Reklama

Neléčitelná nemoc-necrobiosis lipoidica

Sonja (Út, 5. 11. 2019 - 07:11)

Dobrý den, všimla jsem si, že tento web je dost zastaralý, ale třeba to ještě bude někomu užitečné. Mně se udělal flek před třemi měsíci a pomalu roste. Na kožním mi paní doktorka řekla tuto diagnózu a hned mi napsala papír na chirurgii, aby to vyřízli, dokud je to malé, protože jiná možnost není (nezabraly ani silné kortikosteroidy). Takže nejspíš radikální řešení hned v začátku.

DiD.David D. (Pá, 30. 8. 2013 - 16:08)

Necrobiosis lipoidica je diagnóza, hlavně u diabetiků I.aII. typu. Léčení je prakticky nemožné,transplantaci kůže,žádný lékař neudělá.Kůže by nepřirostla(ke tkáním).

Lucie (Pá, 7. 8. 2015 - 17:08)

Muj email: [email protected], máte pravdu. Ten Protopic opravdu funguje. Zkoušela jsem ho mazat asi cca pů roku, a ty fleky opravdu zmizeli. Mám ohromnou radost, děkuji za rada. S pozdravem Lucie Vešrovská

vera (St, 21. 5. 2014 - 11:05)

Dobrý den,
chci se zeptat....Dobry den vsem s touto diagnozou,mam ji taky,cukrovku ne.Dostala jsem se na kozni kliniku v Praze na Karlaku,kde tuto nemoc leci kombinovanou fotochemoterapii metodou lokalni PUVA,po ktere mi fleky zmizely,blizsi informace na [email protected],nebo mob.-604 644 399.

dada (So, 1. 3. 2014 - 16:03)

Muj email: [email protected]

dada (So, 1. 3. 2014 - 16:03)

Vyskousejte mast PROTOPIC 0.1%-30g.(Tacrolimusum monohydricum). Jen na lekarsky predpis,mast vas vyjde cca 875,-. Jiz po prvnim pouziti jsou viditelne zmemy na NL. Vhodne tez i pro diabetiky. Morfy na dkk se zmensi priblizne o 1-2cm v prumeru. Pokud budete mit zajem, poradim. S touto diagnozou mam zkusenosti patnact let.

Martina (Út, 7. 12. 2010 - 16:12)

Ahoj mám stejnou nemoc, tyto skvrny mám na obou nohách, ale na zadní straně, ne na bércích..jsem diabetička I. typu... s nohama jsem objezdila už spousty doktorů, ale bohužel jsem od nikoho neslyšela, že by s tím šlo něco dělat...přávě naopak :(...nejhorší je, že mi skvrny nadále rostou...nyní zkouším konopnou mast, masáže postižených míst, ale bohužel opět nic :(

lubos m (Pá, 12. 7. 2019 - 10:07)

pokud jeste resite tuto zalezitost ozvete se mi na [email protected] a kratce pripomente ohledne ceho pisete diky lubos

Alena (Út, 12. 3. 2013 - 20:03)

Dobrý den,
chci se zeptat. Mám taky necrobiosis lipoidica, ale nemám cukrovku. Je možné, že mě může cukrovka postihnout? Také mi doktorka řekla, že způsob jakým se dá nemoc léčit je pro moje tělo strašná rána. Tak prý abych vydržela na lokální léčbě. Děkuji za odpověď.

Eliška (St, 8. 8. 2012 - 17:08)

Zdravím,mám cukrovku přibližně už takovejch 9 let,pře rokem se mi bercích objevili fleky.Nazývané Necrobiosis lipoidicia.Dlouho sem zkoušela všechny různé mastičky které mi lékař předeisoval ale pořád nic,pak sem narazali na mastičku "HemaGel".Je to česká mastička která mi fakt hodně pomohla z 5 cm se mi fleky zmenšily na 2 cm...Je to sice dlouhé lečení ale,výsledek za to stojí lečím to už půl roku,známky zlepšení se objevili po měsíci kdy se fleky začli postupně zmenšovat.Mastička je velmi malá,stojí okolo 135 Kč.Ránu si nejdřív odezinfikujete,namažete v malé vrstvě,a převážete obynadlem,nohu musíte mít závázanou 24.hodin.po 24.hodinách dáte novou vrstu a znova obvážete a takhle to bude dělat každý den.Zkuste to nemám s tím zkušenosti nejen já ale i moje teta,která měla rozbořené obě nohy a díry až ke kosti dva roky si to mazala Hemagelem nohy se jí spravili,díry zatáhli,a žádné fleky nemá.Budu ráda když to vyzkoušíte,zapíra to na 100% Snad vám to někomu pomůže :-)

Magda (Ne, 1. 7. 2012 - 22:07)

Ahoj, necrobiosis lipoidica...Ahoj Leni, mám prosbu o komunikaci přes email ([email protected]), yajímalo by mě, jestli vyřadit i kysané věci, citlivost na laktózu mám, ale kysaný mléčný výrobky ji snad nemají tolik a k pečivu by mě zajímalo, jestli jsi vyřadila jen pečivo nebo natvrdo bezlepkovou dietu, jinak moc díky a hned posílám odkaz zakladatelce tématu, se kterou jsme dodnes v kontaktu

lucka (St, 27. 6. 2012 - 17:06)

Ahoj, toto onemocnění mě...Prosím Soňu aby se ozvala na [email protected], mám již NL 10 let a nejsem diabetik,konopná mast my nepomáhá,protože byla s přídavkem alkoholu a "fleky" svědily o to víc. Jak často používáte lampu?

laktóza (Čt, 7. 6. 2012 - 15:06)

Ahoj, necrobiosis lipoidica...Leni, mohla byste se mi prosím ozvat ne email: [email protected] to co píšete zní velmi nadějně...

Iv (Čt, 7. 6. 2012 - 15:06)

Ahoj, toto onemocnění mě...Ahoj Soni,
nabízím ti na komunikaci o problému svůj email: [email protected] popřípadě i dalším kdo bude mít zájem. Trápím se s tím 6. rok...

Soňa (Pá, 27. 4. 2012 - 13:04)

Ahoj, toto onemocnění mě také trápí již několik let. Jsme diabetička 1. typu a léze mám na obou holeních. Používám konopnou mast a lampu biostimul, výsledky jsou již viditelné, ložiska jsou měkká a světlejší. Ráda bych byla s někým v kontaktu přes mail a vyměnila si s ním pár informací :o) mějte se krásně!!

Lenka (Ne, 5. 2. 2012 - 11:02)

Ahoj, necrobiosis lipoidica mě trápí už asi 20 let, tzn. skoro celý můj život a byly doby, kdy se to začalo velmi zhoršovat. Fleky se rozšiřovaly a byly velmi zarudlé. Protože nejsem diabetik, doktoři zkoušeli nejrůznější způsoby léčby, ale bez valného výsledku. Dokonce mi 2x odebrali vzorek tkáně, aby si potrdili, že se opravdu jedná o NL. Naprostý zázrak pro mě byl nápad mého přítele, že mám možná problém se snášenlivostí laktózy. Přestala jsem tedy jíst veškeré mléčné výroby a na více než půl roku jsem skoro nejedla ani pečivo a nevěřila jsem svým očím. Teď už jsem bez laktózy 2.rok a nekrotická ložiska jsou sotva patrná. Snad moje zkušenost pomůže i někomu jinému. Držím palce :-)

Marcela (St, 17. 12. 2008 - 11:12)

Zdravím všechny,
tuto nemoc mám již 27 let, nejsem diabetik, léčená jsem asi 27 let. Postiženémám oba bérce. Opravdu to nelze vyléčit. Zatím se vůbec neví, proč se proces spustí, tj. proces odůmírání podkožních buněk. To co se projeví na kůže je až následný efekt. Světlání ( do žluta) znamená,, že se buňka naplnila tukem. Já jsem absolvovala cca 6x vyžezání postiženého místa. Tam je teď jizva a okolo to pokračuje dál. Jedině lze dbát, aby nedošlo k druhotné infekci. V posledních letech jezdím do termálních lázní, sice se to neléčí, ale nohy se pěkně prokrvují a protože vypadají jako po nějaké havárii, z reakcí lidí si vůbec nic nedělám. Držím všem palce. Marcela

Marek (Út, 23. 9. 2008 - 21:09)

Ahoj Lucia, prosim Ťa napíš mi na: marek.1"centrum.sk

Lucia (Út, 23. 9. 2008 - 18:09)

Ahoj, mám stejný problém. 17 let. Na obou bércích - úplně všude,hned od začátku co mi diabetes zjistili. O transpalntaci kůže jsem už z šíleného zoufalství (i za předpokladu, že to bude stát nehorázné peníze) žádala (i Mudr. Měšťáka) Ovšem mi bylo řečeno, že bohužel,ikdyž nejsem první, toto diabetikům nedělají. Tak já už fakt nevím, asi si si ty nohy uřežu :-)

listopad6"sezna (St, 3. 9. 2008 - 19:09)

Ahoj Magdo. Přečetl jsem si váš přibeh a chtel bych se vás zeptat,jestli ty fleky máte kruhového tvaru,a jestli ftom fleku při omaku citite cizí těleso,jakoby žilku.Máme malého 3 letého kluka a zničeho nic se mu udělali vzadu na nohou kruhové fleky.Doktoři si nevědi rady a nevědi co to je.Dělali mu vyšetřeni na cukr a alergo,a v pohodě.jeden doktor řek že by bylo dobré jit na operaci a odebrat vzorek,ale nechce se nám do něho řezat,jenže nám asi nic jiného nezbyde,aby jsme se dozvěděli co to je.Použivali jsme nato mast z konopiho,a ted Bepanthen Plus a mužu řict že se to trošku hojí,ale ten hlavní největši flek se nechce hojit.Doktor nám řekl že když se poškodí ten hlavní flek tak ty ostatní také.Tak nevim. Napište my co si otom myslíte.Díky René.

Reklama

Přidat komentář