463 komentáře / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Dotaz na paní doktorku

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Vážená paní doktorko, odpovídáte prosím vás na všechny dotazy ? Já jsem se ptala na jeden problém pod "dotazem pachuť v ústech" a odpověděl mi jak se domnívám stálý návštěvník Vašich stánek pan Svoboda. Jelikož jste mi Vy konkrétně neodpověděla, znamená to, že se ztotožňujete s odpovědí zmiňovaného pana Svobody? Děkuji
15. Leden 2001 - 19:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Na všechny dotazy nestíhám odpovídat, ale vždy si čtu, co se kde píše. Příčina, kterou uvádí pan Svoboda může opravdu způsobovat nepříjemnou pachuť v ústech.Pro potvrzení diagnózy můžete vyhledat lékaře-internistu.
15. Leden 2001 - 23:36
Obrázek uživatele Návštěvník
Vladka (anonym)
Pani doktorko, chtěla bych se zeptat, co se zjišťuje laboratornim vyšetřením CRP a jaká by měla být normální hodnota tohoto vyšetření. Děkuji
5. Únor 2001 - 13:19
Obrázek uživatele Návštěvník
peterj (anonym)
Mám problém s vazomotorickou-chladovou rýmou. Zkoušel jsem už všechno od specialních kapek do nosu až po vypálení sliznice, ale nic mě nepomáhá. Jediné co mi pomohlo byla injekce,kterou mi nyní doktor nedoporučil, protože má vedlejší učinky.Protože se mi několikrát za den ucpe nos, musím si kapat Nasivin,který mi dovoluje pár hodin dýchat normálně,ale už ho užívám dlouho a je mi to nepříjemné. Nevěděla byste o jiné účinné léčbě?
5. Únor 2001 - 21:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina Měchuro (anonym)
Vážená paní doktorko,Už zhruba 2 roky mě trápí tento problém:Mám pocit pálení sliznic úst a krku, s nímž je spojen subjektivní pocit pachu a povlaku na zubech a jazyku. Několikrát denně si proto čistím zuby a zdá se mi, že to situaci jen zhoršuje. Intenzita pocitů se v různých časových obdobích mění, někdy příznaky téměř zmizí ale za pár dní se objeví znovu, nedá se vystopovat na čem to závisí. Jediná věc, která mě napadá , je jestli to nemůže souviset s orálním sexem. Zkoušela jsem všechno možné antibiotika, antimykotika, ústní vody, přírodní prostředky, vitamíny atd. Vyšetření na přítomnost bakterií jsou negativní. Nejvíce mi znepříjemňuje život ten pocit pachu z úst. Dlouhodobě užívám Nasivin proti alergické rýmě /zlatý stafylokok, prach, roztoče /. Problém se objevil, přibližně ve stejné době jako onemocnění štítné žlázy /thyreotoxicoza /, v současné době jsem po operaci, celá štítná žláza byla odebrána a užívám hormony. Velmi prosím o radu. Děkuji Martina
21. Únor 2001 - 11:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
CRP by měl být menší než 5mg/l. Jde o parametr, podle kterého se zjišťuje průběh zánětlivého onemocnění. Normální hladina prakticky vylučuje systémovou bakteriální infekci.
23. Únor 2001 - 0:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Na tento dotaz se asi nedá odpovědět přes internet. Vaše subjektivní potíže mohou souviset s užíváním různých léků. Může k nim přispívat i rozvoj kvasinek v zažívacím traktu, ke kterému u vás s největší pravděpodobností po užívání antibiotik došlo. Určitě by bylo třeba léčit celý organismus. Myslím, že lokální léčba nemůže mít dlouhodobý účinek. Zkuste si v databázi nemocí přečíst Candidózu, zda nebudete trpět i dalšími příznaky.
23. Únor 2001 - 0:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Doporučila bych vám vyzkoušet konstituční homeopatickou léčbu.
23. Únor 2001 - 0:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Markéta (anonym)
pani doktorko, mohla by jste mi napsat neco o rentgenovem vysetreni strev irigoskopii? Zda se jedna o bolestive vysetreni, jak je casove narocne a do jake miry je spolehlive. Dekuji
7. Březen 2001 - 13:49
Obrázek uživatele Návštěvník
doktorka (anonym)
Bolestivost či nepříjemné pocity souvisí s celkovou citlivostí pacienta. Tato metoda je náročnější na čas, protože již dva dny před vašetřením musíte začít dodržovat bezezbytkovou idietu, bohatou na tekutiny a brát projímadla k dokonalému vyčištění střev. Před začátkem vyšetření se podávají spasmolytika, aby došlo k uvolnění tlustého střeva. Samotné vyšetření trvá též delší dobu protože se pořizují snímky v různých pozicích.
7. Březen 2001 - 21:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Renata (anonym)
Chtěla bych paní doktorce pouze touto cestou poděkovat. Myslím, že toto psaní a odpovídání zabere spoustu času , ale pro mě, (myslím i pro ostatní) to má opravdu velký přínos.Díky.
9. Březen 2001 - 1:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana K (anonym)
Čas od času mám problémy s pletí (tzv. nemoc letušek) a nyní mně začaly následkem dlouhotrvajícího stresu vypadávat vlasy. Kožní lékařka mi předepsala či doporučila různé přípravky (vlasy:Neocapil,methionin,Anastim, Anaphase,a na pleť: Aknemycin, methionin aj vitamíny atd.). Mám pocit že jsem vždy největší změnu zaznamenala po pravidelném užívání methioninu. Zajímalo by mne, proč se nedá koupit volně v lékárně a je pouze na předpis. Můžete doporučit i jiné aminokyseliny s blahodárným účinkem na pleť a vlasy? Děkuji
16. Březen 2001 - 11:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana K. (anonym)
Paní doktorko, je možné po absolvování předtransplantačního vyšetření srdce odmítnout transplantaci srdce?I v případě, že mě lékaři zařadí do pořadníku čekatelů???Dokončuji toto vyšetření, ale po mém zvážení nechci tuto transplantaci podstoupit.Mám ještě možnost se rozhodnout bez jakýchkoliv problémů ze strany lékařů???Děkuji za odpověď...
16. Březen 2001 - 21:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
Paní doktorko, před časem jsem byla nemocná a než se stanovila diagnoza, podstoupila jsem během půl roku cca 30 rentgenových vyšetření (hlava, páteř, zuby,čelistní klouby, vnitřní ucho)-vždy se jednalo o sadu rtg a některá byla opakovaně.Mezitím byly nějaké ultrazvuky, tomograf a MRI.Mohl mi tak vysoký počet těchto úkonu nějak ublížit?Děkuji.
15. Duben 2001 - 22:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Pritel mi tvrdi,ze kdyz se bude casto holit,bude mit silnejsi a vice vousu.Je to pravda?
17. Duben 2001 - 11:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Je patologicky stav,pokud si pri drepu nahmatam v pochve delohu?
17. Duben 2001 - 11:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Markéta (anonym)
Chtěla bych se zeptat,co vyžaduje soužití s diabetikem 1.typu.Zajímají mě všechna omezení,kolikaprocentní je dědičnost,jak brzy,nebo jestli vůbec je omezena sexuální aktivita.
18. Duben 2001 - 15:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Chtela jsem se zeptat na to, jestli ruzne druhy krevnich skupin partneru mohou zpusobit komplikace v tehotenstvi. A jake krevni skupiny se k sobe hodi a ktere ne.
18. Duben 2001 - 20:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Nadměrný příjem dopňkových aminokyselin či zvýšený dlouhodobý příjem jedné aminokyseliny může způsobit v těle nerovnováhu a zdravotní problémy. Pro zlepšení kvality vlasů a pleti bych vám doporučila sladkovodní řasy chlorella či spirulina, které jsou přirozeným zdrojem všech vitamínů, minerálů, aminokyselin, mastných kyselina a sacharidů. Dále kvalitním zdrojem bílkovin jsou luštěniny, ořechy, ryby - ty navíc obsahují pro ple´t důležité mastné kyseliny.Ohledně krémů je speciálně pro povolání letušek vhodný Růžový krém od Dr. Hauschka (viz. www.001shop.cz)
18. Duben 2001 - 21:16
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Účinek rentgenového záření se sčítá s dalšími vlivy působícími na organismus. nedá se přesně říci, kolik vyšetření vás může poškodit. 30 je poměrně hodně a proto bych vám doporučila preventivně užívat antioxidanty (vit. C, E, betakaroten, selen, zinek), které chrání bu?ky organismu před poškozením. Řasy chlorela jsou též vhodným dlouhodobým doplňkem výživy. Strava by samozřejmě měla obsahovat dostatečné množství viamínů, minerálů a enzymů ve formě zeleniny a ovoce.
18. Duben 2001 - 21:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Pro Petru:U mužů to pravda nebývá, u žen ano.
18. Duben 2001 - 21:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Pro Petru: může a nemusí jít o pokles dělohy. doporučuji vyšetření gynekologem.
18. Duben 2001 - 21:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Soužití s diabetikem znamená především respektování a podpora jeho diety. přesnou procentuální dědičnost neznám. Sexuální aktivita může být narušena, pokud se k onemocnění přidají cévní komplikace a dochází k nedostatečnému prokrvování pohlavních orgánů.
18. Duben 2001 - 21:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Není mi nic známo o tom, že by se některé krevní skupiny k sobě více hodily. Vždy záleží na celkové osobnosti, která není krevní skupinou podmíněna. Neshoda partnerů v Rh faktoru, dříve vedla k problémům u novorozence. Dnes to již medicína dokáže řešit.
18. Duben 2001 - 21:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Lékaři vám samozřejmě nemohou nic přikázat, ani transplantaci. Je však důležité, aby jste si takovýto krok opravdu, co možná nejdůkladněji, rozmyslela po získání všech možných dostupných informací.
18. Duben 2001 - 21:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva A. (anonym)
Zaujal mě článek Zívání zlepšuje vnímání. Nevím, zda proto již dva roky mám tento problém: přesto že jsem vyspalá někdy zívám již od rána, jindy od poledních hodin, jindy až při cestě z práce domů.Zívání je intenzivní, nemožno ho potlačit, jak se říká "zívá na plnou hubu". Lékaři mi tuto poruchu nevysvětlili, nejvíce to svádějí na to ,že jsem kuřák. To jistě má svůj vliv, ale není to hlavní příčina. Je pravda, že byl u mě zjištěn virus EBV a chronický únavový syndrom, ale ošetřující doktor zívání těmito chorobami nevysvětluje. Také prý je možný nedostatek kyslíku, i když já v práci jsem celý den u otevřeného okna. Jinak ještě mám otosklerozu a tinitus. Může to také působit? Přitom mohu říci, že odpočinku mám dost, spím od 22:00 do 5:00, někdy pravda přerušovaným spánkem.Mohu se tohoto nepříjemného jevu zbavit a nějak ho léčit?Díky za radu.
24. Duben 2001 - 8:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Jarka (anonym)
Nevíte, kde se dá koupit lék MENOPAUSAL modré balení? (jsem z Ostravy) Děkuji za odpověď.
27. Duben 2001 - 12:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Natálie (anonym)
Evo, to si snad děláte legraci. Nezlobte se na mě, ale spánek od 22 do 5 hodin vám přijde hodně? To já bych se uzívala, ale naprosto. Většinou spím od deseti do půl šesté a vážně mi to nestačí. Já vím, že je to u každého jinak. Ale pokud se cítíte unavená a navíc máte ten únavový syndrom, tak si myslim, že toho spánku dost nemáte. A pokud se unavená necítíte, tak to možná bude právě v tom zívání. A možná to bude v něčem úplně jiném. Rozhodně můj názor neberte jako fakt. Já bych potřebovala spánku tak opravdu čistých 8 hodin minimálně.
27. Duben 2001 - 12:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Zuzana (anonym)
Mila pani doktorka, Mam 26 rokov, doposial som mavala pravidelny 28-dnovy cyklus, ktory sa mi zacal koncom minuleho roku postupne skracovat. Dnes dostavam menstruaciu po 25. dnoch. Co to moze prosim znamenat? Vopred velmi pekne dakujem za Vasu odpoved.ZuzanaPS: antikoncepciu ani ziadne tabletky pravidelne neberiem.
27. Duben 2001 - 14:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Jarka (anonym)
Milá paní doktorko, ráda bych se zeptala na bezpečnost laserové operace očí - odstranění krátkozrakosti a astigmatismu. Mám 7 dioptrií na dálku a 3 cylindrické. Slyšela jsem, že při vyšších dioptriích nemusí být zákrok vždy bezpečný... Děkuji
28. Duben 2001 - 21:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Dobrý den paní doktorko, jsem strašně vděčný za tento způsob komunikace při našem intimním problému. Mého syna (necelých 13 let) právě v těchto dnech začíná trápit to, co je pro mě až do nynějška (je mi 40 let) velké trauma. V pubertě se mi totiž podobně jako jemu náhle začaly zvětšovat (jakoby napuchovat) prsní bradavky. To bylo doprovázeno "ztvrdnutím uzlin" pod bradavkami v těle - nevím jak to lépe nazvat. Existuje nějaký způsob, jak tomuto procesu zabránit, nebo ho aspoň zmírnit? Za odpověď předem děkuji.
15. Květen 2001 - 22:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
U vašeho syna bych doporučovla hormonální vyšetření. Je nejprve potřeba zjistit příčinu, proč dochází k zvětšování prsních bradavek.
20. Květen 2001 - 0:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Zkuste se obrátit na http://www.lexum.cz/, kde vám odborně odpovědí ohledně laserových operací očí.
20. Květen 2001 - 0:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Pokud máte menstruaci pravidelně po 25 dnech, nemusíte se obávat žádné poruchy.
20. Květen 2001 - 0:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva A. (anonym)
Natálie, díky za odpověď. Myslím, že spánku mám dostatek, někdy prospím celou sobotu a neděli. A i když jsem již po ránu ospalá, tak při tom nezívám. Jelikož mám únavový syndrom, obrátila jsem se na dr.Nouzu /www.tady.cz/celostnimedicina/o radu, a bylo mi sděleno, že to je únavy mozku. Objednala jsem se k vyšetření.
31. Květen 2001 - 7:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva A. (anonym)
Mám prosím ještě dotaz.Můžete mi prosím vysvětlit, co způsobuje prudké pohyby nohou ( škubání z počátku noci), někdy se mi to stává a je to velice nepříjemné, jako když mi projíždí nohama elektrický proud. Díky
1. Červen 2001 - 11:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Lukáš (anonym)
Chtěl jsem se zeptat,jestli se může beta karoten stát pro tělo nějak nebezpečným?Jestli ano,tak jak a ještě kolik je denní dávka.Děkuji
6. Červen 2001 - 11:16
Obrázek uživatele Návštěvník
Jura (anonym)
Chtěl bych poprosit paní doktorku, jestli by si mohla přečíst kategorii "sex a vztahy", téma "pupínky na penisu" a vyjádřit se k těmto příspěvkům. Jak jsem si všiml, tento problém má více lidí a proto by mne zajímala příčina vzniku, léčba, popř. čeho se vyvarovat. Na případnou odpověd, že je nejlepší jít k lékaři bych chtěl reagovat, že kožní lékařka (apoň mně osobně) tvrdila, že to je normální a že se to upraví. Bohužel neupravilo. Prosím ještě jednou o vyjádření. Děkuji předem za odpovědi.Jirka
6. Červen 2001 - 11:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Beta caroten se v těle přeměňuje na vitamín A podle potřeby. Nemá žádné vedlejší účinky jako vitamín A, který se nesmí užívat dlouhodobě, jelikož by mohl působit toxicky na játra a mít plno nežádoucích účinků.Bylo zjištěno, že lidé s vyšší hladinou betacarotenu v krvi jsou odolnější před rakovinou plic a srdečními onemocněními. Byly pak vedeny studie, aby se zjistilo, zda má takové účinky i syntetický betacaroten a bylo překvapivě zjištěno, že mezi kuřáky, kteří užívali betacaroten se objevilo větší procento onemocnění na rakovinu plic. Proč, to není zatím přesně známo. Touto studií byl vyloučen preventivní vliv užívání betacarotenu jako potravního doplňku na rakovinu plic. Nebylo však nikdy touto studií řečeno, že by betacaroten rakovinu způsoboval.Běžné dávkování betakarotenu je u mužů 5000 UI denně. Pro léčebné účely nebo pro ochranu před negativními vlivy slunečního záření se doporučuje po určitou dobu užívat 15 000 UI.Přírodní zdroje betacarotenu jsou : mango, cukrový meloun, meruňky, rajčata, tmavě zelená zelenina, mrkev,avokádo, broskve...
