10 nejlepších přírodních sladidel
Stévia: Stevia je rostlina původem z Jižní Ameriky, která je 300 krát sladší než cukr. Je široce používána jako alternativa cukru v Jižní Americe a Japonsku.
Xylitol: Xylitol je sladidlo používané ve většině žvýkaček. Jedná se o sladidlo, které můžete najít ve vláknitém ovoci a zelenině, kukuřičných klasech a v tvrdém dřevě stromů. Toto sladidlo je produkováno i naším tělem.
Kokosový cukr: Kokosový cukr je výživný a má nízký glykemický index. Chuť je podobná hnědému cukru, ale je trochu výraznější.
Datlový cukr: Jak už název napovídá, je to cukr ze sušených datlí. Je chuťově bohatší než hnědý cukr.
Med: Je mírně sladší než cukr, je plný vitamínů a má také antimikrobiální vlastnosti.
Javorový sirup: Javorový sirup je tekuté sladidlo, které by mohlo být skvělým prostředkem na koláče a jiné dezerty. Javorový cukrje vhodný též pro vaření.
Ovocná šťáva: Jeden z nejzdravějších nápojů, který může být konzumován kdykoliv během dne. Šťávy se mohou používat do dezertů a zákusků.
Melasa: Melasa je vedlejší produkt při výrobě cukru. Melasa má několik zdravotních výhod. Je vhodná pro pečení. Melasa obsahuje množství železa a vápníku .
Hnědý rýžový sirup: Je vyroben z vroucího hnědé rýže. Jde o bezlepkový výrobek. Je vhodný na vaření. Hnědý rýžový sirup se používá i na koláče a kaše .
Sladový sirup: Jak už název napovídá, sirup z ječného sladu má sladovou chuť. Je lehce stravitelný a má nízký glykemický index. Není tak sladký jako cukr. Jeho chuť ho činí nevhodným pro oslazení kávy či čaje.
Zdroj: Beautyhealthtips
Komentáře
https://www.rawstore.cz/sladidla/
- Odpovědět
Pošli odkaz