Reklama

vaginismus?

Prekonanie vagi (Út, 30. 10. 2012 - 17:10)

Ja som prekonala práve vaginizmus. trápil ma celý život. Ak chcete bližšie info tak mi napíšte na [email protected]
Rada pomôžem,poradím atď....

Lucie (St, 24. 10. 2012 - 23:10)

také mám strach z prvního sexu, už 4 roky mám přítele a nespíme spolu, provozujeme vše ostatní a jakmile dojde na sex zatnu se :/

Jima (St, 24. 10. 2012 - 14:10)

Pokud posíláte všechny rady někam, pak se nedivím, že trpíte vaginismem. Co takhle přestat fňukat a začít něco dělat a zkoušet. Pokud pošlete lidi, co se vám snaží pomoct někam, tak byste se měly zahrabat do hrobu, protože vám nikdo nepomůže. Hezký den

Ornella (St, 24. 10. 2012 - 12:10)

Jimo, strč si ty svoje hloupé rady někam.

Jima (Po, 22. 10. 2012 - 23:10)

mysli, nadechněte se a představte si, že všechno to napětí vydechujete, až to vyfouknete pryč, koukněte se v mysli na svou vagínu, jak je na tom? Je to lepší? Co se skrývá za tou stažeností? Pokrok? Tak posuňte zase o kousek, jestli se zase stáhla, tak nebuďte deprimované, udělejte to samé co předtím, a takhle dál a dál. Zkuste pochopit co cítíte a proč. A až se dostanete až na konec tak můžete samozřejmě skončit, ale co si takhle párkrát zajezdit a zkusit jestli vám to přináší příjemné pocity? Taky se může stát že ani pak nemáte vyhráno (a mě se to stalo) vytáhnete ho a zkusíte ho tam dát znovu a ono ouvej, nejde to, musíme to zkusit odznova, chce to trpělivost a nevzdávat to, nenuťte to do toho, musíte to chtít a hlavně NECHOĎTE PŘES VELKOU BOLEST, BUDE TO PAK MNOHEM HORŠÍ. :-) Hodně štěstí, věřte že to půjde a zkuste něco udělat a ono to půjde uvidíte.

Jima (Po, 22. 10. 2012 - 23:10)

Ahoj, chci se podělit o to, co jsem vyzkoumala při svém boji s vaginismem. U mě se projevil hned při prvním sexu a nezbavila jsem se ho ještě úplně, ale udělala jsem obrovské pokroky a teď už opravdu vím, že se toho zbavím úplně, i bez sexuologů, psychologů a doktorů. Podle mě hodně důležité vytlačit z hlavy všechny myšlenky, všechny strachy, z toho že někdo přijde, že otěhotníte i o tom jak vypadáte, jestli se moc nepotíte, jestli si při tom neuprdnete, nepočůráte se, jestli budete dost dobrá a co si o tom myslí partner, prostě se na všechno vykašlete a buďte sobec! Nebojte se bolesti, neočekávejte ji, jinak zaručeně přijde, musíte být živočišné, vypnout mysl a oddat se přítomnosti, touze, vzrušení a té nádheře spojit se s člověkem, kterého milujete. Důležité taky je být hodně vlhká a né že použijete lubrikant, to nefunguje, musíte být hodně vlhké přirozeně, protože to značí připravenost na styk. Né že budete nepřipravené, suché a mrd tam lubrikant, to znám, to pomůže lidem bez vaginismu, ale s ním to alespoň mně nepomohlo, byla jsem neuvolněná a stažená. Důležité je si uvědomit, že to je v hlavě. A odpomoct si od toho můžete jen vy samy. Já jsem třeba případ toho, že jsem se sama sebe tam dole bála, mluvit o tom, o svých pocitech, o tom co se mi líbí, a zavést si tam něco a udělat si dobře? Nikdy. Asi to chce, naučit se samu sebe po téhle stránce přijímat, otevřít se, mluvit o tom, a mě hlavně pomohlo to, že jsem partnerovi mnohem blíž, otevřenější, u mě je to o důvěře, neumím si představit že by moje vagína dovolila někomu jinému aby vešel. :-) Hodně štěstí v boji. A co se cvičení týče, udělala jsem jen to, že jsem si pokoušela zavádět vibrátor velikosti penisu a pomalu postupně, čekat až se to tam uvolní a naučit se to řídit vědomně, procítit to uvolnění a ukázat si, že to může být i příjemné né jen bolestivé. Zkuste to, zaveďte kousek, počkejte a vnímejte co cítíte, vaše pocity, strach? stres? nervozita? Nesnažte se uvolnit vagínu, uvolněte to napětí ve vaší

Anon (Út, 18. 12. 2018 - 01:12)

Čau, tady tenhle postup - a situace vůbec - se dost podobá tomu co podstupuju s přítelkyní. Ta je teda obzvláště stydlivá a má takový ten z mého pohledu, a pro muže jen s těží pochopitelný, odpor k více měně všemu co se jejího těla týče.

Jak jsem si to tu tak četl tak mnoho z vás, a má vyvolená také není výjimkou, tuhle kondici vnímá jako zcela nepřijatelnou a slzy deroucí porážku, nebo neodpustitelné zklamání v rámci role. Ach jak se má drahá polovička nabulela a jen proto že si uvědomila že vlastně dneska večer nebude ruka v rukávu ale vrabec v hrsti! Z mého pohledu zatím zdaleka nejhorší část z celé téhle situace byla, jak ji mám vlastně přesvědčit o tom že to zas taková hanba není a že já to nevnímám jako bug, spíš jako feature. A to jsem, milí čtenáři, potřeboval ono pověstné dvojspřežení jen na to abych z ní vytáhl co že jí to vlastně trápí. A jaký to mám doma poklad, ona se semnou vždy podělila jen o to naprosté minimum, protože moc dobře ví, jak já miluju tu detektivní práci(A jako správný detektiv jsem s parťákem Googlem rychle sestavil list podezřelých).
No tak úvod máme za seboua teď hurá na řešení. A ještě než se vaše očekávání vyšplhají do závratných výšin musím vás zklamat, neslibuju ani zázračný lék a ani garantované zlepšení, pouze se podělím o to co zabírá pro nás.
Úplně na začátek se musím vyjádřit k návrhu mírně pacienta přiopít. V našem případě s tímhle návrhem přišla právě přítelkyně. A přestože tou dobou trvala na tom, že naše postelové hrádky budou probíhat výhradně při zhasnutém světle - k mé značné nelibosti, musím dodat(Teď už si zapalujeme svíčky! NEPOLEVOVAT) - jsem si nemohl nevšimnout výrazu v jejím obličeji a jsem rád, že jsem toho nechal ještě než jsem s něčím vůbec pořádně začal.
Když nad tím teď přemýšlím, zdá se mi že ona to víno chtěla použít jako nějakou zkratku, že prostě zatne zuby a že jak zjistí že to jednou šlo, tak ty problémy prostě samy zmizí. Já bych jednu deci, nebo i sedmičku (Kdo jsem já abych soudil), nikomu nevymlouval, ale vnímal bych to jako doplněk, nikoli jako plnohodnotnou náhradu. Takže pro ten večer jsme se přitulili a zbytek nechali na jindy.
Jak už jsem naznačoval, intimnosti s přítelkyní nejsou maraton, spíš cesta napříč kontinentem. Naštěstí pro ni, mě to celkem baví. Koneckonců já mám za 3 minuty hotovo ale večer je dlouhý a tak se nám běžně stává že kalhotky sundávám i 2 hodiny. Já hlupák jsem si naivně myslel jak za tolik času bude uvolněná až až, mylně. Ona tak nějak pozná, že zábava skončila a přichází čas na něco, co se jí v minulosti zas tak moc nelíbilo. Pohlavní styk z minulého vztahu, čistě namátkou samozřejmě. O tom se tu zmiňovala nejedna slečna. No a to dá rozum že se ty svaly stáhnou a nic dál nepustí. Údajně k právě tomuto jevu dochází podvědomě a instinktivně v rámci obrany proti průniku se kterým měla nepříjemné zkušenosti.
Musím se přiznat, dlouho jsem si lámal hlavu s tím co dál a nakonec odpověď přišla sama!
Jednou ráno jsem se probudil dřív než přítelkyně a v zásadě se mi z postele nechce nikdy, tohle ráno nebylo žádnou výjimkou a vzhledem k tomu že jsem měl dlouhou chvíli a neposedné prsty jal jsem se světlo mého života budit tak jak to umím jenom já. Velkou lžičku dělávám zpravidla já, a snad nikoho nepřekvapí, když vám povím že po krátké chvíli mezi námi začalo být nějak málo místa. Naštěstí jsem si vzpomněl na mezeru, kterou má má vyvolená mezi stehny a která by mohly znamenat řešení problému s nedostatkem místa. Měl jsem pravdu. Po přibližně 2 minutách a 53 vteřinách usilovného pohupování se v bocích jsem se rozhodl že, uklízet se mi ještě nechce a ikdyž mezera mezi stehny toho chuchvalce vlasů co předemnou leží mi poskytuje více méně vše co právě potřebuji onen zmíněný chuchvalec by si možná představoval něco trochu víc trochu víš. Zdráhavě jsem tedy uvolnil prostor mezi stehny, jen abych ho vzápětí vyplnil prstem ruky kterým jsem krouživými pohyby začal vyznačovat kterým partiím jejího těla byl ten houpavý pohyb zamýšlen, kdyby byla situace o něco přívětivější. Mé gesto bylo tuším pochopeno správně, v odpověď se mi dostalo podobného houpání v bocích. Chvíli jsem tedy pohyb napodoboval, v opačném směru, tak aby jsme se vždy krátce oddálili jen aby jsme se o okamžik později znova dotkly. Chuchvalec si to nevýslovně užíval a já taky. Z téměř nepostřehnutelných pohybů boků se postupně stávaly výraznější a výraznější a přiznám se, že jsem se musel značně ovládat abych také nepřidal na intenzitě, naštěstí jsem se ale rozhodl namísto toho přítelkyni trápit a neposunout se ani o píď dál. Po chvíli se mi frustrované přítelkyně zželelo ale stále jsem si pevně stál za rozhodnutím neulehčovat jí práci o moc, po krátké úvaze jsem se tedy rozhodnul přestat prstem utíkat a prostě ho nechat kde je. Rozvášněnou přítelkyni nový vývoj událostí mírně zaskočil, ale touha a zvědavost ji rychle přiměly zjistit co vše si může k prstu dovolit. Bázlivě se houpavými pohyby k prvnímu kloubu jen aby zjistila, že ten je stále mimo dosah (Jsem zákeřný já vím ale náramně mě bavilo koukat se jak bojuje o každý kousek). Nakonec ze mě dostala zvědavost nejlepší a rozhodl jsem se zjistit co si já můžu dovolit k přítelkyni. K našemu společnému překvapení se do ní prst ponořil celý a bez jakýchkoli obtíží.
Teď pracujeme na dvou, mohly by to jít i rychleji ale co si sám neudělám to prostě nemám. Možná mi to ale až tak moc nevadí, jak jsem říkal je to velká zábava a to bych chtěl popřát i vám. Ne sílu v boji a naději v utrpení ale spoustu zábavy, třeba vám to pak půjde líp.

TL;DR Původně zamýšlen jako popis mé zkušenosti s vaginismem, tento původně příspěvek, teď spíše článek, popisuje náš první větší úspěch v téhle oblasti a nastiňuje můj stav mysli když přijde na potýkání se s problematikou. Čtením čtenář nezíská radikálně nové informace a rady "jak na to" můj názor je podobný jako ostatních, pomalu, trpělivě a hlavně se pokusit dobře se u toho bavit, jde to. Původní text jsem si původně nepředstavoval tak jak si ho můžete v jeho finální formě přečíst, ale nechal jsem se unést a rozhodl jsem se, že když už to mám můžu se i podělit. gl hf
Anonymous

Jarka (Út, 18. 12. 2018 - 10:12)

teda takového přítele by si přála asi každá holka s podobnými problémy. Bohužel kluků pro, které by toto byla výzva a zábava, moc není.

Diana (Út, 16. 10. 2012 - 21:10)

Asi priblizne v dobe...Ahoj Domčo. Máme s přítelem stejný problém jako vy. Už jste někdy byli?:)

Adéla (St, 3. 10. 2012 - 11:10)

Evelínko, zklamu tě, já...Ježiš Aleši, vy jste opravdu nemožnej.. Můj přítel je pro mě ohromě sexy, zároveň je něžný, jemný. Já nejsem žádná stydlivka a stejně tyto problémy mám.. To jsou stejné kecy jako u mého bývalého přítele, že na to určitě jsou nějaký "kapičky".. To bych se z toho picla!!! :D

anlady (So, 8. 9. 2012 - 19:09)

Aleši,ja som pani :)
a nemáte pravdu

Aleš (Pá, 7. 9. 2012 - 19:09)

Evelínko, zklamu tě, já nejsem žádný loudil a navíc mám ženu a děti. Má žena měla ze začátku stejný problém jako vy a nyní je vše v pořádku. Chce to jen více experimentovat, slečny!

Evelína (Pá, 7. 9. 2012 - 19:09)

Aleši, ty seš zoufalý sexuální loudil, který o vaginismu vůbec nic neví. Janom to tady zkoušíš na holky, protože chceš za každou cenu některou z nás oblbnout. Ani se nedivím, že tě žádná nechce, zoufalče.

Aleš (Út, 4. 9. 2012 - 09:09)

Kdybych měl možnost se s tebou milovat, už jen proto, abych ti to mohl dokázat, tak by jsi byla příjemně překvapená, věř mi. Ono hodně záleží na tvém partnerovi, pokud ti jen svlékne kalhotky a rychle jde na věc, tak je to špatně. Ženy s tímto problémem potřebují více něhy, jemných dotyků, prostě je nezbytně nutné, aby tě partner před samotným aktem, nejdříve jak se říká, připravil rukou, uvolnil tě. Musí to být ale provedené tak, aby tě nic nebolelo, prostě musí být šikovný a zkušený. A za pomocí alkoholu to jde mnohem mnohem snadněji a rychleji. :-) Já si myslím, že se tím zbytečně trápíte, slečno.

anlady (Út, 4. 9. 2012 - 07:09)

Vieš čo, absolútne nevieš o čom hovoríš Aleš. To je proste silnejšie - to proste neovládneš. Keby to bolo také ľahké - ovládnuť alkoholom,tak by to nebol taký problém asi nie?
skús si prečítať stránku www.vaginismus.com a pochopíš. Prosím ťa a pokiaľ si to nezažil a nevyskúšal odbúrať to alkoholom tak prosím ťa, už sem nepíš. ....pokiaľ nezažiješ nepochopíš to !

anlady (Po, 3. 9. 2012 - 08:09)

pre Aleš,
takéto názory ma dokážu fakt strašne nas.ať!
Ako to prosím ťa ty môžeš vedieť?? Toto je taká hlúposť čo si ty napísal. Je vidieť,že tomu fakt nerozumieš, tak prosím ťa - ak nevieš o danej veci nič,nezažil si to, nepíš veci, ktoré sú úplne mimo. Vieš čo je vaginismus? NIE - a je to zjavne vidieť, tak prosím ťa prispievaj na fóra,ktorým sa rozumieš.
...že alkohol,aaach jo.

Aleš (Po, 3. 9. 2012 - 08:09)

Holky jediný osvědčený způsob jak to překonat je, mírně se opít alkoholem (ale nepřehánět to !) a posléze celou vagínu zvenčí i zevnitř dobře namazat intimním olejíčkem. První pokusy nebudou ještě 100%, ale bude to stále lepší a lepší. Také pomáhají dlouhé předehry a sledujte též erotické filmy, protože je potřeba odbourat psychický blok, za kterým hraje velkou roli stud.

anlady (Po, 3. 9. 2012 - 07:09)

ešte dopĺňam,ja mám odstránenú panenskú blanu, svalsvto mi tam porozťahovali a je to lepšie. Resp. ja sa cítim lepšie. V pohode si vložim dovnútra prst,dva a občas aj vybrátor - ale to je veeeľmi veľká fuška,to sa mi tak podrilo asi 2-3x maximálne. Ale každopádne mi to pomohlo

anlady (Po, 3. 9. 2012 - 07:09)

pre @ooo a xxx
kočky, ja tiež trpím vaginizmom. Dostala som odporúčania na knihu na web.stránke vaginismus.com Je to síce v anj,ale je to jediná možnosť ako pomôcť samej sebe. Objednala som si a dala preložiť. Je to naozaj premakané a verím,že toto je jediná možnosť ako sa toho zbaviť. Keby som to nemala,neviem čo by som robila. Po pravde hľadala som lekárov aj u nás v SR ale aj v ČR, no 99% lekárov nevedia čo s tým, bez ohľadu na to či to je psychológ,gynekológ alebo sexuológ. Určite skúste www.vaginismus.com Verím,že Vám to pomôže. Ja momentálne mám knihu na preklade,ale už čoskoro bude kniha preložená a ideme na to. Držím Vám palce.

Chaussette (Ne, 26. 8. 2012 - 17:08)

Krásný den všem,
jsem studentkou psychologie a jako téma bakalářské práce jsem si zvolila právě prožívání vaginismu. Ráda bych se zaměřila na to, jak se cítí ženy, které jím trpí. Myslím si, že je toto téma stále hodně opomíjené, je jakýmsi tabu a tudíž by na něj mělo být více poukazováno. I proto jsem se rozhodla věnovat se prožívání vaginismu ženami. Ráda bych zdejší diskutující poprosila, pokud by měly čas a chuť mi pomoci, o případný příspěvek do mé práce. Příspěvkem může být rozhovor (např. po skypu či po mailu), či napsání vlastního příběhu a prožívání této poruchy. Jde mi spíše než o průběh léčení o Vaše vlastní pocity a prožívání s vaginismem souvisejícími. Pokud by některé z diskutujících tohoto fóra byly tak laskavé a chtěly mi pomoci svým příspěvkem, prosím o kontaktování na mail:
[email protected]

Na mailu bychom se domluvily na konkrétní podobě příspěvku. Děkuji mockrát za případné kontaktování a pomoc.

Reklama

Přidat komentář