Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 11:03)

Jako důstojník ČSLA (ČSSR) a Varšavské smlouvy, nemám vůči tomuto státu a NATO, žádné povinnosti.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 21:03)

Jak, žádné povinnosti vůči NATO? Když je vůči NATO má Česká republika,můžeš je mít brzo i ty. Hitler ke konci války odvedl i důchodce. (Ale asi je musel uvést do bojového stavu klystýry jako Haškův doktor Grünstein.) Vše je otázka mezinárodní situace.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 22:03)

Jsem Čechoslovák a pacifista. Raději se zabiji sám, než abych vzal život jinému. Mne nedostanou ani klystýrem.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 22:03)

Klídek, až tě budou chtít nasadit jako prvosledového vojáka - důchodce, vláda vytvoří přesvědčivou legendu, něco o hrdinech a vlasti a obětech. Zarputilí pacifisté půjdou povinně na představení Čapkovy Matky Na úrovni Goebbelse to už asi nikdy nebude, ale na tebe to bude stačit. Ještě rád si zopakuješ sborku a rozborku, haptáky apod. a půjdeš s kamarády proti sběři (nepřítel je vždycky sběř) bojovat za svobodu a abys ochránil svou rodinu. Já se také zapojím, ale jen jako pilot dronu. Protože bojuji celý život (virtuálně) a životy nás, mimořádných jedinců, vláda nebude ohrožovat přímým osobním nasazením. Neboj, my to vyhrajeme a ty budeš za hrdinu. (Jak tady jednou psal multinick - hrdinové jsou ti s pomníčkem )

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 23:03)

Máš tak úchylné představy o válce, že se neodvažuji ti oponovat. Byl jsem vycvičen k jaderné zbrani, takže promiň, že mám jiné představy a žádné iluze.

Návštěvník (Út, 28. 3. 2023 - 00:03)

No pokud si myslíš, že tě jako důchodce pustí k atomové hlavici, tak jsi na omylu. Navíc. Navíc český voják se k ní nedostane ani v NATO, protože proč by nám měli spojenci darovat vlastní atomovky? Maximálně budeš nosit střely s ochuzeným uranem. Důchodci jsou klasický kanonenfutter, kdy zařveš během strážní služby nebo v týlové jednotce, protože Rusové (jak už dobře víme) se v podstatě neumí trefit). A pokud nevěříš v nasazení důchodců, přesvědčíme tě dvěma věcmi - máme katastrofální nedostatek plně bojeschopných mužů, protože už i teenegeři jsou často kriplové, takže budou odvedení všichni pohybliví muži a možná i část žen. A za druhé - naše armáda je s výzbroji sto roků za opicemi, a navíc ve skladech má pro zálohy maximálně samopaly vzor 58 a pistole, jinak nic. Takže bude válčit postaru, a jak vidíme na ukrajinské frontě, taková primitivní řežba znamená, že prvosledové jednotky mají životnost pár měsíců, a pak ženou do útoku kohokoliv z ulice. (To aby se pak i slušná žena bála vyjít na ulici, aby ji neodchytili, nevyzbrojili a neposlali do boje. )

aladin (Po, 27. 3. 2023 - 10:03)

"Lipavský bude jednat se Stoltenbergem. Chce probrat válku na Ukrajině i Čínu".... Měli by jsme si dát pozor, aby nás tihle dva .......... nezatáhli do války s Ruskem !!!

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 21:03)

Lipavsky a Stoltenberg? Tito dva jelimáni mohou jednat o čemkoliv - nebude to mít na nic vliv.

aladin (Po, 27. 3. 2023 - 10:03)

"Lukáš Visingr.".... Expert na gama-záření !!! Ochuzený Uran je prý jako "limonáda" !!! Kdopak ho platí ??? CIA a nebo MI 6 ???

27.3. (Po, 27. 3. 2023 - 06:03)

Mozek je velmi složitým orgánem, který i přes velký pokrok věda nedokáže plně obsáhnout. Buď nejsme ještě na dostatečně vysoké úrovni v této oblasti vědy, nebo je na čase si přiznat, že na nás mají vliv i věci mimo naše chápání.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 20:03)

Když jsme žili v jeskyni, bylo nad naše chápání kde co. Dnes už toho z těch běžných věcí, se kterými se setkáváme v životě, moc není. Takže bych se příliš do mystiky nepouštěl.

aladin (Po, 27. 3. 2023 - 10:03)

Je dobře, že to ještě neumíme, neboť by nás mohl nějaký robot zničit !!!

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 06:03)

Ano, ale nechápeme, protože složitost je současně příčinou jeho nedokonalosti. Například taková chobotnice....Nemyslí na blbiny a jak se daří.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 20:03)

Ale na to, jak je chobotnice chytrá, tak příliš často končí na našem talíři. Vždyť si ji můžeš koupit v každém druhém supermarketu.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 22:03)

Nejím chobotnice, delfíny, opice, dokonce ani lidi, protože to mi IQ neposune.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 22:03)

Tady ale nešlo o to, zda jíme nebo nejíme chytrá zvířata, ale že jsou vlastně ne až tak chytrá, když se nechají chytit a sníst. Z toho úhlu pohledu vlastně ani člověk není žádný lúmen, protože kanibalismus je nedílnou součástí lidské historie. Také se nechá chytit a sníst - na Borneu by mohli vyprávět. A mezi válkami se jako kanibalové proslavili Ukrajinci, kterým rudí komisaři odvezli i sadbové obilí, takže se jedli navzájem.

Návštěvník (Po, 27. 3. 2023 - 22:03)

Nejde o chytrost, ale o výzbroj, kterou zvěř nemá. Jinak hladomor byl i v Rusku, nejen na Ukrajině a v obklíčeném Leningradě, gorodě geroj, se jedlo lidské maso též. Nedělejme si iluze a nevěřmě tendenčním propagandám.

Návštěvník (Út, 28. 3. 2023 - 00:03)

Nebuď trapný a nesrovnavej kanibalismus na Ukrajině ( který vědomě a mstivě způsobil Stalin) a v obleženém Leningradu.

Cynik - realista (Po, 27. 3. 2023 - 04:03)

Hezký den všem, kromě zloděje nicků - ubohého trapného blbečka, nikomu nepotřebného a neprospěšného, nezaměstnaného a nezaměstnatelného, vysmívaného, či opovrhovaného...

Cynik - realista (Po, 27. 3. 2023 - 04:03)

Samozřejmě, i lidovecká pakáž byla náramně ochotná vyrvat obyvatelstvu miliardy, aby jejich zlomek pak „pomohl“ jen některým, při pořizování dotovaných investic pro „boj s klimatem“, za dosažení „uhlíkově neutrální budoucnosti“:

„To se Jurečkovi vymstilo. Zdražení kvůli EU. „Říše,“ padlo od vlády. -----

Zástupci států EU a Evropského parlamentu se i přes současnou energetickou krizi dohodli na nových pravidlech, která mají lidem kvůli ekologické budoucnosti znovu prodražit dopravu, palivo či teplo. Kvůli ochraně klimatu a „uhlíkově neutrální budoucnosti“ se totiž systém emisních povolenek rozšíří i na vytápění a paliva. Zatímco vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) zdražování paliv lidem přivítal s tím, že „klimatická změna nepočká“, experti a ekonomové rozhodnutí strhali. „V současnosti mělo být obchodování s povolenkami pozastaveno,“ zaznívá od nich. Připojil se i senátor z ODS. -----
Zdražování kvůli „uhlíkově neutrální budoucnosti“ lidé pocítí již v roce 2027, kdy budou muset platit více za topení plynem a uhlím či za jízdy autem na benzinový či naftový pohon, jelikož se jim do cen těchto komodit promítnou nově dohodnuté emisní povolenky, které již fungují například v energetice a pro velké firmy. -----

Že si lidé připlatí, jelikož sice nebudou platit samotnou emisní povolenku, avšak její cena se samozřejmě promítne do cen paliv a ty tak zdraží, přiznává i samotné Ministerstvo životního prostředí. „Povolenky budou platit dodavatelé paliv na začátku dodavatelského řetězce, nikoliv domácnosti a koncoví zákazníci. Projeví se to v cenách fosilních paliv, tedy i pohonných hmot,“ přiznala pro Právo mluvčí ministerstva Dominika Pospíšilová."

(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-se-Jureckovi-vymstilo-Zdrazeni-kvuli-EU-Rise-padlo-od-vlady-724059, 21.12.2022) ---------- Od lidoveckého náčelníka a ministra přece nelze nic jiného očekávat, a nikoho též nemůže překvapit jeho vykrucování se a lhaní v kauze jím vyhozeného ředitele Najmona, který si ovšem nahrál Jurečkovo naprosto nepřijatelné počínání – jestliže nejprve nabízel panu Najmonovi mimořádné odměny, aby pak vyhrožoval špatným služebním hodnocením, pokud si pan najmon toto držhubné nevezme a neodejde, aniž by dělal Jurečkovi potíže… („Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka byl neskutečně naštvaný na šéfa úřadu práce a chtěl jej vyhodit. Vadilo mu snad všechno - rozdělování dávek, pomoc Ukrajincům i pomalé fungování úředníků po celé zemi. Vyhazov byl ale zvláštní. Jurečka generálnímu řediteli úřadu Viktoru Najmonovi nabídl, že když odejde „v klidu“, dá mu mimořádnou odměnu a nebude to dál komentovat. Když se nedomluví, dá mu špatné služební hodnocení, se kterým bude mít Najmon problém najít jinou práci. Vyplývá to z nahrávky jejich rozhovoru, na jehož konci mu dal výpověď. Nahrávku pořídil vyhozený ředitel Najmon.“, https://www.lidovky.cz/video-idnes.aspx?idvideo=V230322_182752_idnestv_tjz)

Reklama

Přidat komentář