327 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Už jste vyhodili vaši mikrovlnku?

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Olda (anonym)
Dostal se mi do rukou leták s výše uvedeným nadpisem. Mohl by mi někdo říci, co je pravdy na následujících bodech? Strava upravená v mikrovlnné troubě : 1. zkratuje el. impulzy v mozku2. vznikají další nestravitelné produkty3. Produkce mužských a ženských hormonů se zastavuje nebo mění4. Vitamíny a vitamíny jsou redukované nebo změněné a ukládají se v lidském těle5. Minerály se mění na rakovinotvorné volné radikály6. Vyvolávají střevní a žaludeční rakovinu7. způsobují poruchy imunitního systému8. způsobuje ztrátu paměti, koncentrace, emocionální nestabilitu a úbytek inteligence'
13. Prosinec 2002 - 11:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucky (anonym)
Oldo neblazni a zahod to! Ten latak psal urcite nekdo, kdo dle bodu 8 pouziva mikrovlnku prilis, prilis cato :-))
15. Prosinec 2002 - 11:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Lucky (anonym)
...a promin ty preklepy - taky ji hodne casto pouzivam :)))))))))
15. Prosinec 2002 - 11:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Elka (anonym)
Něco na tom určitě bude. Slyšela jsem něco podobného. Nevěřím mikrovlnkám, protože je to absolutně neprozkoumaná věc a lidé zjistí a uveřejní, že je to škodlivé až, když už bude pozdě. Těžko říct, co je na tom pravdy a vědci nám to stejně neřeknou, protože je to velký business. Faktem je, že já jsem proti těmto věcem, sama doma mikrovlnku nemám. Jsem taky proti rychlovarným konvicím se spirálou, protože je to taky škodlivé. Pořád vymýšlejí nějke nové věci a všechno stojí za prd. Tak např. dětské plenky, asi už jste o tom něco slyšeli. Přidávají tam látku, která může způsobovat neplodnost hlavně u chlapečků. Proto jsou děti stále v suchu. Zadrží to moč, absorbuje, ale má to vedlejší účinky. O antikoncepci se asi nemusím zmiňovat, to je sračka nevídaná a ženský se tím ládujou a ohrožujou budoucí genereci pro své potěšení a pohodlí. Já bych to zakázala!!!'
21. Prosinec 2002 - 11:31
Obrázek uživatele Návštěvník
Tereza (anonym)
No, myslím že zakazovat mikrovlnky, antikoncepci apod. není ta správbná cesta. Já osobně ale k "pokroku" naší doby přistupuju se zdravou skepsí, stejně tak jako se při teplotě 37,5 hned naláduju antipyretiky. Osobně mikrovlnku nepoužívám vůbec, jsem příznivcem makrobiotiky a souhlasím s jejím názorem o škodlivosti mikrovlnek, přílišné chemie atd. tereza'
21. Prosinec 2002 - 12:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Laura (anonym)
A čo takto si najprv preštudovať učebnicu fyziky a potom odsudzovať. Máte vôbec predstavu o princípe mikrovlnného ohrevu? Ak nie, tak prečo si to najprv nepreštudujete?'
16. Leden 2003 - 21:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Ano Lauro, nechtěla bys tu o tom něco napsat? Ne každý má po práci čas nebo chuť a podmínky studovat fyziku. Jestli to dovedeš, popiš nám to tu. Předem děkuji.'
17. Leden 2003 - 13:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Ve WM magazínu vyšel před časem článek, který se zabývá mikrovlnnými troubami. Přátelé, je to takový svinstvo, že se divím proč to ještě není zakázané. Něco je snad na webu www.mwm.cz'
17. Leden 2003 - 18:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Ano je to svinstvo, myslím tím ty bláboly. Podle nich by už v Americe nežila ani noha a ve zbytku světa už by dodejchávali poslední kousky sejmutý rakem. Oni totiž i obyčejné radary, kterých je okolo nás jak máku pracují na stejném principu, jenže s mnohem větším výkonem (ostatně radar byl tím co vynálezce mikrovlnky inspirovalo).'
4. Únor 2003 - 20:04
Obrázek uživatele Návštěvník
D.Pošepný (anonym)
Aha, neomylní Američané - náš vzor. To už jsem někde slyšel ale byli tam Rusáci. Vážený pane - jste velmi inteligentní, pokud hodnotíte nebezpečnost či bezpečnost mikrovlnných trub podle obyvatelstva nějakého státu. Pěkně si ohřívejte uzené párečky dál v těch kobkách. Stejně ten život za moc nestojí...Ach jo.'
4. Únor 2003 - 21:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Ať to čtu jak to čtu, nikde jsem nenapsal, že jsou amíci neomylní, napsal jsem, že by v Americe nebyla ani noha, protože mají mikrovlnek víc než my a mnohem déle než my. Rovněž radarů a mají více než my. Proto logicky odvozuji, že lehnou dříve než my. A jestli ještě nekapají tak i my máme ještě chvíli čas. Jo a jen tak mimochodem, už jste všichni zahodili své monitory? To jsou slušné zářiče.'
8. Únor 2003 - 12:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Samo Petře, kdyby měl člověk řešit tyto problémy komplexně, to aby se odstěhoval do pusté přírody a tam si ještě pozval proutkaře, který by mu měl zjistit, jestle nespí na geopatogenní zóně.'
8. Únor 2003 - 15:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Ano, jmenovče, měli částečně pravdu.Mikrovlny opravdu jsou nebezpečné.Používáme je na vysušování objektů,likvidaci dřevomorky aj.biotickéhozatížení. Ale!!!Mikrovlnky nebezpečné nejsou, pokudje dostatečně provedená izolace, která zabrání únikům do okolí. V okamžiku přerušení zdroje nedocházík dalšímu "záření"'
11. Únor 2003 - 17:47
Obrázek uživatele Návštěvník
buresak (anonym)
Co je pravdy na tom, že potraviny připravované v mikrovlné troubě, jsou znehodnocovány a tím se stávají nezdravými. Někde jsem slyšel,že konkrétně bílkoviny jsou mikrovlným zářením drasticky narušovány.Je velký rozdíl mezi tím, zda si potravinu v mikrov. troubě pouze ohřeji, nebo celou tepelně zpracuji ???'
14. Únor 2003 - 0:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Není to pravda. Po cca 2 min. dojde působením mikrovln k likvidaci mikroorganismů. Způsob použití je efektivnější než likvidace mikroorganismů vařením. "Záření" nezanechává po sobě v potravinách žádné negativní stopy, takže z tohoto hlediska nemá na Vaše zdraví žádný vliv délka působení.'
17. Únor 2003 - 8:29
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Vy jste magoři... To je přece jasný, že mikrovlnky jsou to nejzdravější, co nám moderní kuchyně může nabídnout.Hurá, ať umíráme ve třiceti...'
17. Únor 2003 - 18:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Drahá Martino, nevím od kud se známe, že víš, že jsem magor, ale budiž. Dále bych se rád dozvěděl, odkud čerpáš své informace ohledně vysoké úmrtnosti ve třiceti vlivem mikrovln. V prostředí zamořeném mikrovlnami se pohybuji stejně tak, jako to od svého narození (1962). Je to fakt, se kterým nic nenaděláme. I přes to, že se mikrovlnami doslova brodíme, neznám nikoho z mého okolí, kdo by v důsledku tohoto záření zemřel. Těch pár lidiček, které jsem znal, jež odešli na rakovinu, byli silní kuřáci. Není toto vysvětlení prvděpodobnější? Jestli ne, tak si klidně dál mysli, že jsem magor, ale i já si myslím své.'
22. Únor 2003 - 9:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
OD KUD se píše dohromady... Bylo to o tom, že se potraviny ohřívají pomocí mikrovln a ne že se pohybujeme v prostředí mikrovlnami zamořeném..Při ohřívání mikrovlnami se mění genetická struktura ohřívané stravy,její vlastnosti (buněčná stavba) a ještě mnoho věcí, které by se dít asi neměly. Nicméně - jsem majitelka továrny na sporáky, takže teď už víš, proč to píšu :-)) Že máš vlastní názor, je asi tak jediná pozitivní věc. Já ti přece nezakazuju ani nedoporučuju mikrovlnky. Já prostě žádnou nemám a jídlo v ní připravené prostě nejím . A co má být? Nic.Tak pa pa'
22. Únor 2003 - 18:37
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Sama víš, že v této polemice nezáleží na tom jakou chybku kdo napíše, ale dík za poučení. Nicméně jsem se nedozvěděl, kde čerpáš své informace ohledně mortality třicetiletých konzumentů potravin, připravených v mikrovlnách. Takhle se stále nemohu cítit magorem, bez ohledu na to, jestli píšu bez, nebo s chybami.'
23. Únor 2003 - 13:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Oldřich (anonym)
Martino,máš alespoň povědomí o mechanice a podstatě mikrovln?'
25. Únor 2003 - 10:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Principu mikrovlnky si vsimli US vojaci na valecnych lodich za 2 sv. valky, kdy se jim u radaru ledacos ohralo, nejdriv nahodou a pak uz schvalne. Jinak pri vysokem vykonu jsou mikrovlny opravdu skodlive. Mikrovlnka je, ale odstinena takze unikajici vykon je dle norem. (Jen tak mimochodem, mobil vyzaruje taky a primo u hlavy). Podle soucasnych fyzikalnich znalosti si troufam rict ze ohrozeni zdravi primo mikrovlnkou je blbost(pokud na vas nespadne z lednice). Co se tyka zmeny bilkovin, vitaminu atd. ve strave tak tam rozdil proti klasickemu ohrevu je, ale v necem kladny a v necem zaporny, tak aspon vyznela nejaka studie co jsem na toto tema cet, bohuzel si uz moc podrobnosti nepamatuju. Logicky vzato, kdyz mam hrnec omacky, tak ho budu ohrejvat do aleluja nez to snim, tak bych rek ze to vadi vic nez kdyz to davam po kusech do mikra. Mejte se Petr PS: Stejne neni nad prokazatelne nezdravej gril se zhavym uhlim:-)
25. Únor 2003 - 14:18
Obrázek uživatele Návštěvník
micinda (anonym)
tak to teda nevyhodím, nesmírně mi zjednodušuje život. v uspořeném čase mohu např. sportovat, což mi život neukrátí.'
26. Únor 2003 - 8:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka1 (anonym)
Mikrovlnku nemám a rozhodně ji nechci. Několika výzkum ve světě bylo zjištěno, že mikrovlnný ohřev mění strukturu látek v potravině a tím ničí potřebné látky pro tělo. To, že vlnění se nenachází v jídle po vypnutí stroje je pravda, ale důležité je co se s jídlem děje při ohřevu. Např. mikrovlnka by v žádném případě neměla být umístěna v úrovni očí, člověk by se neměl koukat dovnitř, když je v chodu. Dále jsem se dověděla, že dávka záření, která byla shledána jako relativně bezpečná je překročena 100x. Vše se daří držet jakžtakž v mezích nevědomosti u spotřebitelů, penízky zacinkali.To že spoří čas...čas je velmi relativní, kolik má člověk času si lidé nejlépe uvědomují na nemocničních lůžcích....nevím, četla jsem v různých zdrojích o zvýšeném riziku propuknutí nemocí jako leukemie, apod. Porušená buněčná struktura v jídle může mít za následek poruchy imunity apod.I kdyby byla pravda jen polovina toho co se celkem úspěšně tají, je to děsivé. Je to asi tak jako s aspartamem, který se také hojně cpe spotřebitelům, diabetikům, lidem, kteří chtějí hubnout... výzkumy byl shledán jako neurotoxin, způsobující neurologické potíže typu závratě, migrény, nespavost apod. Je tvořen mimo jiné fenylalaninem a metanolem (!)Za teploty vyšší než 30°C se mění v formaldehyd a kyselinu mravenčí. jaká je teplota těla všichni víme, že. Ne nadarmo je na krabičkách s Nutrasweetem, že se má přidávat až do hotového jídla, protože působením teploty mění zásadně chuť. Kdyby šlo jen o chuť...Sacharin se na vrcholu své slávy také hojně doporučoval, jako nezávadný, snad i zdravý, bezpečný...za pár let prosákly informace, že to tak není a dnes už jsou konzumenti od používání sacharinu víceméně odrazováni...Nevím, myslím, že všechny ty náhražky, chemická ochucovadla, jsou jen výborným tahačem peněz z kapes spotřebitelů. Přitom existuje toliko zdravých přírodních ochucovadel, která jsou v mezích diety schůdná i pro diabetiky apod.a pro nenemocnélidi.Podobně na tom budou i mikrovlnky. Já to doma prostě nechci.'
19. Březen 2003 - 12:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Milá Katko, samozřejmě, že ji nemusíš mít doma, pokud nechceš. A je možné, že u některých látek mění strukturu (tak jako mražení a hlavně špatné mražení), ale jak jsem tu četl v jednom příspěvku, že se mění genetická struktura, tak to je pěkná síla. Vyzařování mimo vlastní spotřebič se dá detekovat, dokonce jsem snad někde četl, že by bylo dobré si to zkontrolovat jednou za rok. Když to vezmeme do důsledku, tak by bylo dobré si večer před spaním vypnout hlavní jistič od bytu, protože veškeré přístroje pod napětím dělají elmag. smog.'
19. Březen 2003 - 16:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel (anonym)
Jsem profesionál v oboru elektroniky a pracuji jako vývojář pro německou firmu. Nemusím snad zdůrazňovat, že vybavení naší dílny je oproti dílnám většiny českých firem nadstandartní. S tímto vybavením jsme s kolegy naměřili na naší mikrovlnce únik mikrovln rovnající se hovnu. Nejsem odborníkem na výživu, ale určitě se neživíme geny, jejichž změn se všichni tak bojíte. Trávení je především chemická reakce při které kyseliny žaludky zmasakrují vše co do žaludku přijde, na hmotu, kterou je tenké střevo schopné přebrat jako potravu, ze všeho ostatního se stává ono hovno, které jsme naměřili. Ještě bych se rád dozvěděl odkud čerpáte ony vědecké studie hovořící o škodlivosti čehokoliv. Spíš si myslím, že více než seriózní studie to jsou bláboly nedostudovaných puberťáků, kteří by chtěli spasit svět.'
22. Březen 2003 - 13:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Milan (anonym)
No to jsi teda frajer. Hovno totiž pěkně smrdí... To je vidět, že jsi "odborník" na elektroniku, protože víš o trávení a o tom co žaludeční šťávy zlikvidují a co ne, pěkný prd.Kašpare.'
22. Březen 2003 - 13:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Karel (anonym)
Taky ses moc nepředvedl jako odborník na cokoliv. Já jsem profík v elektronice a ty v čem? V inteligenci? Na to tvůj projev moc nevypadá. Jinak jsem se stále od vás, nesmírně vzdělaných odborníků na mikrovlny stále nedozvěděl odkud čerpáte své nezvratitelné důkazy. Víte chlapci a děvčata rozumná debata se vede s argumenty a ne s urážkami.'
24. Březen 2003 - 20:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Měli byste se tu přestat urážet a hádat. Ke všem fyzikálním zákonům přidám vlastní zkušenost: mikrovlnku nemám a nechci jí, protože jídla z ní mi nechutnají, je to všechno tak nějak divně sterilní, vařený a bez chuti.'
27. Květen 2003 - 14:16
Obrázek uživatele Návštěvník
Papick (anonym)
Připojuji se ke Katce, protože má pravdu (podle mě). Po přečtení článku o mikrovlnkách na internetu, jsem ji odstavil a už jen zabírá místo.Lidé, kteří věří "odborníkům", zkuste se zamyslet nad tím, že ne vše co říkají je pravda. Co má v dnešním světě největší cenu? Odpověď zní peníze, peníze a zase jenom peníze. Nikdo se nezajímá o vaše zdraví, to je jim naprosto ukradené nebo spíše z toho ještě dokáží profitovat, protože vás pak straší různými nemocemi a nedostatkem vitamínů atd. Lhostejnost některých lidí na tyto zprávy je až zarážející (ale je to jejich život). Podívejte se kolem, kolik se dnes rodí dětí s různými alergiemi! Z čeho si myslíte, že to mají? Výrobky jako jsou např. pasta z fluorem, aspartam, mléčné výrobky, glutaman sodný a další skvělé chemikálie. A mezi to lze zařadit i mikrovlnky.Podívejte se do historie třeba na DDT. Jaký to byl skvělý a bezvadný výrobek. Vynálezce dokonce za něj dostal i Nobelovu cenu. Ale po letech se ukázalo, že to nebylo to pravé ořechové.To samé se děje i dnes, ale nikdo neřekne, že pravda je jiná, protože byznys je byznys a v odvětví mikrovlnek se točí miliardy USD a přijít o tak velké částky nikdo nechce.Zdravím'
28. Květen 2003 - 8:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Tomas (anonym)
No a dneska je v hovězím tolik DDT, že by to v době před používáním DDT to tu krávu zabilo. A dneska to prostě v sobě má a žije a je jí houby zle.. A navíc tělo má jít do hrobu zhuntovaný :) Lidi, proberte se. Mladej může, starej musí... A tak to bude, ať už s mirkovlnkama nebo bez nich.'
28. Květen 2003 - 15:26

Stránky

Přidat komentář