40 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Droždí

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Nikolka (anonym)
Krásnej den přeju:o)....Jenom jsem se chtěla zeptati,jestli je droždí ve výživě opravdu nezbytný.Skoro před dvěma roky jsem ho totiž přestala jíst(takže žádný pečivo,chleba,..),protože mi začalo dělat strašně špatně, a od té doby se cítím daleko líp.Chtěla bych ale vědět,jestli tím ňák svoje tělíčko o něco neošizuju:o).....Předem děkuju za odpověď;o).......'
21. Listopad 2002 - 16:17
Obrázek uživatele Návštěvník
zuzka (anonym)
Ja si kvasnice naopak doplnujem, velmi to pomaha na plet.
21. Listopad 2002 - 16:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Julie (anonym)
ahoj lidicky,potrebuji poradit.Jsem V Am. a nemuzu sehnat syrove kvasnice.Tak jestli nekdo o necem vi mooockrat dekuji.julie
27. Prosinec 2002 - 11:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Droždí je zdroj B vitamínů, avšak některým lidem nemusí dělat dobře (např. těm, co trpí kvasinkami) - pokud budou B vitamíny doplňovány z jiných zdrojů, tak se bez droždí můžete obejít. Zdroje B vitamínů jsou např. luštěniny, celozdrnná rýže a obiloviny, vejce, maso, mléko, sýry, obilné klíčky, melasa, některé druhy ovoce a zeleniny (např. avokádo, dýně)...'
27. Prosinec 2002 - 11:45
Obrázek uživatele Návštěvník
coroner (anonym)
Tak teď dle těch doporučení vůbec netuším, jestli je Doktorka opravdu Doktorka.'
15. Prosinec 2004 - 18:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáda (anonym)
účinná látka z kvasnic je beta glukan,prodává se jako potravinový doplněk a hlavně nekvasí v zažívacím ústrojí,Apiglukan,Eleuteroccoc s beta glukanem a pod.'
15. Prosinec 2004 - 19:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Jinny (anonym)
jo, prosím, odpovídejte mi sem, ne na mail, nemám ho teď k dispozici.. díky moc'
17. Leden 2005 - 20:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Jinny (anonym)
ahojky, omlouvám se, za můj asi hloupý dotaz.. Slyšela jsem, že droždí je dobré na pleť, vlasy, nehty.. zkrátka vše. Prý je dobré si je rozpustit v mléce a vypít. Nevadí mi chuť, ale protože se snažím shodit nějaké to kilo, mám strach, jakou energetickou hodnotu droží samo o sobě má? Díky moc zatím pa'
17. Leden 2005 - 20:03
Obrázek uživatele Návštěvník
MUDr. Kvapil (anonym)
Pro Dádu: Beta-glukan není v kvasnicích obsažen a tudíž nemůže být účinnou látkou. Existují kvasnicové výrobky, kde se B-g dodává ve formě extraktu z hlívy ústřičné (např. výrobek GLUKAVIN), takže je ke kvasnicím přidán, a tím rozšiřuje účinek např. na podporu imunitního systému. Pro Jimi: Kvasnice jsou skutečně pozoruhodným přírodním komplexem na kůži, vlasy, nehty atd. Ale pozor: Pokud budeš užívat pekařské droždí, tak si moc nepomůžeš, protože tento živý organismus do sebe vstřebá veškeré B-vitamíny okolo. Proto je nutné kupovat sušené kvasnice, ideálně ty pivovarské - Pangamin, protože tam jsou již tyto organismy neživé, přesto se zachovanou výživovou hodnotou, která se pak má možnost projevit na kvalitě kůže atd. O svou váhu nemusíš mít starost, protože ze samotných kvasnicových tablet nepřibereš. Protože se přibírá z jídla, nikdy z tablet. Takže budeš-li jíst stejně jako předtím, tak bude váha stejná..'
10. Červen 2005 - 17:56
Obrázek uživatele Návštěvník
eva (anonym)
Droždí sice obsahuje vitamíny B,ale nemyslím,že by bylo zdravé jíst kynuté pečivo.Dřív se chleba dělal z kvásku,dnes se běžně nevyrábí-přirozeně kvašený umožňuje vstřebat látky z mouky/fytiny,nebo jak se to jmenuje,nejsem odborník/,je líp stravitelný a dobrý na střevní sliznici.Peču si ho doma,je výborný.Nicméně,ale třeba buchty,nebo koblihy taky nezavrhuji.'
13. Červen 2005 - 16:30
Obrázek uživatele Návštěvník
pro julii (anonym)
to mas holka tezky kdyz nemuzes sehnat kvasnice ja sem v UK drozdi tu maj ale dlouho sem ho nemohla sehnat pouzivala sem do knedliku misto drozdi trochu kypriciho prasku , to je taky dobry zpusob .
