odstěhoval do pusté přírody a tam si ještě pozval proutkaře, který by mu měl zjistit, jestle nespí na geopatogenní zóně.'
8. Únor 2003 - 15:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Ano, jmenovče, měli částečně pravdu.Mikrovlny opravdu jsou nebezpečné.Používáme je na vysušování objektů,likvidaci dřevomorky aj.biotickéhozatížení. Ale!!!Mikrovlnky nebezpečné nejsou, pokudje dostatečně provedená izolace, která zabrání únikům do okolí. V okamžiku přerušení zdroje nedocházík dalšímu "záření"'
11. Únor 2003 - 17:47
Obrázek uživatele Návštěvník
buresak (anonym)
Co je pravdy na tom, že potraviny připravované v mikrovlné troubě, jsou znehodnocovány a tím se stávají nezdravými. Někde jsem slyšel,že konkrétně bílkoviny jsou mikrovlným zářením drasticky narušovány.Je velký rozdíl mezi tím, zda si potravinu v mikrov. troubě pouze ohřeji, nebo celou tepelně zpracuji ???'
14. Únor 2003 - 0:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Není to pravda. Po cca 2 min. dojde působením mikrovln k likvidaci mikroorganismů. Způsob použití je efektivnější než likvidace mikroorganismů vařením. "Záření" nezanechává po sobě v potravinách žádné negativní stopy, takže z tohoto hlediska nemá na Vaše zdraví žádný vliv délka působení.'
17. Únor 2003 - 8:29
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Vy jste magoři... To je přece jasný, že mikrovlnky jsou to nejzdravější, co nám moderní kuchyně může nabídnout.Hurá, ať umíráme ve třiceti...'
17. Únor 2003 - 18:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Drahá Martino, nevím od kud se známe, že víš, že jsem magor, ale budiž. Dále bych se rád dozvěděl, odkud čerpáš své informace ohledně vysoké úmrtnosti ve třiceti vlivem mikrovln. V prostředí zamořeném mikrovlnami se pohybuji stejně tak, jako to od svého narození (1962). Je to fakt, se kterým nic nenaděláme. I přes to, že se mikrovlnami doslova brodíme, neznám nikoho z mého okolí, kdo by v důsledku tohoto záření zemřel. Těch pár lidiček, které jsem znal, jež odešli na rakovinu, byli silní kuřáci. Není toto vysvětlení prvděpodobnější? Jestli ne, tak si klidně dál mysli, že jsem magor, ale i já si myslím své.'
22. Únor 2003 - 9:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
OD KUD se píše dohromady... Bylo to o tom, že se potraviny ohřívají pomocí mikrovln a ne že se pohybujeme v prostředí mikrovlnami zamořeném..Při ohřívání mikrovlnami se mění genetická struktura ohřívané stravy,její vlastnosti (buněčná stavba) a ještě mnoho věcí, které by se dít asi neměly. Nicméně - jsem majitelka továrny na sporáky, takže teď už víš, proč to píšu :-)) Že máš vlastní názor, je asi tak jediná pozitivní věc. Já ti přece nezakazuju ani nedoporučuju mikrovlnky. Já prostě žádnou nemám a jídlo v ní připravené prostě nejím . A co má být? Nic.Tak pa pa'
22. Únor 2003 - 18:37
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Sama víš, že v této polemice nezáleží na tom jakou chybku kdo napíše, ale dík za poučení. Nicméně jsem se nedozvěděl, kde čerpáš své informace ohledně mortality třicetiletých konzumentů potravin, připravených v mikrovlnách. Takhle se stále nemohu cítit magorem, bez ohledu na to, jestli píšu bez, nebo s chybami.'
23. Únor 2003 - 13:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Martino,máš alespoň povědomí o mechanice a podstatě mikrovln?'
