Reklama

ANTIKONCEPCE - INJEKCE!!!! :(((

Eva (Pá, 13. 8. 2004 - 18:08)

Ano, ano Btw, každý si tu může napsat svůj názor. I já. Zastávala jsem se Hanky, která napsala, že přibrala a Soňa na to řekla - není pravda, že se přibírá. Takže Hanka nenapsala pravdu???

Btw. (Pá, 13. 8. 2004 - 17:08)

Evo, proč Soně nadáváš? Tady každý vydává svoje zkušenosti za jedinou pravdu, tak proč by nemohla ona? Sama připouštíš, že tady píše každý svou zkušenost. Soňa přece nedělá nic, než že píše svou zkušenost. Už je mi tady z těch útoků na holky, kterým DP vyhovuje, nanic.

Eva (Pá, 13. 8. 2004 - 17:08)

Bože Soňo, Ty jsi telátko, viď. Jak můžeš napsat, že není pravda, že se přibere.To Ti nedošlo, že tady píše každý svou zkušenost a každé tělo na hormonální přípravek reaguje jinak? Ale možná jsi chtěla jen říct že TY jsi nepřibrala a jsi bez problémů - ZATÍM!!!!

Soňa (Pá, 13. 8. 2004 - 11:08)

Měla jsem DEPO PROVERU 3 roky a byla jsem spokojená. Není pravda, že se přibere. Zbavila jsem se bolestivých pocitů prsou a vaječníků při ovulaci.Špinila jsem jen při velkých stresech.Pak jsem si nechala píchnout dřív další inj. a bylo to zas vpořádku.

Hanka (Čt, 12. 8. 2004 - 11:08)

Po přečtení příspěvků jsem ráda, že nejsem sama s tak negativní zkušeností a DEPO. Brala jsem injekce 3 roky, první rok naprosto bez problémů, vzhledem k tomu, že hodně sportuji mi nepřítomnost menstruace maximálně vyhovovala. Pak přišlo náhlé přibývání na váze, migrény, celulitida, bolesti prsou, nespavost, návaly...jak psáno výše, prostě přechod jak vyšitej. Nikdo mi nevěřil, podezřívala jsem štítnou žlázu, prošla všechna vyšetření, včetně konzultace u dietní sestry, která se divila, co vlastně potřebuju poradit. Nakonec jsme odmítla další injekci a přešla na tabletky. Největší zdravotní obtíže zmizely do 2 měsíců, tabletky jsem pak ještě změnila, teď beru yadine a kromě těch 15 kilo a potížemi spojenými s touto nadváhou, které se jen velmi těžko zbavuji, se cítím dobře.

zuzana (So, 7. 8. 2004 - 16:08)

Mohla bych se zeptat kolik takove injekce stoji? Dekuji

Marťa (Út, 21. 1. 2020 - 18:01)

No 800kc

maka (Čt, 22. 7. 2004 - 09:07)

ahoj Ivo, beru Depo Proveru 2 roky, přestože závažnější potíže nemám, mám čím dál větší pocit, že bych měla s HK přestat. Co můžu čekat po vysazení injekcí? Mám z toho strach, hlavně z obnovení cyklu. před injekcema jsem brala ještě 6 let tabletky, takže normální menstruaci jsem neměla už dost dlouho...

viva (St, 14. 7. 2004 - 12:07)

Milá Katko, to Ti tady asi nikdo nepoví jestli postupuje správně, ale protože stále krvácíš on musí NĚCO udělat. Tak záplatuje a zkouší co zabere. Já jsem se z účinků Depo Provery a dalších "doplňkových pokusů" dostávala několik let. Zkušenost veliká a draze zaplacená. Možná jsi můj příspěvek těsně nad tím Tvým četla už před tím než sis injekci dala, ale řekla sis to se mě stát určitě nemůže. Chápu Tě a držím Ti moc palce, aby se Ti podařilo se z toho dostat dřív než mě.

katka (St, 14. 7. 2004 - 11:07)

Potrebovala bych radu ohledne injekce depoprovera. Na základě nejlepsiho doporučení mého doktora jsem to zkusila. Od te doby co jsem injekci dostala (květen 04) neustále menstruuji. Doktor mi proto pichnul po 14 dnech další injekci, ale jelikož se nic nezměnilo dostala ještě nějaké 2 nehormonální injekce na stažení dělohy. Avšak žádná změna. Postupuje doktor správně?

viva (So, 5. 6. 2004 - 14:06)

Jsem ráda, že už dávno (po tvrdých životních poučeních) si nemyslím, že chemický lék působí na jednoho jako zlatý poklad a na druhého jako noční můra. Chemický lék je škodlivý na každý pád, jen u někoho se ta škodlivost projeví brzo a má šanci ještě něco zachránit. U někoho zůstává dlouhodobě skryta a dostaví se, když ji nejméně čeká. Dostaví se třeba i v jiných souvislostech - no ale nechci nikomu brát přesvědčení. Se svým tělem jsme každý sám a záleží jen na nás jaké základy mu dáme, aby nám ještě dlouho bylo schopno bez problémů sloužit. Připadat si třeba v šedesáti jako troska putující po nemocnicích, kde na mém zdraví "záplatují záplaty" a mlaďoučké sestřičky, které jsou naplněné Depo-Proverami a jinými svinstvy, ale zatím jsou úplné hvězdy "kypící zdravím", které se mnou jednají jako s obtížnýh hmyzem -děkuji, nechci.

Marcela (Po, 31. 5. 2004 - 10:05)

Píšete o velmi špatných zkušenostech s Depo-Provera.Začala jsem ji brát loni v září a nyní asi před měsícem jsem začala mít potíže.Náhlé pocení,hlavně v noci,pocit slabosti,pbolesti končetin,hlavy.Krevní testy u obvodní lékařky dopadly dobře.Ráda bych se Vás zeptala jestli i tyto potíže mohou být o injekce.Je mi 35 let a myslím že na přechod mám ještě ¨čas.Děkuji za odpověď.

Pavlína Jošková (Po, 1. 7. 2019 - 21:07)

Já prožívala to samé plus nervozita, deprese. Ano je to po injekci je mi 43a přechod taky ještě neočekávám. Měla jsem ji jen tři měsíce a nikdy více. Menstruace skoro žádná ale pms. hrůza.

jirinda (Čt, 20. 5. 2004 - 10:05)

DEPO-Proveru užívám již 3,5 roku a jsem velmi spokojená. Kromě toho, že nemám menstruaci, vymizely i ostatní projevy. Myslím tím, náladovost, bolesti hlavy, nervozitu a další projevy, které jsou spojené s menstruací. Okolí moji celoměsíční pohodovost velmi oceňuje. Nezanedbatelná je i finanční stránka. Měsíčně stojí tato forma antikoncepce cca 40,- Kč a nemáte náklady za vložky. Další výhodou je pro mne fakt, že na ni myslím pouze 4x do roka. Jsem úžasný zmatkař, co se týče braní různých pilulek....např. i antibiotika nejsem schopná dobrat tak, jak mám! Navíc nejsem nikdy omezena např. ve výběru dovolené. Za celou tu dobu jsem přibrala 1,5 kg, což ovšem může být způsobeno i věkem. Nárůst se projevil do 1 roku od začátku užívání a už se nezvyšuje. Já sama jsem se rozhodla pro tuto formu proto, že je velmi pohodlná, oproti jiným levná a v podstatě mi nezatěžuje tělo hormony. Tato antikoncepce je založena na tom, že je produkován hormon, který způsobuje stav jakoby "permanentního těhotenství". Já sama jsem měla s menstruací velké potíže právě proto, že nemám hormony ve správné hladině. Proto jsem musela užívat různé preparáty. Po dobu jejich užívání bylo vše v pořádku, ale po jejich vysazení nastaly problémy. Takže jsem pravidelně po 3 měsících užívala ty "škodlivé" hormony, abych fungovala normálně. Díky DP mám nyní klid a doporučovala bych ji vyzkoušet. Ale samozřejmě je to lék jako každý jiný, takže pro jednoho je to zlatý poklad a pro druhého noční můra. Nemyslím si, že by se měla odsuzovat bez vyzkoušení. Pro mne byla spousta preparátů, se kterými jsou jiné ženy spokojené, naprosto nevyhovující. Přeju hodně zdaru.

Martina (St, 19. 5. 2004 - 22:05)

Ahojky, taky jsem brala DEPO PROVERU a ze začátku žádné problémy nebyly (když nepočítám, že jsem přibrala asi 5kg). Bohužel jsem začínala cítit bušení srdce a to dost výrazně několikrát denně a hodně se mi zvýšila tepová frekvence. Byla jsem na několika vyšetření v IKEMU, kde naštěstí zjistili, že srdce je v pořádku. Ale moje obvodní doktorka si myslí, že to bylo tou DEPO PROVEROU (nic jiného nenašli, všechny testy v pořádku). Teď ji už půl roku neberu a bušení srdce už postupně ustupuje. A ještě něco mě mrzí....že mi moje ženská doktorka neupozornila, že po vysazení je snížená možnost otěhotnění.Jestli má někdo podobné zkušenosti prosím napiště na Martina123"volny.czDíky.

Stanislava (Út, 21. 4. 2020 - 21:04)

Ano souhlasím mám to samé. Už jsem skoro 2 roky po injekci a bušení srdce mám pořád. A nevím si rady beru i prášky na vysoký tlak. Nikdy více!!!

simona (Ne, 2. 5. 2004 - 15:05)

????!!!!????

Hana (Pá, 30. 4. 2004 - 21:04)

iiiiiiiiiiiii

Hana (Pá, 30. 4. 2004 - 21:04)

Ahoj,injekce si nechávám aplikovat již třetí rok a jsem s nimi velice spokojena.Dřive jsm měla neustále výtoky,záněty a další gynek.potíže.Od doby kdy mám depo proveru již toto neznám,na kontrolu jdu jednou za pul roku a jsem bez potíží.

Lucka (Pá, 30. 4. 2004 - 18:04)

dobrý den, chtěla bych znát vaše názory a zkušenosti s injekční antikoncepcí. Mě je 22 let a 13 let mám cukrovku. Asi 4 roky beru pilulky. Nebyly žádné problémy. Byla jsem 100% spokojená. Cca od svých 10 let mám defekt na holeni, lékeři to nazývají nekrobioza. Teprve nedávno jsem se dozvěděla že to má co dělat s žilními potížemi. U tohoto problému, zvláště s cukrovkou se HAK nedoporučuje. Chci ji vysadit. Defekt se totiž asi před rokem začal tvořit i na druhé noze. Přemýšlela jsem o ijekci. Poraďte mi prosím zda ano nebo ne která s tímto máte nějaké zkušenosti nebo mi doporučte něco jiného. Díky Lucka

Reklama

Přidat komentář