6. Červen 2001 - 11:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Vazena pani doktorko,rada bych se vas zeptala jaky je vas nazor na pripravek Erdic, ktery je uverejnen i na strankach doktorka.cz . Dost jsem o tomto pripravku cetla a vzhledem k memu malemu poprsi bych jej rada vyzkousela. Proto bych rada vedela, jestli nejsou znamy nejake vedlejsi ucinky apod.Dekuji a tesim se na brzkou odpoved.
8. Červen 2001 - 8:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
S přípravkem Erdic mám tři druhy zkušeností - některé ženy jsou spokojeny s jeho účinkem (zpevnění a zvětšení poprsí), některé (menší procento) i po vybrání více balení nepozorují žádný účinek a též jsem slyšela o dvou případech, kdy jeho užívání bylo přerušeno z důvodu alergie na některou složku.Erdic nedoporučuji užívat ženám s velmi nízkou tělesnou hmotností, těžkou formou kandidózy či jiným onemocnění střev(při zanešení nebo onemocnění střev je narušeno vstřebávání potravinových doplňků a tím i jejich účinnost), potravinovou alergií na některou jeho složku či držící dietu s omezeným příjmem tuků.Kromě možné alergie a mírného nadýmání na počátku užívání (kvůli velkému obsahu vlákniny) nebyl zatím pozorován žádný negativní účinek. Z pozitivních účinků byly zaznamenány vlivy na snížení cholesterolu a zlepšení potíží se zácpou. V některých zdrojích se uvádí i pozitivní vliv na menstruační potíže a potíže v menopauze.Účinnost Erdicu byla zjišťována na gynekologických pracovištích na Slovensku a výsledek této studie je zveřejněn na http://www.doktorka.cz/run/redsys/r-art.asp?id=528Dále bych chtěla upozornit na to, že žádný přípravek, lék ani potravinový doplněk nemůže mít stoprocentní účinnost na všechny. Pokud nějaký výrobce či prodejte tvrdí o svém výrobku, že jeho účinnost je stoprocentní, tak lže.
11. Červen 2001 - 0:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Laurinc Ladisla (anonym)
Chcel by som sa dozvediet nieco o acinetobacter spp a lactobacillus spp a co znamena diagnoza N 76.
19. Červen 2001 - 22:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Milá doktorko,nejde o zdravotní problém, Ale poslala jsem příspěvek k tématu a pak jsem si chtěla na chatu něco ověřit pomocí tlačítka zpět a vpřed a aniž jsem svůj příspěvek odeslala podruhé, podruhé se v chatu objevil. Pročítám určitá témata pravidelně a našla jsem už dost zdvojených příspěvků, takže jsem usoudila, že to není jen můj problém. Nemám pocit, že je to natolik složitý problém, s kterým si neporadíte. Protože je velmi jednoduché tomu zamezit. Vím, že Vy tohle na starosti nemáte, ale snad není problém zaměstnat opravdu schopné lidi. Jsem jen amatér, ale s tím bych si poradila. Jinak jste opravdu skvělá, našla jsem tu pomoc, ve chvíli, kdy jsem ji opravdu potřebovala. Do budoucna přeji jen to nejlepší a hlavně lepšího web-mastera.
7. Červenec 2001 - 2:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
N76 znamená poševní infekci. Acinetobacter muze po premnozeni zpusobovat zanety. Naproti tomu Lactobacilus patri mezi pratelskou mikrofloru, pokud jsou tyto bakterie zniceny muze dojit k pomnozeni patogennich bakterii.