25. Únor 2003 - 10:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Principu mikrovlnky si vsimli US vojaci na valecnych lodich za 2 sv. valky, kdy se jim u radaru ledacos ohralo, nejdriv nahodou a pak uz schvalne. Jinak pri vysokem vykonu jsou mikrovlny opravdu skodlive. Mikrovlnka je, ale odstinena takze unikajici vykon je dle norem. (Jen tak mimochodem, mobil vyzaruje taky a primo u hlavy). Podle soucasnych fyzikalnich znalosti si troufam rict ze ohrozeni zdravi primo mikrovlnkou je blbost(pokud na vas nespadne z lednice). Co se tyka zmeny bilkovin, vitaminu atd. ve strave tak tam rozdil proti klasickemu ohrevu je, ale v necem kladny a v necem zaporny, tak aspon vyznela nejaka studie co jsem na toto tema cet, bohuzel si uz moc podrobnosti nepamatuju. Logicky vzato, kdyz mam hrnec omacky, tak ho budu ohrejvat do aleluja nez to snim, tak bych rek ze to vadi vic nez kdyz to davam po kusech do mikra. Mejte se Petr PS: Stejne neni nad prokazatelne nezdravej gril se zhavym uhlim:-)
25. Únor 2003 - 14:18
Obrázek uživatele Návštěvník
micinda (anonym)
tak to teda nevyhodím, nesmírně mi zjednodušuje život. v uspořeném čase mohu např. sportovat, což mi život neukrátí.'
26. Únor 2003 - 8:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Mikrovlnku nemám a rozhodně ji nechci. Několika výzkum ve světě bylo zjištěno, že mikrovlnný ohřev mění strukturu látek v potravině a tím ničí potřebné látky pro tělo. To, že vlnění se nenachází v jídle po vypnutí stroje je pravda, ale důležité je co se s jídlem děje při ohřevu. Např. mikrovlnka by v žádném případě neměla být umístěna v úrovni očí, člověk by se neměl koukat dovnitř, když je v chodu. Dále jsem se dověděla, že dávka záření, která byla shledána jako relativně bezpečná je překročena 100x. Vše se daří držet jakžtakž v mezích nevědomosti u spotřebitelů, penízky zacinkali.To že spoří čas...čas je velmi relativní, kolik má člověk času si lidé nejlépe uvědomují na nemocničních lůžcích....nevím, četla jsem v různých zdrojích o zvýšeném riziku propuknutí nemocí jako leukemie, apod. Porušená buněčná struktura v jídle může mít za následek poruchy imunity apod.I kdyby byla pravda jen polovina toho co se celkem úspěšně tají, je to děsivé. Je to asi tak jako s aspartamem, který se také hojně cpe spotřebitelům, diabetikům, lidem, kteří chtějí hubnout... výzkumy byl shledán jako neurotoxin, způsobující neurologické potíže typu závratě, migrény, nespavost apod. Je tvořen mimo jiné fenylalaninem a metanolem (!)Za teploty vyšší než 30°C se mění v formaldehyd a kyselinu mravenčí. jaká je teplota těla všichni víme, že. Ne nadarmo je na krabičkách s Nutrasweetem, že se má přidávat až do hotového jídla, protože působením teploty mění zásadně chuť. Kdyby šlo jen o chuť...Sacharin se na vrcholu své slávy také hojně doporučoval, jako nezávadný, snad i zdravý, bezpečný...za pár let prosákly informace, že to tak není a dnes už jsou konzumenti od používání sacharinu víceméně odrazováni...Nevím, myslím, že všechny ty náhražky, chemická ochucovadla, jsou jen výborným tahačem peněz z kapes spotřebitelů. Přitom existuje toliko zdravých přírodních ochucovadel, která jsou v mezích diety schůdná i pro diabetiky apod.a pro nenemocnélidi.Podobně na tom budou i mikrovlnky. Já to doma prostě nechci.'
19. Březen 2003 - 12:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Milá Katko, samozřejmě, že ji nemusíš mít doma, pokud nechceš. A je možné, že u některých látek mění strukturu (tak jako mražení a hlavně špatné mražení), ale jak jsem tu četl v jednom příspěvku, že se mění genetická struktura, tak to je pěkná síla. Vyzařování mimo vlastní spotřebič se dá detekovat, dokonce jsem snad někde četl, že by bylo dobré si to zkontrolovat jednou za rok. Když to vezmeme do důsledku, tak by bylo dobré si večer před spaním vypnout hlavní jistič od bytu, protože veškeré přístroje pod napětím dělají elmag. smog.'
19. Březen 2003 - 16:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel (anonym)
Jsem profesionál v oboru elektroniky a pracuji jako vývojář pro německou firmu. Nemusím snad zdůrazňovat, že vybavení naší dílny je oproti dílnám většiny českých firem nadstandartní. S tímto vybavením jsme s kolegy naměřili na naší mikrovlnce únik mikrovln rovnající se hovnu. Nejsem odborníkem na výživu, ale určitě se neživíme geny, jejichž změn se všichni tak bojíte. Trávení je především chemická reakce při které kyseliny žaludky zmasakrují vše co do žaludku přijde, na hmotu, kterou je tenké střevo schopné přebrat jako potravu, ze všeho ostatního se stává ono hovno, které jsme naměřili. Ještě bych se rád dozvěděl odkud čerpáte ony vědecké studie hovořící o škodlivosti čehokoliv. Spíš si myslím, že více než seriózní studie to jsou bláboly nedostudovaných puberťáků, kteří by chtěli spasit svět.'
22. Březen 2003 - 13:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Milan (anonym)
No to jsi teda frajer. Hovno totiž pěkně smrdí... To je vidět, že jsi "odborník" na elektroniku, protože víš o trávení a o tom co žaludeční šťávy zlikvidují a co ne, pěkný prd.Kašpare.'
22. Březen 2003 - 13:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel (anonym)
Taky ses moc nepředvedl jako odborník na cokoliv. Já jsem profík v elektronice a ty v čem? V inteligenci? Na to tvůj projev moc nevypadá. Jinak jsem se stále od vás, nesmírně vzdělaných odborníků na mikrovlny stále nedozvěděl odkud čerpáte své nezvratitelné důkazy. Víte chlapci a děvčata rozumná debata se vede s argumenty a ne s urážkami.'
24. Březen 2003 - 20:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Měli byste se tu přestat urážet a hádat. Ke všem fyzikálním zákonům přidám vlastní zkušenost: mikrovlnku nemám a nechci jí, protože jídla z ní mi nechutnají, je to všechno tak nějak divně sterilní, vařený a bez chuti.'
27. Květen 2003 - 14:16
Obrázek uživatele Návštěvník
Papick (anonym)
Připojuji se ke Katce, protože má pravdu (podle mě). Po přečtení článku o mikrovlnkách na internetu, jsem ji odstavil a už jen zabírá místo.Lidé, kteří věří "odborníkům", zkuste se zamyslet nad tím, že ne vše co říkají je pravda. Co má v dnešním světě největší cenu? Odpověď zní peníze, peníze a zase jenom peníze. Nikdo se nezajímá o vaše zdraví, to je jim naprosto ukradené nebo spíše z toho ještě dokáží profitovat, protože vás pak straší různými nemocemi a nedostatkem vitamínů atd. Lhostejnost některých lidí na tyto zprávy je až zarážející (ale je to jejich život). Podívejte se kolem, kolik se dnes rodí dětí s různými alergiemi! Z čeho si myslíte, že to mají? Výrobky jako jsou např. pasta z fluorem, aspartam, mléčné výrobky, glutaman sodný a další skvělé chemikálie. A mezi to lze zařadit i mikrovlnky.Podívejte se do historie třeba na DDT. Jaký to byl skvělý a bezvadný výrobek. Vynálezce dokonce za něj dostal i Nobelovu cenu. Ale po letech se ukázalo, že to nebylo to pravé ořechové.To samé se děje i dnes, ale nikdo neřekne, že pravda je jiná, protože byznys je byznys a v odvětví mikrovlnek se točí miliardy USD a přijít o tak velké částky nikdo nechce.Zdravím'
28. Květen 2003 - 8:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Tomas (anonym)
No a dneska je v hovězím tolik DDT, že by to v době před používáním DDT to tu krávu zabilo. A dneska to prostě v sobě má a žije a je jí houby zle.. A navíc tělo má jít do hrobu zhuntovaný :) Lidi, proberte se. Mladej může, starej musí... A tak to bude, ať už s mirkovlnkama nebo bez nich.'
28. Květen 2003 - 15:26
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel2 (anonym)
Je fakt, že je dneska škodlivé snad všechno. Pokud někdo ví, co škodlivé není, tak ať to sem napíše.-----Co se týká odborníka přes mikrovlny, asi nepochopil, že není řeč o vyzářených vlnách mimo, ale o změně potravin v ní ohřívaných. My jsme vyhodili friťák, ty smradlavé hranolky z toho, nebo řízky, to se nedalo jíst.----Je spousty úkazů, které nejsou vůbec objasněny, o některých se dokonce tvrdí, že jsou, ale ve skutečnosti nejsou - byl tady dobrý příklad DDT.---Do dneška nikdo třebas nedovede vysvětlit teplo z ústředního topení a teplo z klasických kamen na uhlí. Každý cítí, že je v tom teple podstatný rozdíl, ale žádný neví proč. To je jen jeden příklad za všechny, protože odborník zcela jistě řekne teplo jako teplo i když ví, že nemá pravdu. Tak jste to mé klábosení přežili, to jsem rád. Ahoj.'
