Zdravá lehká letní jídla: Pečené brambory s dipem
Potřebujete:
3-4 PL oleje
1 ČL kmínu
2 ČL sušeného rozmarýnu
sůl
800 g malých brambor (typ A)
půl lusku červené papriky
1 čtvrtinu salátové okurky
300 g zakysané smetany
trochu cjtronové šťávy
1-1 a půl ČL česnekového pepře
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pečicí plech potřeme olejem a posypeme kmínem,rozmarýnem a 2 ČL soli.
Brambory důkladně omyjeme, napříč rozpůlíme, řeznou plochou položíme na plech a potřeme zbývajícím olejem. Pečeme v troubě asi 25-30 minut.
Na dip omyjeme paprikový lusk a okurku, nakrájíme je na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou a pikantně okořeníme citronovou šťávou a česnekovým pepřem. Dip podáváme k pečeným bramborám.
Zdroj: BIO KUCHAŘKA , nakladatelství Grada
Komentáře