Reklama

Gilbert syndrom

unknown strange (Čt, 14. 4. 2011 - 22:04)

Glucuronidation appears to work well, except for those with Gilbert's syndrome - a relatively common syndrome characterized by a chronically elevated serum bilirubin level (1.2-3.0 mg/dl).
17
Previously considered rare, this disorder is now known to affect as much as 5% of the general population. The condition is usually without serious symptoms, although some patients do complain about loss of appetite, malaise, and fatigue (typical symptoms of impaired liver function). The main way this condition is recognized is by a slight yellowish tinge to the skin and white of the eye due to inadequate metabolism of bilirubin, a breakdown product of hemoglobin. The activity of UDPGT is increased by foods rich in the monoterpene limonene (citris peel, dill weed oil, and caraway oil). Methionine, administered as SAM, has been shown to be quite beneficial in treating Gilbert's syndrome.

unknown strange (Čt, 14. 4. 2011 - 18:04)

toto je z jednej slovinskej alebo chorvatskej stránky:

Zdravila, ki zmanjšujejo vrednost bilirubina v krvi vključujejo barbiturat, kofein, penicilin, taurin in večje doze salicilata.

unknown strange (Čt, 14. 4. 2011 - 18:04)

taurín je druhá najčastejšie sa vyskytujúca aminokyselina v ľudskom tele, obsahuje ho napríklad aj slávny RedBull, spolu s kofeínom má stimulačné, energizačné vlastnosti, oddiaľuje únavu, zvyšuje silu a v neposlednom rade kofeín aj taurín by mali znižovať bilirubín.

Lukas (Čt, 14. 4. 2011 - 13:04)

Ahoj, hej hej este zijem ...... a co je vlastne ten taurin?

unknown strange (St, 13. 4. 2011 - 23:04)

žiaľ kúpil som ortosifon, ale nie ten stamineus ale nejaký Orosifón spicatus, tunak:

http://www.predajbylin.sk/ortosifon_list/index.html#200

Lukas (St, 13. 4. 2011 - 21:04)

OBJAVIL SOM VELMI ZAUJMAVU... a kolko stoji ten ortosifon

Mrs. Gill (St, 13. 4. 2011 - 07:04)

Ako gilberťáci, žije...Ahoj, hej hej este zijem ...
Mne vsak nepomaha nic, iba spanok ...

unknown strange (St, 6. 4. 2011 - 21:04)

Ako gilberťáci, žije niekto z vás ešte? Ja pijem kávu (kofeín), a na zníženie bilirubínu užívam vitamín C 1000 a taurín. To je celé. Ktovie keby som neposiloval či by mi to výrazne neznížilo bilirubín, hlavne ten vitamín c...

unknown strange (Po, 4. 4. 2011 - 16:04)

GILBERT'S SYNDROME: DIET AND STARVATION

Gilbertov syndróm : Diéta a Hladovanie

a minimum amount of lipid decrease or prevent the rise of bilirubin concentration

minimálne množstvo tukov znižuje alebo predchádza zvyšovaniu koncentrácie bilirubínu

unknown strange (So, 2. 4. 2011 - 21:04)

Orthosiphon Stamineus

unknown strange (Pá, 1. 4. 2011 - 11:04)

OBJAVIL SOM VELMI ZAUJMAVU VEC, EXISTUJE BYLINA ORTOSIFON - KTORA ZINZUJE EXTREMNE RYCHLO BILIRUBIN - INDUKUJE UDPGT. UZ SOM SI JU AJ OBJEDNAL Z CESKA.

unknown strange (So, 19. 3. 2011 - 11:03)

pri výskume bola použitá instantná káva Jacobs Kronung 1 lyžička na pohár horúcej vody... Pri géne UGT1A - divoký typ zvyšovala podobne ako pri Gilbertovom syndróme (giblertov typ)

unknown strange (So, 19. 3. 2011 - 11:03)

Podľa najnovšieho výskumu vedcov zvyšuje instantná káva (šálka) indukciu udpgt 5,5 krát zatiaľ čo zelený čaj iba 3,5 krát pri Gilbertovom syndróme.Takisto zvyšuje enzým aj varená káva, bezkofeinová káva a prekapávaná. Čierny čaj nezvyšuje a kakao len minimálne.

unknown strange (So, 12. 3. 2011 - 22:03)

Žloutenka
Čárkl je ohromně účinný při novorozenecké žloutence. Neboj se podávat svému děťátku hned po narození roztok čárklu ve flašce, aby přešel přes savičku (dudlík). Velice rychle dojde ke snížení bilirubinu v séru, jehož přebytek právě žloutenku způsobuje. To se stává zvláště předčasně narozeným dětem. Nemají ještě dostatečně zralá játra, která by dobře vstřebávala rozkládající se krvinky. Novorozenecká žloutenka je vážná dokonce smrtelná nemoc, proto je velmi důležité okamžitě nasadit léčbu. Čárkl na sebe váže bilirubin Úplně stačí 2-3 čajové lžičky denně. Můžeme začít již několik hodin po narození. Pokud začneme po 2 hodinách, bude to mít mnohem větší účinek než až po 15, protože první hodiny jsou pro cirkulaci bilirubinu v těle rozhodující. Takto se dá zabránit často nutné výměně krv

unknown strange (Pá, 25. 2. 2011 - 22:02)

našiel som zaujímavý článok:

Enzyme quantity can be influenced by dietary components. Green tea and products found in red wine grapes encourage glucuronidation and glutathione conjugation enzymes, respectively. Glucuronidation, a significant pathway in the Phase II detoxification mechanism, is the combining of glucuronic acid with toxins, a process that requires the enzyme UDP, glucuronyl transferase (UDPGT).

Množstvo enzvýmu môže byť ovplyvnené diétnymi komponentami. Zelený čaj a produkty v červenom hrozne povzbudzujú glukuronidáciu, respektívne glutationovú konjugáciu enzýmov. Glukuronidácia, výrazná väzba vo fáze 2 detoxifikácie je kombinovanie glukuronovej kyseliny s toxínmi, procesom vyžadujúcim enzým UDP-glukuronyl transferázu. (UDPGT)

Jedlá bohaté na limonene, monoterpén vyskytujúci sa v citrusovej šupke, kôprovom a rascovom oleji, môže zvyšovať UDPGT aktivitu a povzbudzovať tak glukuronidáciu.

Foods rich in limonene, a monoterpene found in citrus peel, dill weed oil, and caraway oil, can increase UDPGT activity and encourage the glucuronidation mechanism.

Pavel (St, 9. 2. 2011 - 22:02)

Dobrý večer, je mi 18 let, a asi před 3mi lety se mi začal projevovat Gilbert. Byl jsem odvezen do nemocnice na 2 týdny na Infekční oddělení, později se zjistilo že trpím zvýšeným bilirubinem. Doktorka mi řekla, že se nedá léčit. Únava je dost nepříjemná, ale větší problém mi dělá svědění kůže po koupeli, někdy menší, někdy větší, záleží na tom jak jsem žlutý. Někdy mám 2 hodinové záchvaty že bych se rozškrábal... máte někdo podobný problém, popř. radu jak svědění zmenšit? Děkuji za odpověď. Pavel

Lurch (Čt, 14. 1. 2021 - 11:01)

Ahoj Pavel, mne zistili Gilberta v 15-tich keď som skončil na infekčnom oddelení, podobne ako Ty. Gastroenterológ mi akurát poradil diétu a to bolo všetko. Mal som často problémy s únavou a silnými bolesťami hlavy ale nevedel som s čím to súvisí. S Gilbertom sa mi to začalo spájať keď som mal 22r a aj ja mám problémy so suchou kožou, po kúpeli si musím nakrémovať minimálne tvár, ruky a chodidlá, inač sa musím škriabať a som z toho nervózny. Pred spaním si musím nakrémovať ruky a chodidlá, inač by som ani nezaspal. Najhorší je pre mňa cigaretový dym, vtedy sa idem doškriabať do krvi. Zatiaľ som sa toho nezbavil, pijem veľa tekutín (v zime 3-4l, v lete okolo 6l) podľa kozmetičky by som pri takom prijme tekutín nemal mať suchú kožu, ale predsa mám.

Ján (So, 29. 1. 2011 - 16:01)

Moja otazka velmi suvisela s...Pre Mrs.Gill: Mne odhaduju tiez o 10 rokov menej...Tak predsa ten zvyseny bilirubin nejake pozitivum ma!

Michelle (Út, 25. 1. 2011 - 02:01)

http://www.gilbert.wbl.sk/Info-o-chorobe.html

unknown strange (Po, 24. 1. 2011 - 22:01)

áno bilirubín pôsobí na kožu že nevysychá tak zvnútra... je to možné

Reklama

Přidat komentář