31. Červenec 2003 - 22:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Anča (anonym)
Me mikrovlnka docela vyhovuje...na vestavnou horkovzdusnou troubu (chci Electrolux) jsme se bohuzel jeste nezmohli. V MW pecu maso, dorty (ten krtkuv je za 6,5 min!) a griluju. Taky v ni mikrovlnim hlinu pro kyticky, protoze se tim znicej nechutny musky pidimusky a jejich zarodky (to mam z www.living.cz). Jinak co neni dneska zdravi? Jednou jsou to hrnce z nerezu, teflon, pak mobily, grilovani nad otevrenym ohnem a ja nevim co jeste. Jediny zdravy pro jidlo je asi sklo a dychat na to 2 tydny, aby se to samo upeklo :-)
31. Srpen 2003 - 23:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Jirka S. (anonym)
A to mám žrat všechno studený?? Lepší mikrovlnka, než blbá manželka, vyjde to levněji, díky za ty dary, myčka pračka, mikrovlnka.'
1. Září 2003 - 6:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Bětka (anonym)
Ahoj,co se týče mikrovlnky, nechci ji, protože tomu nevěřím a ani jen ohřáté jídlo mi z ní nechutná, natož asi jak musí chutnat jídlo v ní připravené. Někde jsem četla, že se sice bráníme jaderným elektrárnám a tak různě bojujeme a kritizujeme všechno zdraví škodlivé, ale pak si domů pořídíme mikrovlnku jako nějakou úžasnou věc šetřící čas. Takže vlastně jednomu se bráníme, ale další škodlivé do sebe rveme horem spodem. A to se netýká jen té mikrovlnky, ale všeho, co na nás působí - ve stravě, v ovzduší, ve vodě, v půdě, ... Pak z toho jsou různé nemoci - alergie, oslabená imunita, rakovina třeba tl. střeva, atd. Ale proč, když vím, jak to dneska se vším je, tak proč si k tomu ještě budu vybírat něco, o čem vím, že mně to zdraví spíše podkopává - např. mikrovlnku? Abych jo tedy tomu svému tělu dala ještě víc zabrat? Něco si samozřejmě vybrat nemůžeme (vzduch, půdu, vodu, atd.), ale něco ano (strava a její příprava, atd.) a tak lze vlastně "výběrem" alespoň trochu předcházet nemocem. Mimochodem Petře, jak tam píšeš, že bys ohříval všechnu omáčku v hrnci na několikrát a v mikrovlnce si ji ohříváš po troškách, víš, ono ji lze ohřívat po troškách i bez té mikrovlnky, ale na to si ještě asi zřejmě nepřišel. Jinak samozřejmě každého věc, kdo chce používat mikrovlnku, ať ji používá - zdraví si ničí on, ne já. Přeji dobrou chuť a hlavně hodně pevné zdraví. Bětka.'
1. Září 2003 - 8:58
Obrázek uživatele Návštěvník
radek (anonym)
Ahoj lidi, měl bych snad zajímavý postřeh a dotaz - občas na ohřátí mikrovlnku použiji a všiml jsem si, že se mi to ohřeje sice dost, ale zase dost rychle to vychladne. Zkusil jsem to s vodou v hrníčku - ohřátí stejného množství v mikrovlnce a stejného množství klasicky, na sporáku na stejnou teplotu (téměř-+/- 2-3 stupně). Po cca 10 minutách voda z mikrovlnky byla téměř studená, ale ze sporáku stále horká. Nevíte někdo čím to je ?'
