Jak jíst semena
Pečením semen se z živé stravy stává mrtvá strava. Neexistují na zemi semena, která by pečením či ohřevem neztratila živiny. Vždy si pamatujte, že semena je potřeba jíst syrová. To však znamená, že semena mohou být namáčena, drcena či rozemleta (např. tahini -sezamový krém z rozemletého sezamu), zejména pokud je skořápaka ši slupka semen příliš tvrdá pro zuby.
Vybírejte si pouze syrová a neslaná semena
Vyhýbejte se praženým či obalovaným semenům
Vyhněte se slazeným semenům
Zdroj: MyScienceAcademy
Komentáře
Stejně tak valnou většinu zeleniny* jsem chtěl napsat, pardon.
Perfektní zdroj imunity je také kozí kolostrum.
Ovšem je zde jeden druh semena, u kterého si nejsem jistý, jestli je vhodný ho jíst syrový a sice mluvím o Quinoe. Všude čtu, že by se měla vařit, ba dokonce používat i jako příloha místo rýže. Nechce se mi tomu věřit, ale opravdu je Quinou nevhodné jist syrovou? Mě je ta představa, že bych jí měl vařit naprosto proti srsti... Vždyť tím se zničí spousta vzácných živin.
- Odpovědět
Pošli odkaz