Reklama

Colostomie, ileostomie

andrea S (Čt, 25. 10. 2007 - 08:10)

Chci se zeptat..co berete na zahušťování stolice? Já celou dobu beru tu Krycí směs...vyhovujemi..ale plánujem mimi a díky kodeinu ve směsi toto nebudu moc brát..nevíte o něčem jiném...?

Silva (Út, 9. 10. 2007 - 16:10)

Ahoj lidi,

neznáte někdo prosím nějakou odvážnou ženu, která zvládla těhotenství a porod s ileostomií? Mám ji a chtěla bych mimčo. Díky moc za jakékoli informace. Silva

Tom (Út, 18. 9. 2007 - 12:09)

Ahoj klidne napis colormen1"seznam.cz

Návštěvník (Po, 17. 9. 2007 - 13:09)

moc díky, Andreo, už jsem tam něco odeslal.....

andrea (Po, 17. 9. 2007 - 12:09)

Klidně, piš kdykoliv..kromě víkendu jsem na netu pořád: andrea.slampova"seznam.cz

Pec (Po, 17. 9. 2007 - 12:09)

Ahoj Tome a Andreo.
Jsem také po tot.koletomii s IPAA-pouchem. Nedali by jste mi prosím na Vás mail ?

Moc díky

Tom (Po, 27. 8. 2007 - 09:08)

Tak uz osum dnu pouzivam mast na konecnik,kterou me napsli na gastru a namichali v lekarne.Porad me to trapi jinak se citim skvele.

andrea (Po, 20. 8. 2007 - 09:08)

Taky jsem všechny operace prodělala v brně Bohunicích. Obvoďák ti to klidně napíše )mi to píše pravidelně), akorát mu musíš přesně říct co chceš...ten můj to neznal, ale pak podle krabičky (opsal si to do papírů) už mi to píše. Problémy s konečníkem mám taky, nejvíce mi pomáhá mast Pityol a když už je to moc rozjeté tak si na 2-5 dní dávám večer Asacolový čípek...pak se to zklidní. Vždy se mi konečníj zhorší když neodolám a sním něco špatně stravitelného..ořechy, kukuřice, zelená paprika...tak jsou se mě kusy a konečník trpí. A jinak v této době používám na utívání vlhčené ubrousky...normální toaleťák mě vždycky dráždí

Tom (Ne, 19. 8. 2007 - 16:08)

Ja mam take tot.kolektomii j pauch a jsem 14 dni po zanoreni vse me delali ve FN Bohunice.Citim se skvele jen mam problem s konecnikem mam ho strasne podrazdeny a i kdyz se po kazde stolici umeju tak se toho nemuzu zbavit.Na gastro jedu na kontrolu az za tri mesice tak nevim jestly si nenechat ty prasky na spomaleni napsat u obvodaka.

andrea (Čt, 16. 8. 2007 - 13:08)

Já mám tzv. krycí směs.píší mi to na gastru a fakt to pomáhá (je to směs calcii carbonas, calcii hydrogenphosphas a codeini dhgphosphatas) aje to bez doplatku. měla jsem i chvilku Reasek..ten se taky dá, ale za prvé se platí a za druhé je návykový

Dex (Čt, 12. 9. 2019 - 22:09)

Kodein je taky návykový, je to opiát.

Návštěvník (Čt, 16. 8. 2007 - 11:08)

Jaké používáte léky na zpomalení a zahuštění stolice

Zdeněk (Út, 14. 8. 2007 - 16:08)

Deniso, velmi se omlouvám, že jsem nereagoval na Tvé problémy. Nevím, kolik lékařů jsi "otravovala" s Tvými potížemi, ale jenom to dokazuje, že to někdo dávno mohl řešit a evidentně to chirurg nezvládnul zcela správně.

denisa (Út, 14. 8. 2007 - 13:08)

Děkuji moc Andrejce za podporu,ale mezi tám co jsem čekala na nějakou odpověd tak se to tak trochu pohlo dopředu.Mám v rodině doktora a ten pracuje jako hlavní doktor na popáleninách v O stravě a ten když viděl mé díry vedle stomie tak se zhrozil a bude mi dělat plastiku,transplantuje mi na to místo kousek mé kůže a říkal,že budu spokojená a určitě bez bolestí,které mám už půl roku.Tak mi držte palce at to dobře dopadne a já pak napíši jak jsem dopadla.nástup mám první týden v září(doufám!)Mějte se všichni fajn a zatím pa

Zdeněk (Po, 13. 8. 2007 - 16:08)

Samozřejmě je pochopitelné, že pokud jste měla nebetyčné problémy s ošetřováním stomie, tak jste se snažila o zanoření. Na Vašem místě bych postupoval úplně stejně a asi každý.
Já naopak nemám se stomií sebemenší problémy, pokud nepočítám občasné krátkodobé opruzeninky kolem podložky, podteklou podložku mívám tak 1x za půl roku a to vždy doma a skrz vlastní blbost - buď si včas nevyměním podložku nebo se nacpu extrémně zbytkové potravy. Takže jsem v tomto více konzervativní a moc se znovu pod nůž nechce. Navíc jste možná dost mladá proti mně, já jsem se v literatuře dočetl, že v pozdějším věku bývá i problém se svěrači, jak člověk stárne atd.

andrea (Po, 13. 8. 2007 - 11:08)

Mám po operacích teprve rok a stát se mi může ještě cokoliv. Vím, že je celá řada lidí kteří mají nebo měli po zanoření problémy...pár jich dokonce osobně znám (většinou se jedná o pacienty...kteří mají crona, nebo jim nevzali celé tlusté střevo u ulcerozní kolitidy, a pak se problémy objevili dál v neodoperovaném místě..., jsou však i pacienti kteří stejně jako já mají odoperované celé tlusté střevo a po zanoření jim zánět napadl konečník a pouch....). moc dobře jsem si vědoma, že to všechno se stát může...ale trochu jsem po těch operacích změnila názor na život. Bojovala jsem totiž s svůj vlastní život...měla jsem těsně před protržením střeva a bylo mi hrozně...už dva týdny před operací jsem prosila o operaci a o vývod...i když jsem se ho strašně bála....doktoři pořád čekali na zázrak, že se to snad zpraví lékama, ale nakonec málem bylo pozdě..s vývodem jsem pak měla 10 týdnů peklo, podtékalo to, bolelo, nedrželo...no hrůza....po zanoření klid, pohoda....tak se mi nesmíte divit, že jsem spokojená. od té doby se snažím užívat si života plnými doušky(samozřejmě s rozumen) a hlavně se na svět dívat pozitivně (do té doby jsem byla ze všeho vystrašená a to nebylo dobře)...špatná psychika je totiž to nejzrádnější u našich nemocí. Takže te´d můžu jen doufat že mi můj optimismus vydrží a že všechny ty hrůzy, kterými jsem si za 10 let s UC prošla už mám za sebou.

Bára (Út, 16. 3. 2021 - 11:03)

Dobrý den, manžel má ileo i jejuno stomii, zanoření čeká až za necelý rok, zatím parenterální výživa. Chtěla jsem poprosit o reference na zkušeného chirurga, který úspěšně zanořil a napojil na funkční konečník. Předem moc děkuji za zkušenosti. E-mail na mě [email protected]

Zdeněk (Po, 13. 8. 2007 - 11:08)

Andreo, trochu jsem v opozici vůči Vašemu názoru. Zanoření stomie není tak jednoznačně bez problémů, jak popisujete. Ve Vašem případě ano, ale je to jinak věc silně individuální. Dost jsem se o tuto problematiku zajímal a probíral to se stomickou sestřičkou a jsou známy i případy, kdy se člověk musel vrátit zpět ke stomii. Přesně napsáno, osobně jsem znal takovou paní, moje stomická sestra má v evidenci dva takové lidi. Píši to zde proto, aby se někdo strašně nenatěšil, jak je to jednoduché a nebyl potom silně zklamán.

andrea (Po, 13. 8. 2007 - 08:08)

Pro Denisu: není nejmeší důvod se obávat zanoření stomie. Já měla stomii jen 10 týdnů a měla jsem s ní hrozné problémy, přesně jak ty popisuješ, holé maso, neustálé odlepování, protékání,a bolet, šíleně jsem to měla furt zanícené a štípalo to, bolelo...po 10 týdnech mě ji zanořili a jsem úplně jiný člověk...po 10 letech s UC, bolestmi a léky jsem bez léků, bez bolestí prostě v pohodě.

mirek (Čt, 9. 8. 2007 - 13:08)

Poraďte prosím někdo, mám ileostomii a vůbec se mi nedaří přibrat na váze, jsem jak moucha.Má někdo nějakou zkušenost?Díky za rady.

Reklama

Přidat komentář