12. Září 2003 - 13:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Radku, proč tomu tak je, přesně nevím, ale tady máš článek o tom, k čemu dochází při mikrovlnném ozařování jídla, třeba si z toho jako chlap uděláš nějaký technický závěr, proč tomu tak je.http://www.mwm.cz/CD/c03.htm'
15. Září 2003 - 7:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Proc si vsichni lidi myslej ze kdyz je neco na netu tak je to pravda? K tomu clanku viz vyse, bych rek ze je pravdivej popis mikrovlnky ze zacatku a to je asi vsechno. A navic terminy jako: naruseni pole vitalni energie me celkem rozesmivaj. Z mikrovlnky vyleti zareni o hodne min nez z mobilu. Sem ochotnej pripustit (pod tihou opravdovych dukazu:-) zmeny ve strukture jidla ale to je vsechno. (Jinak mikro proti klasickemu ohrevu likviduje zarodky plisni a bakterie takze 1:1)
15. Září 2003 - 9:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Pro radka: Mozna by si mel tu vodu po ohrati zamichat nez to budes merit. A pokud by jsi mel nahodou pravdu tak to nahlas a mas Nobelovu cenu...
15. Září 2003 - 9:26
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Petře, já o tom četla už i jinde, ne jen na netu...Když je termíny o rušení vitální energie rozesmívají, budiž, každý svého štěstí strůjcem...smích nás lidi, ale brzo přejde...Vše kolem nás je eletromagentické vlnění, vibrace. Potravina buď může vykazovat určité vlnění nebo ne, potom je bezcenná a je jedno jakou má energetickou hodnotu, tělo začne chátrat. Po požívání mrtvé stravy a tudíž i mikrovlnně upravené dochází totiž k syndromu "obezity z hladu". Což je právě problém dnešní Ameriky a celého civilizovaného světa. Tělo nutně potřebuje živou potravu, ne jen průmyslově zněhodnocenou a další úpravou zničenou potravu. Pokud ji nedostává, vysílá stále nové a nové signály mozku, aby se začala opět přijímat potrava. Člověk ovšem ve své neskonalé hlouposti sní opět něco "velmi výživného" a tělo opět volá po něčem z čeho by mohlo žít a ne jen přežívat. Opět vyvolá pocit hladu v naději, že ten hloupý majitel těla sní něco, co bude živé a přínosné. Ovšem je zase zklamáno. Jenže kalorie přijaté v bezcenném jídle, které je v drtivé většině bohaté na tuky a jednoduché cukry a ty se ukládají.Čili tělo trpím hladem, ovšem hladem po živinách, které jsou živé, ale lidé uskopokují tento hlad stravou zničenou...z hladu vzniká obezita - fenomén tzv. civilizované části populace.Petře, chceš mi snad namluvit, že dramaticky vzrůstající počet nemocných rakovinou lze omluvit jen špatným živ. prostředím? Chceš mi namluvit, že strava na to nemá vliv? Pakliže má, neděláme něco špatně? Proč je ta úměra čím víc techniky a tzv. moderních novinek, jak už přístrojových tak i potravinových, tím víc nemocných, jaksi zjevnější?Píšeš o mobilech...ano vlnění je všude kolem nás, spoustu neovliníme ani se mu nevyhneme,ale proč si ještě ozařovat to, co je základní pohonnou součástí pro naše tělo.Jsou to všechno jen výmluvy a omluvy proč být pohodlný.'
15. Září 2003 - 10:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Katko1, oba jsme na opacne strane barikady. Ja proste neverim na zivou ani mrtvou stravu (nepredpokladam ze myslis jist treba kralika zaziva). Telo potrebuje nejake bilkoviny, sacharidy,vodu atd. pokud to dostava tak je to v poradku, souhlasim s tim ze co se dneska ji neni zrovna nej (viz. asi 2mesice starej TYDEN a clanek o dobrem rezniku co udela 100g parek z 10g masa a 90g ruznejch Ecek). Ale argumenty typu ze se kazi pozitivni pole zivych vibraci v potrave je vyrok naprosto smysleny a nikde neni definovano co se to vlasne kazi. No a narust rakoviny bych prisoudil, lepsim detekcnim metodam a mam-li bejt uprimnej tak ani nevim zda narusta(ale zjistim:-). No a k obezite: To neni stravou, to je lenosti a neochotou se hejbat!! Ja aktivne sportuju a nepit pivo tak sem dokonalej:-)))
15. Září 2003 - 11:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Clanek o vlivu elektromagnetickych polich. http://www.who.int/inf-fs/en/fact263.html je to na WHO(svetova zdravotnicka organizace), takze bych to povazoval za duveryhodny zdroj. Je to anglicky.
