25 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Cukr a pozdější potíže

10. Září 2018 - 0:05

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Anna (anonym)
Zajímalo by mě, jestli když teď (mám 25 let) moje strava obsahuje hodně cukru, můžu dostat později cukrovku? Nebo nějakou jinou nemoc? Mám cukr raději omezovat nebo nemusím? Jím taky hodně ovoce a zeleniny... Děkuji za názory a rady!'
3. Březen 2005 - 21:55
Obrázek uživatele Návštěvník
Ne-mravní hlídk (anonym)
To né. To bys musela jíst řepu cukrovku.'
4. Březen 2005 - 9:54
Obrázek uživatele Návštěvník
mája (anonym)
no,myslím si, že nárazy většího množství cukru zatěžují slinivku, která se samozřejmě taky může vyčerpat, nehledě na to , že když se stále vyplavuje nárazově velké množství inzulinu, tak se tkáně vůči němu mohou stát rezistentní a cukr nepůjde do buněk, ale zůstane v krvi. to se samozřejmě nestane hned, ale pokud to s cukrem přeháníš a budeš v přehánění pokračovat..., ale jak jsem pochopila s tím množstvím to asi nebude u tebe nijak dramatické:o))'
4. Březen 2005 - 11:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Anna (anonym)
No, nevim, jestli je to dramaticke, ale je to proste dlouhodobe a kazdy den neco... Az uz si toho zacinam vsimat. Jake mnozstvi cukru je dramaticke?
4. Březen 2005 - 12:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Tomáš (anonym)
http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=1645 http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=879
4. Březen 2005 - 13:26
Obrázek uživatele Návštěvník
mája (anonym)
ono taky hodně záleží na tom jaké cukry tvoří tu hlavní složku- jestli jsou to ovocné-fruktoza, nebo klasika-glukoza....třeba sušené ovoce- neproslazené, je taky sladké a tolik slinivku nezatíží.no, pokud se necpeš sladkostmi a doplňuješ to hodně čerstvým ovocem a zeleninou, tak bych se neplašila, ale je fakt, že někdo doporučuej přijímat co opravdu nejnižší množství cukru, tak nevím:o))'
4. Březen 2005 - 13:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Anna (anonym)
Všimli jste si už, že cukr je snad ve všem?'
4. Březen 2005 - 17:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Monika (anonym)
No a právě to je ten problém. Jednoduchý cukr přijímáme, aniž kolikrát o tom vůbec víme. A když se k tomu přidají sušenky, čokoláda..., tak je neskutečné množství cukru.'
4. Březen 2005 - 18:27
Obrázek uživatele Návštěvník
Helena (anonym)
Podle vyzkumu pozivani cukru nema nic spolecneho s cukrovkou.Casto cukrovku dostavaji ti,kteri sladkosti nemaji radi a nesladi ani caj! Je to i muj pripad.Vzdy jsem preferovala maso pred cokoladou,kavu ani caj jsem nesladila.Jako male dite jsem rovnez nesnasela sladke stavy a slazene mleko,caj atp..Mam cukrovku.Mam ji urcite z vecnych diet a spatneho stravovani.
11. Červen 2006 - 22:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Martin (anonym)
Za prvé nikdo zde nezminíl že diabates je dvojího typu. První který může člověk dostat už jako dítě je spíše podmíněn geneticky a způsob stravování na měj zřejmě nemá moc velký vliv. Druhý typ cukrovka stařecká souvisí s životním stylem i když netuším jestli konzumace cukru je tím rozhodujícm faktorem který jej může ovlivnit. Velkou roli zřejmě hraje i obezita ke které je možné dojít i jinak než cpaním se sladkostmi.'
11. Červen 2006 - 22:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Vysoký příjem cukru v potravě dlouhodobě může přispět k rozvoji chronických střevních zánětů,ulcerozní kolitidy a Crohnovy nemoci.Jsou to velmi nepříjemné potíže.Jana'
24. Červenec 2006 - 19:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
DM I - genetický podklad, většinou u lidí mladších 20 let... DM II - u starších lidí, vlivy: obezita, těhotenství, psychická zátěž, trauma ,stres... cukr taky může hrát určitou roli...'
24. Červenec 2006 - 19:33
Obrázek uživatele Návštěvník
coroner (anonym)
Genetický podklad, pokud se týče vlastního genetického materiálu, je u cukrovky v podstatě nesmysl. Podíváme-li se blíže na stravovací návyky budoucí matky a otce před početím, způsob stravování matky v období těhotenství a kojení, co u dítěte v prvních letech života matka ve stravě preferuje, lze velmi snadno zjistit, z jakého důvodu cukrovka u dítěte propukla. A nemusí jít jen o klasické potraviny. Na vznik cukrovky má vliv třeba i braní hormonální antikoncepce, doporučované žvýkání Orbitu bez cukru se speciálními mikrogranulemi, kouření marihuany a jiné s cukrem nesouvisející věci. Poměrně slušné návody na to, aby naše dítě dostalo cukrovku jsou např. na stránce http://www.emimino.cz/modules.php?name=Recepty&func=CatView&cat=10 Jeden recept je tam opravdu lepší než druhý. Je neuvěřitelné, co si tam matky pro své děti připravily za potravinové jedy. Nemusíte se omezovat jen na přesnídávky. Jsou tam i horší věci.'
31. Červenec 2006 - 19:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Barbora (anonym)
