Reklama

Miniinterupce

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 12:09)

Ctu si tady vase prispevky a musim s nekterymi souhlasit a proti nekterym se branit. Pred tydnem jsem podstoupila miniinterupci, takze me pocity jsou hodne cerstve. Chci ale rict, ze cist si o zpusobu provadeni INT napsane zvlast takovym zpusobem zadne prijemne pocity neprida. Udelalo se mi z toho opravdu zle. Sama jsem vzdy byla proti UPT, ale bohuzel u me doslo k otehotneni i presto, ze jsem se chranila. Jenze to na veci nic nemeni. Dite jsme si s partnerem nemohli nechat - nemohli bychom mu pripravit takovy zivot, jaky by si zaslouzilo. A co ted? Nejlepsim soudcem je svedomi. Kazdy nejlepe sam vi, nakolik podcenil ochranu. Jak rika citat: "Ten kdoz je bez viny, necht prvni hodi kamenem." Nemame pravo soudit druhe - zvlast pokud nezname jejich situaci. A zhorsovat to tem, kteri za to nemohou? Dost krute, nemyslite?

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 09:09)

Tak zaprvé: Bohem se neoháním-jestli jste si všimla, jsem 100% pro SPOLEHLIVOU antikoncepci, za níž rozhodně nepovažuji různé výpočty plodných a neplodných dnů, atd. Pokud je mi známo, tak církev jiné, než tyto metody nepřipouští. Zadruhé: pokud jste četla správně, psala jsem, že samozřejmě žádná antikoncepce (dokonce prý ani podvázání vejcovodů či chámovodů) není 100%. Takže v určitých případech (viz ten váš) může selhat a pak je na místě rozhodování, co dál. A zatřetí: taky si myslím, že jen žena může rozhodnout, kolik dětí chce mít. A právě proto je to poslední slovo s antikoncepcí na ní! Ženy mi nic neudělaly (a podle jména rozhodně nejsem chlap), naopak-jsem moc ráda, že jsem ženou. Jenže právě žena přivádí dítě na svět, muž může v nejhorším vždy odejít. S tím musí žena počítat. Proto je především ona zodpovědná za to, otěhotní-li vlastní vinou. Pokud zapomenem koupit kondomy, tak ten jeden večer prostě překlenem jinak. Ne že to risknem. Pokud si nevezmu prášek, tak to zas nebudu riskovat. Takže asi tak.

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 09:09)

Jsem matkou dvou dětí, po porodech jsem si nechala dát nitroděložní tělísko, ale selhalo mi, otěhotněla jsem přes něj. Následovala miniinterrupce, další dítě jsme nechtěli. To se mi stalo dvakrát. Teď mám Mirenu a jsem v pohodě. Zastávám názor, že především žena si má určit kolik chce mít dětí a kdy, a podle toho se chránit, ale jak vidíte, ani to není stoprocentní. Pokud bych se nechránila vůbec, jsem přesvědčena, že bych kolem sebe schromáždila nejmíň fotbalovou jedenáctku, a dopadla jak moji velmi nábožensky založení příbuzní - bratranec i sestřenice mají každý 5 dětí, přičemž počet asi není konečný, zápasí s každou korunou, vždyť děti nejsou levnou záležitostí, a stále si stěžují a závidí (to jim asi Bůh, na rozdíl od antikoncepce, dovoluje).

Návštěvník (Po, 16. 9. 2002 - 09:09)

"Nesuď, abys nebyl souzen"... (když už se oháníte bohem)Doufám, že jste tak nekompromisní i vůči vlastním chybám. Váš názor je samozřejmě správný až na to, že bezpečná ochrana před otěhotněním rozhodně není problémem "jen a jen ženy". Copak Vám udělaly?

Návštěvník (So, 14. 9. 2002 - 12:09)

No, tím si bohužel nejsem tak jistá. Nejspíš nemám reprezentativní vzorek populace, ale já jsem se skoro vždy setkala s názorem: "no co, když mu ujedou nohy, dám to pryč". Něco jiného jsou důvody zdravotní (plod i matka) nebo těhotenství po znásilnění, incest atd., ale to, že si dospělá žena není schopná zajistit kvalitní ochranu, je jen a jen její problém. Antikoncepce občas selže, dítě je poškozené nebo má matka zdravotní problémy, ale těch případů zdaleka není 30 000 ročně, což je počet UPT u nás (a to se ještě výrazně snížil, za roky po revoluci, bohudík za to).

Návštěvník (Pá, 13. 9. 2002 - 18:09)

Chtěla bych jenom říci všem těm mravokárcům, ať nikoho nesoudí a neurážejí. Nevědí, co ještě v životě může potkat je. Můžu je ujistit, že většina žen, které z jakýchkoliv důvodů nedobrovolně podstoupily přerušení těhotenství, si to svoje peklíčko bude prožívat celý život.

Návštěvník (St, 21. 8. 2002 - 15:08)

Jitko,dekuji.........K

Návštěvník (Út, 20. 8. 2002 - 21:08)

Milá K, dovol, abych tě podpořila-já jsem zásadně proti interrupcím z jiných, než zdravotních důvodů, to na úvod. Nicméně-co se stalo, už se odestát nedá a je moc dobře, že právě ty sis to uvědomila, jak to bylo hrozné a že nebudeš patřit k těm, které jdou na potrat potřetí a popáté, které to berou jako jednu z antikoncepcí! Doufám, že se z depresí dostaneš a jednou budeš mít zdravé děťátko.

Návštěvník (So, 17. 8. 2002 - 05:08)

pani Evo,to bylo na me?jestli ano vim,ze jsem udelala neco co se neda vratit,ale krasne jste me to pripomela,od te doby jsem zhubla,nemela sex a vy me to ted vmetetedo tvare dekuji ,nepotrebuji aby me nekdo litoval,ale to bylo trsku moc JA jsem napsala ze vim ze to bylo spatne K

Návštěvník (St, 14. 8. 2002 - 16:08)

Romane, ona terminilogie u zkousek neodpovida vzdy realu, stejne jako neodpovida realu prezentovany dopad antikoncepce, potratu, stejne jako jinych veci. Cozpak nechapete, ze je to velky business a o dobro cloveka tu vubec nejde? Jde jen o to prodat mu neco k pohodlnemu zivotu. Jak to, ze to nevite, kdyz studujete spec. pedagogiku? Tam by vas o ucte k zivotu meli ucit daleko vic, resp. byst to mel mit v sobe.

Návštěvník (St, 14. 8. 2002 - 16:08)

To Vy nechapete, ze jste nechala zavrazdit sve dite? Ze bylo zive a chtelo zit? To co popisujete je postabortivni syndrom, kterym vetsina zen trpi. Proc? A proc netrpi, kdyz si nechaji vytrhnout zub? Ze by v tom byl vazne rozdil??

Návštěvník (So, 20. 7. 2002 - 06:07)

popis p. doktorky je sice hodne osklivy,ale je pravdivy.Ja jsem si tim bohuzel prosla a budu toho do konce zivota litovat.Byl to otresny zazitek a dodneska mam spatne sny a patri me to.Takze potrat nikomu nedoporucuji ja vim ted jsem chytra K

Návštěvník (Pá, 19. 7. 2002 - 16:07)

Romanovi - když mi bylo pětadvacet, tak jsem po třech letech snažení konečně otěhotněla. Bohužel jsem v druhém měsíci v nemocnici na záchodě spontálně potratila. Byla jsem v šoku. Přišla sestra, řekla bez emocí - Vy jste potratila a spláchla mé dítě (vy byste řekl zárodek) do záchodu. Pro mne to byl ten největší šok v životě. První dítě se mi podařilo odnosit až po třicítce a můžu vám říct, že vždy od prvního okamžiku, kdy jsem se dověděla, že jsem těhotná, tak to pro mne i pro mého muže bylo naše dítě. Myslím, že až vy se budete stávat otcem, tak také nebudete své ženě říkat, teď čekáme embryo, nyní máme již plod a teď je to novorozenec. Prostě pro rodiče, kteří po dítěti touží, tak je to jejich dítě od prvního okamžiku a pro ženu obvzlášť, protože žena ten nový život v sobě cítí růst, kopat....a vždy je to velká tragédie, když žena dítě potratí a asi by nikdy nedokázala říct - Nic se nestalo, vždyť to bylo pouze embryo.