15. Září 2003 - 11:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Já jsem také našla článek :Měření energie potravinJe velmi důležité, aby lidé, kteří vyrábějí potraviny, věděli nejzákladnější věci, jak s touto energií potravin pracovat. Aby se k zákazníkovi dostal skutečně kvalitní výrobek. Je to zřejmé na příkladu vědeckých pracovníků ve Spojených státech, kteří dělali pokus se zvířaty. Zvířata dostávala umělou výživu, která obsahovala všechno, co obsahuje normální přirozená strava, což zjistili různými rozbory, ale vše bylo uměle vytvořeno.Zvířata tím krmili a po určité době se zjistilo, že zvířata chátrají, přestala se rozmnožovat, prostě tam bylo něco v nepořádku. Potom jim přidali do stravy mrkev, zeleninu, obiloviny a zvířata se rychle zregenerovala a znovu se začala rozmnožovat. Toto několikrát zopakovali. Vědci zjistili, že kalorická hodnota potravin není primární složkou, ale že je tam něco jiného, což nedokázali definovat, protože medicína a výzkumné ústavy nepracují s energii.Víme, že například mrkev je vlastně živá záležitost, která má v sobě určitou vibraci a ta vibrace vyživuje radiační vitalitu našich buněk nebo buněk zvířete. Jakmile tam energie není, tak je to mrtvé a následkem toho organismus dlouho v pohodě zůstat nemůže. Všechno kolem nás i v nás je určité elektromagnetické vlnění.Každá hmota má tuto vibraci, kterou již dnes umíme měřit. Snad je jen otázkou času, kdy měření energie potravin zasáhne jídelníček, celé populace, protože všichni chceme být zdraví. Určitá část populace to cítí intuitivně již dnes. Co vy na to? Vaše příspěvky na toto téma zasílejte na adresu redakce"vegetarian.cz z různých zdrojů zpracováno red.'
15. Září 2003 - 11:33
Obrázek uživatele Návštěvník
VT (anonym)
Ze energii potravin neni jenom kaloricka beru jako jasnou vec jiz nekolik let. Lze to vyzkouset i na sobe - obvzlast nabite energii jsou klicky a mlada zelenina. Mikrovlnka tuto vitalni (tak ji nazyvam ja) energii nici. Vetsina lidi tomu neveri, potrebuji hmatatelne dukazy. Pro ty mam jedno cinske prislovi: "Zkus vzit mozek a najit v nem myslenku"
15. Září 2003 - 12:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
VT, to je krásné přísloví, moc se mi líbí a plně vystihuje ten problém některých lidí, že co nejde uchopit nebo změřit, tak to prostě neexistuje.Někomu je nyní k smíchu vitální energie apod.,stejně jako byl kdysi k smíchu každý objevitel či vynálezce...'
15. Září 2003 - 12:26
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Katko, my se nedohodnem:-)) Ja proste uverim ze mrkev pozitivne vibruje, jedine az pojede nekde blizko vlak. A ty neuveris ze je to jenom pitoma mrkev jejiz nutricni hodnota se da popsat chem. vzorcem. To s tema zviratama je zajimave, ale odkud se cerpalo?? Nebylo to od greenpeace,nebo jine takovehle skupiny?? Celkem by me to zajimalo, ale mozna jim to jen nechutnalo tak byly mrzuty;-) No a viz. citat s mozkem, myslenka se ukazat neda, ale lze zaznamenat aktivitu v konkretnim miste mozku tzn. neco se zmeri a ne jako u ty mrkve. Jsem proste technicky zalozenej. Ty asi vic filosoficky, mozna az do nejakejch vychodnich kultur. Mejte se krasne a at nam vsem chutna.
15. Září 2003 - 13:01
Obrázek uživatele Návštěvník
VT (anonym)
Petre, aktivita mozku a myslenka (jeji obsah) je trosku neco jinyho. Jinak kdyz prejdu od tohoto prislovi kousek k realite, tak jeden nejmenovany lec znamy chirurg nekdy v sedmdesatych letech prohlasil: "Muzu zodpovedne rict, ze akupunkturni drahy jsou holy nesmysl, protoze jsem pitval stovky tel a na zadne jsem nenarazil." A kdyz uz jsem pouzil tuto pamatnou vetu, tak prave energeticke toky se kterymi pracuje akupunktura jsem nemeritelne stejne jako vitalni energie mrkve. A presto i zapadni doktori akupunkturu uznavaji, protoze ucinkuje i presto ze pracuje s necim nehmatatelnym.
15. Září 2003 - 13:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Petře, nedohodnem :o)Protože jsme každej jinej, jak jsi správně napsal.Pokusím se ti to příblížit ještě jinak. Představ si, že tě vezme do ruky chirurg a postupně z tebe odsaje krev, vyřeže všechny orgány až zbyde jen "obal". Teď ty stejné orgány zase vezme a umístí je zpátky, krev ti vžene zpátky do žil a zašije tě. Budeš člověk, který má vše co má mít, budeš mít vše, co potřebuješ k životu, ale bude to mít jeden defekt...budeš mrtvý. Tak jako když vezmou kukuřici, rozemelou ji, různě tepelně upraví, udělají z ní cornflakesy a obohatí o vitamíny, které byly zničeny výrobou. Dalo by se říci, že to bude tatáž kukuřice, ale zas to má ten háček, že je "mrtvá".No, to jen tak na dokreslení věci... měj se!'
15. Září 2003 - 13:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
VT....tyto energie nejsou neměřitelné, pouze jsme dosud nenalezli přístroje, které je dokáží změřit a nedali jim nějaké jednotky.Nicméně, dráhy v těle se dají měřit přístrojem EAV, ale i tak je to pro vědce nic, než by někdo přiznal, že ne jen klasická mědicína funguje, raději to shodíme ze stolu a nazveme šarlatány. Čínská a japonská kultura po staletí nepotřebuje mít žádné přístroje a jednotky, stačí jim, že to funguje a léčí lidi. '
15. Září 2003 - 13:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Ála (anonym)
Ahoj Katko1,je velice zajímavé to, o čem píšeš, já se v těchto věcech zatím moc nevyznám, a proto by mě zajímalo, jestli se energie např. v té již zmiňované mrkvi zničí jen mikrovlnkou nebo i vařením (ve vodě, páře) nebo pečením? Kdyby totiž ano, tak by bylo jedno, jestli si člověk potravu ohřeje na sporáku nabo v mikrovlnce.'
15. Září 2003 - 14:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Álo, budeme-li mrkev (když už jsme ji tady tak pěkně použili zůstanem u ní) vařit hodinu bude to rozvařené nic, spaříme-li ji vroucí vodu nebo krátce napařujeme máme pro tělo dobře stravitelnou cennou potravinu. Šupneme-li mrkev do mikrovlnky zničíme ji za velice krátkou dobu a navíc přijmem chaoticky "naladěné jídlo" (Petr se chytá za hlavu :o))Čínská medicína a tyto východní výživové směry se totiž nedívají na potravinu jako na složeninu blíkovin, tuků, cukrů, aminokyselin...., ale jako na komplex, který má nějakou svou energii, buď expanzivní nebo dostředivou a tím působí na tělo. Také příprava jídla, naladění kuchařky, která do toho jídla dává zase svou energii, přístroj, na kterém se to připravuje...Petr se asi chytá za hlavu, ale já poznala lidi, kteří tu podle doktorů měli být tak půl roku a oni tu "přesluhují" už několik let a navrací se jim pocit, kterému říkáme "zdraví". Jenže ti lidi na sobě museli tvrdě pracovat, dělat něco, stálo je to čas a spoustu energie, ale jsou živým důkazem toho, že lze (bohužel ne vždy, samozřejmě), když se chce. Proto tomu všemu věřím, protože jsem si to ověřila i na sobě, homeopatii zase na svém psovi. Ale to jsem odbočila...Takže je důležitá doba přípravy a způsob přípravy.Není dobré se upínat ani pouze k syrové stravě ani k pouze vařené či nějak rozumně tepelně upravené. Také módní hit baštění všeho možně naklíčeného je nebezpečný. Potravina, která klíčí má velmi silnou energii (JIN), rozpínavou a pokud bychom toho baštili moc, přinese to víc škody než užitku.Platí to zlaté pravidlo, že se vším musíme zacházet s rozumem a hledat rovnováhu. Čili ne klíčky po hrstech denně, ale lžíce postačí a tak je to se vším.Naučme se používat rozum a intuici...'
15. Září 2003 - 14:46

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama