119 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Domácí pekárna

10. Září 2018 - 0:09

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Vladka (anonym)
Zvažuji koupi domácí pekárny, ale je jich na trhu takové množství, že se nemůžu rozhodnout. A navíc stále váhám, zda to bude taková úžasná věc do domácnosti. Můžete mi napsat svoje zkušenosti? Pro i proti. Případně doporučit typ. Díky moc všem.'
29. Květen 2007 - 22:02
Obrázek uživatele Návštěvník
Magrathea (anonym)
..my pekárnu zakoupili už asi před rokem, využíváme jí v chalupě na horách, kde nemáme snadný přístup k obchodům..jsme s ní spokojeni, i když přesnou značku si teď bohužel nepamatuju, ale můžu zjistit..využíváme předem koupené směsi v obchodě, protože namíchat si směs samostatně dá práci a není to ono..spíše doporučuji pekárnu, která upeče obdélník než čtverec, s tím se lépe manipuluje..snad jediné to proti je, že cena chleba vyjde dráž než normálně kupovaný..v pekárně dají dělat i třeba marmelády, ale to jsme ještě nezkoušeli..čerstvě vytažený horký chléb je úžasná pochoutka, myslím, že koupí pekárny určitě neprohloupíš..:)'
30. Květen 2007 - 11:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
domácí pekárna je super - máme doma Bifinett (kdysi byla nějaká akce v Lidlu) a nedám na ni dopustit, peče skvěle, peču chleba obden. Kupuju si už hotové směsi (z Lidlu).'
30. Květen 2007 - 12:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Tony (anonym)
Domácí pekárna je dobrá pro toho, kdo třeba má boudu v divočině a chce se mu tahat s moukou:)A má tam elektřinu:)Těm ostatním stačí klasická trouba , nebo nejbližší obchod:)Žena má tu moderní nezbytnost doma už čtyři roky a pekla v ní snad dvakrát, jenom to zabírá místo vedle čokoládovníku, expressa, robota, oximatu a dalších civilizačních vymožeností:) No, když na to přijde, pečení z hotových směsí taky není dvakrát levný. Ale jestli má někdo pocit, že musí být "moderně nezávislý" aby za chvilku neskončil u rozdělávání ohně vlastním křesadlem:)'
30. Květen 2007 - 12:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Malenka (anonym)
Mám domácí pekárnu Eta a jsem s ní spokojena. Peču tak 2x týdně, protože jsme jen dva. Kupovala jsem jí protože jsem nechtěla jíst chléb se všemi těmi Éčky, který se všude prodává. V žádném případě nepeču z kupovaných směsí, protože to je jako z obchodu. Kupuji si speciální mouku a směsi si míchám sama. Prostě si upeču chleba jaký chci, na jaký mám chuť. Pekárna je naprosto nedostižná v přípravě těsta třeba na buchty. Manžel má rád kynutá těsta a pekárna je umí nepřekonatelně. To samé na pizzu, langoše, knedlíky.... Mohu jen doporučit. Ve své podstatě tam nasypete ingredience a ona si vše obstará. Na internetu je o tom mnoho informací.'
30. Květen 2007 - 12:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
to by mě zajímalo, jaká éčka jsou např. v chlebu a rohlících. kromě mouky, vody, soli.. mě nenapadají další ingredience. spíš to bude u trvanlivých buchet, bábovek, vánoček....'
30. Květen 2007 - 13:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Xenie (anonym)
Taky myslím že v hotové směsi jsou barviva, éčka atd. Pokud pekárnu tak na chleba z bio surovin, teda pokud někdo chce jíst zdravě. Já souhasím s Tonym, že je to další krám do baráku, já bych to nechtěla ani neměla kam dát. Máme toustovač a varnou konvici, nemám ale ani friťák, hranolky dělám v troubě. Ani odšťavňovač nebo espresso, to by mi jen překáželo.'
30. Květen 2007 - 17:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Martin (anonym)
než si to pořídíte, tak uvažte, že to koštuje 1,5KW jako sušení v automatce. Ale že to zároveň poběží dýl:) Takže protočíte měřák a ten malý kousek chleba který z toho "vypadne" se pěkně prodraží. No a hotové směsi obsahují stabilizátory a konzervační přísady. Není nad chlebíček z "pravé" mouky kynutý ve spíži a pečený v cihlové peci! No, taky nechápu tohle: Na co mít doma minipekárnu, když v každým městě máte prodejnu pečiva skoro před barákem:) Chcete si tím něco dokázat, že jste ještě něco víc než nástroj uspokojení chlapa, nebo vás to vzrušuje jinak? Nebo je to nová móda, jako byly před pár desítkama let třeba samorosty?'
