26 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Drozdi

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
KP (anonym)
Zdravim a prosim o sdeleni vyznamu drozdi (potravinarskeho-k dostani v obchodech) v dodavani vitaminu. Je dobre treba denne brat kousek drozdi?Dekuji za odpoved
10. Prosinec 2000 - 11:44
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Droždí obsahuje B vitamíny. je tedy prospěšné například při akné. Avšak pozor - nemělo by se brát při pomnožení kvasinek ve střevě, což je problém plno lidí, kteří například opakovaně brali antibiotika. Všem zájemcům o droždí bych proto nejprve doporučila přečíst si v nemocech Candiózu (kvasinky) a její příznaky.
16. Prosinec 2000 - 12:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Dasulka (anonym)
Mám jenom takovou pro mě dost důležitou otázečku-je možné mít alergii(nebo lépe řečeno nesnášenlivost) na droždí???Já totiž kdykoliv dám do pusy cokoliv s obsahem droždí,tak je mi dost špatně-jako by se to jídlo ve mně zaseklo,a min.5 hodin potom nemám vůbec hlad a jsem unavená.Od té doby,co se mi to začalo dít,jsem taková jídla přestala jíst,ale na to konto jsem ztratila min.5 kilo.Nevíte čím by to mohlo být??Nebo na koho bych se měla obrátit??Myslím,že moje obvodní lékařka by to totiž nebrala moc vážně.......
27. Květen 2001 - 18:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Droždí mohou nesnášet například lidé s rozmnoženými kvasinkami v trávicím traktu. Zkuste si přečíst článek Příznaky kvasinek u dospělých nebo v databázi nemocí Candidózu čili Kvasinky. Zjistíte, zda by to mohl být váš případ.
31. Květen 2001 - 11:17
Obrázek uživatele Návštěvník
hamus (anonym)
Pokud by jsme porovnali v lékarně dostupný pangamin versus droždí, je mezi nimi nějaký podstatnější rozdíl z hlediska účinku?
20. Březen 2002 - 18:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Sisi (anonym)
Ahoj.Jam znam malou 9 letou Lauru z Londyna a ta je alergicka na jidlo ktere obsahuje drozdi.Proto ji jeji rodice kupuji napr. chleba bez drozdi.Asi se to jedna i v Tvem pripadu.Jsem autor nezarazenych clanku - jasnocvidectvi Sisi.
13. Duben 2002 - 1:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Patule (anonym)
Pokud je mi znamo, drozdi jsou zive kvasinky smichane s moukou a vodou. Pangamin jsou vylisovane pivovarske kvasnice. Tot rozdil. Pangamin pouzivaji treba i kulturisti pro vysoky obsah bilkovin - cca 50% objemu.
22. Červen 2003 - 23:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Adriana Drlecká (anonym)
Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má narozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost "natahovat" do sebe b-vitamin ze svého okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitamíny vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a béčka si naopak nacucnou do sebe. Alergie jako u všech potravin je samozřejmě možná. Ale nejdřív je třeba zkusit sušenou variantu, abyste se dozvěděli, zda-li jde o alergii, nebo vám dělají neplechu jen živé kvasnice.. Já užívám pangamin 10 let a mám ty nejlepší zkušenosti :-)
30. Duben 2006 - 13:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Chtěla bych se zeptat, jak se mění poměr vitaminů v droždí při přípravě drožďové pomazánky (tepelnou úpravou). Děkuji
22. Leden 2007 - 10:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Tereza (anonym)
Dobrý den,cca před 4 dny jsem dělala polévku z prošlého droždí,cca měsíc prošlé,do ted trpím na průjem a trpím,může to být z toho?
23. Březen 2013 - 17:57
Obrázek uživatele Návštěvník
sue (anonym)
KUDZU Mám problém se závislostí na alkoholu nechci brát žádné antidepresiva ani antabus ? Máte někdo zkušenost s KUDZU ???
26. Březen 2013 - 10:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech snižovaly obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice užívat jen na lačný žaludek - hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci. (citováno z knihy Jídlo jako lék od Henry G. Bielera)
14. Červenec 2013 - 15:46
Obrázek uživatele Návštěvník
VMartin (anonym)
Vsechny recepty na pomazanku maji spolecnou vadu.Drozdi je aromaticke a ne kazdy ho muze jist.Ale je opravdu plne enzymu a mineralnich latek vcetne vitaminu B-komplex.JENZE pri pozadovanem rozpusteni za tepla ztrati drozdi vetsinu latek a enzymu,pro ktere stoji zato ten trochu neprijemny oder prekonat.Takze vazeni -ma to smysl jen za studena.V ruce rozdrolit drozdi,pridat maslo,syr napr.Apetio ci nastrouhany emental,sul..*
24. Září 2013 - 6:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Kačka (anonym)
Přeji pěkný den. Dozvěděla jsem se, ze droždí pomáhá na akné a černé tečky. Pro jeho hnusnou chuť ho pozivam rozpuštěné ve vodě se šťávou. Ale poslední dobou mám silné křeče v břiše. Mohlo by to byt z toho? Dekuji za odpověď:-)
11. Březen 2014 - 21:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Kačka (anonym)
A ještě něco. Prý se maji jist pivovarské kvasnice, ale já pozivam pouze pekařské droždí. Muže to mit jiný účinek?
11. Březen 2014 - 21:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Drozd (anonym)
Drozdi jsou v pohodě. Zrovna jim začíná hnízdění.
11. Březen 2014 - 21:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Venca (anonym)
A ještě něco. Prý se maji...Pivovarské jsou hodnotnější. Syrové kvasnice se šťávou v nějakým větším množství může požívat jen magor = jo, v žaludku to může udělat solidní cirkus:)
11. Březen 2014 - 22:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Venca (anonym)
Přeji pěkný den....Jenom tak pro zajímavost, jaký množství kvasnic tak s tou šťávou denně vypiješ?
11. Březen 2014 - 22:10
Obrázek uživatele Návštěvník
tomas (anonym)
Byla mi diagnstikována dna , v droždí je vysoká koncentrace látek - purinů - , které toto onemocnění způsobují . Takže například na svoji oblíbenou kvasnicovou pomazánku můžu zapomenout . Podobně je to s pivem kde je díky zbytkovému obsahu kvasnic purinů taky fůra ( a co teprve kvasnicové ) . Pangamin který jsem dříve jako potr. doplněk užíval už tudíž neberu taky .
11. Březen 2014 - 22:45
Obrázek uživatele Návštěvník
mekanik (anonym)
Pivovarské jsou...ty máš asi cirkus v hlavě
22. Srpen 2014 - 9:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Jinule (anonym)
Droždí má spousty výborných možností, jak ho využít. http://zdravi-hubnuti.cz/drozdi-nejen-pro-krasnou-plet/
26. Březen 2018 - 10:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Ano (anonym)
Drozdi k nám taky přiletěli v hejnu a žerou na louce žížaly.
26. Březen 2018 - 16:23
Obrázek uživatele Návštěvník
! (anonym)
Droždí má spousty...Lepší je užívat místo droždí kvasnice.
26. Březen 2018 - 18:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Kos (anonym)
Kvasnice letos nepřiletěly.
26. Březen 2018 - 20:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Čerstvé droždí (anonym)
nebo napráškované nebo natabletované. Běžné kvasinky nemají s Candidou albicans naprosto nic společného. Kdyby bylo podezření na interakci, je možné droždí zajídat bílým živým jogurtem. Pak nedochází k pomnožení kvasinek ve střevech.
26. Březen 2018 - 21:01

Přidat komentář

Reklama

Reklama