Reklama

Cystoskopie

Ivana (Čt, 8. 11. 2007 - 14:11)

Já byla dnes a po vyšetření krvácím

Magda (So, 27. 10. 2007 - 14:10)

Za měsíc mám podstoupit odstranění stentu z močovodu po urologické operaci.
Zákrok se provádí údajně ambulantně, při plném vědomí.
Má někdo tento zákrok za sebou a mohl by mi napsat, jak dlouho trvá a jak je bolestivý? Děkuji. Magda

Filip (St, 24. 10. 2007 - 17:10)

Pred hodinou jsem prisel, vysetreni je neprijemne, ale moc to nebolelo. Ted se nemuzu vymocit...to je sila

Popo (Čt, 4. 10. 2007 - 14:10)

Tak já jsem cystoskopii podstoupil jendou v životě a víckrát na ní nepůjdu, radši bych umřel, kma se hrabe trhání zubů nebo cokoliv jiného. byla to nejhorším čvrthodina mého života, doktor použil neohebný endoskop a já ymslel, že umřu, ječel jsem strašně moc a byl to prostě děs

Pája (So, 15. 9. 2007 - 21:09)

Včera jsem cystoskopii podstoupila...na Bulovce v Praze...Byla sem pod narkózou takže jsem nic necítila....ale hlavně po cystokopii musíte pít a chodit na WC aby se ty cesty pročistili....poprvé a podruhé močení bolí a štípe....pak už je to ok!!

Eva (Út, 11. 9. 2007 - 12:09)

Toto vyšetření mě čeká příští pondělí taky a příspěvky mě značně pomohly a přispěly si vlastně ujasnit,oč vlastně jde atd.Díky

Piki (Út, 4. 9. 2007 - 10:09)

Cystoskopie většinou nebolí pouze u žen, neboť u nich je močová trubice rovná a krátká a také nemají prostatu. U mužů kde je močová trubice mnohem delší a navic má v zadní části v oblasti prostaty ohyb, jde vždy o bolestivé vyšetření i když se použije ohebný cystoskop. Při použití kovového neohebného cystoskopu jde u muže o vyšetření velmi, velmi bolestivé a bez křiku od bolesti se to neobejde. Aby při eventuálním mimovolném cukání v důsledku reakce na bolest nepřišlo k poranění močových cest, tak musí mít pacient nohy na gynekologickém křesle připoutány popruhem k opěrkám.
S tím pak souvisí i následná bolest při močení, která může být u muže značná i několik dní po vyšetření.
Takže při cystoskopii může jít jak o bezbolestné, tak i o velmi bolestivé vyšetření.

Kamča (Po, 3. 9. 2007 - 21:09)

no já mám rozporuplné názory. Já byla na cystoskopii a musím říct, že se ambulantně nepovedla. je až z podivem, co všechno jako pacienti musíme vydržet. U mě to byl doktor, který se nemohl strefit, pak, že zatínám a nakonec mě poslali na celkovou anestezii na cystoskopii, takže větší zátěž pro organismus. pak mi řekl doktor, že je to z přílišné sexuální aktivity, na čež jsem ho dořvala před celou vizitou, co si to vůbec dovoluje, protože sex jsem neznala už 3 měsíce díky nim.

Jan30 (Po, 3. 9. 2007 - 17:09)

Dnes jsem byl na vyšetření cystoskopem,ta bolest při zavádění cystoskopu přes prostatu a dál do měchýře mě odrovnala,řval jsem jak Viktorka u splavu.Nemohu bolestí močit!!!Je to asi doktorem,který nemá cit s pacientem.Vyšetřil mě do 15 minut a bolest
nejméně na 3 dny.Bylo to pro mě zatím,nejhorší vyšetření...Kdo říká,že to nebolí,tak nemluví pravdu.

Kája (Út, 28. 8. 2007 - 20:08)

Má někdo zkušenosti s cystoskopií u malých dětí? Mám 4 letou dceru a doktorka by ji na toto vyšetření chce poslat... ale já s tím moc nesouhlasím.

Johnny (Čt, 9. 8. 2007 - 07:08)

Jinak dodatek- to co sem napsal se vztahuje k vysetrovani novejsim OHEBNYM typem endoskopu.. Pry se pouziva i tuhy neohebny starsi typ... Tam zkusenost nemam, logicky by se dalo rict ze to bude horsi ale nemam zadne informace

Johnny (Čt, 9. 8. 2007 - 06:08)

Mnopočítal sem s tim ze to nebude tak hrozny sem totiz uz zkusenej a mam za sebou i koloskopii a gastroskoopii takze uz vim :D Jinak ta cystoskopie u chlapa ma byt mnohem horsi nez u zensky kvuli delce trubice... Mno nevim... Me se to zdalo v poho..Den predem sem dostall leky, jeden typ na bakterie proti zanetu, druhej typ aby to vysetreni nebolelo... No bylo to opravdu pouze neprijemny bolesti byly jen male a jeste k tomu chvilkove... Vetsinu casu sem ani necitil ze tu sondu v sobe mam... Koloskopie je mnohem horsi i kdyz abych nestrasil nekkoho kdo tohle cte tak mi po koloskopii doktor rikal ze sem mel nejak nestandardne provesena streva takze to bylo bolestiveji nez normalne... U te cystoskopii mi vadila jen to ze je to docela ponizujici pro chlapa bejt na tom gynekologickym kresle to byl nezvyk ale pocital sem s tim, navic doktor se snazi pokecat aby nebylo ticho taze v poho.... proste da se to...

Marie (St, 11. 7. 2007 - 19:07)

Souhlasím s paní Ájou. Opravdu to vůbec nebolí a trvá to chvilku.Vůbec se toho nebojte!

Ája (St, 16. 5. 2007 - 13:05)

Ahoj Lucko.
Cystoskopii jsem podstoupila asi před měsícem.Byla jsem vyděšená a snažila se tomuto vyšetření vyhnout za každou cenu.Obzvlášt?po tom, co všechno jsem si o něm načetla na internetu.
Musím říct,že nakonec byl největším utrpením právě ten strach před tím. U žen je močová trubice velmi krátká, takže je toto vyšetření poměrně jednoduché.
Zavede se cévka, což jsem v podstatě necítila, močový měchýř se naplní vodou (taky nebolestivé) a cévkou se zavede cystoskop - optika, kterou se prohlídne močový měchýř zevnitř.
Ujišťuju Tě, že jsem celou dobu vůbec nic necítila a vše trvalo dohromady asi 2 minuty.
Každý má zřejmě svou zkušenost, u mě to probíhalo takto.

Lucie (Čt, 12. 4. 2007 - 10:04)

Dobrý den, nemá někdo zkušenosti s cystouretrografií u malého miminka?Dcera jí má podstoupit, ale je jí teprve 11 měsíců. Dost se toho bojím. Děkuji za odpověď.

Lucka (Pá, 9. 2. 2007 - 20:02)

Zdravim vsechny,chci se zeptat na cystoskopii, babicka ma jit na toto vysetreni a je z toho hrozne vydesena,ja ji na to vysetreni povezu a chtela bych ji nejak uklidnit a hlavne ji rici co to vsechno obnasi. Predem dekuji za vsechny odpovedi. Neco uz jsem se docetla ale chci toho vedet co nejvice, mame jit na polikliniku pod Marjankou byl jste tam take nekdo na cysttoskopii? Jsou tam prijemni, hodni?

