Reklama

Depo-Provera

Rena (Pá, 2. 11. 2007 - 15:11)

zdravím všechny!po tom co sem si tady přečetla,mám vážně obavy!injekce leží v kuchyni a zítra si ji mám nechat píchnout,ale ted nevím co dělat!mudr mi řekla,že se píchá 2-3 den menstruace.jak poznám,že mi sedla?to to jako hned skončí?nebo to příště prostě nedostanu,vím,že to může trvat i dýl,ale mám z toho hrůzu!po 2 dětech sem přibrala 20kg a zase je uspěšně shodila a sem na své původní váze-50kg!rozhodně netoužím zase přibrat!jinak akné mám od puberty do ted a kouty tak ty mám taky!a představa,že by se mi to ještě zhoršilo!!!představa nekonečného špinění nebo krvácení!!!hrůza.vím,že je to bud a nebo a nevím jestli to risknout!!!vážně sem z toho vyklepaná!!!vím,že rozhodnutí je jen na mně!!přesto bych uvítala něčí názor i radu!díky.je mi 26.

Návštěvník (Čt, 1. 11. 2007 - 08:11)

baruskoo, hodně holek píše že klidně až za 2 roky

baruskaa (St, 31. 10. 2007 - 16:10)

Ahoj brala jsem depo proveru skoro rok byla jsem spokojená jen ted nemohu otěhotnět nevíte nejaká jak dlouho po vysazeni depo provery bych mohla otěhotnět? MS mam pravidelně. Díky za odpověd

áža (Čt, 25. 10. 2007 - 12:10)

Ahoj.Po vysazení Depo-provera se menzes může vrátit až za několik měsíců.Zajímá mě zda v té době-zhruba 4 měsíce od poslední aplikaci inj. múžu otěhotnět??Můžu otěhotnět i když nemám menzes? Kdo to ví?Díky

Návštěvník (Po, 22. 10. 2007 - 08:10)

Anno, přečti si starší příspěvky. Myslím, že mluví za vše.

anna (Ne, 21. 10. 2007 - 21:10)

Dobrý den.bude mi 18 a scháním vhodnou antikoncepci.užívala sem tabletky minerva ale i přes svůj věk nejsem schopná tablety polknout takže antikoncepce ztrácela účinnost,nyní používám antikoncepční náplasti evra a jsem vcelku spokojená jen první tři dny než si na náplast zvyknu jsem podrážděná...chtěla bych zkusit injekce ale nevím jestli je to vhodné pro můj věk a jestli to nějak neovlivní třeba to že jednou nebudu moct mít děti...

nada (Po, 15. 10. 2007 - 08:10)

milá Petro moje doktorka mi řekla že si mám dávat pozor 14 dní,ale kamarádky doktor jí zase řekl jen 4 dny takže se schválně optej svého lékaře co ti řekne.

Katka (Ne, 14. 10. 2007 - 18:10)

Ahoj Petro W.moje zkušenost s Proverou je špatná 8kg váhy navíc a hlavně tlak 150/100 ve věku 26let byl léčen rok a byl to fakt super zážitek.Byla jsem sice bez menstruace to bylo fajn,ale díky tomu vznikl zánět a pak jse měsíc špinila.Kamaradka má proveru už x let a je spokojená každá jsme prostě jiná :-) Katka

Petra W. (Ne, 14. 10. 2007 - 15:10)

Milá Zdendo,díky za odpověď,taky jsem si všimla,že mám mnohem větší chuť na sex,jen nevím,jak dlouho po píchnutí začne antikoncepce fungovat.Píchli mi ji ve čtvrtek,tak jsem jen chtěla vědět,jak dlouho si musíme ještě dávat pozor,než budeme mít jistotu,že neotěhotním.Díky předem za odpověď.

Zdenda (Ne, 14. 10. 2007 - 11:10)

Milá Petro, já beru injekce už 8. rok a jsem max. spokojená, vůbec žádné vedlejší účinky, žádné bolesti, na sex mám spíš větší chuť, menstruaci celou dobu nemám.
Jedna injekce účinkuje 12 týdnů, potom by se měla píchnout další.

martina (Čt, 11. 10. 2007 - 16:10)

to m: Tak to tu doktorku hned vyměň, jestli ti to opravdu neřekla.

Petra W. (Čt, 11. 10. 2007 - 11:10)

Ahoj,tak to mám teda ,,radost".Dneska jsem si Poveru nechala píchnout,tak uvidím,jaká hrůza mě čeká.Snad jsem jedna z těch šťastných,které nemají vedlejší účinky.Jen jsem se nikde nedočetla,jak dlouho po aplikaci injekce ,,funguje"?!

m (Čt, 4. 10. 2007 - 15:10)

Mílo.A problem je vtom,že doktorka(aspoň ta moje)tě na tohle neupozorní.Když jsem se ji ptala na jiné možn.antikocepce než tablety,řekla-ještě existují takové injekce,přijdte v první den menzes.Toť vše.Ani ti nepotvrdí,že problemy máš z DP.Nechuť k sexu-to není možné z H antikoncepce.Bolesti břicha-to nic není.Takhle se chovala ta moje.

?Míla.M (Čt, 4. 10. 2007 - 12:10)

Ahojky já jsem brala depo-proveru dva roky nejen že jsem měla nechut k sexu ale taky jsem přibrala skoro 20kg.jepravda že jsem nekrvácela ale taky jsme na druhého syna čekaly další dva roky !

martta (Čt, 4. 10. 2007 - 12:10)

Ahoj.Po půl roce braní Depo-provera jsem byla nadšená.Nekrvácela jsem,o nic se nestarala pohoda.Užívání jsem ukončila po 2 letech a to když jsem si uvědomila(na základě zde přečtených článků) že bolesti břicha,pocit na zvracení,bolesti kyčlí a nohou,absolutní nechuť na sex je zapříčiněno DP!!S bolesti břicha a nevolnostmi jsem byla u doktorky,ta mi jen řekla že obavy z těhotenství opravdu mít nemusím-nashledanou!Doktorku okamžitě měním.Zatím používáme prezerv.-není to uplně ono,časem,až se urovnám s menzes zkusím tablety.Doporučuji www.porodnice.cz/poradny dejte si vyhledat odpovědi lékařů na Depo-provera.Najdete tam třeba že je to antikonc.pro kočky,že jí z těla nedostanete třeba i rok po poslední injekci..atd

Alla (Čt, 4. 10. 2007 - 10:10)

Ahoj,moje ani ne roční zkušenosti s injekcí jsou celkem dobré,jen trochu přibírám na váze a krvácení mám jen asi 14 dní před další injekcí,ale velmi slabé-prý by to mělo postupem času ustat úplně.

jananovakova.lt (St, 3. 10. 2007 - 17:10)

Ráda bych věděla,zda má stejně negativní účinky lék Provera.Užívá jej moje 14 letá vnučka na úpravu menstruace.Má někdo zkušenosti s tímto připravkem?

Eva (Út, 2. 10. 2007 - 09:10)

Kláro, to bude spíš nějaká alergická reakce. Já jsem alergik a to co popisuješ tomu odpovídá. Myslim si, že Depo provera neobsahuje alergeny. Ta je spíš o hormonech. Určitě si zajdi na alergologii. Ale oni ti nepomůžou, dokud budeš kojit. Ani ti neudělají nějaký veliký testy. Nejspíš ti vezmou krev a řeknou ti na co zhruba jsi alergická. Pokud zjistí alergii, předepíšou ti nejspíš cleritin, nebo něco podobnýho, ale to nebudeš díky kojení brát pravidelně, pouze při problémech. Já jsem alergii získala kolem 25 roku. A k tomu se mě přidalo astma asi tak v třetím měsíci těhotenství. Určitě to nepodceňuj, mohla by jsi taky dostat šok!

Klára (Čt, 27. 9. 2007 - 15:09)

Ahoj, nechala jsem si píchnout Proveru protože kojím a až potom jsem četla tuhle diskuzi... Asi bych se rozmyslela jinak a nechala bych si napsat radši prášky... Myslíte že by mi ta injekce mohla způsobit velmi nepříjemnou vyrážku? Začala jsem se cca v tý době hodně srábat, strašně mě svědí ruce a hlavně celý nohy.Dokud se neškrábu tak nenní nic vidět, ale jak to začne svědit a škrábu se tak vyskáčou takový pupínky stejný jako když se popálím od kopřivy. Nejsem si přesně jistá jestli to začalo až po píchnutí tý injekce nebo až potom, ale je to hrozně nepříjemný! Mám už úplně modřiny jak se drápu! Chci jít na kožní,ale nevím právě co to vyvolalo... Co myslíte???

Kateřina (St, 7. 8. 2019 - 12:08)

Dobrý den, dnes čtu tuto diskusi a u mé dcery 20 let, se tohle projevilo také. Zjistili jsme, že je to následnkem této antikoncepce. Musíte si pročistit tělo. ledviny, játra a nějaký detox čaj. Trochu tomu tělu pomoci. Držím palce :-)

Reklama

Přidat komentář