30. Květen 2007 - 18:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Vlaďka (anonym)
Díky všem, kdo se ozvali. Já pekárnu neužiju asi k pečení chleba - i když zkusit bych to asi zkusila. Spíš mě zajímá ta možnost zadělání těsta a vykynutí - na buchty, na houstičky, které peču normálně v horkém vzduchu, i ta mermeláda není k zahození. A pokud jde o formulaci : další krám do baráku, tak ten bych právě nechtěla. Jsem na tom jako Xenie. Mám rychlovarku, jenom místo toho toustovače mám jinou vymoženost - mikrovlnku, toť vše, takže si myslím, že nejsem ženská, která musí mít všechno co sousedka a pak to strčit na půdu. Prostě mě jenom zajímá, když už bych to koupila, co se s tím dá dělat.'
30. Květen 2007 - 20:08
Obrázek uživatele Návštěvník
Malenka (anonym)
Já osobně v žádném případě nesouhlasím s Xenií, že to je jen další krám do baráku. Tím krámem v baráku se stane jen věc, kterou si člověk pořídí aniž by zjišťoval zda ji vůbec potřebuje a využije. Já jsem z pekárny stále ještě unešená. Dnes budu například péci a vím, že čerstvě upečený chleba mi provoní celý byt, ale z tohoto důvodu to rozhodně nedělám. Důvodů mám víc. Také samozřejmě nemohu souhlasit s Martinem, je zřejmé, že o tom jak funguje pekárna nic neví, protože jinak by netvrdil, že je to jako sušení v automatce. Pekárna nehřeje po celou dobu zpracování chleba, ale to je na delší diskusi. Na některých stránkách to nějaký človíček spočítal a vím, že to bylo v korunách. Jestli si to správně pamatuji tak to bylo 2,50 Kč. Spíš by ses Vlaďko měla ptát, proč si chce pekárnu koupit. Jestli chceš jíst zdravěji, nebo si dopřát ten "přepych" vlastního chleba......či něco jiného. Rozhodně bych ti doporučovala to zvážit, aby ses nestala stejně zatrpklým pochybovačem, který o tom nic neví jako Martin. To by bylo škoda.'
31. Květen 2007 - 12:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Malenko,přesně tak to je jak to píšeš.Pekárnu Moulinex jsme dostali jako dárek ale jsme z ní opravdu nadšeni.Čerstvý voňavý chléb s krásně vypečenými kůrkami to je pochoutka.A už jsme párkrát udělali i jen těsto a bylo krásně vymíchané.Zatím kupujeme směsi,ale chtěli bychom umět i si těsto na chleba namíchat sami.Určitě jde o přesné odměřování surovin. Zdravím všechny "pekaře",a přeji krásné dny. Z.'
31. Květen 2007 - 13:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Martine - ty jsi takovej tupej blbeček, viď? Já si teda nepřipadám jako nástroj uspokojení chlapa, možná to tak máš doma, a pekárnou si rozhodně nechci nic dokazovat, ani mě kupodivu nevzrušuje. Tohle mohlo napadnout jenom hodně primitivního chlapa. Ať pekárna žere kolik chce, nikdo tu nepíše, že chce pečením domácího chleba ušetřit, ale to ty asi nepochopíš, tak nemá cenu ti to vysvětlovat.'
31. Květen 2007 - 13:36
Obrázek uživatele Návštěvník
Vlaďka (anonym)
Díky všem. Ještě by mě zajímalo, jaké směsi kupujete, když chcete v rychlosti udělat chleba "z pytlíku". Vím, že je spousta druhů, ale určitě nejsou všechny stejně dobré.'
31. Květen 2007 - 13:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Vlaďko, Zdeňku, Malenko a ostatní : jakou máte pekárnu a kolik stála? Díky za tip.'
31. Květen 2007 - 13:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
já kupuji směsi s Lidlu a jsou vynikající.'
31. Květen 2007 - 14:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk pro Petr (anonym)
text
31. Květen 2007 - 14:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Hanka (anonym)
Já mám pekárnu ETA asi dva roky (stála asi 2500 Kč), je dokonalá, peču skoro každý den, buď chleba nebo si jen dám dělat těsto a peču pak v troubě vynikající housky, doma si po nich půžou ruce utrhat, kupované směsi zásadně nepoužívám, protože jsou drahé, naopak tyhle domácí celozrnné housky jsou značně levnější. Taky si v pekárně připravuju bezkonkurenční těsto na veškeré kynuté pečivo, od vánoček, mazanců, koláčů přes buchyt až k pizze. Nechci říct, že je pro mě nepostradatelná, ale rozhodně ji považuju za svého nejlepšího a nejzábavnějšího pomocníka v kuchyni.'
31. Květen 2007 - 15:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Magrathea (anonym)
..my máme doma taky ETU..jinak doporučuji stránky www.domaci-pekarny.cz - je tam spoustu zajímavých věcí!!!'
31. Květen 2007 - 15:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Zdeněk (anonym)
Hanko prosím Tě,mohla bys napsat recept na ty housky?Moc rád bych je taky pekl.Děkuji.'
31. Květen 2007 - 22:22
Obrázek uživatele Návštěvník
IV (anonym)
My tu Lidl nemáme, tedy spíš mám k němu daleko. Zajímalo by mě, jaké jsou ty směsi a kolik stojí korun. Znám směsi od Labety( cca 26 Kč), které jsem donedávna kupovala v Delvitě, kterou nám zavřeli. Existují i jiné směsi,našla jsem něco na webu, cenově velmi přijatelné ale je to ve velkoobchodě v Klíčanech, což je pro mě taky nedosažitelné. Prosím, jeslti mi někdo můžete sdělit něco bližšího o směsích z Lidl, tam bych se vypravit mohla. Děkuji'
31. Květen 2007 - 22:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Díky všem za tipy a hezký víkend!'
1. Červen 2007 - 13:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Vlaďka (anonym)
Pro Petru. Péťo, já jsem tuhle diskusi zahájila a zatím žádného favorita nemám, proto ti nemůžu odpovědět, jaký typ mám. Ale určitě se nechám ovlivnit některou zde zmiňovanou značkou.'
1. Červen 2007 - 19:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Malenka (anonym)
Tak se mi podařilo najít za kolik peněz vám pekárna upeče chlebík: Spotřeba energie při pečení Při použití digitálního časového spínače se zásuvkou jsem měřila program Základní, velikost II, střední kůrka. Je to program, který se nastaví automaticky při zapnutí pekárny do sítě. Program trvá 3:30 hod. (u pekárny ETA) Naměřila jsem, že pekárna el. energii spotřebovává jen 55 minut a to je 0,4kW. Z toho vychází, že náklady na upečení jednoho chleba jsou asi 1,70Kč. Takže nejdražší na celém pečení chleba jsou suroviny, které do pekárny dáte. To jen tak pro zajímavost.'
7. Červen 2007 - 9:23
Obrázek uživatele Návštěvník
Vanda (anonym)
http://www.nejlepsiceny.cz/domaci-pekarny/
7. Červen 2007 - 12:00
Obrázek uživatele Návštěvník
Zkuste tohle! (anonym)
http://www.pekarny.unas.cz/novinky.html
7. Červen 2007 - 12:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Tak kterou? (anonym)
http://dtest.cz/index.php?action=2&pclanky=3&pclanekid=296&pkategorieid=2
7. Červen 2007 - 12:08
Obrázek uživatele Návštěvník
www.vasedeti.cz (anonym)