Lucka (Pá, 9. 2. 2007 - 20:02)

Zdravim vsechny,chci se zeptat na cystoskopii, babicka ma jit na toto vysetreni a je z toho hrozne vydesena,ja ji na to vysetreni povezu a chtela bych ji nejak uklidnit a hlavne ji rici co to vsechno obnasi. Predem dekuji za vsechny odpovedi. Neco uz jsem se docetla ale chci toho vedet co nejvice, mame jit na polikliniku pod Marjankou byl jste tam take nekdo na cysttoskopii? Jsou tam prijemni, hodni?

Žanika (Čt, 8. 2. 2007 - 13:02)

Dovoluji si vás pozvat na nový web, kde najdete spoustu informací o zdraví a zdravém životním stylu. Dozvíte se, jak prakticky a jednoduše najít rovnováhu ve svém životě. Můžete hlasovat v našich anketách, naučit se praktickým přírodním léčbám a terapiím, pročíst si zajímavé informace a zkušenosti ostatních lidí a inspirovat se novými jednoduchými recepty. A navíc si o tom všem a nejen o tom můžete pohovořit na našem diskusním foru. Podívejte se sami www.nasezdravi.ic.cz

SantaLuck (Čt, 8. 2. 2007 - 13:02)

Koukám na Vaše příspěvky a jsem rád že takové stránky vůbec existují. Mlj problém: před 3 týdny jsem byl v garáži a montoval jsem cosi na autě. Seděl jsem na studeném betonu. Sedávám takto pořád a nikdy mi nic nebylo. Je mi 27 let. V garáži jsem byl v sobotu a v pondělí se mi dostavily bolesti levého varlete. Bolest to byla docela nepříjemná, jako když Vás sem někdo kopne. Chlapi znají :-) Řekl, jsem si, že to přejde. Ale bolelo mě to i v noci a neustále jsem se probouzel. Dostal jsem strach, protože mámim bratr dostal v 27 letech rakovinu varlat a včas se toto neodstranilo a po třech letech této nemoci podlehl. Proto jsem ihned navštívil svého praktického lékaře, který mě objednal na urologickou kliniku. Ještě tento den mi udělali ultrazvuk - doktor Vám namaže nějakým gelem břicho a genitálie a pak Vás přejíždí takovým ručním skenerem a na obrazovce vidí snímky. Ihned mi řekl, že rakovinu nemám. To mi hned spadl kámen ze srdce, protože do té doby jsem byl na tom psychicky hodně špatně. Musel jsem mu dát vzorek moči do sterilní zkumavky a předepsal mi nějaké chemoterapeutika (s chemoterapií to nemá nic společného)- přášky Zanocin - je to prý lepší než antibiotika, které Vám tolik nerozhodí "tělo". Prášky jsem bral 5 dní a bolest ustoupila a pálení při močení ustoupilo. Dnes jsem byl po týdnu na kontrole. Bolest se mi vrátila - střídavě mě bolí levé nebo pravé varle, občas se mi bolest přenese i do stehna do šlachy. Jelikož jsem před návštěvou doktora byl na toaletě, tak mi řekl, že ať přijdu příští týden v úterý a nesmím jít na malou. Udělá mi nějaké stěry. Řekl mi, že to není nic příjemného, ale dá se to zkousnout. Testy moče mám OK. Na úterý se neteším, ale jsem jsem proto schopen udělat cokoliv, jen ať jsem v pořádku. Vypadá to u mě na zánět nadvarlat. Včera po ejakulaci mě hrozně bolelo v chámovodu a po 2-3 hodinách bolest odezněla. Proto važte si svého zdraví a nenechávejte vše na poslední chvíli, neboť se může jednat jak o stupidní nastydnutí !spodku", ale i tak o rakovinu varlat (která patří mezi nejúspěšněji léčené, pokud se na ni včas přijde). Přeji všem hodně zdraví!!!
můj mail: santaluck"volny.cz

Maky (St, 5. 6. 2019 - 09:06)

pro ctenare , ktere pobolivaji nadvarlata, prikladam podrobny clanek o pricinach zde - https://www.vimax.cz/bolest-nadvarlat/

Reklama

Přidat komentář