Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

No, tak to je srovnání. Legionáři byli převážně na transsibiřřské magistrále, což byla vlastně železniční trať, pár měsíců, sice bolševikům zatápěli, ale jaký to mělo význam pro Ještě neexistující Československo? Jistě zásluhy měli, ale s Husitsvím se to srovnávat nedá.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 16:01)

Seš blbý jak tágo. Masaryk řekl, že bez sokolů by nebyly legie a bez legií by nebylo Československo. (S husity se legionáři nedaji srovnávat jen v tom smyslu, že díky husitskému válčení byly české země zbídačené, takže se propadly tak padesát let zpět v hospodářském a kulturním vývoji. Jinak řečeno - husitští fanatici byli škůdci národa. Významný byl jen ten jejich přínos pro českou sebeúctu, že jsme tehdy dokázali vojensky vzdorovat zahraničí.) Kolikrát ti budu psát, že se tady nemáš nevypisovat o něčem, co sis předem nenastudoval, primitivní Neriku? Nechápu, co tím sleduješ, psát sem blbosti.

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 16:01)

Chci tě upozornit, že rčením "Seš blbý jako tágo", jsi znehodnotil celý svůj příspěvek. Neočekávej že na něj budu reagovat.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 17:01)

Na rčení trvám. Dokázal jsi je několikrát, naposledy dnes.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 18:01)

Víš kdo většinou trvá a vlastních chybách?

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 19:01)

Ano - Nerik. Chybu uznal jen jednou, pokud dobře pamatuji. A proč? Protože je konzerva - hromádka zafixovaných sebestředných pocitů. A už se o tom nedohaduj, je to objektivní posudek.

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 19:01)

Děkuji, ale tolik chvály? Jestli mi zištně nepodkuřuješ šibale.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 18:01)

Kdo?

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 19:01)

Další mínusový bodík.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 19:01)

Komu?

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Tak to doufám teď žertuješ. N.

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Miláčku. Nelze srovnávat zcela odlišné historické situace, jejichž význam a účel byl zcela jiný.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Mně jde jen o to, že nelze mluvit o tehdejších Češích jako o národu z dnešního pohledu. Význam samotných Husitů se přeceňuje, naopak význam myšlenek samotného Husa a všech myslitelů, kteří z něj vychází jako např J.A.K, to už je jinde, tam je význam celoevropský minimálně. N.

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Mám návrh. Pro dnešek zašlapeme Husity do země. (I když si to nezaslouží). Možná necháme přežít tradici vzbouřence a fanatického, protestantského dezoláta církve svaté Husa, ale čekají nás prezidentské volby. V těch se projeví jací jsme Češi. Jestli proameričtí, proevropští, prováleční, nebo ještě blbější. To je situace, kterou nám připravili naši zahraniční přátelé a nepochybně i jejich média. A tentokrát nežertuji. Jsme v pasti, z které není úniku.

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 27. 1. 2023 - 03:01)

k prezidentským volbám...You Tube : Čeští přátelé Kremlu...Tak toto jsou doposava lidé,kteří rozhodovali na Hradě.Prezident Prognostik školy KGB napojený na diktátorský režim ,který rozpoutal nejkravavější válku v Evropě od konce 2 WW,lidé,kteří by chtěli agenta StB Bureše na Hradě,aby převzal štafetu a vše zůstalo při starém!Ruská pátá kolona,která by byla beztrestná v případě Bureše na Hradě,pátá kolona ,který nyní začíná hořet koudel pod prdelí.Již nyní BIS pod velením generála Koudelky začíná vézt šetření a výslechy s Prognostkem na Hradě a zve si k tomu vyšetřování i lidi kolem.Odmítají spolupracovat ! Jestli se dostane na prezidenta generál Pavel,tak se to dotáhne až do konce ,jestli tam bude Nureš,vše se uloží po česku k ledu a nechá vyhnít do ztracena a vše pojede dál jako by se nechumelilo!BIS taky vede záznamy o spoluičasti řeských kolaborantů a vlastizrádců namočených do ruského vraždění ve Vrabjatich...tak těm taky začíná nyní pěkně cvakat .Jejich jediná šance na beztrestnost je Bureš na Hradě! BIS kromě toho začíná i vyšetřovat úniky přísně tajných dokumentů BIS z Hradu do Ruska + skartaci přísně tajných materiálů BIS a kdo to nařídil.No....jestli bude zvolen agent StB na Hrad ,tak si ho národ prostě zaslouží a bude mu patřit.A takové ty řečičky jako : Omyl na Hradě..Já ho volil,ale spletl jsem se....neměl jsem ho volit,zklamal mě...a pod. budou pouze známkou zmatenosti ,derojintace a chaosu v myšlení a smrad který bude kde bude bude těmto pomýlencům patřit!Před 10 lety byl pod obrázkem Prognostika jasný nápis-Prognostik...a národ si ho stejně zvolil a proto to co bylo doposavad na Hradě mu po právu patří.Nyní je šance na změnu a zase bude na Hradě jen ten,koho si národ zaslouží.Tečka ...Jo a včera v poledne kolem 15 hod za mě psala zase ta prašivá zmršenina co krade nicky!

Cynik - realista (Pá, 27. 1. 2023 - 05:01)

"No....jestli bude zvolen agent StB na Hrad ,tak si ho národ prostě zaslouží a bude mu patřit." ----- Bohužel, je pravděpodobnější, že zfanatizovaný národ zvolí bývalého komunistického oficíra, předsedu ZO KSČ, a aby to nebylo málo, první dámou se tak stane jeho žena, která studovala na politručku, tedy politickou pracovnici socialistické Československé lidové armády. ----- To si snad "národ prostě zaslouží a bude mu patřit."? ----- To "ruské vraždění ve Vrabjatich", patrně míníš ve Vrběticích, jsem komantoval již víckrát, bambulo... opravdu netušíš nic o tom, jak působí nervově paralytické láky, k nimž patří skupina Novičoků? Opravdu ti není jasné, že jde o nehoráznou lež a propagandistický blábol?

Cynik - realista (Pá, 27. 1. 2023 - 05:01)

Chybička, smíchal jsem Vrbětice s podobně vylhanou kauzou Skripalových. Z dobových, lehce dohledatelných materiálů je zjevné, jak to ve Vrběticích probíhalo - hasiči vyjeli k ohlášenému požáru, až poté následoval výbuch.

Nerik (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Nono, nebo. No no! Husitství proslavil hlavně Jirásek, který s komunisty neměl nic společného a ten si sice mohl vymýšlet, ale asi vycházel z určitých historických pramenů i když v zájmu věci obrozenectví, dost fandil. Škoda že nebyla dostatečně zmapována doba Prokopa Holého a spanilé jízdy, kdy Husité ovládali mnohé z Evropy.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Husité ovládali mnohé z Evropy? Ty zase kecáš... No schválně, co husité ovládali kromě českých zemí (a třeba Plzeň nikdy nedobyli) a dočasně slovenského pohraničí? Občas jen vyjeli hranice a kradli tam.

Návštěvník (Pá, 27. 1. 2023 - 00:01)

Sice už spím ale ještě odpovím. Tak jsitě, Hustitství je atraktivní téma k výkladu. Nejvíc se na něm vyřádili obrozenci, Jirásek a a komunisti. A je smutné, že když je řeč o českých dějinách, tak v souvislosti s romanopiscem Jiráskem. Romantickým romanopiscem, jehož romány jsou plné historických nepřesností. Pak už je jen kousek k výkladu komunistickému tedy k husitskému revolučnímu hnutí:))) N.

Reklama

Přidat komentář