K narozeninám jsem dostala domácí pekárnu a ráda bych se s vámi podělila o to, jaká je to v kuchyni šikovná pomocnice. Přístroj je asi tak velký jako friťák pro domácnost. Základní součástí pekárny je nádoba, hnětač (obvykle 1, některé druhy mají 2), topné tělísko a ovládací panel. Poté výrobci dávají k pekárně další doplňky, např.: hák na odstranění hnětače (zůstane v chlebu, když ho před pečením nevyndáme), odměrka... Do nádoby se dají ingredience dle receptu, pouze se tam hodí, pekárna si vše uhněte, nechá nakynout a samozřejmě upeče. Před posledním hnětením - pekárna během programu 3x hněte a 3x nechá kynout - zapípá a my můžeme přidat semínka - slunečnice, dýně, mák, kmín, ..., pouze jeden druh má přihrádku a tam se zrní - jak říká naše hlava rodiny - dá a pekárna se sama obslouží. Po upečení si nás opět zavolá a my voňavoučký chlebíček vyndáme, nejlépe na mřížku, aby z chleba vyšla pára. Zde se opět určité druhy pekáren liší, některé se vypnou hned po upečení, jiný druh ještě 1 hodinu udržuje chleba v teple, abychom nemuseli ke chlebu hned běžet a vyndat ho, i po té hodině, co je chléb v teple, z něj vyjde pára. Pekárna nepeče jen chleba, ona umí i zadělat na kynuté těsto, např. na koláče, na buchty, na preclíky, ale i na knedlíky, atd. Samozřejmě pekárny mají i program pro pečení bez droždí, ale pouze s kypřícím práškem, má i program na hotové směsi, např. Labeta, Vitana... Pekárna má i funkci, kterou uvítáme, když je fůra ovoce a nevíme, co s ním, umí totiž dělat marmelády a džemy. Jen dáme do nádoby očištěné a omyté ovoce, želírovací cukr popř. ještě jiné přísady - záleží na receptu - a zapneme příslušný program, za chvilku si nás zavolá a džem na zimu je hotový. Tak to je asi zhruba vše o programech tohoto přístroje. Na chuť domácího chleba je potřeba si zvyknout, neboť je úplně jiný než kupovaný. Cenově se to také docela vyplatí, jen pro srovnání: celozrnná mouka stojí cca 17,- Kč/kg, ale koupila jsem jí i za 15,- Kč/kg a pokud vím, celozrnný chléb stojí cca 17 Kč, ovšem váží 0,5 kg a je "v akci", myslím, že dál už není potřeba počítat, protože i s těmito údaji, je jasné, že buď je to nastejno, nebo domácí chléb vyjde o pár korunek levněji. Ale nespornou výhodou domácího chleba je, že vím, z čeho chleba je, kdo na něj sahal, kam jsem ho položila a i to, jak je skutečně starý. Na hlavní bych zapomněla - pekárna umí upéct i bezlepkový chleba, ale zde opět pozor, každý druh to také neumí. Cenová relace domácích pekáren je asi od 1500,- do 6000,- Kč. Představte si tu vůni čerstvě upečeného chleba u vás doma. To je fantazie. Jen tak mimochodem, během psaní tohoto článku jsem byla vyndat krásný, zlaťoučký, voňavoučký chlebíček. A ještě jeden dodatek, pekárny je možné naprogramovat, tak je tu i možnost, že si večer dáme do pekárny suroviny a pekárnu si naprogramujeme, ráno máme připravený čerstvý chleba. '
7. Červen 2007 - 12:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Danuše Bednářov (anonym)
Bílý chléb dokonalý Ingredience: 1 vejce, do 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí Postup přípravy: V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH, světlá kůrka. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. Výsledkem je chléb velice podobný chorvatskému bílému chlebu. S meruňkovou marmeládou - naprostá delikatesa. '
7. Červen 2007 - 12:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Miloš Musil (anonym)
Po přečtení receptu jsem neodolal a rozhodl se zpestřit si nedělní ráno bílým zázrakem-tímhle domácím chlebíkem. Vše jsem pečlivě navážil a odměřil, máslo jsem nahradil 2 a 1/2 pol. lžíce oleje(vejce, mléko, vodu, sůl, cukr a olej jsem rozšlehal), naprogramoval "toastový, kůrka střední" (Eta Siesta) a zapnul pečení s odloženým startem. To co na mne ráno koukalo z okénka pekárny bylo nade všechna očekávání - dokonalý skvost! A chuť? 1A!!! Doporučuji!!! '
7. Červen 2007 - 12:25
Obrázek uživatele Návštěvník
coroner (anonym)
Podívejte se na stránky http://www.sweb.cz/otareiss/, kde si klikněte nahoře do okénka PEKÁRNIČKY. Jednu takovou šikovnou - s možností dokoupení různého příslušenství - tam nejdete. OR nabízí i kuchařku na CD za 150 Kč, kde jsou i recepty s použitím kvásku.'
11. Červen 2007 - 8:39

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama