Reklama

cévní mozková příhoda

pav.urbanek1010 (Čt, 27. 9. 2012 - 09:09)

jsem 14 dnů po hrozně mám...Reaguji, mám také hrozný strach z opakování CMP, brní mě nohy, ruce, prostě se necítím většinou dobře a nevím jak dál.

čak (So, 7. 7. 2012 - 13:07)

vyhledejte homocystein

čak (So, 7. 7. 2012 - 13:07)

vyhledejte si cévní mozková příhoda a homocystein

ella (So, 2. 6. 2012 - 07:06)

Dobrý den.Jsem 20 měsíců...jsem 14 dnů po hrozně mám strach že se to zopakuje jsem první den doma ochrnutí mám na levou stranu celkem to zvládám ...

LENKA (Ne, 22. 1. 2012 - 18:01)

MOCKRAT DEKUJI ZA RADU

xx (Ne, 22. 1. 2012 - 07:01)

Lenko, tatinka by měl vidět hned doktor. Jen vyšetření určí,zda šlo o další mrtvičku.Ale možné to je.Všude se píše, že při podezření se má volat ihned pohotovost,aby případně pacienta včas odvezla na kapačky.Ty pomáhájí pouze prvních pár hodin.Pak už je jen klasická léčba. Každopádně tatínkovi doktora volejte.

LENKA (lenkaada (Ne, 22. 1. 2012 - 05:01)

HEZKY DEN MUZU SE VAS TAKY NA NECO ZEPTAT??TATKA PRODELAL PRED MESICEM MRTVICKU,OCHRNUL NA PRAVOU STRANU, DODNES NECHODI A NEHYBE RUKOU, VCERA RANO SE PRBUDIL A CITI PRY BRNENI PUSY A MA SPATNOU VYRECNOST NASLEDKEM OTOKU PUSY?MUZE JIT O DALSI MRTVICKU NEBO PRUBEH NECEHO PRIBUZENHO MRTVICCE??NEMAM S TIM ZKUSENOSTI A POTRABOVAL BYCH PORADIT.MOCKRAT DEKUJI.

iva (Pá, 23. 12. 2011 - 23:12)

Dobrý den,manžel prodělal slabou cmp,žádné velké následky nemá, ale nepamatuje si jména,je unavený,bere léky na ředění krve.Chtěla bych vědět,jestli se to po nějakém čase zlepší,nebo je to trvalé?

iva (Pá, 23. 12. 2011 - 23:12)

Dobrý den,manžel prodělal slabou cmp,žádné velké následky nemá, ale nepamatuje si jména,je unavený,bere léky na ředění krve.Chtěla bych vědět,jestli se to po nějakém čase zlepší,nebo je to trvalé?

Šárka (Pá, 4. 11. 2011 - 09:11)

Ahoj, mému taťkovi se před dvěma dny stalo že měl mžitky před očima, začalo mu mravenčení v obličeji a když vyplázne jaky zak ho má trošku do leva. Je možné že by se by to mohla být mozková mrtvice? Jinak žádné problémy nemá.

elesary@seznam. (Po, 3. 10. 2011 - 16:10)

Ahoj :) Děkuji za rychlou reakci. Teď jsi mě docela dostala. Před očima mívám mžitku celkem často. Většinou má tvar rozlezlého dvojitého W a je téměř neviditelná, pokud se na ní přímo nezaměřím. A i tak zaostřit nejde, protože jakoby očím utíkala, jestli chápeš, co tím myslím. Doposud jsem to přisuzovala nízkému tlaku...

Když jsem psala, že mám problémy se čtením, nemyslela jsem to, jako že to nedokážu přečíst, protože blbě vidím. Já vidím písmenka, slova, věty... ale nedokážu si je poskládat, nedávají mi smysl. Hrozně dlouho mi trvá, než přečtu úplně obyčejná slova jako třeba proč, ahoj, nashledanou...
Asi jsem prostě paskvil. Každopádně jsem objednaná začátkem listopadu na vyšetření, tak se uvidí...

elesary@seznam. (Po, 3. 10. 2011 - 13:10)

Dobrý den,
čas od času, není v tom žádná pravidelnost, se dostanu do takového nepříjemného stavu, který přímo děsivě připomíná cévní mozkovou příhodu. Ráda bych ale podotkla, že je mi teprve 18, doposud byla mou nejvážnější nemocí chřipka a to nepřeháním, a pravidelně od mala sportuji čtyřikrát týdně. Začne to tepavou bolestí v levé spodní části hlavy. Jakoby mě tam s každým úderem srdce bodlo. Potom mám pocit, jako bych měla "cizí" ruku. Mám v ní snížený cit a později mě začne brnět. Od konečků prstů část zhruba deset centimetrů široká a přesouvá se to přes celou ruku k rameni, na krk, občas mě brní i část obličeje. Potom brnění zmizí a je po všem. Jen hlava ještě trochu pobolívá. Stalo se mi to před týdnem a předtím tak před rokem a půl. Vzpomínám si, že se mi to stává od mala. Dalším příznakem je problém se čtením. Dívám se na větu a téměř nejsem schopná jí přečíst. Vidím jí, ale musím se na ta písmenka hrozně moc soustředit. Dosud jsem to přisuzovala nedostatku tekutin nebo jídla... občas se prostě nestihnu celý den najíst nebo zapomenu pít... ale našla jsem článek o cévní mozkové příhodě, který mě doopravdy vyděsil. Psali, že člověk nebude schopen se usmát. S tím já ale problémy nemám. Tak nevím, co se mnou je... :(

Návštěvník (St, 12. 11. 2008 - 20:11)

POMŮŽEME VÁM UDĚLAT PODSTATNÝ KROK (NEBO KROKY) PRO VAŠE LEPŠÍ ZDRAVÍ.
Většinu zdravotních potíží, i ty, které bývají mnohdy považovány za obtížně léčitelné nebo dokonce nevyléčitelné, lze úspěšně vyléčit. U těch zbylých je možné alespoň zlepšit celkový zdravotní stav a úroveň homeostázy, zmenšit obtíže s nemocí spojené a tím zlepšit kvalitu života.
Nabízíme vám pomoc při léčení nejrůznějších zdravotních problémů a to pomocí preparátů vyrobených z čistých přírodních surovin. Jednoduchá aplikace buď samotných přírodních preparátů nebo jako součást a velmi účinná podpora vaší stávající léčby, se kterou jak je vidět moc spokojeni nejste.
Nabízíme:
* vyzkoušené a ve světě osvědčené postupy přizpůsobené každému jednotlivému případu,
* dlouhodobé zkušenosti,
* individuální přístup a konzultaci s lékařem,
* účinné preparáty (na rozdíl od léků nemají škodlivé vedlejší účinky)
Rádi pomůžeme všem, kdo se rozhodnou pro své zdraví něco dělat.
A POSKYTUJEME ZÁRUKU: POKUD BYSTE NEBYLI SPOKOJENI, VRÁTÍME VÁM PENÍZE.
Centrum zdraví HARMONIE - zdravotní poradenství a přírodní produkty pro lepší zdraví, prevenci a vitalitu, Kladno. Další informace už soukromě na: info.harmonie"volny.cz

Eli (So, 6. 9. 2008 - 22:09)

Petro, nepíšeš, zda se prasklé aneurysma řešilo operačně. Pokud ano, krvácení by se rozhodně opakovat nemělo. Vzhledem k vysokému tlaku jsi však rizikový pacient, takže by bylo dobré se spíše zaměřit na prevenci, abys měla cévy do budoucna v co nejlepším možném stavu. Proč máš vysoký tlak? V tomto věku jde spíše o genetický původ, nemáte v rodině? O ledvinách nepíšeš, takže ty budou asi v pořádku. Cholesterol a lipidy v krvi nemáš zvýšené? Často to také bývá rodinný výskyt.
Je tady na doktorce diskuze ANEURYSMA. Tam si můžeš vyměnit zkušenosti s lidmi, kteří měli obdobné zdravotními problémy jako ty.
Držím palce.

PETRA (So, 6. 9. 2008 - 16:09)

dOBRÝ DEN,JE MI 20LET JSEM 2ROKY PO CMP A ZAJMALO BY MĚ ZDA JSE TO MŮŽE OPAKOVAT?MĚLA JSEM PRASKLE AUNERYSMA ČILI VYDUT JE TO 2ROKY MÁM LEVOU STRANU OCHRNUTOU ,VYSOKY TLAK SRDCE POŠKOZENÉ..BOJÍM SE ŽE JSE TO MŮŽE OPAKOVAT V BUDOUCNU..PORADTE MI DĚKUJI

lubos m (Pá, 12. 7. 2019 - 10:07)

pokud jeste resite tuto zalezitost ozvete se mi na [email protected] a kratce pripomente ohledne ceho pisete diky lubos

Olga zelenková (Čt, 14. 8. 2008 - 16:08)

Dobrý den.Jsem 20 měsíců po CMP a moc ráda Vám pomůžu.Ze začátku jsem ze všeho byla špatná ,bála jsem se i jít z nemocnice domů.Každý den jsem si přidávala chůzi,pro poštu do schránky ,na náměstí,k nádraží atd až jsem ušla asi po dvou měsích 3 km.Posilovala jsem ruce lahvemi s vodou,cvičila na rehabilitaci.Ze začátku jsem byla jako ve snách,ale kasždýá den se to lepšilo.Opravdzu platí ,když Vám chtějí pomoci,tak Vám nepomáhají,.Umytí hlavy od dcery byl pro mne výkon.Teď to hravě zvládnu sama.Hodně cvičte co zvládnete a choďte.Luštěte křížovky i když je ze začátku nevyluštíte .Trénujte mozek.Hodně větrejte dělejte dechová cvičení auvidíte každodenní zlepšení.Co bych dala za to kdyby mi někdo s prodělanými problémi poradil.Pěsti Vám drží Ola.Nashledanou a hlavně veselou mysl.

iva (Po, 12. 3. 2007 - 09:03)

tu nemocnici neznám,ale neotálela bych pokud vám primář neřekne nis ,tak jděte za ombucmanem nemocnice ten hájí práva pacienta,něco se zanedbá a budete si to vyčítat celý život.Nevěřte jednomu lékaři,mám své zkušenosti,a na víc jsem zdravotní sestra.

tinpet (Čt, 8. 3. 2007 - 09:03)

Ahoj a dobrý den, připojuji se k žádosti o informace. Strýc, 48 let, před třemi týdny prodělall CMP. Operativně bylo krvácení zastavováno 2x, 2 týdny byl v bezvědomí bez reakcí. Před přeložením z ARO byl jeho stav údajně: dívá se kolem sebe, podá ruku, reaguje na jméno, levá strana ochrnutá. Nemluví, má tracheu v krku. Vývod mozkomíšního moku byl posléze odstraněn. Po převozu údajně začal dýcht bez přístrojů okamžitě, ale je zase v bezvědomí. Informace po převozu jsou velmi kusé, typu: "Stav je stejný jako před převozem". Jenže před převozem už nebyl v bezvědomí. Vůbec nevíme, zda a jaké jsou následky. Máte někdo zkušenost s nemocnicí v Českém Krumlově? Díky moc za každou odpověď

míramirek (Pá, 15. 8. 2003 - 21:08)

dobrý den, jsem první den doma z nemocnice po mrtvicia učím se zvládat byt. mám ochrnutou levou ruku a nohu a chci se pochopitelně vrátit do života. něco málo zvládám nohou, pomalu a opatrně se doma pohybuji s f. holí, ruku mám bohužrl nehybnou, spaastickou. Máte někdo podobnou zkušenost_ poraďte mi prosím jak rehabilitaci zvládnout, ev. urychlit. Děkuji. Mirek

Reklama

Přidat komentář