Reklama

ALS - amyotrofní laterální skleróza

Šíma (Út, 6. 12. 2016 - 17:12)

pan T sem uz nechodi?Pavel Šíma- bylinkář www.prirodni-cisteni.estranky
Říká si Pavel Šíma Heřmánek.
Jeho metodou se dá vyléčit každá nemoc či neduh či alergie nebo astma nebo migréna atd.

Toto je opis z knížky Příroda se vrací a odpouští.

Uděláme si roztok z přesličky rolní a anýzu v poměru 3:1. Čajovou lžičku přesličky nasypeme do hrnku a přidáme tak třetinu lžičky anýzu. Zalijeme tyto byliny 0,2 dl převařené vody. Necháme asi 30 min, louhovat pod pokličkou. Potom zcedíme a roztok je připravený pro použití. Pod pokličkou
ho můžeme nechat, až 36 hodin. Potom ho vždy musíme vylít a udělat nový výluh. Prostřiky nemají vedlejší účinky. Při prostřiku je dobré ležet na zádech a zaklonit co nejvíce hlavu. Jinak by nám roztok tekl do úst,do dýchací trubice a tím nás dusil. Injekční stříkačku 5 ml.(já dávám 10ml) naplníme a stříknem do každé nosní dírky polovinu.Necháme v dutině působit tak 2 až 3 min.Roztok bude ničit živé bakterie a viry směrem k nosní přepážce a rozpouštět zatuhlé hleny a odpad v němž bakterie žijí.Při vstávání si zmáčkneme nos, aby nám roztok nenatekl do dýchací trubyce. Opakujeme nejméně 3 x. Po každém prostřiku je nutné vše, co jsme rozpustili, ještě silně vysmrkat. Čím více bude vycházet, tím dříve se uvolní i vedlejší kanálky spojené s očima, ušima, zuby. Odpad bude odcházet posunem i kanálky od plic. Tím se budou postupně čistit plíce. Důležité je nic nepolykat. Stejný roztok můžeme nastříkat i do uší. Zde ho necháme krátce působit a potom vytřeme vatičkou.
Pokud jsou ucpané dutiny a nos neodvádí nečistoty, tak se v hlavě zvyšuje tlak a to nejen do okolních orgánů( očí, uší,zubů, spánkové oblasti a mozku), ale zvýšený tlak odpadu tlačí na žilní systém přicházející hlavou do mozku. Ten dává pokyn srdci, aby vice tlačilo. Tím máme zvýšený tlak. Zvýšený tlak může být i od zatížené levé ledviny, ale také od psychiky. Od tlaku škodlivin z dutin trpí zuby vnitřními propojenými kanálky. Pokud jsou zuby uvolněné, tak je nutné rychle uvolňovat nos, aby neřesti mohly ven a okolí zubů je dobré chladit či kloktat šalvěj. Ta bude též ničit živé bakterie, které s odpadem do zubů stékají. Ucpané dutiny zatěžují i spánkovou oblast a stejně tak i vlasy.

Vlasy jsou přirozenou ochranou mozku. Proto je dobré na hlavu nic nedávat.V zimě pouze čelenku na zahřátí čelních částí a uší. Jinak mráz bude vždy dávat podnět mozku, aby vlasy houstly. Bude je vytvářet. Potřebuje ochraňovat. Je to pud sebezáchovy Při ucpaných dutinách je zatěžována i pokožka. Důkazem toho jsou například lupy.