Návštěvník (Pá, 28. 6. 2002 - 17:06)

Opravuji.Zárodek stojí 1.60.

Návštěvník (Pá, 28. 6. 2002 - 17:06)

Jojo,ten popis je hnusný a surový, protože je to popis něčeho, co hnusné a surové je...V naší společnosti bohužel stále převládá pocit, že interrupce je druhem antikoncepce. Vychovatelé našich dětí by se měli zamyslet nad osvětou, to v první řadě a naučit ženy předcházet nechtěnému otěhotnění. Popravdě nepochopím, jak může dnes žena "omylem" otěhotnět. Na kondomy má snad každá (každý) a HA lze sehnat již okolo 200Kč na čtvrt roku, to dělá 3.20Kč za jeden den! Přiveďte mi ženu, která si nemůže dovolit tento "peníz" vydat!!!(Pokud se na polovinu rozdělí s partnerem, pak mluvíme o částce 1.10!).Ano prosím. Toto je částka, kvůli které v naší republice ročně zabijou v těle vlastních matek víc než 30 000 zárodků. Smutné, na zač.21.století:-(

Návštěvník (Čt, 27. 6. 2002 - 10:06)

Paní doktorko, váš pospis je hnusný,surový a pro kohokoliv kdo si z jakéhokoliv důvodu nechce či nemůže nechat dítě hluboce traumatizující.Vám se třeba nic podobného nestalo jinak nevěřím že by jste tohle mohla napsat, ale je spoustu mladých dívek, které před touto otázkou stojí a z vašeho popisu budou mít tak otřesný zážitek, jako jsem měla já. A argument, že dítě se může porodit a pak nekomu věnovat mě připadá poněkud absurdní a chtěla bych vidět tu paní jak se řídí touto svojí radou.

Návštěvník (Po, 3. 6. 2002 - 09:06)

Přestože zpravidla s paní doktorkou moc nesouhlasím (zejména v názoru na hormonální antikoncepci), zde se jí musím zastat: i já si myslím, že i v té nejtěžší finanční situaci mladé rodiny se někde najde těch 15 korun za kondomy, takže těhotenství se dá předejít. No, a pokud už k němu dojde a matka si dítě skutečně dovolit nemůže, pak je tu spousta rodin, které by ho adoptovaly a poskytly mu lásku. Proto bych interrupci respektovala pouze tehdy, je-li těhotenstvím a porodem ohroženo zdraví matky. A Romane, já myslím, že vůbec nejde o pojmy embryo-plod-dítě....jde spíš o to, co už ten vyvíjející se organismus umí, že mu prokazatelně funguje cévní a nervová soustava atd...

linda (Čt, 22. 8. 2019 - 15:08)

Normálně se k těmto diskusím nepřidávám, ale Jano umíte si představit donosit nechtěné dítě aby ho mohla daná osoba někomu přenechat. Si snad děláte srandu!!!!! Na to musíte být v psychické pohodě, naprosto pevně rozhodnutá a většinou to dělají ženy z přesvědčení a věřte že vím o čem mluvím. Pokud se někdo rozhodne pro interupci, nikdy by nepřipustil donošení dítěte a darování ho jiné rodině......je to tak velká psychická zátěž že by to ty mladičké nerozvážné holky rozložila do konce života......

Roman Válek (So, 1. 6. 2002 - 21:06)

To snad není pravda, co to tu je za diskuzi? Já jsem sice nestudoval medicínu, ale studoval jsem speciální pedagogiku a tam byla zkouška z biologie, kde jsme se učili, jaký je rozdíl mezi plodem a embryem. A tady lékaři používají termíny, které by neobstály ani v hodinách češtiny. Zanechte emocí zbytečných a používejte termíny zárodek (embryo) a plod - to další už je otázka fantazie, morálky, etiky, vkusu atd. Paní doktorka je asi opravdu trochu diletant, s takovou terminologií by u zkoušek asi znovu neobstála.

Návštěvník (So, 27. 4. 2002 - 04:04)

na webu www.gyn.cz pod slovem "operace" je popsana interupce normalnim zpusobem i s nakresem jak vse probiha. nejsem zastancem interupci ale odpoved od doktorky byla dost neprofesionalni.

Reklama

Přidat komentář