Reklama

Trestani dospelych deti

Olin (Pá, 9. 7. 2004 - 23:07)

Zvrhlé Ivetě od Olina.Je mi z tebe na zvracení - výprask pro tvoje dobro??? Nejsi náhodou na maso?Svoje děti budeš bít pro svoje,nebo jejich dobro???

Katyshy (Pá, 9. 7. 2004 - 18:07)

Taky bych tě zliskala...

anička (Pá, 9. 7. 2004 - 17:07)

V osmnácti jsem dostala výprask vařečkou a až časem mi došlo, že to v tu chvíli význam mělo. Nebo je to taky tak, že postupem času se i na to nepříjemné vzpomíná lépe.papa

j. (Pá, 9. 7. 2004 - 12:07)

V názvu je ale "trestání dospělých dětí", tedy dospělých, po 18 letech věku, když už za sebe přejímají všechnu zodpovědnost. Potom už na to trestání rodiče právo nemají. Ani na žádné přikazování apod. pak mohou jen nabídnout pomoc či radu, být přítelem.A o trestání malých dětí bitím? Pokud to jen jde, tak ne. Vychovávat jinak. Vlastním příkladem, chválením dobrého, dát hodně času a lásky dětem, dobrou činnost, ... Je to ale těžké, ta správná výchova, to ano. Kdo to umí? :-) Snažit se ale máme.Hezký den všem!

Iveta (Pá, 9. 7. 2004 - 11:07)

Ahoj Niky.Tvá vyprávění jsou občas jako z nějakého cestovního průvodce. Už mi chybí jen Niagarské vodopády. Tady se ale mluví o tom, jestli může, nebo dokonce má, dospívající dítě dostat výchovný výprask od svých rodičů. Já se domnívám, že ano, že to je možné. Rodiče mají právo usměrnit vývoj svého dítěte, občas i s použitím rákosky, je-li to nutné. U mě nastala tato situace naposledy v devatenácti letech a teprve za dalších pět let jsem pochopila, že ten hrozný výprask byl vlastě pro moje dobro.

Niky (St, 7. 7. 2004 - 16:07)

Ahoj, casto jsem slysela o tom jak stari lidi ziji smutne v domech duchodcu a ze jejich deti nemaji cas je navstevovat. A tak hodne ze skol jsou tam posilani deti v souboru zpevu ci orchestra je potesovat. Moje deti kdyz byly male tam casto vystupovaly. Ale uz jsem o techto akcich dost neslysela, ale naopak dost lidi vysvetlilo, ze nechodi navstevovat sve stare rodice, jelikoz byli za mlada na nich zle. Tak asi ta vychova z bitim neni nejlepsi jak to vypada. A ta poznamka od Roba asi rika, kdyz clovek je naucen ze biti je normalni, ze pak resi problemy s rodici bitim take. A nebo delaji i horsi veci. Me se zda, mnoho dospelich v Kanade rostlo take takouvou vychovou, ze biti bylo Ok a tak se rozhodli toto nepakovat na svych detech. A ohledne Sarky jeji otec udelal spatne a podle jeho logiky on by mel dostat vyprask od sveho otce..

Oliver Cromwell (St, 7. 7. 2004 - 00:07)

S sSrkou jsou jen dve moznosti:1) "Sarka" je chlap, ktery se tu ukaji vlastnimi fantaziemi z oboru "spanking"2) Sarka je opravdu Sarka (jeden uz nikdy nevi) a v tom pripade jeji papinek spada pod ty v bode 1, mel v kalhotech pri placani pritvrdunuto a zrejme i ona trochu zvlha a oba se nemohou dockat, az prijde ta pristi zaminka k vyprasku.

Šárka (Út, 6. 7. 2004 - 22:07)

Tak otec mě dnes večer sám požádal o rozhovor mezi čtyřma očima. Řekl že on nikdy nebyl pro nějaké bití a proto byl šokován mou reakcí na zlobení syna. Že on mi vždy vše dokázal vysvětlit rozumně a podobnou výchovu očekává ode mě vůči synovi. Řekl, že je mu líto, že mi stáhl kalhotky, ale že pokud by se v budoucnu dozvěděl, že používám na syna výprasky, tak že to udělá znovu a že prý už to nebude jen to symbolické poplácávání. Já ale mu slíbila, že už se to opakovat nebude. Když jsem tam ráno ležela ohlá přes koleno bez kalhotek, tak mi došlo, že stejně bych výpraskem ponižovala i syna. A že není dobré činit jiným co sami nemáme rády. Nakonec otec debatu ukončil, že díky tomu stažení kalhotek si aspoň poprvé prohlédl moje tetování nad zadečkem a myslím, že už je vše naprosto vpořádku. A jsem ráda, jaké mám rodiče.

Rob (Út, 6. 7. 2004 - 20:07)

Nutno podotknout, že Šárka sem vnesla velmi zajímavou situaci, která se tu ještě neřešila. Najednu stranu pokud nebyla bita ona v mládí, tak asi chápu jejího otce, na stranu druhou si myslím, že to šlo vyřešit velmi ráznou domluvou. Řadím to do kategorie zkratů v lidském jednání. K vystoupení Lenky: ve svém vystoupení si značně odporuješ. Na jednu stranu píšeš, že se ani nedivíš, když by Vás s bráchou otec přizabil (nepozabíjal)a potom napíšeš, že jsi dobře vychovaná. Buď jsi dobře ve 22 vychovaná a není důvod k trestům nebo nejsi a holt dostáváš namláceno. Já jsem ve 24 letech řídil asi 20 zaměstnanců a když si představím, že po pozdním příchodu ze zaměstnání (např.) musím stáhnout kalhoty a dostanu na holou - celkem pikantní představa. (možná dobrý námět na porno film třetí kategorie)Ostatně ke všem vystoupením obhajující bití dospělých dětí - když musím mlátit dospěleho člověka, tak asi není dobře vychovaný, nejlepší to důkaz že se výchovné prostředky používané desítky let minuly účinkem. A malá anketní otázečka: proč si myslíte, že u nás dochází k týrání a bití seniorů vlastními rodinnými příslušníky? Menší nápověda - říká se, že se ty role ve stáří obracejí.

Anka (St, 28. 10. 2020 - 09:10)

Mate pravdu, já dceru často trestala až do jeji svatby. Nyní mi to vrací. A nejhorši je, že mi dává stejným způsobem. Vařečkou nebo prutem a vždy na holou, aby prý viděla a neublížila mi. Stačí si zapomenout vzít prášky a dostanu potupně i před zetěm. Když jsem to odmitsla, tak řekla, že mne dá do starobince. Tak radši poslouchám, ale ta potupa, když musí i spoďáry pod kolena.

Silva (Út, 6. 7. 2004 - 17:07)

Promiň, nemám slovník, co to znamená "otec alebo mama mi sem tam struhli".??Pokud jde o jeden symbolický pohlavek nebo záhlavec, tak proti tomu se nedá nic moc namítnout. Mě hlavně výtáčí příběhy rodičů, kteří se ještě chlubí tím, že seřežou dvacetiletou dceru řemenem.Jestli tě opravdu nepřiměřeně bijí, tak si to nenech líbit!

j. (Út, 6. 7. 2004 - 12:07)

Pokud se otci nelíbilo to plácnutí syna, tak by Vám to měl říct, popovídat si o tom! Ale nutit sundávat džíny a dokonce sundat kalhotky?!? Na to v žádném případě nemá právo, takhle "zneuctít" svou dceru. To jste dopustila? Je fakt, že někdy se to vše stane tak rychle, že ani nestačíme správně zareagovat. Zkuste mu říct svůj názor, popovídat si s ním a nikdy to už nedopustit. Nebo o tom nechcete mluvit? Ale měla byste jasně říct, že to tedy NE! Snad se omluví ...

Šárka (Út, 6. 7. 2004 - 11:07)

Já nebyla v mládí nikdy bita a je ironie, že se to změnilo až včera v mých 23 letech. Jsem nyní se svým 4 letým synem na dovolené u mých rodičů. Včera mě syn ráno rozzlobil a tak jsem ho párkrát plácla přes zadek. Můj otec zareagoval tak, že mi sdělil, ať ho následuji do jeho pracovny. Zde mi řekl, že nebude tolerovat, aby jeho vnuk byl bit v jeho domě a že mi ukáže, jaké to je. Poručil mi, že si mám odložit, že prý mě tedy taky dá na zadek. Myslela jsem, že to nemyslí vážně, že si dělá legraci. Odmítla jsem a tak mi sdělil, že když ho neposlechnu, nechce mě už ve svém domě vidět. Tak jsem si sundala džíny a on si mě přehnul přes koleno. Když mi stáhl i kalhotky, myslela jsem, že se studem propadnu. PLácl mě jen asi desetkrát rukou lehce přes půlky. Pak mi řekl, že ještě jednou uhodím syna, tak mě zmaluje řemenem, že si týden nesednu.

Niky (Út, 6. 7. 2004 - 10:07)

Ja bych si prala aby jsi mel moznost navstivit Kanadu a pak jsi sis mohl udelat vlastni vyraz. Ja zde ziju uz mnoho let a muzu lehce videt rozdily.Z detstvi vim, ze deti v Cesku a Slovensku se normalne trestaly, jelikoz to byl rodicovsky normalni zvyk a me se to vzdy zdalo nespravne a i za mala mluvila proti tomu. Urcite i v jinych zemich se pouziva telestny trest a i v jinych to muze byt i jeste horsi, zadne lidska prava. Ja jsem jenom doufala, ze ta situace v Cesku by uz byla lepsi v nasi generaci. V tomto forum cteme o trestani dospelich lidi. V jinem forum jsem cetla jak lidi byli ublizovani v detstvi. Naprosto smutne. Precti si ten pridavek od Lenky, ta dekuje rodicum za kazde biti a az vyroste bude toto utrpeni delat na svych detech. Zapomina se pouzivat mozek? A co ty, byl jsi bit kdyz jsi byl maly a ted take pouzivas tu tradici? Vypada to ze se mas obavy aby se to nezatrhlo. Proc ti vadi, ze mluvim proti biti? Ceska zem je krasna, ale to rodicovske chovani vrha spatne svetlo na tu celou spolecnost. Jeste jednou mluvim o biti deti a vlada by se tomu mela venovat a deti ucit ve skole ze je to nespravne. Bohuzel take si pamatuji z mladi, ze nektere ucitele s radosti psali poznamky s vedomim ze to dite dostane doma vyprask. Proste krute. Ale take nejsem proti trestum, kdyz dite se rozhodne neposlouchat. Co se muze pouzit, proste zatrhnout nejake aktivity co jsou diteti oblibena. Napriklad nevidet pratele na cely tyden a byt jen doma a pomahat. Nesmet se divat na televisi, pouzivat pocitac. To prinuti dite vice premyslet co je dobre od spatneho a zmeni sve chovani logikou. Ne jak mnohe deti ktere si zvyknou na biti a je jim jedno jesti udelaji prestupky. Take vis, ze Kanada je po mnoha let zvolena, jako nejlepsi zeme kde zit? Co kdy jsem napsal nejsou to jen me "fantazije" a dobri lidi mi urcite rozumi.

Ponocny (Út, 6. 7. 2004 - 07:07)

Niky holka, ty z ty Kanady delas raj na zemi, ale kdyz prijedete do Ameriky nebo kamkoli jinam, tak byste si pro desetak nechali vrtat koleno.V Evrope koluji vtipy o lakomych Skotech a malokdo ma poneti co vy jste to za zem ketasu, protoze tomu vasemu "how 'bout a discount, ay?!" nasteti moc lidi nerozumi. Kdyz clovek cte tvoje prispevky tak je to jak z Neznalka v risi divu ci to to bylo za ruskou blbost, ty tvoje plky jsou to same. Prosimte uz prestan, mam ti tady zacit sazet titulky z kanadskych novin o vrazdach, znasilnovani, biti deti a buhvi o cem jeste, co se deje VSUDE na svete??Nech uz proboha toho naduteho "patronising", jak kdyby tu clovek chodil v kozesinach s kyjem v ruce a zil na stromech, jednomu se z toho dela blbe.

lenka (Po, 5. 7. 2004 - 12:07)

No neviem vsetci tu pisete,ze telesny trest od rodica ked je uz dieta dospele(a stale je to dieta)je nieco nenormalne ale nemyslim si to.Byvam s rodicmi mam 22 rokov,starsieho brata ten ma 24.A musim sa priznat,ze niekedy sa otec skutocne asi musi moc ovladat aby nas nepozabijal.Lebo hovorte si co chcete stale ma na to pravo stale sme jeho deti a v zivote by ma nenapadlo takisto ako mojho brata mu to vracat alebo co.Boze chran.A nemyslim si ze by to vobec nemalo ziadny vychovny ucinok.Pokial s nimi byvam tak som stale povinna pocuvat.Nehovoriac o tom,ze ked idem v piatok vecer von a vratim sa v pondelok bez toho aby moji rodicia vedeli kde som nuz tak potom musim cakat problemy.No je to moj nazor a myslim,ze som vychovana dobre a nikdy sa nebudem hanbit za to,ze mi otec alebo mama sem tam struhli.

Niky (Ne, 4. 7. 2004 - 20:07)

Jeste bych chtela napsat Renate. Ty urcite opakujes chovani, ktere jsi videla u svych rodicu, jelikoz nekteri lidi nevi jinak. Jsem nesmirne rada, ze mas dobre deti. Ale co kdybys sis s nima sedla a rekla, ja vas mam hodne rada, ja vas respektuji a vim ze jste velmi inteligentni lidi a uz vas nebudu bit, ja vam verim, ze vse myslite udelat dobre. - Aspon to zkus na par mesicu. Ja mam take dve deti a take velmi dobre, nikdy jsem se nemusela stydet za jejich chovani, nikdy jsem nemela moznost se citit, ze je musim trestat, vzdy se chovali a verim ze vzdy budou chovat ze na ne mohu bit hrda. Muj syn preskoci tento rok mnoho predmetu z osme tridy do desate, mame jen same pochvali na neho a lidi ho nesmirne respektuji. Jeho starsi sestra je vedouci v jeji praci a od malicka lidi se oni prali aby je navstivila a jejich deti, jelikoz vzdy prinesla zvlastni radost do rodin. Nikdy jsem na ne nesahla, nikdy nemusely plakat, jelikoz citily bolest kterou jim matka udelala. Prosim te zkus to take, hodne je chval a nech vedet ze veris na jejich chovani. Urcite jsi take inteligentni a tak se neponizuj tyranim. Ahoj

Niky (Ne, 4. 7. 2004 - 20:07)

Dano, ja opravdu jsem nikdy neslysela, ze by se bilo v Americe ve skolach. To musi byt nejaky vtip. Specialne take vim ze ucitele v Kanade si museji davat dobry pozor na sve chovani, jelikoz by mohly hned ztratit praci. Kazde stezovani se bere vazne. Zde v kanadskych skolach je to jinaci nez jak jsem zazila v Cesku. Ucitele maji vice volnosti ohledne vyucovani, nemaji zadne kontroly z vlady a jsou vetsinou zboznovane zakama. Deti nemaji strach z ucitelu neboji se jich zeptat o cem koliv a take maji hodne volnosti, ve tride maji lavice v kruhu a uceni v nizsich tridach se vede vice jako diskuze. Nic se neznamkuje prisne, malo kdy se zkousi, ci delaji diktaty na znamkovani. Hodne se take dela vytvarnictvi s ucenim a chodi ven jako do planeteria apd. Kdyz sem prijdou deti z jinych zemi, citi se jako v nebi, jelikoz zazily vetsinou prisny rezim. Ale deti zde jsou sebevedome a chteji se ucit,jelikoz vetsina ma plany jit na universitu. Rodice take mohou navstivit tridu, nebo pomahat.Rodice jsou tu velmi zapojene do skoly. Mesicne se schazeji a discusuji o skole nebo poradaji ruzne turnamenty. Delaji se ruzna party po skole, kde rodice prinesou jidla ze svych rodnych zemi. Rodice jsou take pozvani mluvit ve skole o svych zamestnanich ci tradicich ze svych zem. Vsichni jsou zapojeni aby deti mely prijemne dny ve skolach a nadseni k uceni. Zde zadne zakovske knizky neexistuji a vysvedceni v nizsich tridach je v misto znamkach vysvetlene v parti vet o kazdem predmetu. Ucebnice jsou take velmi zajimave a ne jak jsme to meli v Cesku. Kazda skola ma svuj orchestr a deti se tam uci hrat na hudebni nasroje.Tento volnejsi zpusob uceni pracuje, jelikoz hodne mladych chce jit na universitu ale je to tezke, jelikoz je mnoho a mnoho prihlasek. V Cesku znamkovani je nesmirne prisne, deti se stale klepou ze strachu, za kazdou malou chybicku jsou znamkovani jako idioti a doma zbiti. Zde se cinni kazde tri mesice osobnni pohovory mezi rodici a ucitelech, a rodice se dozvi jestli neco by se melo vylepsit. Aby se vedelo jak dite si vede, take se delaji po nekolika tydnech pisemne zkousky. Jak rikam Kanada je velmi logicka a klidna zem a lidi se tu umi postavit za sva prava a neboji se otevrene kritizovat vladu, nebo neco co je treba zpravit kdyz je to potreba. Zeme je krasna a skoro kazdy kdo sem prijede by tu chtel zustat. Jinak bych chtela podotknou na jednu situaci v ceske rodine kterou znam a kterych je hodne takovych. Rodice si velmi prali aby jejich deti mely stale vyznamenani ve skole a tak je dost bili. Samozrejme deti byly nestastne a nevidely sve rodice jako pratele a skoncila jakakoliv komunikace. Uz jsou dospele, ale malo se vidi s rodici.Dale bych chtela ale poznamenat, ze skoly v Cesku jsou podle statistyky ty skoro nejlepe vybavene na svete.

Dana (Ne, 4. 7. 2004 - 12:07)

Niky, když je bití dětí v Americe proti zakonu, tak jak je to s těmi výprasky ve školách??V nějakých sektách se může dít ledacos, ale školní tělesné tresty by musely být úředně povoleny.

Renata (Ne, 4. 7. 2004 - 09:07)

Niky, mě nemůžeš urazit nějakými slovy o psychiatrických léčebnách. Já jsem ráda, že mám dvě zdravé a slušné dcery, které mě nezklamaly ani svými výsledky ve škole, ani svým chováním, které nekouří a nejsou alkoholičky a také nejsou rozmazlené, což se o velké většině dětí v Severní Americe říci nedá. Ale zákony v USA a Kanadě jsou mnohdy postavené na hlavu, tam se lidé soudí kvůli všemu a pak děti střílí ve škole po učitelích. Já mám svůj názor na výchovu svých dcer. Sama jsem byla také trestána i tělesně a přesto své rodiče miluji nadevše. A jsem jim vděčná za to, jak mě vychovávali. Vím, že Tobě a některým lidem zde to nevysvětlím, protože máme názory odlišné. A co se týče trestání dětí ve školách, podle mého názoru by výprask byl určitě účinnější než poznámka. Pokud by ovšem byl udělen spravedlivě a v tomto případě bych si u některých našich vyučujících nebyla jistá.

Reklama

Přidat komentář