Pokud jsou hlava a dutiny plné, tak znečišťované plíce dále posílají další odpad. Ten se ukládá před hlavou směrem mezi lopatky. Proto nikdy nebolí za krkem od ,, krční páteře, ale jen se zanesených kanálků směřujících od plic do dutin. Když jsou dutiny stále ucpané, tak se nervstvo více namáhá z nich vytlačit neřesti. Vznikající námaha a zkraty vytváří i brnění do rukou. Srdeční potíže jsou způsobené tím, že plíce jsou kolem srdce. Když jsou zaneseny, tak stahují srdce a to nemůže pumpovat tak klidně, jak potřebuje. Nepravidelně stahované plíce na ně přímo působí. Proto není arytmie od srdce, ale mechanického stahování plícemi. Srdce trpí, i když je více zatížená nebo dokonce poškozena levá dutina. Zde prochází nervstvo od mozku k srdci. Když je levá dutina plná odpadu, tak jen zatěžuje nervstvo od mozku k srdci. Tím je způsoben nepravidelný chod srdce. Srdce není téměř nikdy nemocné, ale jen zatížené těmito vlivy.Když jsou zatížená prsa, tak jsou téměř vždy poškozeny plíce. Je proto vhodné doplňovat vitamíny řady ,,B,,. Ideální hodina je kolem 10:00 hod. nebo 16:00 hod. Od 10:00 se začínají čistit plíce a od 16 do 17 hod sílí všechny orgány včetně plic. Proto jsou tyto hodiny dosti prioritní. Stejně jako ve 22:00
hodina. Pokud jsme vzhůru, je vhodné doplnění potřebného vitamínu. V té době jsou velice prospěšné i zábaly,stejně jako koupele i s hlavou. Do koupele dáváme výluh ze tří bylin-květ černého bezu, dubová kůra a přeslička rolní. Přidáváme nakrájenou cibuli a česnek. Společně vaříme 2-3 minuty, scedíme a vlejeme do vany. Přidáme vlažnou vodu a potopíme tělo na 20 min. Ven vičnívá
nos a tím dýcháme. Takto dezinfikované tělo bude opět posilněno o pomocníky při čištění prsou a plic. Tato koupel dělá dobře i zatíženým játrům.
Příčina mozkových příhod není v mozku, ale v uspaných dutinách.Lidé, kteří budou smrkat a vracet odpad, ti mozkovou příhodu mít nebudou.
V určité věku je tělo zanesené, a tak bojuje se špínou jak může.Pocení je náhradní systém při ucpaném těle. Čisté tělo se nepotí ani nepáchne. Naopak příjemně voní. Vše je v těle propojené a vše by mělo pracovat, taj jak má.
Největší pomocník pro ničení virů je šalvěj. Někdy jsou nežádoucí viry a bakterie v dýchacím systému na více místech, a tak ničení šalvějí bude trvat trochu déle, nesmíme jen panikařit.
Všeobecné rady pro trávení
1. Ráno začít kloktáním teplé vody, která zajistí vyplavení stékajicích nevhodností z dýchacího systému ve spánku.
2. Další část převařené vody vypít, abychom vymyli, co jsme již spánkem spolkli a posouvali přes střeva z těla ven. Tak vymyjeme i žaludek.
3. Někteří lidé si ráno dávají špetku alkoholu. Vypalují ,,červy,, jak říkají. Budiž, ale zatěžují játra. Tvrdý alkohol má těžce rozpustitelné tuky a ty játra zatěžují. Proto by si tito lidé měli občas dát kolem 14.00 hod nebo před spaním ostropestřec na posilnění jater. Před spaním je občas dobrý pampeliškový čaj na odlehčení vylučování žluče od jater.
4. Ráno si místo alkoholu dát hořký bylinkový čaj. Ten bude vždy trávení dezinfikovat a připravovat pro zpracování stravy. Dobré jsou řepík, pelyněk, smetanka, čekanka,heřmánek, kopřiva...
5. Posouvat první jídlo až ke 14 hodině. Tím se zvýší časový úsek pro čištění těla. Tělo se čistí každý den od 02.00 do 14:00 hod. Když v té době nepřijde do těla strava) práce), tak bude v těle více energie pro zvýšené samočištění jednotlivých orgánů. Nejen Trávení.
6. Jíst kolem 14:00 hodiny je optimum. Od 14:00 hodiny. začínají orgány sílit, tudíž budou nabídnutou stravou doplňovat vše potřebné.
7. Moudří lidé i zvířata po jídle chvilku leží. Naši předkové říkali, dáme si dvacet".Postačí ležet tak 10 min, aby se žluč dobře dostala do žaludku a tím začalo dobré zpracování stravy. Pokud jsou lidé po jídle v běhu, tak žluč není dobře uvolněná a bude hůře vtékat do žaludku a bude postupně zle. Trpí v návaznosti i slinivka. Musí dohánět to, co žluč nerozpustila.
8. Vyzkoušet si několikrát v roce i půstové dny. V tu dobu více pít, aby si tělo mohlo vymývat, co potřebuje. Trávení si může odpočinout a potom opět bude pracovat, jako fotbalisté po přestávce.
9. Další forma není půstová. Pít převařenou vodu a doplňovat vylisované zeleninové šťávy. Je možné i přidávat naklíčené obiloviny či luštěniny,olivový olej, semena. Touto výživou bude tělo velmi povzbuzeno při čištění a regeneraci.
10. Několikadenní půsty. Pokud někdo nechce pouze jednodenní, ale chce přidat, tak by měl znát stav vnitřních orgánů. Při zvýšeném samočištění budou dosti zatížené, a když budou slabší před půstem, tak by mohly mít starosti to utáhnout. Dobrý přírodní pomocník poskytne pomocné byliny a bude lépe. Jinak by během půstu mělo být tělo v psychické pohodě, aby bylo uvolněné. Dostatek převařené vody bude samozřejmostí.

mm (Po, 5. 12. 2016 - 20:12)

pan T sem uz nechodi?

Yv. pro Miky (Po, 5. 12. 2016 - 10:12)

Mám nemocnou ženu ale už...máme tentýž problém, řeší se to tabulkou s abecedou, (na fb ALSA.zs.) je vyfocená, případně - pokud paní umí trochu s počítačem - existuje čtecí zařízení Tobii (ovládané očima na pc)... dá se i vypůjčit přes Drab fundation, nebo mi napište na mail ([email protected])

1ac0 (Ne, 4. 12. 2016 - 17:12)

Dobry den, mam otazku na pana...tiez by ma to zaujimalo.

mm (Ne, 4. 12. 2016 - 14:12)

Dobry den, mam otazku na pana T, pri als je nejaky nalez na mep? To, ze na dg.als je preukazne emg a klinicke vysetrenie viem. Zaujima ma, ci aj pri zaciatocnom stadiu ochorenie zaznamena mep nejaky nalez. Dakujem za odpoved.

miky (Pá, 2. 12. 2016 - 14:12)

existuji ruzne komunikační...Dekuji za radu.Urcite vyskousim.

als (Čt, 1. 12. 2016 - 18:12)

Mám nemocnou ženu ale už...existuji ruzne komunikační pomůcky nebo obyčejné tabulky s pismeny .to vse vam ma vysvetlit dr a doporucit vhodnou pomucku nebo si nejdřive pujcit na vyzkoušení.existuji pujčovny i společnosti kde se da poradit.psavali sem i lidi kteři jsou plně paralizovaní a komunikovali a psali pomoci TOBIE.když zveřejnite svůj mail,jistě se vám někdo ozve.(na youtube jsou i videa s als pacienty např Cetkovsky,Hess,pater Filip).Nevěšte hlavu,dá se to řešit i kdyź každy postup nemoci je zli.držte se

Natalie (Čt, 1. 12. 2016 - 14:12)

HanI a zuzi nestály. Já jen žasnu nad tím jak dokáže být psychika mocná. Ještě jednou děkuji.

zuzu (St, 30. 11. 2016 - 19:11)

Zdravím lidičky, kteří...To je super Natalie. Tesim sa s Vami. Utekajte odtialto a uzivajte zivota :)

Hanka (St, 30. 11. 2016 - 17:11)

No vidíš Natálko, stály ti ti nervy za to? ;-) To je moc dobře,že máš EMG v pořádku, věděla jsem že bude :)

Natalie (St, 30. 11. 2016 - 15:11)

Zdravím lidičky, kteří mě tu docela často povzbuzovali. Dneska jsem absolvovala sep mep vep a jehlove emg kde mi napichli všechny svaly i jazyk. Všechno je v pořádku, naštěstí. Chci jen všem moc poděkovat za podporu a všem vám moc držím pěsti, aby vy, co mate strach a problémy bez vysvetlení, aby to bylo všechno v pořádku a nemocným s touto diagnózou, aby měli hodně sil. Na všechny myslím a cítím s vámi. Ještě jednou všem děkuju!!!

1ac0 (St, 30. 11. 2016 - 14:11)

Když jsem byl se svou starou...Dalibor, uz zase zacinas?

J. (St, 30. 11. 2016 - 13:11)

Když jsem byl se svou starou matkou v Praze v nemonici na neurologii, všiml jsem si, že tam chodí většinou rodiče za nemocnými svými dětmi.Zdá se, že v tom nebude genetika.Čím to je, že je tolik nemocných mladých lidí, když rodiče jsou zdraví?

Oliver (Po, 13. 3. 2023 - 13:03)

Tým že obaja alebo aj jeden môžu byť prenášačmi vadného génu na určitom type chromozómu. Tz. choroba sa u nich neprejavý no u potomka sa môže.

1ac0 (St, 30. 11. 2016 - 11:11)

Dobry den, aby to nezapadlo - nie je tu nahodou niekto kto skusa Masitinib vo forme veterinarnych tabliet Masivet? Podla predbeznych vysledkov (nenasiel som vsak tvrde data) Masitinib "vyrazne spomaluje".

Hanka (St, 30. 11. 2016 - 10:11)

Lucie, ALS nemáš...bolesti a cukání po celém těle, pálení ani brnění k ALS nepatří...ber ten hořčík, stres tvoje problémy může způsobovat a vysaď kafe pokud piješ. A zkus si nechat zkontrolovat stitnou zlazu.

Lucie M. (Út, 29. 11. 2016 - 23:11)

Dobry den,omlouvam se predem ale neustale myslim posledni ňdny na als. popisu svou situaci.
Cca pred mesicem me silene bolely lytka-obe a temer stejne nejvice v klidu a v noci. To uz ustalo beru ted vetsi davky horciku. Misto bolesti se pridaly zasluby,lytka,chodidla trosku stehna,bricho,paze a obcas me skubne i v prstech u ruky. Obcas me brni nohy nejvice chodidla. Paleni myvam taky. Desi ne strasne als bude mi za 2mesice 30 a mam dve male deti. Fascikulace asi nemam nevim ale kdyz pozoruji zaskuby tak nektere jdou videt ale vubec je necitim. Fascikulace jdou citit? Cca 2r nazpet mi disgnostikovali hyperventilacni tetanii a ted cca 1-2mesice jsem hodne ve stresu kor posledni 2tydny kazdy den :( omlouvam se za sloh a ze se tu sem tak vtiram snad mi nekdo pomuze/poradi.

Miky (Út, 29. 11. 2016 - 23:11)

Mám nemocnou ženu ale už je v takovém stadyju kdy já už ji moc nerozumím co vlastně chce už nemluví jenom něco brepta ale není ji rozumět . Proto bych chtěl touto cestou někoho oslovit kdo má stejný problém už delší dobu aby mi poradil jak se sní domluvit . Abych to vysvětlil má vzácnou nemoc zvanou ALS to pochopí jenom lidi kteří mají v rodině to samé ať se mi ozve opravdu člověk který o takovou osobu pecoval předem děkuji . Já už. Se sní moc ne domluvím a to mne mrzí?

Miky (Út, 29. 11. 2016 - 23:11)

Mám nemocnou ženu ale už je v takovém stadyju kdy já už ji moc nerozumím co vlastně chce už nemluví jenom něco brepta ale není ji rozumět . Proto bych chtěl touto cestou někoho oslovit kdo má stejný problém už delší dobu aby mi poradil jak se sní domluvit . Abych to vysvětlil má vzácnou nemoc zvanou ALS to pochopí jenom lidi kteří mají v rodině to samé ať se mi ozve opravdu člověk který o takovou osobu pecoval předem děkuji . Já už. Se sní moc ne domluvím a to mne mrzí?

Miky (Út, 29. 11. 2016 - 23:11)

Mám nemocnou ženu ale už je v takovém stadyju kdy já už ji moc nerozumím co vlastně chce už nemluví jenom něco brepta ale není ji rozumět . Proto bych chtěl touto cestou někoho oslovit kdo má stejný problém už delší dobu aby mi poradil jak se sní domluvit . Abych to vysvětlil má vzácnou nemoc zvanou ALS to pochopí jenom lidi kteří mají v rodině to samé ať se mi ozve opravdu člověk který o takovou osobu pecoval předem děkuji . Já už. Se sní moc ne domluvím a to mne mrzí?

Reklama

Přidat komentář