Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

A případně nás ubijí svými galaktickými elktorúdy.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

A pokud nás oběví UFO, tak není třeba se domnívat, že se nevyvinuli podobně přírodně jako my a že jejich morálka je také natolik pochybná, že se rozpline do rozednění a z vítačů již stěhuji telemorfující transgalaktický děla za účelem "rozvoje civilisace" (své samozřejmě) a pomůžou nám naší anihilací respektive deratisací či eliminací slušně.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

A vůl to tady ještě spojuje s USA, PROVOKATERE. Ať ŽIJE UFO!

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Že si nás jako zemi přičlení do struktur NATO skrz generála,,,toho se málokdo naděl, že se bohdá dočká.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

LÁSKA JE vlastně druh vydírání. TO samozřejmě politici dobře vědí. Kombinují lásku k vlasti a nenávist k jinakosti. TO jsou vlastně přírodní pudy, nemám důvod volit jinak. Volím Šmardu, pardon Jandáka.

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Večer půjdu volit generála.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Tu transatlantickou přísavku v strukturách eráru NATO?!

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Po letech proruských špín zde bude konečně jasně proeuroatlantický prezident.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Pokud se někomu z této stránky chce zvracet a bolí ho žaludek, nemusí to být vždy z kanálie Asitaka, který tady exhibuje svou hloupost pod ukradeným nickem Cynika a i jinými, ale z kontaminované pšenice. Protože hodně evropské pšenice je napadeno plísní. Máš rád koláčky a rohlíčky? Zapomeň!https://scitechdaily.com/a-growing-threat-harmful-fungal-toxins-spreading-in-wheat/

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Husité neměli k dispozici EET, tak je jasné, že si museli někde přilepšit.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 15:01)

Ale, je potřeba si uvědomit, že kromě radikálů: Husitství však není jen dobou několika let válek, ale celou epochou. Proto se správně mluví o české reformaci, která sdružuje různé směry a proudy. Ať už je to pražský směr navazující na mistra Jana Husa (konzervativnější křídlo) nebo radikální táborství, které usilovalo o změnu společenských řádů i za pomoci zbraní a násilí. Zároveň s tím je v české reformaci pacifistický proud Jednoty bratrské. K tomuto období patří také vlivy světové reformace.
Své duchovní kořeny má v tomto období našich dějin i osobnost Jana Ámose Komenského, což byl skutečně vzdělanec a postava světového rozměru. zdroj Tomáš Butta https://ct24.ceskatelevize.cz/archiv/1443011-husitstvi-nejsou-jen-valky-rika-tomas-butta

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 16:01)

Posuzování lidových revolucí má různá hlediska. Velká francouzská revoluce skončila masakrem, dokonce svých vůdců, přesto dobytí Bastily (osvobození kriminálníků), je velkým státním svátkem. Postřílení komunardů se stalo příčinou vzniku komunistického hnutí (Manifest). V Rusku nepovedená buržoazní revoluce 1905, vedla k VŘSR , kterou úplnou náhodou zapříčinili naštvaní a hladoví námořníci. Lenin v ní nehrál žádnou roli, přesto vedla ke vzniku kominterny a následným revolucím zejména po druhé světové válce. Většina revolucí byla krvavá a asi to zůstane jejich symptomem, protože to, co nastalo v roce 1989 a dále, nelze nazvat revolucemi, ale mocnostmi řízeným předáním moci. Proto je třeba se i na husitskou revoluci dívat shovívavě a s pochopením, protože byl středověk a násilí bylo běžným "dorozumívacím" prostředkem. Oko za oko, zub za zub. Husitství bylo prvopříčinou následných změn v Evropě a v tom tkví jeho význam.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

To, co následovalo po roce 1415, tedy následně po upálení katolického kněze Jan Husa, mělo s původní myšlenkou tohoto reformátora pramálo společného. Hus zůstal do konce svého života katolickým knězem a neměl zájem na tom, aby byla tato církev buď zrušena a nebo aby vznikla církev nová. Měl pouze a jen zájem na reformě tehdejšího jejího stavu. To, co následovalo ve formě husitských válek, atd. nemělo s jeho původní ideou nic společného. Jednalo se ve skutečnosti o občanskou válku, na které měla především zájem cizina. Role bývalého lapky a zchudlého zemana Jana Žižky (v podstatě námezdného žoldáka) je v tomto prapodivném procesu více než diskutabilní.
Tzv. husitství přineslo českým zemím více škody jak užitku a sami husité se chovali ještě hůře než ti, které tolik kritizovali! Upalovali, zabíjeli, znásilňovali, rabovali, a to vše ve jménu božím. Pro křesťanskou ideu toho udělali pramálo pozitivního. Je podezřelé, že je sami komunisté tolik vyvyšovali a vyvyšují. Domnívám se, že se jednou ukáže, že celé husitství je vlastně podvod na českém národě, který osnovali lidé v zahraničí. Stejně jako byla velkým podvodem VŘSR a role Lenina, jako německého agenta. Divím se, že se ještě tolik lidí v husitské době vzhlíží, v mých očích nepřinesla českému národu tato doba nic pozitivního. Chci jen podotknout, že katolického kněze Jana Husa si velice vážím a ctím jeho památku. Otázkou také je, zda ho plamenům vydala světská či církevní moc. (JUDr. Chystal)

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

Ukrajinští antisemité roky hlasovali v OSN proti Izraeli a teď by chtěli jeho zbraně? Správně od něho viděli fakáč, vemena nesnášenlivá.https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-usa-pozadaly-izrael-aby-poskytl-ukrajine-stare-rakety-zeme-vzduch-ten-to-odmitl-40421232

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

Je to celkem jednoduché. Babiš bude premiér, a udělá dobrý výsledek v prezidentské volbě. A pak zdaní ty co si stěhují ty zisky do zahraničí a tím vydělá na důchody a minimální mzdy lidí.Pomocí účetních pák.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

Všichni šli volit toho trochu pozměněného Havla sedícího na dělu a mající již lehce cynický výraz slibující Pot,Slzy a krev...jaký to koperníkův obrat...

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

bez přívlastků bez přídomků bez adjektiv bez moudrosloví bez bla bla bla, stroze výstižně stručně NASRAT!

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

Ověřitelné je, že sedím na zadku u počítače, natož jestli zvířata mají demokracii. Plácale!

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

Pokud by v lidské společnosti zavládla přírodní rovnováha, tak by patrně přežili technici různých zbraní a dronů a počítačů, kteří by byli napojeni a ostatní by odpojili.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 14:01)

O přežití nerozhoduje, které zvíře je jak chytré, ale jestli to má v nohách nebo pažích nebo v křídlech, v ploutvích apod.,takže demokracie není moc rozšířená v přírodě. Naopak mezi lidmi jsou společnosti jedinců, takže vždy byli tlupy. Občas tedy nějkého vystrčili ven z jeskyně, to je jinná, nebo pomocí kamenů zahnali pryč z teritoria.

Reklama

Přidat komentář