31. Leden 2007 - 13:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
UZ 20 LET POUZIVAME SELFRISING FLOUR A NIKDO NEPOZNA ROZDIL. U NAS DOWN-UNDER SE AZ TED KVASNICE OBJEVILI ALE STEJNE PO ZKUSENOSTI JE STEJNE NEPOUZIVAM
5. Červenec 2007 - 2:47
Obrázek uživatele Návštěvník
andrea (anonym)
dobrý já sem tedka něco nepochopila, každý si chválí masku s droží s mlékem chci to zaručeně vyzkoušet ale tady píšete že se nemá používat pekářské droží a jaké mám teda kupovat? a kolik to stojí?děkuji email andrejenecka.ryba"seznam.cz'
8. Prosinec 2007 - 14:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Marian (anonym)
Je vhodné při kanditidě (přemnožení plísní ve střevech)konzumovat pekařské droždí, příp.pangamin z důvodu snížení kyselosti žaludku a dodávek b vitamínu? Není droždí také určitou obdobou plísní? díy za odpověď'
11. Květen 2008 - 20:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Při kandidóze je droždí úplně zakázáno. Právě teď mi byla kandidóza zjištěna a hledám recept, jak si upéct chleba bez použití kvasnic. Nevíte prosím někdo?'
20. Červenec 2008 - 8:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Existuje jeden druh droždí, který by neměl dělat problémy, ale už si nepamatuju, jak se jmenoval. Zkus se po tom poptat.'
20. Červenec 2008 - 11:16
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Díky za radu, zkusím se zeptat někde ve zdravé vvýživě.'
20. Červenec 2008 - 12:42
Obrázek uživatele Návštěvník
klara (anonym)
ahoj muzu se zeptat nevite nekdo jaky sou vitaminy ve drozdi?? jestli jenom B??
15. Říjen 2008 - 18:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Droždí jsem milovala od dětství, jedla jsem ho syrové, když jsme doma pekli buchty. Pak jsem dostala příšerný žlučníkový záchvat (v těhotenství), dál se bojím ho jíst, ale tu chuť nemůžu překonat. Když peču něco kynutého, toužebně na něj koukám a opatrně uždibnu. Je tam samozřejmě B, a to dost.'
15. Říjen 2008 - 19:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Je tam sice vit B, ale úžasně to dokáže rozhodit střevní mikrofloru. Já bych to nejedl.'
15. Říjen 2008 - 22:52
Obrázek uživatele Návštěvník
TerezaK (anonym)
Zkuste sušené droždí - prodává se v zdravé výživě. Nenadýmá (asi ty kvasinky už jsou neaktivní), a chutná úplně skvěle. Samotné, do pomazánky, do polívky, je prostě mňam. Kolik je v něm vit. B je otázka, ale na pleť pomáhá. Takže asi v něm něco bude.'
15. Říjen 2008 - 23:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Granvine, to rozhození mikroflory, popiš mi to trochu. Nikdy jsem po droždí neměla zažívací problémy kromě toho záchvatu.'
16. Říjen 2008 - 8:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Droždí obsahuje kvasnice a ty narušují střevní mikrofloru. Je to trochu podobný příklad jako pangamin. Zkušenosti s ním si můžete přečíst zde http://diskuse.doktorka.cz/pangamin-nem-spatne/ Někdo ho může jíst pořád a nemít zjevné potíže a s někým to udělá tohle (viz odkaz). www.salvare.cz'
16. Říjen 2008 - 14:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Kvítek (anonym)
prosím, mohla bych se zeptat na co je droždí, v pečivu, to kyne? nebo co kyne v pečivu... kvasinky?
15. Březen 2010 - 14:46
Obrázek uživatele Návštěvník
utůhl (anonym)
swrftgzhujikl
15. Březen 2010 - 14:54
Obrázek uživatele Návštěvník
niki (anonym)
neznáte jiné jméno droždí
2. Prosinec 2010 - 10:36
Obrázek uživatele Návštěvník
ton (anonym)
swrftgzhujiklpři výrobě kvaku je droždí naprosto nezbytné.
3. Prosinec 2010 - 0:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Tony (anonym)
neznáte jiné jméno...Kvasnice to jsou.
3. Prosinec 2010 - 2:07
Obrázek uživatele michalinka1111112
michalinka1111112
Dobrý den, chtěla bych se zeptat když mám mykózu nehtů v pokročilém stádiu a slyšela jsem že droždí nehty zpevňuje, můžu ho užívat denně? Zajímalo by mě kolik ho můžu sníst a jestli opravdu pomáhá. Na jeho chuť jsem si zvykla a jestli-že to pomůže tak mi to nevadí. Kupuji si normální čerstvé droždí značky FALA 42g. Děkuji:)
16. Září 2012 - 14:40
Obrázek uživatele Návštěvník
haag (anonym)
Dobrý den, chtěla bych se...michalinko na to je vhodný BiotinC+, cca po 1,5 měs. se zrychlí růst nehtů a začne se zavírat lůžko nehtu
3. Březen 2013 - 0:17

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama