Reklama

Cystoskopie

Hanka (Pá, 2. 2. 2007 - 19:02)

To jsem já, co se tu před nedávnem bála cystoskopie - a teď už můžu říct, že to fakt není tak hrozný.Nebylo to horší než stěr z močové trubice, tak nastejno nebo možná i o trochu lepší, protože už to bylo podruhé. Bolelo to chvilku, když to tam doktor strkal, ale potřel to jakousi mastičkou, tak jsem pak ani nevěděla, že už ten nástroj vyndal.Pak to řezalo při čurání, ale dalo se vydržet a druhý den ráno už to bylo O.K.
Pro Mikis: probíhá to tak, že se svleceš od pasu dolů , sedneš na to takové jakoby gynekologické křeslo a pak ti do močové trubice doktor strčí trubičku napojenou na detekční přístroj.Trubička vypadá poměrně silně, dle slov doktora 3-5 mm, ale potřel to mastičkou a jak jsem psala, trvá to krátce. Obdobný je stěr z močové trubice,akorát to se místo trubičky použije taková jako vatová tyčinka (podobné tloušťky), bez té znecitlivující mastičky. Tak držím palce ať to dobře zvládneš a ať ti tam nenajdou nic špatného!

Majka (St, 31. 1. 2007 - 00:01)

Taky jsme měli v rodině řadu zdravotních problémů včetně tohoto. Většinu z nich nakonec pomohly vyřešit produkty na přírodní bázi. Někde jako doplněk ne moc zdárné klasické léčby, něco zvládly samy o sobě, jako například podstatné zlepšení imunity a jako prevence řady problémů. Mám z toho takovou radost, že vám to musím napsat. Zkoušeli jsme kde co se střídavým účinkem. Až mi kamarádka poradila, že objednávají

mikís (Út, 30. 1. 2007 - 21:01)

Právě mám zánět močového měchýře a moje lékařka mi doporučila urologické vyšetření,jehož součástí je právě cytoskopie. Chtěla bych se o tomto vyšetření dozvědět co možná nejwíce informací ještě předtím než tam půjdu. Předem díky za info...

Lenka1 (Čt, 11. 1. 2007 - 20:01)

Nebojte se toho. Trubička je potřená anestetikem. Je to bolest asi jako při gynekologickém vyšetření, když máte nějaký zánět. Trochu to bolí, ale není to nic strašného. U zubaře to bolí víc. A taky to netrvá tak dlouho. To jen pro holky. Co se týká kluků, tam nemohu sloužit.

Jirka (Út, 22. 8. 2023 - 15:08)

To je divné, že u kluků nemůžete sloužit...;-):-D:-D:-D

Hanka (Čt, 11. 1. 2007 - 13:01)

Jo ještě něco, je pravda že tam strkají trubičku půl cm silnou? Mě bohatě stačilo, když mi tam strkali tu tyčinku na stěr

Hanka (Čt, 11. 1. 2007 - 13:01)

Přečetla jsem si všechny příspěvky a jímá mě hrůza - cystoskopie mě čeká za měsíc a nevím, jestli se tam vůbec donutím jít :-(
Je to horší než stěr z močové trubice? A kdybych náhodou v té době měla menzes (nemám to zcela pravidelně), to se asi musím přeobjednat,že?
No jinak na anestezii asi šanci nemám, protože je to ambulantně. A doktor je chlap,moc citlivej asi nebude, ach jo :-((

Lenka (So, 6. 1. 2007 - 11:01)

Já jsem cystoskopii podstoupila jednou. Bylo to trochu nepříjemné, ale nebolelo to. Když jsem přišla domů, strašně mě to bolelo při močení, ale mamka mi doporučila vypít hodně piva a pak už to bylo v pohodě. Je to asi rok a za 14dní jdu znovu a moc se mi tam nechce, ale vím, že mi to pomohlo. Držte mi palce a mějte se hezky bez nutnosti tohoto vyšetření.

marcela (Po, 4. 12. 2006 - 21:12)

jdu na cistoskopii a mám uplnou hruzu močák mě pálí takhle natoš aby mě tam strkali nějakou hadici napište mi někdo jak je ta sonda silná

Zdeněk (So, 4. 11. 2006 - 21:11)

Absolvoval jsem cystostoskopii několikrát - není se ničeho bát , Zavedení sondy je sice trochu citlivé, ale dá se to vydržet.

Laura (Čt, 7. 9. 2006 - 14:09)

Jo, ještě mě napadlo, že hodně záleží na okolnostech - já jsem se pak už ani nebála, sestra i doktor mi vše vysvětlili a ukázali nástroje, žádný spěch, všechno v klidu, to je taky důležité, když už člověk musí na urologii.

Laura (Čt, 7. 9. 2006 - 14:09)

Na cystoskopii jsem byla včera a docela s hrůzou po přečtení některých zážitků. Ale je to asi fakt, že každý to prožívá jinak a záleží určitě na stavu močových cest. Je-li tam něco zúženého nebo zánět. U mě je naštěstí vše v pořádku, průchodnost cest i močový měchýř, tak to nebylo nic hrozného. Dvakrát to štíplo při zavádění nástrojů, pak nic, pořád jsem čekala, co bude, ale sestřička už mi říkala, ať vstanu, že je po všem. Bylo to velmi rychlé a bez bolesti. Potom mě asi 1/4 hodiny pálilo, bála jsem se jít vymočit, ale nic se nedělo. Doktor mi řekl, ať jdu hned potom, to jsem nepatrně cítila, večer pak doma a dnes naprosto v pohodě. Byla jsem na cyst. pro kontrolu, po několika zánětech močových cest. Léčili jsme se oba i s mým novým partnerem a snad jsme už oba v pořádku, zatím asi půl roku nic. Držím všem palce ať to nebolí a jste zdraví!!! A nebojte, dá se to vydržet!

Lubor (So, 2. 9. 2006 - 00:09)

Já na tom byl dnes, moc příjemné to není, ale snést se to dá. Co mi vadilo nejvíc, že ke konci vyšetření jsem měl pocit, že se pomočím. Poté, když jsem jel do práce, jsem ten pocit měl pořád a jen pomalu ustupoval, třikrát jsem pro jistotu byl na wc. V práci už ten pocit ustal, ale při močení to zpočátku silně pálilo, pil jsem hodně vody a odpoledne už to nepálilo. Problémem je, že úplně neudržím moč, dochází k jejímu mírnému úniku, snad to zítra bude lepší... Nedávno jsem absolvoval kolonoskopii, těžko říct, co je horší nebo lepší. Ani v jednom z těchto vyšetření u mě nešlo o bolest (snad s výjimkou močení v prvních hodinách po cystoskopii - řezavé pálení), spíše je to o nepříjemných pocitech (dost) a jevech okolo...

MAky (St, 26. 6. 2019 - 16:06)

Pro ctenare prikladam seznam pricin paleni behem moceni a bolestveho moceni vcetne jejich lecby.. Vse zde - https://www.erekce.cz/paleni-pri-moceni/

Lukáš (Čt, 27. 6. 2019 - 07:06)

Ahoj Maky, mám jít na cystoskopii, nevíš, prosím, jestli je toto vyšetření možné podstoupit v narkoze? Stejně mě pak čeká hospitalizace. Co jsem slyšel, tak by to snad šlo, jen bych krátkodobé dostal pernamentni katetr. Z lokální anestezie mám trochu strach.
Díky za případnou odpověď
Lukas

Lukáš (Čt, 27. 6. 2019 - 07:06)

Ahoj Maky, mám jít na cystoskopii, nevíš, prosím, jestli je toto vyšetření možné podstoupit v narkoze? Stejně mě pak čeká hospitalizace. Co jsem slyšel, tak by to snad šlo, jen bych krátkodobé dostal pernamentni katetr. Z lokální anestezie mám trochu strach.
Díky za případnou odpověď
Lukas

Daniela (Čt, 17. 8. 2006 - 22:08)

Dobrý den, cystoskopii jsem podstoupila včera a nechtěla bych to opakovat. Většina zde píše, že to nic nebylo, ale pro mě to bylo docela bolestivé a velmi nepříjemné. Ta jejich tzv. lokalni anestezie - gel - souhlasím s Jirkou, plní funkci snad jen gelu. Po zákroku to bylo příšerné, pálilo to a bolelo a když jsem šla poprvé na záchod, byla jsem zakouslá do trička, jak to řezalo. Zákrok mi prováděli ráno a až večer ta nejkrutší bolest při močení přestala. Dnes - druhý den - je to lepší, ale pořád mě to trochu řeže. Závěrem chci říci, že je jisté, že ne pro každého je to takové utrpení, protože já mám podle doktora velmi úzkou močovou trubici, tak je možné, že to bude tím. Přeji všem hodně štěstí v uzdravení!!!

Ester (Po, 14. 8. 2006 - 23:08)

žádnou injekci proboha :) je to celkem vpohodě

Helena (St, 19. 7. 2006 - 19:07)

No ja byla na cystoskopii pred dlouhymi lety.Tak jsem se bala,ze sem se klepala jak ratlik.Prisla mila mlada lekarka a vzala tu nejtenci cevku,rekla at se uvolnim a ja cekala....No a najednou mi povidala,ze to uz je!Nic jsem necitila!Pak na ni doktor na oddeleni nadaval,ze mi dala uzkou cevku a on ted aby ji proplachoval.Takze to jde,ale doktor nesmi byt ras!

jen (St, 19. 7. 2006 - 18:07)

No ja byl na cystoskopii, vcera a nastesti to bylo tedy v anestezii takze uplna pohodicka, po probuzeni to bylo horsi, shruba tri hodiny jsem lezel a nehybal se pac jsem mel pocit, ze me tam nechali nekolik ziletek, pak jsem az teprve dostal odvahu se jit vymocit, bylo to husty, ale slo to, pak uz to bylo jen a jen lepsi, takze zas takova katastrofa to neni, zaplatpanbuh za tu anestezii:)

Reklama

Přidat komentář