9. Červenec 2001 - 1:08
Obrázek uživatele Návštěvník
MARKETA (anonym)
Pani doktorko.Muj problem je,ze asi 2roky jsem mela ment.anorexii.Posledni rok mam silne bolesti uprostred hrudniku pod prsama.Mama rika,ze je to jicen a pruchod do zaludku.Vetsinou me boli po vetsim mnozstvi jidla napr.po obede,ale taky pri namaze.Zaludek,slinivku a jatra mam v poradku,ledviny jsou trochu zvetseny.Prosim poradte
24. Červenec 2001 - 12:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Bohužel v tomto případě lze po internetu pouze doporučit další vyšetření - endoskopii, popř. rentgenové vyšetření... Naléhejte na vašeho lékaře, aby dalšími možnými vyšetřovacími metodami pátral po příčině vašich potíží.
24. Červenec 2001 - 20:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Johana (anonym)
Na cestách se mi stává, že někdy trpím zácpou, jindy průjmem. Proto mám s sebou vzdy Endiaron. V příbalovém letáku se píše, že lék neničí přirozenou bioflóru střeva. Je skutečně tak "inteligentní", že rozeznává přátelské bakterie od škodlivých. Jestliže ne, jak cestovní průjem řešit? Děkuji za odpověď
30. Červenec 2001 - 19:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Endiaron se užívá i při průjmech způsobených porušením střevní mikroflóry po léčbě antibiotiky, takže je snad "inteligentní". Přesto při častém používání či při vyšších dávkách může mít negativní účinky - způsobovat nevolnost, zatěžovat játra, ledviny, způsobovat nervové poruchy. Doporučovala bych proto volit pokud možno jiné přípravky, možností je plno.Bez vedlejších účinků je například živočišné uhlí, užívání česneku (buď syrového, či pokud vadí zápach, česnekových kapslí)- jedná se o přírodní antibiotikum, nápomocné je též užívání Lactobacilu acidophilu, Supermixu (potravinový doplněk od firmy Profitness, který dezinfikuje střeva) nebo po dohodě s odborníkem na homeopatii homeopatických přípravků (obvzlášť pokud hraje roli psychika). Více informací o tom, jak většina těchto přípravků působí naleznete informace na www.001shop.cz. Též bych při cestě do zahraničí doporučovala dodržovat základní hygienické a bezpečnostní opatření (hlavě nepít nebalenou vodu) a pokud možno omezit příjem sladkých potravin (sladkosti podporují množení parazitů v zažívacím traktu).
31. Červenec 2001 - 18:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Tomáš (anonym)
Vážená paní doktorko,chtěl bych se vás zeptat,zdali je vhodné vyzkoušet kineziologii.Mám panicko-uzkostnou poruchu+soc.fobii.trápí mě to téměř 4 roky.Je možné od vás dostat nějáké doporučení kam se obrátit?je to dost drahá záležitost,tak bych nerad peníze zahodil oknem.ještě mám dotaz zda-li existuje nějáké sdružení lidí s takovýmto problémem.předem vám děkuji za odpověd.
2. Srpen 2001 - 19:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Sociální fóbie může vycházet z nějakého bloku, který mohl vzniknout v minulosti. Kineziologie se snaží takovéto bloky nacházet a dále s nimi pracovat. Doporučila bych vám však jít za skutečným odborníkem a ne za někým, kdo po jednom kurzu kineziologie začíná léčit. Nejlepší je jít za někým, kdo zároveň sám vede kurzy kineziologie, u něj je předpoklad, že sám musel projít mnoha kurzy a zároveň má již bohaté zkušenosti. Takovéto odborníky najdete např. pokud do jakéhokoliv vyhledávače zadáte heslo kineziologie.Sociální fóbie se probírá v tématu na http://www.doktorka.cz/run/chat/treplies.asp?message=104 , jsou tam odkazy na další diskuzní skupiny, zabývající se touto problematikou a jistě tam naleznete někoho, kdo vám poradí.
3. Srpen 2001 - 13:11

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama