Jak odolat nástrahám švédských stolů
- Snídani si dopřejte velmi podobnou, na jakou jste zvyklí (v některých zemích bude problém dát si celozrnné pečivo, dejte si tedy takové, jaké bude k dispozici, ale nepřekračujte množství zhruba 50 g). O to více si můžete dát sýra, dále jogurt, vejce, výjimečně libovou uzeninu a k tomu vždy kus zeleniny či ovoce. Pozor na koláčky a ostatní sladkosti.
- Nemáte-li zaplaceny obědy, zkuste si dát v restauraci salát se sýrem nebo tuňákem či grilované maso nebo rybu jen se zeleninou.
- Odpoledne se pokuste vyhnout sladkým nápojům a zmrzlinám, jednou nebo 2x týdně si je však vychutnejte. Vyšší příjem energie můžete vykompenzovat plaváním či svižnou procházkou.
- U večeře vždy začínejte salátem a sklenicí minerálky. Poté se rozhlédněte po rybách, libovém mase a přílohových zeleninách. Ochutnávejte hlavně to, co neznáte. Brambory, rýže i hranolky jsou notoricky známé, proto je jíst nemusíte - nebo jen zcela symbolicky.
- Každé jídlo jezte velmi pomalu, abyste předešli přejedení. Uvědomte si, že z přejedení je člověku jen a jen špatně a za špatný pocit na dovolené jste si přece nezaplatili.
Zdroj: Václava Kunová, Vladimír Poštulka - Jak Hubne labužník, Grada
- Odpovědět
Pošli odkaz