Reklama

Antikoncepční tělísko Mirena

Jana (Út, 25. 5. 2021 - 09:05)

Ahoj všichni, tak moje zkušenost s Mirenou, nechala jsem si ji zavést v lednu 2019, při zavedení tělíska se mě břicho stáhlo křečí a při odchodu z ordinace jsem omdlela. Potom ještě asi 5 hodin bolesti jako při porodu asi po 5 minutách. Další dny mi začala vystřelovat bolest do stehen a do zad, která mě do té doby nikdy nebolela. V květnu 2019 šlo tělísko ven, už se to nedalo, byla jsem zvyklá žít aktivně, 5x - 6x týdně sportovat (posilovna, crossfit, kolo, brusle, běh) a najednou to nešlo. Teď, po 2,5 letech, mám tak 10 dní před menstruací stále bolesti zad, ale lepší se to. Nicméně ty roky předchozí byly šílený jak po stránce fyzický tak psychický (bez léků se to bohužel neobešlo). Takže za mě Mirenu nikdy, nikdy, nikdy....

Kami (So, 1. 8. 2020 - 12:08)

Chci se s vama podělit. V lednu jsem si nechala zavést telisko mirena. Před tím neustále krvácení a od té doby vůbec nic. Svatý pokoj. Dnes 1.8. Jsem poprvé začala krvácet. Nevíte čím to může být? K lékaři jdu až za 3 dny a je vikend takze zavolat nemůžu...a jsem z toho celkem zaskočená

Pája (Pá, 27. 9. 2019 - 08:09)

Mirenu mám 2roky a je mi 42let. Hlavní důvod pro zavedení byla velmi silná menstruace. První půl roku časté špinění a bolesti břicha, ale pak si to sedlo a v pohodě. Menstruaci nemám jen špinění. Tak to je super! Nyní cysta na vaječníku velká jak vejce, 10kg navíc, úzkosti, zhoršení zraku, zvýšení tlaku i přes pravidelné užívání léků. Chuť na sex žádná! Rozhoduji se zda půjde ven.

Vlaďka (Po, 18. 3. 2019 - 11:03)

Dobrý den, je mi 44, mám již 3tí Mirenu, teď 3 rok a uvažuji o vytažení. Beru AD a mám pocity úzkosti. Může to být tím, že 13 let nemenstruuji. Doktor mi řekl, že nemusejí být pausy po vysazení a znovu nasazení. Naopak prý chrání před rakovinou. Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji předem.

Kate (Čt, 20. 9. 2018 - 17:09)

Ženský vyserte se na to,je...Naprosto souhlasím. HOLKY JÁ TYHLE STRÁNKY PŘED ZAVEDENÍM NEČETLA.. Kdybych se jen podívala. MUDR. ji doporučoval jako super, při kojení atd. 2 roky jsem problémy neměla, potomjsem začala krvácet z prsů, začaly se objevovat cysty na vajecnicich, myom v děloze a nejhorší padání vlasů a to jsem nikdy neměla. Pomalu sháním paruku, kožní řekl, že je to z Mireny, léčba nezabírá. Doma mám děti a jsem zralá do blázince. POKUD SE MÁTE TROCHU RÁDY, NENECHTE SI JI ZAVÉST.

Silvie (So, 25. 11. 2017 - 05:11)

Měla jsem Mirenu 5let, dala...Zdravím,
Já měla Mirenu cca 8 měsíců a musím říct že to bylo šílené po všech stránkách krvácení krvácení špinění špinění ale co byl opravdu děs byly záněty kvasinky smrad a vrchol toho všeho byla odporná nálada doma jsem po všech křičela byla opravdu velmi popudliva.
Návštěva gynekologa okamžitě jsem ji nechala vytáhnout je to cca týden stále krvácím až přestanu budu vědět že že je hormon Mireny vyplaveny a jsem vyčištěná ale ta nálada je úplně krásná vše vidím jinak !!!!za mou osobu už nikdy nikdy nikdy !!!!!
Nevím co je na ní za 6000 tis.

Zuzka (St, 28. 6. 2017 - 19:06)

Ahoj ja mam mirenu 2roky a úplně super.menstruace nemam, pleť mam jak holčička,jedině co se změnilo je ze me občas bolí prsa víc než driv.tet chcem telisko vytahnout kvuli miminku.?

Jitka (Út, 5. 6. 2018 - 21:06)

Když to tady čtu, jsem snad jediná, která 15 let měla Mirenu ( ne jednu, ale 3x) a od prvního dne jsem bez problémů a bez menzes. Po dohodě s lékařkou ji necháme ještě jeden rok navíc a budu v přechodu. :-))))

Vlaďka (Po, 18. 3. 2019 - 11:03)

Zdravím tak nejste jediná, mám už 3tí Mirenu, teď 3 roky a uvažuji o vysazení. Měla jste pauzu po vytažení znovu zavedení? Děkuji za odpověď.

Silvie (Pá, 16. 3. 2018 - 21:03)

tak bohužel se taky musim...Ahoj,Mirenu jsem měla 7 měsíců vynutila jsem si vytažení.Přes ustavičné krvácení, zápach, bolesti, mě pan doktor léčil na nějaké dvě bakterie nic vubec nic nezabralo ,,a kdyz " tak na cca 4 dni a pak zase . Mám jí vytaženou tak 4 mesice a stejně se mi sem tam ukáže bakterie co jsem mívala při mireně a krvaceni je pořád uz 10 dni před menstruací špiním a opravdu do stále cítím jako bych tam tu mrchu měla fuj.
To pro mne znamená že ty hormony v ni obsažené budou pro mne pěkné svinstvo.
MIRENU uz nikdy nikdy nikdy
Holky co vám zabralo na ty kvasinky bakterie???
Myslím že to bude o vyčištění!

Anna (Po, 28. 11. 2016 - 18:11)

Mám Mirenu zavedenou od...Jsem na tom úplně stejně, prvního půl roku jsem krvácela pořád, teď tak 20 dnů v měsíci, prý mám vydržet. Vydržela jsem 11 měsíců a jsem rozhodnuta ji dát pryč.

Hanka (St, 23. 11. 2016 - 12:11)

Mám Mirenu 1,5 roku....Zdravím dámy,
mám Mirenu 1,5 roku a velmi vážně uvažuji, že si ji nechám vyndat. Špinila jsem půl roku a mám akné jak puberťák.V září mi praskla cysta na vaječníku (doktor říkal, že to s Mirenou nesouvisí) ale tento týden mi praskla znovu. Nikdy před tím se mi cysty nedělaly. A to nemluvím o nechuti na sex a když už k němu dojde, tak nejsem schopná zvlhnout. Jediná výhoda u mě je, že mám velmi slabou, krátkou a nebolestivou menstruaci. Ale ta negativa převládají!

Míla (Ne, 23. 10. 2016 - 23:10)

Zdravím všechny ženy, co...Zaráží mne, že doktor dá klidně hormonální antikoncepci ženě, která trpí depresemi.

Lenka (Ne, 23. 10. 2016 - 20:10)

Zdravím všechny ženy, co se rozhodly pro Mirenu.Měla jsem ji zavedenou 5let, víceméně bez problémů, občas křeče, po užití Algifenu vždy ok. Nyní ji mám zavedenou od června, a dnes mám křeče od rána dosud, a po Paralenu a Algifenu se jen zmírnily, avšak nezmizely- jsou dost nepříjemné, už párkrát jsem prasklou cystu zažila- připomíná mi to tento stav.Pokud budou i zítra ráno, jdu k lékaři. Pleť jakžtakž, vlasy super, ale váha a nafouklé břicho otřes- +14 kg za poslední 2roky (beru i ale antidepresivum a Letrox, tak teď fakt nevím, co z toho mi to dělá...).Za chvíli už asi neprojdu dveřmi...-:(( Každý jsme jiný, někomu sedí, musíte se rozhodnout samy.

Eliss (Pá, 21. 10. 2016 - 11:10)

Mám Mirenu zavedenou od...AHOJ MAM UPLNĚ TEN SAMY PROBLEM A UŽ JSEM Z TO NEŠTASTNA....

Vilemínka (Čt, 20. 10. 2016 - 13:10)

Mám asi všechny příznaky z příbalového letáku. A dle doktorky jsem si je všechny zřejmě přivolala jeho přečtením. Včetně 5 m krvácení, skokových nárůstů a úbytků váhy, depresí a panických záchvatů, zhoršení zraku, nafouklého břicha, pigmentových skrvn, krvácení po styku, infekcí, akné, bolestí v žilách, polámaných vlasů....bylo jich asi 20. Dnes šla pryč. Teď jen doufám, že se vše brzy spraví.P.S reklamace podat nejde, vedlejší účinky hlásit nebudou, protože Mirenou to rozhodně ale rozdhodně nebylo a já nejsem odborník, abych tomu rozumněla.

Romana (St, 5. 10. 2016 - 20:10)

Ženský vyserte se na to,je to sráč.Já s tim vydržela přes 3 roky a akorát mi to postupně vyvolalo deprese paniky a úzkosti a nikdy sem nic takovýho neměla.A taky častý bolesti břicha krev po styku.No už bych jí nechtěla.

pony (St, 5. 10. 2016 - 16:10)

Mám Mirenu zavedenou od prosince 2015,jsem sama na sebe naštvaná ,že jsem do toho šla.Od té doby krvácím neustále.Skoro 6 měsíců v kuse.Někdy méně ,někdy více.To je hygienických potřeb co jsem spotřebovala.Nyní mám menstruaci 11-20 dnů a zase znovu.Prý je vše v pořádku a mám vydržet.Problémy mohou prý trvat až rok.

monika (Út, 20. 9. 2016 - 16:09)

Zdravím dámy,... tak se musím taky pochlubit,....byla mi nabídnuta Mirena jako nejlepší řešení...dali mi jí 9.9 2016 v narkoze,.. všechno dobrý,.... asi 4 dny poté jsem zacala mít bolesti jako v první den menzes a krvácím,.. co vstanu z postele,. cca 4 hodiny,.. někdy i celé dopoledne,... byla jsem v nemocnici ,..ptala jsem se známých,.. co to maj,... prý je to normální.... tělo si na to musí zvyknout,.... noo řeknu Vám,... jsem naštvaná jako pes,... nyní se stav zatím nezměnil,.... jsem z toho nešťastná taky jste to někdo měl,...?tady jsem to nečetla.

A. (Út, 23. 8. 2016 - 12:08)

Mirenu mam 4 roky: prvni rok jsem prokrvacela nebo prospinila,pak ok, druhy rok jsem zacala brat antidepresiva - dodnes, treti rok jsem brala asi sest mesicu Detralex na "prekrveni panve"=krvaceni po namaze a bolesti podbrisku nejen po sexu. Jo a chut na sex nula. Letos mi zacina dochazet, ze to bude nejspis Mirenou, jine duvody nebo priciny jsem nenasla. Silne uvazuji o vyndani...

Reklama

Přidat komentář