Reklama

Trvale stažená předkožka

Návštěvník (Po, 30. 1. 2023 - 00:01)

A jak si k tomu přišel? Rodiče tě k tomu vedli, nebo ses pro to rozhodl sám? Samo od sebe se to většinou stává až v pubertě.

Sára (Čt, 26. 1. 2023 - 08:01)

Synovi se na ferdovi pod kůžičkou udělali bílé tečky (viz. foto) ve velkém množství. Je to normální? Dříve to neměl. Díky za jakoukoliv odpověď.

Fotka: https://i.ibb.co/R3kyDf1/IMG-20230126-082352.jpg

Návštěvník (Čt, 26. 1. 2023 - 21:01)

Mně se tam také kdysi mnohokrát dělalo takové bílé nevímco, tečky do 1 mm. Občas více občas méně. Ať to nosí stále vzadu a má po starostech

Návštěvník (Čt, 26. 1. 2023 - 13:01)

Dobrý den, kolik je synovi? Já mě stejný problém v 10 letech a pomohlo mi mít staženou předkožku. Tak jsem jí jako zahnul za žaludek a funguje mi to. Kdyby jste chtěla, můžu poslat návod.

Alex (Čt, 26. 1. 2023 - 13:01)

Je to zcela normální. Můžete mu doporučit kvůli lepší hygieně aby si nechával kůžičku vzadu.

erik (St, 25. 1. 2023 - 15:01)

Podělím se o svůj příběh. S přítelkyní jsme byli na chatě, kde nebyla moc příležitost se umýt, tak jsem se rozhodl nechávat předkožku za žaludem, přeci jen když se mi někdy stalo, že jsem hygienu tam dole zanedbal, bylo to velmi brzy dost znát a nechtěl jsem aby přítelkyni při orálu uhodil do nosu nepříjemný zápach, tak jsem raději nechával předkožku pořád staženou. Když jsme se pak vrátili, vrátil jsem i předkožku zpátky na žalud, ale po pár dnech mi došlo, že mi to celkem chybí a že to vlastně nebylo vůbec špatné. A potom, co stejný názor mi řekla i přítelkyně, jsem se rozhodl, že to aspoň měsíc nechám staženo a pak uvidím. Jenomže s přítelkyní jsme si oba natolik zvykli, že už jsem u toho zůstal. Zvykl jsem si jako bych to tak měl od jak živa. Cením si na tom hlavně lepší hygieny a nevím jak to popsat ale mít žalud venku je (alespoň pro mě) takový svobodnější pocit. Tím to nechci nikomu vnucovat, ale já už to tak mám přes 4 roky a mohu to hodnotit jedině kladně.

Návštěvník (Čt, 26. 1. 2023 - 21:01)

Já to původně měl také na zkoušku na pár týdnů, ale postupně jsem si na to zvykl, a čím déle jsem to tak měl tak tím víc měl pocit že se k zakrytí už asi nevrátím, přitom zpočátku jsem se těšil až to ukončím a budu to mít zase normálně. Teď už by mi připadalo nenormální tu kůži mít na žaludu, jako kdyby tam vůbec nepatřila. Nevím jestli svobodnější pocit je ten pravý popis toho, vím že mi ten žalud nic nekryje, že je vystaven neustálým dotykům i pohledům, ale že kdyby byl zase schovaný tak by to už bylo jako kdybych na něm měl kus oblečení

erik (Út, 31. 1. 2023 - 16:01)

Mám to dost podobně. Zezačátku mi sice trochu vadilo, že byl žalud vystaven dotykům vnějšímu okolí, ale nebylo to nic na co by si člověk během pár dnů nezvykl. A po pár týdnech už jsem to ani nevnímal - prostě pocit stejný jako by byl žalud v předkožce. Když vrátím předkožku na žalud, mám neodolatelné nutkání zase žalud odkrýt. Ale to je mi jedno, protože jsem si zvykl na trvale staženou předkožku a jinak to mít nechci. Přijde mi to praktičtější, líbí se to mně i mé přítelkyni,
tak nemám co řešit. Nestydím se za to, nevadí mi když někdo vidí, že je mi vidět celý žalud. Nemám problém třeba ve společných sprchách a když se někdo divně kouká, je to jeho problém. Podstatné je, že se to líbí mně. A navíc jsem si nejednou všiml, že nejsem jediný, kdo to tak má. Není se za co stydět!

Návštěvník (St, 1. 2. 2023 - 23:02)

Já to po pár týdnech ani nevnímal že mi ten žalud nic nekryje, jakoby to bylo úplně stejný jako předtím. Ale kdyby se zakryl tak bych měl pocit jakoby tam bylo něco co tam nepatří. Tady to není úplně zvykem, ale má to tak i dost dalších

Návštěvník (Čt, 26. 1. 2023 - 07:01)

A čo ma to tvoje okolie? Kamaráti? Rodina? Kolegovia alebo neviem kto, kto ta videl predtým a teraz?

Lukáš (Ne, 22. 1. 2023 - 08:01)

Mně taky vadí když mi někdo vidí bimbase přetáhnuteho. Nosím taky predkozku na něm. Když curam tak stáhnu to samé ve sprše.

Alex (Ne, 22. 1. 2023 - 11:01)

Není proč se stydět. 30% českých můžů to nosí stažené. Tzn. že každý třetí. Holkám se to více líbí. Sebelepší hygiena i když si ho budeš mejt 3x denně stejně se za 2h objevi zapach. To u trvale stažené předkožky odpadá. Snížíš si trochu citlivost což opět není na škodu ba naopak. Opět to protějšek ocení v sexu a ty sám při masturbaci, kterou si více užiješ ;) Má to jen samé pozitiva. Navíc předkožka na žaludu je pro malé děti. Od puberty by měli všichni nosit předkožku za žaludem. Toď můj názor. Před ostatníma naopak budeš vypadat jako trvdej chlap, že mu nevadí tření žaludu o spodní prádlo. Budeš působit víc tvrďácky a to přece chce každej kluk.

Leo (Ne, 22. 1. 2023 - 22:01)

A tobě drží sama za a nesklouzává na žalud nebo máš nějaký kroužky na to?

Alex (Po, 23. 1. 2023 - 06:01)

Používám kroužek

erik (Ne, 22. 1. 2023 - 16:01)

Na tom něco je. Souhlasím, že kdyby se začalo s nošením předkožky za žaludem od začátku puberty, bylo by to lepší. Alespoň by se hned přišlo na problémy typu fimóza, zkrácená udička apod., takže by se mohly vyřešit hned před pubertou. Když pak čte člověk řadu příspěvků o tom, jak někdo řešil fimózu třeba až v pětadvaceti a kvůli tomu měl celou dobu problémy se sexem a nízké sebevědomí, tak je škoda, že už to neměl vyřešený dřív. S tím souvisí i to, že by nebyl tak velký mindrák z obřízky, protože penis by vypadal u všech podobně. Velkým pozitivem je samozřejmě lepší hygiena. Mladí kluci by viděli, že starší nosí předkožku za žaludem a byli by sami motivování taky tu předkožku nosit staženou. Myslím, že by nebylo na škodu se nad tímto tématem zamyslet.

Návštěvník (Ne, 29. 1. 2023 - 17:01)

Ako chlapček som nosil predkozku na zaludi. Nemal som s tým skúsenost, že by to niekto v mojom okoli nosil ináč. Je pravda, ze som nemal veľa možnosti byt takto pred inými, ale čo som videl oca alebo kamosov vtedy, bolo to tak, ako som mal ja. Počas strednej školy som začal chodit na brigády a v šatniach som to už zahliadol častejšie. Samozrejme, že som to skúsil aj ja a tým, že to boli vždy cudzí a iní ľudia, bolo mi to úplne jedno, kto si čo mysli, keď som experimentoval v cudzom meste. Prešiel nejaký čas, vyrastol som a uvedomil som si, že mi žaluď zakrýva čoraz menšia časť predkozky a nemusím sa ani snažiť veľmi a nevedome a často sa v boxerkách pretiahne aj sama. Prestal som to nejak vnímať a riešiť, bolo ako bolo a som aký som. Dospelý, po xy rokoch som bol s kamošmi z detstva na kúpalisku a vôbec som neriešil už, že som v situácii, kedy sa opat navzájom vidíme. Na moje prekvapenie vtedy a teraz zostal úplne so zakrytym jeden kamarát, zvyšok 1/3 a viac žaluďa von, tak ako ja. Nahota medzi mnou a otcom oficialne vypestovaná nie je, ani nie sú situácie, kedy by som sa musel vyzliekať ja pred ním alebo on predo mnou. Žiadne nuda pláže alebo take srandy, čo som ale zazrel, ked som býval neskôr ešte doma otca v kúpeľni alebo niekde curat, tiez uz nemal žaluď úplne zakryty predkožkou, ako to bolo v čase, ked som bol maly. Pri pisoáre som si minule dokonca nedávno všimol v odraze fotobunky na stene, že ho odkladá s úplne zatiahnutou predkožkou, teda odkrytým zaludom ako ja.

Návštěvník (Ne, 29. 1. 2023 - 20:01)

Já to také jako malý prakticky nikde ve svém okolí neviděl. Až později jsem to ve sprchách začal vídat o něco častěji a říkal si jaké to asi je, a pak i začal uvažovat co kdybych to vážně zkusil. Ale dlouho jsem k tomu neměl odvahu. Když jsem to tak začal nosit, tak mi vadilo se ukázat ve sprchách, ale před neznámýma lidma to nebylo tak hrozný. Postupně jsem si na to zvykl natolik že bych si se schovaným žaludem připadal divně. Kdyby mě po letech někdo viděl že mám odkrytý žalud takby asi byl překvapen

Návštěvník (Po, 23. 1. 2023 - 23:01)

Nelze než souhlasit, kdyby to byl běžný standard že naprostá většina by měla žalud trvale venku

Šimon (Po, 23. 1. 2023 - 23:01)

Ja problém s fimozou ani predkožkou nemám, skor mi je nepríjemne to, že by ma takto videli kamaráti alebo niekto z rodiny. Nikto nenosí predkozku pretiahnutu, preto to tak nenosím verejne ani ja. Hygiena a wc ok, ináč verejne nie.

Návštěvník (Po, 23. 1. 2023 - 23:01)

Mně tohle na tom taky vadilo, to že by mi ho někdo viděl přetáhnutýho. Ve svém okolí jsem to prakticky neviděl. Jenže později jsem to tak začal nosit a překonat stud mi bylo dost nepříjemné.

Reklama

Přidat komentář