219 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Jaterní testy

10. Září 2018 - 0:03

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Věra (anonym)
Paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli by se měly stále provádět pravidelné jaterní testy, pokud užívám HA. Od změny mého gynekologa před 2 lety mi jaterní testy nebyly provedeny, přičemž HA užívám již 8 let. Když jsem se o tom zmínila mému gynekologovi, tak mi řekl, že tyhle testy už se provádějí pouze v případě nějakých komplikací. Jak ovšem jako laik poznám potíže, které by mohly souviset se špatnými jaterními testy? Je povinen lékař provést tyto testy, pokud ho o to požádám? Popřípadě, kolik tohle vyšetření stojí, kdybych si ho nechala provést na vlastní náklady? Děkuji za odpověď.
4. Březen 2003 - 21:28
Obrázek uživatele Návštěvník
laura (anonym)
pecenove testy sa maju robit urcite.trvaj na tom aby ti boli urobene.ak sa to zanedba je uz neskoro.mali sme raz pripad nestastneho konca zivota mladej dievciny ako dosledok nevedomosti lekara na dolezitost pecenovych testov pri uzivani horm.antikoncepcia.bohuzial doplatila na to mlada zena.nechcem ta strasit ale trvaj na tom aby ti boli tieto testy urobene
27. Leden 2004 - 12:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Marková Zuzana (anonym)
Vážená paní doktorko,obracím se na Vás s prosbou.Je mi 45 let a byla jsem na předoperačních odběrech(jsem po ablaci a nechávám si dělat plastiku) a v kolonce jaterní testy mám jednu hodnotu zvýšenou a to GMT na 0,69.Zajímalo by mě jestli mám mít z něčeho obavy,to víte mám už toho docela dost za sebou.S výsledkama jdu k lékaři až příští týden.Děkuji za Vaši odpověď.Marková
17. Leden 2006 - 12:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Mirek (anonym)
Už dlouhou dobu mám zvýšené jaterní testy. Nedávno jsem byl u kožní doktorky, mám problémy se suchou kůží a svěděním po celém těle, které se zhoršuje po teplé sprše nebo koupeli. Kožní dr. mně poslala znovu na nové odběry a zvýšené jat. testy mám stále. Před třemi léty mi byl vyoperován žlučník. Mohou mít tyto výsledky vliv na mé problémy s kůží? I když můj obvodní lékař o mých testech ví, stále mně nikam na další vyšetření neodeslal. Děkuji .
22. Únor 2006 - 20:22
Obrázek uživatele Návštěvník
hepatolog (anonym)
Milá Zuzano Marková, ukazatel GMT značí, že jsi dost dobrá násoska. Tenhle ukazatel (laicky řečeno), dokládá množství odumíraných jaterních buněk po delší dobu trvajícím chlastu. (Ještě jednou zdůrazňuji, že je to laické podání, ať si mě neberou do huby suprspecialisté). Pro Mirka: to svědění je normálka, to má, předvším v této zimní, radiátorové době, každý. Kdyby to bylo chorobní, tak ti na to frknou např. Diazepam až to odezní, lépe řečeno, až si na to zvykneš a přestaneš to vnímat. A je to!
23. Únor 2006 - 9:57
Obrázek uživatele Návštěvník
pro hepatologa (anonym)
Vaše odpověď je podána opravdu laicky podána. Jsem abstinet a hodnoty GMT mám výrazně vysoké. Léčím se u odborníka. K jaterním onemocněním se váže svědění. Neřešila bych problém diazepamem. To co jste tu napsal, může poradit jen blbec!!!!
12. Březen 2006 - 23:03
Obrázek uživatele Návštěvník
hepatolog (anonym)
Milá paní nebo slečno Zuzano. Odpověděl jsem přesně, nač jsi se ptala. Je to skutečně ten (jeden z nejcharakterističtějších), ukazatelů stavu a schopností jater. Především po požívání alkoholu. Protože jsi však pod pravidelnou kontrolou odborníka, zeptej se ho! Jinak to značí, že asi tvé problémy s orgánem budou vážnější a nechápu, proč se tedy tak naivně ptáš laického fóra. Nejlépe ti to všechno zodpoví tvůj specialista, nebo jiný odborník. Když nevěříš jemu, změň ho a nebudeš mít tyto ehmehm otázky!
13. Březen 2006 - 10:40
Obrázek uživatele Návštěvník
paní Pavla (anonym)
byla jsem minulý týden dávat krev ale nyní mi zaslali dopis že mám vysoké jaterní testy(alt 2,26)tak jsem se chtěla zeptat jaká je možná příčina tohoto zvýšení.Díky
7. Duben 2006 - 13:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
Přeji příjemný den Dovolte mi prostřednictvím tohoto příspěvku informovat Vás o výrobku, jež se hodí do každé domácnosti, ve které je preferován zdraví životní styl, tedy především racionální přístup k životu. Jedná se o kameninovou nádobu pro domácí přípravu krátkodobě kvašené zeleniny "pickles", jež by neměla rozhodně v našem jídelníčku chybět, jelikož je to lék na játra a spousty dalších komplikací vznikajících nesprávným životním stylem. Více info a objednávky na www.minikvasak.adv.cz
10. Duben 2006 - 19:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Pro Mirka a paní Pavlu: osobně doporučuji nenechat vysoké hodnoty jaterních testů "jen tak". Příčin může být mnoho. Byl jsem ve stejné situaci (vysoké ALT), a po několika letech se přišlo na to, že trpím hepatitidou C
28. Červenec 2006 - 15:51
Obrázek uživatele Návštěvník
ahojka (anonym)
ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že s játry není něco v pořádku? jsou nějaké příznaky? dík.
31. Červenec 2006 - 12:56
Obrázek uživatele Návštěvník
AB (anonym)
Jaké jsou normální hodnoty? Děkuji.
31. Červenec 2006 - 20:15
Obrázek uživatele Návštěvník
p.k. (anonym)
Petře, tak to je síla! Nejsem odborník, ale vím, že mezi zákl. ukazatele při testech se měří nejenom ALT, ale též AST, GSM a ještě další. Myslím, že u tebe toho muselo být víc nad míru. To, co se ptala pí. Marková - GMT = 0,69 je tuším v normě. Včera jsem ty testy měl v ruce a tam je myslím (neručím) hodnota od 0,37 do nějakých 1,2 (?). Když nezapomenu, tak si to zítra přinesu a napíšu. Tobě držím palce.
22. Srpen 2006 - 14:59
Obrázek uživatele Návštěvník
p.k. (anonym)
Tak jsem opět tady. Ty slíbené hodnoty části jaterních testů jsou: - bilirubín celk. 3,4-20,0 - AST 0,25-0,75 - ALT 0,17-1,17 - ALP 0,58-1,75 - GMT 0,20-1,07 - kreatin 60,0-100,0 - glukoza (cukry) 3,05-5,95 Co je na co, to nevím. Ty čísla jsou jenom na naše laické srovnání, jestli je to moc, akorát, nebo málo. Mně by nejvíc zajímalo také to GMT.
23. Srpen 2006 - 12:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Helena (anonym)
GTM je neco se zlucovymi kanalky.To 0,20 je v poradku asi do 0,60?!1,07 je uz moc.
24. Srpen 2006 - 1:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Helena (anonym)
hepatolog,neklam tu lidi.Vysoke GTM kdyby vzdy znamenalo pouze alkoholismus,meli by to doktori dost jednoduche.Muze jit o jinou toxicitu,spatne stravovaci navyky.Kazdopadne to zas tak moc k smichu vzdy neni. Markova Zuzano,hodnota 0.68 neni dramaticka.Dokonce u zen uvadi nekde normal az do 0.70!Urcite je treba zjistovat pricinu.
24. Srpen 2006 - 1:40
Obrázek uživatele Návštěvník
p.k. (anonym)
Heleno, ty hodnoty, jsou všechny v normě, tedy v pořádku, jedná se jenom o krajní hodnoty toho normálu, jakési mantinely. Až hodnoty nad a pod znamenají něco zlého (horšího). Myslím, že nikdo dospělý nebude mít všechny ty hodnoty úplně v mantinelech. Ještě poznámku - ty hodnoty jsou z hepky v IKEMu, Praha.