Asi tak. Většina dnešních holek se bohužel domnívá, že pro narození zdravého dítěte stačí pouze vysadit antikoncepci. Jaký dají dítěti základ po zdravotní stránce, je moc nezajímá, nebo jim to spíš nikdo neřekl, že něco takového vůbec existuje. Situace je o to horší, že dnes se rodí děti mnohem starším matkám, než tomu bylo dříve. Asi ještě nejde přímo o genetická rizika možnosti vzniku cukrovky, ale dlouhodobý nevhodný životní styl matky se na dítěti rozhodně podepíše.'
1. Srpen 2006 - 14:41
Obrázek uživatele Návštěvník
JJ (anonym)
Snazim se cukr hodne omezit ... precetla jsem si clanek http://www.doktor-zdravi.cz/s_dok/index.php?Zdrave-hubnuti-Cukr-
29. Březen 2007 - 22:57
Obrázek uživatele Návštěvník
pro Coronera (anonym)
Ovšem ani velké studie nic z vašich nazorů na vznik diabetu u dětí neprokázaly...'
15. Březen 2008 - 20:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Zase kdyz cukr vyloucis, tak si na nej telo odvykne a pak ma o to vetsi problem, kdyz si das neco sladkeho. Vseho s mirou. Zadny extrem neni pro tele dobry.
15. Březen 2008 - 21:30
Obrázek uživatele Návštěvník
coroner (anonym)
K příspěvku "15.3.2008 20:06:01, pro Coronera": Ačkoliv se tímto problémem dost zabývám, není mně známa žádná studie z oblasti komerčního výzkumu, která by se tím nějak smysluplněji zaobírala. Hlavní problém vidím hlavně v tom, že klasickým způsobem vyškolený lékař (vědecký personál) není vůbec schopen si dát do souvislostí výsledky získaného výzkumu. Ty je nutno v tomto případě posuzovat z hlediska energetické medicíny, jinak je jejich vypovídací hodnota prakticky nulová.'
27. Listopad 2008 - 21:50
Obrázek uživatele Návštěvník
pro coronera a (anonym)
No coroner má velmi úzké a omezené myšlenkové pochody, je to makrobiotik a jiný výživový směr neuznává, takže z toho pramení i jeho názory a odpovědi. Možná by stálo za to připomenout všem makriobiotikům, aby uznávali i jiné názory a nevnucovali všem pouze jejich dogma. Spousta názorů v makrobiotice je kladných, ale hodně také špatných a dogmatických. S cukrem se to nemá přehánět, ale ke správnému fungování organismu je potřeba, když chybí, tělo si jej stejně vytvoří ze zásob, když nemá z čeho tvořit, pak může dojít k hypoglikemickému komatu,....a diabetes melitus, ta je dvojího typu a ta co vziká v mladém věku má zajisté jiné příčiny než přejídání cukrem. Diabetes melitus II. typu vzniká ve vyším věku a tam se ta obezita hodně podílí,...'
28. Listopad 2008 - 11:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Předesílám, že proti makrobiotice samotné za určitých okolností nic nemám a sám z ní trochu čerpám. Doporučuju si přečíst nějaké knihy od paní Průchové. Místy se opravdu pobavíte (pokud máte alespoň nějaký přehled o problematice), a pochopíte lidi jako je coroner a jejich názory. A hlavně se jim jejich názory nesnažte vymlouvat, nemá to smysl. To spíš přesvědčím hospodského balíka nad flákotou masa, aby se stal vegetariánem a přestal chlastat, než makrobiotika aby přijmul, že i jiné výživové směry mohou být dobré.'
28. Listopad 2008 - 22:36
Obrázek uživatele Návštěvník
pro coronera a (anonym)
No vymlouvat makrobiotikům jejich názory opravdu nemá smysl :-((, ale doporučuji nahlídnout na www.makrobiotika.info,... průměrně ineligentní člověk žasne - zde se čtenář např. dozví, že očkovat děti je špatné, lékaři jsou většinou jedovaté zmije,..léčí se ziskem pro farmaceutické firmy,makrobiotické jídlo je to nejsprávnější a obilí se transformuje na potřebné vitamíny a minerály, více pít je špatné a jít na WC více jak 4 x za den není dobré,... no a tak si říkám že že ti lidé jsou již jako sekta, nemyslí, transformují pouze myšlenky pí. Průchové a dalších "úžasných" lektorů mykrobiotiky, mají již úspěšně vymytý mozek,...'
1. Prosinec 2008 - 11:03
Obrázek uživatele Návštěvník
pro ostatní (anonym)
Že není cukr jako cukr, to by mohli lékaři vědět.Že jednoduché cukry se netráví, ale okamžitě jdou do krevního oběhu a pak do očí, nervových zakončení aj., to taky. Složité cukry sa musí rozložit v trávicím traktu a to nějakou dobu trvá. Že je to plynulý proces, který nezpusobuje šok. Mozek je plynuje zásobován cukrem . Nevyvolává nezvladatelnou chuť na sladké. Na rozdíl od jednoduchých cukru /řepný, ovocný, hroznový, z medu, mléka.../, které vyvolajú okamžitou reakci slinivky, vyloučení velkého množství insulinu a pak hypoglykemii a k velké chuti na sladké. Když se toto opakuje příliš často, dojde k vyčerpání slinivky a k diabetu.'
2. Prosinec 2008 - 7:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
já s cukrem přestala před půl rokem a dám si jednou za čas, po tom co jsem dříve jedla, se to ani více už stravovat nedalo, teď jsem díky světu zdraví o 7kg lehčí
24. Květen 2018 - 22:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Martina (anonym)
Anno, pro mě bylo dramatické dříve tak 50-100g/den cukrku, nyní když si občas dám, tak max 20/den
24. Květen 2018 - 22:47

Přidat komentář

Reklama

Reklama