Reklama

Existuje Bůh?

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 21:06)

Vůbec nebereš v potaz, že veškeré vědění má původ v minulosti. Nebo si snad myslíš, že v budoucnosti? Asi uznáš, že věda prochází vývojem a tam kde je teď (podle tebe TOP) je hlavně kvůli tomu, čím procházela. Čili zlehčovat její historii je vážně hloupé. Je vidět, že autorem takového příspěvku není žádný vědec. Co jsi vymyslel/vynalezl/objevil ty, že takhle pohrdáš historickými vědomostmi?

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 20:06)

Jenomže ty jak vidno vnímáš jenom pozitiva, věci co jmenuješ přinášejí i negativa. A píšeš jak jsou dnes lidé chytří. Že za tebe inteligentní menšina něco vymyslela (když těžila z minulosti) neznamená, že jsi chytrý zrovna ty (spolu s většinou) :) vlastně jednodušší technologii naučíš ovládat i opici. A většina lidí rozhodně není nějak extra inteligentní, je to jenom tvoje chiméra. Divil by ses jak byli třeba ve středověku chytří lidé. Tvůj názor logicky vychází z tvé víry v D. evoluční teorii, že lidé se časem vyvíjí v lepší. ___ A potom, jestli mluvíš o nějaké morálce, tak prostě počítáš s nějakou vyšší mocí, spravedlností, kterou se podvědomě řídíš, aniž bys věděl a dokázal vysvětlit proč.

sardanapal (Ne, 18. 6. 2023 - 15:06)

Tady si taky myslím , že jsi zcela vedle , protože dělat z ostatních (blbce) umí i opice na stromech ... Ale na druhou stranu , sou některé pravdy , které budou platit - dokud Svět bude Světem a mnohé z nich věděli i Učení starších národů a civilizací ...

Praktik - logik (Po, 19. 6. 2023 - 11:06)

A které ty pravdy od těch starých učitelů ze starověku ty osobně vyznáváš? Buď konkrétní. Třeba se k tobě přidám, ale zatím jsi nic neuvedl. Napiš aspoň několik zřetelných bodů, kterými se ty sám řídíš a jsou podle tebe použitelné i pro dnešní dobu.

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 19:06)

Sori, ale to je zvláštní otázka, jakože je nějaký katalog filozofií a náboženství, kde si vybereš podle toho, co se ti nejvíc líbí? Pravdivé je ale jen jedno. Samotným rozumem na to člověk nepřijde, musí mu to být shůry dáno vidět. Ach vy pachtící se človíčkové, děláte se svým rozoumkem jak nejste chytří a přitom jste zoufale směšní.
___ Nic k osobám, jen k postojům.

M i r e k (Ne, 18. 6. 2023 - 14:06)

Vážím si vědců a vědeckého poznání. A je mi smutno, když vidím, kolik lidí věří, že Země je placatá, věří astrologům, kartářkám a různým šarlatánům a nepoctivým obchodníkům. Ale mám radost, že některé metody staré stovky let i dnes pomáhají lidem obnovit duševní rovnováhu a pozitivní vztah ke světu i k sobě, například meditace všímavosti pod názvem mindfulness :-)

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 20:06)

To je jenom anglicky všímavost, nic zvláštního. A čeho jako si při tom všímáš? A ti kartáři, šarlatáni, astrologové, oni ale jistě věří sobě, takže čím se liší od toho co propaguješ ty?

Návštěvník (Ne, 18. 6. 2023 - 11:06)

----Píšeš..... ......Bylo běžné mystifikovat, bájit. Neexistovalo nic jako literatura faktu a v tehdejší době nebylo nemorální si vymýšlet a fabulovat............ Snad tím nemíníš - že již tehdy existovali dezinformátoři?

Návštěvník (Ne, 18. 6. 2023 - 11:06)

Jak tedy vysvětlíš existenci sekt i sebevražedných, kdy jsou všichni oddáni guru, který jim vymývá mozky neskutečnými nesmysli. Jak vy světlíš davovou, celosvětovou psychózu kolem covidu, testování a vakcinování, které podlehli zejména vysokoškolsky vzdělaní politici, lékaři a vědci?

Návštěvník (Ne, 18. 6. 2023 - 11:06)

Je to touha některých jedinců po penězích. Ježíš sám řekl, že přijdou falešní mesiáši. Tím nechci propagovat jeho věštecké schopnosti - spíš že to není nic nového. Něco jako public relations.

Jirka (So, 17. 6. 2023 - 21:06)

To víme všichni, že tu píšeš jen pod nickem Mirek, akorát je tu jeden tuze nechápavý až zabedněný anonym, kvůli kterému vznikají hloupá nedorozumění. _________________
Mirku, ty píšeš (zřejmě na truc) stále to samé. Ten tvůj budha má taková "poznání" odkud? Pokud podle něj neexistuje nic vyššího, kdo mu to dává vědět? A pokud neuznává Boha jako nejvyšší a věčnou bytost, hádej, kdo mu takové poznání dává. Jenom Boží nepřítel může takhle klamat. Co ty víš, kde je teď ten tvůj budha? A ty mluvíš o smysluplném životě.... a znovu... vždyť nevíš kdy umřeš ...a po smrti poznáš, že Bůh je! ...a jak chceš zdůvodnit a obhájit si, žes Ho popíral. Popíral nesmyslnými a nelogickými žvásty. Tvl koukni na to co píšeš: Napřed snaha popřít Boha a potom psát o "nadčasové a neměnné existenci na pozadí všeho". Do pozadí bys zasloužil nakopat ty, a to důkladně!

Achjo (So, 17. 6. 2023 - 23:06)

Největší hlupáci se vyznačujou největší sebejistotou. A ty prášky jsi Jirko fakt neměl vysazovat. Zklidňujou tě, vždyť víš...

Jirka (So, 17. 6. 2023 - 23:06)

Jo ale jako trefená ses ozval hned, viď blboune :)

Jirka (So, 17. 6. 2023 - 23:06)

Hele abych nepřijel sklidit já tebe, paňáre drzej. Rozhodně potřebuješ pár výchovnejch. Ty nebýt v anonymitě, tak si tohle určitě nedovolíš, smrade nevychovanej.

Achjo (Ne, 18. 6. 2023 - 17:06)

Jo, přijeď za mnou. A ještě mi napiš, kam to bude. Rovnou ti na uvítanou objednám Chocholouška, svěrací kazajku, měkký pokoj s polopenzí a elektrošoky... Pan doktor ti ty zelený prášky nepředepsal pro nic za nic, Jirko. Jsi bez nich neklidný. Nemůžeš jen tak řvát na lidi svoje náboženský bludy, nikdo na to není zvědavý.

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 14:06)

Tak uveď adresu a přijedu ti vrazit násadu do prdele, teplomile.

Achjo (Po, 19. 6. 2023 - 19:06)

Ústavní 91, 181 02 Praha 8. .......... Přijeď tam s tou lopatou a na recepci řekni všechno po pravdě. Že jsi boží posel atd.

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 19:06)

To s tím Božím poslem. To z tebe moc nemluví rozum ani věda, ale spíš hloupá zaujatost proti víře atd. Automaticky předpokládáš, že věřícího člověka musejí internovat. Máš komunistické názory, by mě zajímalo kolik ti je.

Achjo (Po, 19. 6. 2023 - 19:06)

Automaticky ne, ale TEBE internujou. Stačí jen opakovat, co omíláš tady.

Jirka (Po, 19. 6. 2023 - 20:06)

To neznamená, že když se ti nelíbí, co píšu, že mě musejí internovat. Zvaž dobře, zda není problém spíš v tvé osobě. Ona, sebereflexe je prvním a přímým krokem k nápravě :)

Reklama

Přidat komentář