24. Srpen 2006 - 15:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Soňa (anonym)
Nejsem doktorka, ale jaterní testy mi automaticky dělá můj gynekolog každýho půl roku. Nedávno to řešila moje mamka, že jí je dlouho nedělali, že bude muset ke svému obvodnímu lékaři. Říkala jsem jí ať jí to udělá při pravidelné půlroční kontrole její gynekolog, protože jsem po tom trochu pátrala a i mým kamarádkám tyto testy každého půl roku dělá jejich gynekolog! A nic za tyto testy neplatím a to chodím na soukromou kliniku, takže je to určitě dvakrát do roka hrazeno pojišťovnou!
31. Srpen 2006 - 0:00
Obrázek uživatele Návštěvník
tereza (anonym)
ahoj,je mi 19 let a hormonalni antikoncepci beru skoro 3 roky.Jaterni testy mi ale doktorka neudelala ani jednou!!!!A to chodim na soukromou kliniku a platim 300 poplatek...navic je docela hruba..myslite,ze bych ji mela zmenit????Diky moc za radu...na ty testy se ji zeptam...
3. Září 2006 - 22:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Lena (anonym)
Ted vsude pisou, ze ty testy se delat nemusi, pokud nejsou v rodine nejake vrozene choroby souvisejici s jatry. Pokus je človek zdravy, tak testy pry nejsou potreba, prtz ted je medicina pokrokovejsi, tudiz mene HA zatezuje jatra. Ja myslim, ze se vyplatu do HA investovat, platim 750kc, prtz kdybych jedla ty "sracky" za 350kc, tak to bych trach i mela... Kamosky, jejichz rodice jsou doktori, berou ty drazsi, prave proto, ze se u nich rika, ze mene zatezuji jatra, prtz jsou novejsi... Txy testy naplati pojistovna, to si musi zapocitat do nakladu ten gynekolog. TEd maji myslim strach, aby neprekrocili limity, tak proto se mozna zdrahaji pro jistotu je udelat..
4. Září 2006 - 9:42
Obrázek uživatele Návštěvník
lucka (anonym)
mě by prosím Vás zajímaly všechny ty názvy těch zkratek v jaterních testech a co určují(značí) např. jako je ALT,AST,GGT,Feritin atd.
5. Říjen 2006 - 22:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Iva (anonym)
Nevím sice, jestli mi tady vůbec bude odpovězeno nějakým doktorem, protože v diskuzi žádnou odpověď od doktora na otázky žen nenacházím... Dotaz ale napíšu. Trpím aichmofobií (chorobný strach z jehel), což mi neumožňuje podstoupit jaterní testy bez psychické újmy. Nedokážu se na ty testy dostavit, protože mám panický strach z odběru krve. Hrozně se bojím, pud sebezáchovy mi nedovolí dojít do ordinace pro to, aby mi tam "vrazili" jehlu do ruky. Kvůli tomu, že jsem ještě nebyla na jaterním testu, se bojím na gynekologii chodit... Mám strach, že mi budou odběr připomínat a zlobit se na mě, že nejsem schopná dorazit. Já ale nemůžu a jsem z toho opravdu zoufalá. Pavoukům se člověk vyhne, ale odběrům se úplně vyhnout nelze - dřív nebo později budu nucena to podstoupit. Zajímalo by mě tedy, jestli jsou u mě jaterní testy nutné, když jsem nikdy nebyla nemocná s játry a jsem zdravá. Moje gynekoložka odůvodňuje potřebu udělat mi testy tím, že můj otec má cukrovku a zvýšený cholesterol. Ale proč? To jsou přece civilizační choroby, které člověk získává nezdravým životním stylem a geneticky. Děkuji za radu.
12. Říjen 2006 - 20:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Iva (anonym)
Nevím sice, jestli mi tady vůbec bude odpovězeno nějakým doktorem, protože v diskuzi žádnou odpověď od doktora na otázky žen nenacházím... Dotaz ale napíšu. Trpím aichmofobií (chorobný strach z jehel), což mi neumožňuje podstoupit jaterní testy bez psychické újmy. Nedokážu se na ty testy dostavit, protože mám panický strach z odběru krve. Hrozně se bojím, pud sebezáchovy mi nedovolí dojít do ordinace pro to, aby mi tam "vrazili" jehlu do ruky. Kvůli tomu, že jsem ještě nebyla na jaterním testu, se bojím na gynekologii chodit... Mám strach, že mi budou odběr připomínat a zlobit se na mě, že nejsem schopná dorazit. Já ale nemůžu a jsem z toho opravdu zoufalá. Pavoukům se člověk vyhne, ale odběrům se úplně vyhnout nelze - dřív nebo později budu nucena to podstoupit. Zajímalo by mě tedy, jestli jsou u mě jaterní testy nutné, když jsem nikdy nebyla nemocná s játry a jsem zdravá. Moje gynekoložka odůvodňuje potřebu udělat mi testy tím, že můj otec má cukrovku a zvýšený cholesterol. Ale proč? To jsou přece civilizační choroby, které člověk získává nezdravým životním stylem a geneticky. Děkuji za radu.
12. Říjen 2006 - 20:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Iva (anonym)
Omlouvám se, že je tady můj dotaz dvakrát... :-)
12. Říjen 2006 - 20:45
Obrázek uživatele Návštěvník
j (anonym)
ivo,před zahájením užívání antikoncepce u mladých slečen se provádí jaterní testy,rozbor hormonů štítné žlázy,testosteron a glykemie. myslím,že tvůj strach je zcela zbytečný a histerie neopodstatnělá.odběr krve je minimální zátěž a přežije ho každý bez újmy.jestli nevěříš sestře o obvodního gyn,nebo praktika,můžeš dostat žádanku do odběrové místnosti,kde jsou velmi zkušené sestry,které celý den nedělají nic jiného,než odběry.Nebuď histerka a pochlap se!
18. Říjen 2006 - 2:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Blanka (anonym)
Přeji příjemný dobrý den, chtěla bch se Vás zeptat, paní doktorko, na zvýšenou hodnotu GMT, ostatní hodnoty jsou v normě. Při opakovaném odběru krve v rozmezí 3 měsíců mi byly zjištěny hodnoty GMT 3,8. Užívám Essentiale forte N. Přesto hodnoty neklesají. Děkuji.
31. Říjen 2006 - 8:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Mirka (anonym)
Myslíte si někdo, nebo snad máte s tím zkušenost, zda může mít na stav jater - jaterních testů dlouhodobé (několikaleté) používání mastí s kortikoidy?
16. Listopad 2006 - 20:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Michal (anonym)
K posílení funkce jater a k velice negativnímu vlivu HA nejen na štítnou žlázu(řeknou vám to ženy přes 40, které HA užívaly), ale na celý hormonální systém organismu mám následující nabídku: JEN TO NEJLEPŠÍ JE DOST DOBRÉ K TOMU, ABY VÁM SKUTEČNĚ POMOHLO. Neutrácejte peníze za chemické náhražky a za nedotažené polotovary, vydávané za přírodní preparáty. Váš zdravotní problém Vám pomůžeme řešit vyzkoušenými postupy s pomocí osvědčených přírodních produktů, např. aloe vera nejvyšší kvality, výrobků z ní a dalších stejně vynikajících doplňků výživy. Účinnost všech je léta testována, než jsou uvedeny na trh. Proto žádný z nich nebyl za 30 let existence firmy stažen z výroby a prodeje. O kolika lécích a doplňcích výživy to můžete říci? Na všechny námi distribuované produkty se vztahuje záruka účinnosti - pokud nebudete spokojeni, vrátíme Vám peníze. Sdělte nám věk, Vaše problémy, délku jednotlivých potíží, jakou léčbu jste dosud absolvovali a nyní absolvujete, ev. další důležité skutečnosti, např. operace. RÁDI VÁM POMŮŽEME K LEPŠÍMU ZDRAVÍ. Harmonie, preventivní a revitalizační naturcentrum, Kladno. Pište na e-mail: info.harmonie"volny.cz (P.S. Hledáme lidi se zápalem o přírodní produkty k distribuci ve Vašem regionu)
30. Listopad 2006 - 1:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Asi to zas tak úžasné nebude, když se s dealerstvím cpeš do diskuze a snažíš si dělat reklamu...
30. Listopad 2006 - 7:43
Obrázek uživatele Návštěvník
pro Katku (anonym)
Proč jsi tak slušná a ohleduplná? Je třeba ho poslat jednoznačně do p....! Blba jednoho vtíravého! Ať si zaplatí reklamu v novinách, tímto jenom slušné zájemce odradí. Takoví magoři dokážou fakt člověka naštvat.
30. Listopad 2006 - 10:15

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama