Reklama

TIAPRIDAL

Oskareta (So, 1. 11. 2008 - 14:11)

Používejte rozum, prosím vás. Tiapridal je jako každý jiný lék - pokud nepomáhá a způsobuje vedlejší účinky, tak se prostě vysadí. Žádné trvalé poškození uživateli rozhodně nezpůsobí. Dává se starým lidem na jejich neopodstatněné strachy, podezíravost a agresivitu. "Přeladí" jejich mozek tak, aby viděli svět takový, jaký skutečně je. Spí po něm celou noc, jsou odpočinutí, zklidnění a mnohem líp vychází se svým okolím i okolí s nimi. Vím to, protože to bere jeden můj známý. Na jaké jiné indikace se dává, nevím. Ale je to snad o tom, že věříte svému doktorovi, který vám předepíše lék a vysvětlí, proč vám ho předepisuje a co to s vámi udělá. Pokud v něj nemáte důvěru, změňte ho. A asi není dobré orientovat se podle toho, co řekne někdo na tomto fóru, koho ani neznáte.

Natura (So, 1. 11. 2008 - 11:11)

Jano, nechtěla jsem zas tolik strašit. :o) Jsou případy, kdy takové léky jsou nutné.

Strašné to je jen pro mě, že to předepsali mému dítěti, trochu brzy na takové dryáky.

Tento lék neléčí, potlačuje důsledky. Poruchy chování, agrese, nenormální neovladatelné pohyby, tiky. Celkově zklidňuje, otupuje. Pro starší lidi to může mít význam, u dítěte je to risk. Tak proto má reakce.
Snad má převést Tvou maminku přes nejhorší období, ale příčiny CMP neřeší. Na to má jistě jiné léky.

jana (Pá, 31. 10. 2008 - 22:10)

můžete mi napsat jak stršné dostala ho moje mamka při CMP před týdnem

Natura (Pá, 31. 10. 2008 - 22:10)

Tiapridal je neuroleptikum, dosti strašné. Dostal to můj syn na Tourettův syndrom).

Honza (Pá, 25. 10. 2019 - 15:10)

Ono to ve své podstate je neuroleptikum jen ve své chemické příbuznosti s klasickými neuroleptiky. Samotný "antipsychotický" účinek nemá.. od pohybových poruch, po tiky vokální, po neuroleptický třes až po Huntingttona funguje perfektně a jistě.. stejně tak uklidňuje zmatené seniory, jejich zmatenost se zvyšuje v nočních hodinách. Tlumí akutní agresi, zmatenost, vztek, jde podat i injekčně, pak se učinek dostavuje rychle. U alkoholiku vyborne tlumí vegetativní symptomatiku odvykání. V akutních případech podávám 100 - 200 mg + benzodiazepin, Apaurin 5 mg IV, nebo 10 IM, případně doplním Haloperidol..

Hana (Út, 26. 8. 2008 - 19:08)

Ahoj, dostala jsem taky tento lék a váhám jestli ho brát,Vyčetla jsem že je snad na stařeckou demenci?!!Tak nevím co si o tom myslet.Fakt je.že jsem dost nesoustředěná a nervozní-vzteklá.Děkuji

R.Laposa"seznam (So, 9. 8. 2008 - 23:08)

Ahoj, Tiapridal na uzkosti moc neni, spise je to lek k zklidneni tresu a mimovolnych pohybu. Zmenil bych byt Tebou lekare za odborneho psychiatra. Ver. Radek

asi? (St, 14. 5. 2008 - 07:05)

urcite

lucy (Po, 7. 1. 2008 - 15:01)

nase baba (72) ho take dostala v nemocnici,zitra jdem na psychiatrii,tak treba to zmenia,ale dostava rano, v poledne a vecer, tedy alespon ma, snad to tk bere a je od ty doby klid, tuhle si ho na noc zapomnela si vzit a uz v tom zase litala. Je zmatena, agresivni,...asi alzheimer

ELCA (Ne, 6. 1. 2008 - 13:01)

Začala jsem ho dávat mami (87let), protože byla v noci zmatená a měla strach z věcí, které nebyly pravda.
Jen večerní dávka-l tabl.moc nepomohla. Tak dávám 1 tabl. po obědě a jednu na noc a zdá se, že to okamžitě zabralo.
Je po nočních děsech a mami spí klidně.

ELCA (Ne, 6. 1. 2008 - 13:01)

Začala jsem ho dávat mami (87let) na noční
zmatenosti. Jen večerní dávka-l tabl.moc
nepomohla. Tak dávám 1 tabl. po obědě a jednu
na noc a zdá se, že to okamžitě zabralo.
Je po nočních děsech a mami spí klidně.

Lenka (Čt, 3. 1. 2008 - 12:01)

Tiapridal,nebo Tiaprid podáváme klientům,kteří trpí demencí,nebo Alzheimerovou chorobou.Nejsem si zcela jista,zdá má tento lék nějaký účinek,protože jeden klient dostal zvýšenou dávku na večer na dvě tablety-účinek je ale nulový.

Aja (So, 7. 7. 2007 - 10:07)

Prosím, poradtě někdo. Dostala jsem Tiapridal a potřebovala bych vědět, za jak dlouho dobu může cca začít účinkovat. Myslela jsem, že během několika dnů, ale v letáku píší, že doba léčby je až 2 měsíce. Doufala jsem, že zabere již třeba za pár dní....Máte nebo jste měli vědlejší účinky ? Ty by totiž byly horší, než to, proč lék mám. Uvažuji, zda ho užívat. Děkuji za každou radu.

Vladislav Židek (Út, 1. 2. 2005 - 23:02)

viz:http://www.vodopad.cz/l4.htm

Vladislav Židek (Út, 1. 2. 2005 - 23:02)

Já ho už přes rok beru kvůli záchvatům vsteku a pomáhá, jsem klidnější a míň roztěkaný. Psychiatr mi ho předepsal, neboť není návykový či jen minimálně a minimálně utlumuje myšlení a já studuju na vysoké.

Irma (Út, 21. 1. 2020 - 22:01)

No, Ty jestli studuješ na vysoké,tak já jsem královna krásy.A Tobě myšlení neutlumuje minimálně,ale maximálně.Jestliže vysokoškolák napíše i pod vlivem drog ,slovo vstek,místo vztek,tak je to normální blb a studuje jedině tak zvláštní školu.

Caroline (Ne, 28. 9. 2003 - 07:09)

Ahojte, berete někdo Tiapridal? Mně ho doktorka předepsala na úzkosti, ale v příbalovém letáku se o tom nic nepíše... Tiapridal znám z doby, kdy jsem pracovala v hospicu, dávali jsme ho pacientům, aby nebyli zmatení, ale taky se v letáku o tom nic nepíše. Můžete mi odepsat prosím?

Reklama

Přidat komentář