Reklama

Kastrace

sestra K. (Po, 5. 1. 2009 - 21:01)

Dělám v nemocnici na chirurce. Máme tady občas kastrace mužského pohlaví, hlavne pro zistené nádorové onemocnění. Naneštestí i kluka kolem sedmi let. I když de o jednoduchý zákrok cca 30 min. i se šitím, je tu několik rizik. Infekce a otrava krve, embolie, chronickej zánět a mnoho dalšího. Navíc po kastraci je pacient pár dní hospitalizován pro pozorováni. Lecos se stalo. Nejhorší jsou lidi kterí se kastrujou při sexuálnich orgiích. Někdo je odolní, někdo skolabuje přez noc a co pak. A co anestéza? Bez ní to je moc hustý. Přežít tři dny v křečích na posteli není nic válniho kluci. Kastraci vám lékař neudělá jen tak. Já bych to nedělala ani za stotisíc kaček fakt. Je to na mříže. A co když se něco pokašle. Když tady bude někdo tvrdit, že to udělá je to za 1. neodborník (hrozí nebezpečí) a za 2. jen tlachá pro pobavení a tahá vás za nos.
Nejlepší je nedělat to. Nechte si kulky a raději nás šukejte my to máme rádi fakt.
A když už to jinak nejde tak pořádne si utáhnout koule, zařezat do nich a honem utíkat na pohotovost. Oni vám to dodělají a pomyslí si svoje. Možná vás pošlou i na psychologický vyšetření. Ale to už budete vykastrován.

Zdeněk (Pá, 8. 10. 2021 - 01:10)

Ahojky jmenuji se Zdeněk chci tě soustat můžu tě vidět na civilní fotce pošli mi email nebo mi napiš na [email protected]

Návštěvník (Ne, 4. 1. 2009 - 13:01)

to je sice pěkný ale mě zajímá kastrace muže.Popiš radši mojí kastraci a poté to uděláš i prakticky. můj meil najdeš tady taky. najduuz

Návštěvník (Ne, 4. 1. 2009 - 08:01)

Kastrace
Tato poměrně jednoduchá operace, která udělá z vašeho hřebce valacha, zabere obvykle 10 až 20 minut. Ovšem bez náležité před a pooperační péče se tato v podstatě banální operace může změnit v problém , který vás bude stát nervy a peníze a koně v lepším případě několik dní, naplněných bolestí.

Největší otazník leží vždy za otázkou "kastrovat či nekastrovat?" Veterináři se dnes poměrně jasně shodují v názoru, že pokud nejde o koně, jenž by měl šance na úspěch v chovu, tak kastrovat. Čím déle totiž kastraci odkládáme, tím větší je šance na to, že si hříbě vypěstujene nežádoucí hřebčí manýry jako je agresivita, sklon ke kousání a štípání, nehledě na masité hrdlo a mohutný krk. Ty jsou důsledkem působení samčího hormonu testosteronu, jenž se začíná tvořit už u ročních hřebců. Musíme mít ovšem na paměti, že existuje i chování, které není ovlivněno hormony, a jemuž se naopak kůň naučil. Proto některé zlozvyky nezmizí ani po kastraci.

Kastrace se běžně provádí v čistém - ne nutně sterilním - prostředí stájí. Veterinář napřed hříbě důkladně vyšetří, což by mělo zahrnovat i měření teploty a odposlech dýchání, a zkontroluje, zda jsou obě varlata v pořádku. Může ovázat ocas koně obinadlem a na závěr mu dá protitetanovou injekci. Existují v podstatě dva způsoby kastrace a výběr závisí na osobní volbě veterináře anebo na temperamentu a chování koně. Někteří veterináři koně k operaci raději uspí a položí, jiní pracují za použití sedativ nebo místního umrtvení vestoje. Vlastní operace pak musí proběhnout rychle a přesně než přestanou sedativa působit, a pokud jde všechno dobře, je kůň v několika minutách na nohou (za předpokladu, že šlo o operaci vleže).

Protože zdárná kastrace vyžaduje nejen šikovné ruce veterináře, ale i před a pooperační péči, podívejme se, jak se lze na tuto situaci připravit. Začněme tři dny před operací (den -3), přes vlastní kastraci (den D), po níž následují další tři dny (den 3).

den -3 :
Je dobře potvrdit návštěvu veterináře a informovat ho o stavu vakcinace dotyčného koně. Pokud zvíře nedostalo v posledních třech měsících injekci proti tetanu, bude ji muset veterinář aplikovat při operaci. Rána po kastraci je totiž ideálním místem pro vniknutí bakterií tetanu. Jde- li o koně, který dosud proti TAT očkován nebyl, může veterinář odložit termín kastrace do doby než si kůň vybuduje imunitu. Zkontrolujeme varlata : při kryptorchidismu totiž může dojít k zadržení jednoho nebo obou varlat v dutině břišní. U hříbat do jednoho roku lze ještě počkat, zda se varle objeví. U hříbat starších jednoho roku, u nichž bylo jedno nebo obě varlata zadržena, bude nutná složitější operace, která vyžaduje celkovou anestezii v nemocnici.

den -2 :
Je třeba zajistit dostatek slámy na podestlání "zotavovacího" stání a čisté, prostorné místo k vlastní operaci. Ideální je čistý posečený trávník. Velkou pozornost je třeba věnovat příznakům nějaké nemoci - kašel nebo výtok z nozder by mohly znamenat odložení operace, protože operační stres zhoršuje jakoukoli chorobu.

den -1 :
Koně pečlivě očistíme, aby se veterinář při zákroku nemusel prodírat špínou a slepenými chlupy, a a bychom zabránili jakékoli kontaminaci rány. Opět si všímáme příznaků nějaké nemoci.

den D :
Před příjezdem veterináře si nachystáme box pro zotavení a nasteleme čistou slámu. Musíme počítat s tím, že po operaci jej budeme muset čistit každých 8 až 10 hodin. Mělo by jít o box na klidném místě nebo bychom měli všechny aktivity v okolí omezit na minimum. Po operaci nepo- dáváme další 2 až 3 hodiny žádné krmení, protože kůň by mohl pod vlivem sedativ krmivo snadno vdechnout. V každém případě bude kůň několik hodin lehce omámený.
V letních měsících použijeme repelent, a to hlavně mezi zadní nohy (je lépe použít sprej a zůstat z dosahu zadních kopyt; repelent by neměl v ráně způsobit žádné nepříjemnosti). Pokud doktor předepsal nějaké léky, podáváme je podle předpisu, a za 8 - 10 hodin po operaci můžeme koně čtvrt hodiny povodit. Box udržujeme čistý a dosteleme slámou. Musíme počítat s tím, že rána může slabě krvácet; krev bude smíchána s čirou nebo nažloutlou tekutinou. Pokud by se objevilo silné krvácení, pulzující krev, mohlo by to svědčit o malé krevní srážlivosti, a proto znovu voláme veterináře. Alarmující je i výskyt jakýchkoliv tkání v ráně. Může totiž jít o vyhřezávající střeva.

den 1 :
Kontrolujeme otok, výtok z rány a celkový stav koně. Je pravděpodobné, že bude poněkud ztuhlý a bude se pohybovat jen velmi neochotně, na vnitřní straně zadních nohou můžeme objevit zaschlý výtok z rány. Chuť k "jídlu" by se neměla měnit. Pokud pozorujeme depresi, nechutenství, zvýšenou teplotu - to vše jsou prvotní příznaky infekce nebo zánětu v dutině břišní - voláme veterináře. Koně ráno a večer pohybujeme 20 minut a to v klusu i cvalu. Tím podpoříme výtok z rány, čímž se proces hojení usnadní. Znovu použijeme repelent a znovu vyčistíme celý box a čistě podesteleme. Koně můžeme pustit na čistou pastvinu.

den 2 :
V tento den by už pohyb neměl dělat koni větší potíže, opět pohybujeme pokud možno 2x denně. Výtok z rány by měl být slabší a v okolí rány budeme pozorovat otok velikosti vejce do velikosti grepu. větší otok by nasvědčoval místní infekci; pokud bychom pozorovali i zapáchající výtok, voláme veterináře. Jinak zůstává vše stejné jako 1 den.

den 3 :
Je téměř navlas podobný předchozímu. Velkým nebezpečím je zástava výtoku z rány, protože pak se v břiše koně tvoří výduť naplněná tekutinou a tu musí otevřít veterinář. Dojde-li k infekci, může se vytvořit i absces, který by už vyžadoval léčbu antibiotiky. Následující dny jsou prakticky stejné, s tím, že otok v okolí rány se postupně zmenšuje. Pokračujeme v podávání léků, pokud byly předepsány. Ještě dva týdny koně pečlivě sledujeme, ale komplikace jsou v této fázi málo pravděpodobné.

Návštěvník (Ne, 4. 1. 2009 - 08:01)

co sem lezete když jen urážíte, nechte lidem svobodu projevu a když se vám tohle téma nezdá, tak sem nelezte

pecker (Pá, 7. 12. 2012 - 14:12)

obdivuji tvojí odvahu me to...Pokud si tedy neděláš srandu, vážně ses tak po zralém uvážení rozhodl? Budou ti to dělat v tuzemsku, nebo v zahraničí? A to si myslíš, že už do Vánoc budeš zhojený? A žádné semeno si nenecháš zmrazit (nevím tedy, kolik ti je)? Jak vidíš, mám spoustu otázek, takže doufám, pokud to skutečně není od tebe nějaká pohádka, že zde své zkušenosti popíšeš... Díky!

Karel (Pá, 7. 12. 2012 - 14:12)

Ahoj Evelíno,
chci být...obdivuji tvojí odvahu me to přítelkyně objednala na patnactého prosince aby mě měla vykastrovaneho k vánocum a už dnes je mi divně od žaludku

eva (Čt, 6. 12. 2012 - 09:12)

A ked sa odreze penis? Neni...je to horši choutky ma ale nema co zasunout

pxxx (Čt, 6. 12. 2012 - 09:12)

A ked sa odreze penis? Neni to lepsie ako kastrace?

Míra (So, 1. 12. 2012 - 23:12)

Evelíno a uděláš si ho...Ahoj Evelíno,
chci být tvým vykastrovaným přítelem se všemi tvými přání.Máš zájem o 45letýho přítele z Brna?.Míra.

Jojo (Út, 13. 11. 2012 - 15:11)

Osobni stranky jednoho eunucha zde http://eunuch.webnode.cz/

Magda (Po, 12. 11. 2012 - 22:11)

chci se zeptat jaky je...muze lze vykastrovat v jakemkoli veku u mladeho muze se doporucuje pred kastraci odebrat semeno a ulozit ve spermabance

Magda (Po, 12. 11. 2012 - 21:11)

A k cemu tolik...deset odberu semene jedine z komercnich duvodu darcovstvi za odmenu deset tisic vykastrovan muze byt kdykoliv treba ihned po poslednim odberu

D (Út, 6. 11. 2012 - 18:11)

Chtěl bych se jen tak...Kastrat muze onanovat a kopulovat, ale aby si schopnost orgasmu, erekce a vyronu ejakulatu po leta zachoval, zpravidla potrebuje prijimat umele androgeny.

Sperma soucasti jeho ejakulatu (mozna s vyjimkou nekolika malo vyronu tesne po kastraci, kdy se mohou uvolnovat zbytky spermatu, uviznute v chamovodech) samozrejme nebude - organem, kde se sperma vytvari, jsou totiz varlata, a bez nich se sperma nema jak obnovovat.

Sperma vsak objemove predstavuje (i u nevykastrovaneho muze) jen asi 5 % ejakulatu - vetsina ejakulatu se vytvari v prostate a toporivych teliskach uvnitr penisu.

Petr (Út, 6. 11. 2012 - 18:11)

Chtěl bych se jen tak zeptat: Dokáže muž, který nemá varlata onanovat nebo provozovat sex? A půjde mu i bez varlat erekce, vyteče mu z penisu normálně sperma? A hlavně pocítí rozkož ( orgasmus)? Díky za odpověď

eva (Út, 6. 11. 2012 - 11:11)

Ahoj vý někdo jak funguje...chemicka kastrace je lecba preparat snizuje hladinu testosteronu pri absenci leku se obnovi normalni funkce

... (Ne, 28. 10. 2012 - 20:10)

Ahoj vý někdo jak funguje chemická kastrace a jestli se dá někde sehnat chtěl bych to vyskoušet tak aspon na půl roku a potom uvidím co z kulkama.Koupím nabýdněte.

rád (St, 24. 10. 2012 - 18:10)

taky bych chtěla...Evelíno a uděláš si ho sama (vykastruješ si ho)

evelína (St, 24. 10. 2012 - 13:10)

taky bych chtěla vykastrovaného přítele. Nemusela bych se bát, že mi bude zahýbat, vlastně by mu nic jiného, než věrnost nezbylo, s tím mikropindíkem by ho žádná jiná ani nechtěla, navíc by zošklivěl, narostly by mu prsa a boky, měla bych ho jako otroka, musel by pěkně uklízet,vařit, prát, žehlit, co taky jiného s takovým nechlapem-kastrátem. Na sex bych si samozřejmě někoho našla, to by se ten můj eunuch nemohl divit. Ještě by nám při tom sexu mohl pěkně posloužit - a my bychom se mu hezky smáli. Budu ráda, když se mi přihlásí nějaký takový kretén, samozřejmě taky požaduju, aby na tom byl finančně dobře, já žádného kastráta živit nebudu, chci být sama rozmazlovaná.

eva (St, 24. 10. 2012 - 11:10)

evi je mi 61 a to už je...ty starecku vzmuz se do mne se o dovolene trikrat behem dvou hodin vystrikal ctyriasedmdesatnik ze mu je tolik jsem se dozvedela az u snidane muj dvaatricetilety pritel se na to nikdy nezmohl vek neni rozhodujici chce to takovou co te vyrajcuje rozhlizej se kolem a zatim si je nech

Reklama

Přidat komentář