Reklama

Můžou větší děti při cestování nosit plenky?

Bouše2 (Čt, 11. 8. 2022 - 07:08)

kdo taky dával dětem spolu s plínou dudlík pod roušku během covid na nákupy a procházky náš malej je mu 5 byl pořád s plínama venku a když sme byli v obchodě tak byl hodný a byl furt u mě protože měl dudlík a nemluvil že chce tohle a tamto protože se bál aby mu vypadl doma dostával furt plínu punčocháče bez slipů a triko aby bylo vidět jestli má ee

Varlátor (Čt, 11. 8. 2022 - 06:08)

Tvoje?

Návštěvník (St, 10. 8. 2022 - 22:08)

Celému domu, ve kterým bydlím, se opravujou stoupačky a sklep. 6 měsíců nepoteče voda, a tak nám před domem postavili 2 kontejnery, sprchy a záchody. Mě je právě 13, a nechce se mi chodit 6 měsíců na společné záchody domu, většinu lidí sice znám, ale i tak tam nechci chodit. A tak nosím 24/7 pleny, například kdybych se vzbudil ve 2 ráno, a potřeboval bych na wc, nechtěl bych jít 4 patra po schodech dolů (nemáme výtah totiž) a pak zpět nahoru, a navíc se to zamyká, aby tam nechodil někdo cizí, takže bych si mohl taky zapomenout klíče tam odsud. Já jsem vlastně na pleny zviklej, mam je, když někam jedem na výlet a cesta je dlouhá a taky je nosím v zimě pod kombinézou. Jsem jedináček, protože je na mně mamka sama, a nechce mít tak další dítě. Přebalit se dokážu sám, ale někdy mi pomůže mamka. Když se teda vzbudím v noci, a potřebuju na záchody udělám to, a spim dál. Teď když to píšu se mi začalo chtít čůrat :), ale každopádně, když je čas, přebalím se hned, co to udělám, když čas není, hold nosim špinavou plenu.

Varlátor (St, 10. 8. 2022 - 19:08)

Běžná věc

Animius (St, 10. 8. 2022 - 17:08)

Každé dítě by mělo nosit plenky od miminka až klidně do práce 15 let maximálně. To naše dítko 10 let když nedáte plinu tak sotva vyjedete z baráku už si říká že to nevydrží že chce kadit mám větší auto takže když se mu chce tak použije chemické wc či nočník ale v autobuse takové štěstí nemáte jela jsem z klukem regiojetem bývalý student agenty měl rozbité wc a že jsem klukovi radši dala jednorázové pleny na cestu ale já jsem sama inkontinencini osoba takže mám silnější vložky spíš vložné pleny a syn zatím ještě pampersky číslo 7 takže jsme oba byli v takové pohodě ale ostatní děti co jeli tak jednomu klucinovi se chtělo strašně moc čůrat a pan řidič mu nabydl pouze kýbl nechtěl nikde zastavit sice to trochu pustil tak se mu trochu ulevilo tak měl hold trochu mokré kraťasy a já jsem paní nabídla jestli pro syna nechce pampersky a ona říkala že v 11 letech asi plínky si nevezme já vám to řeknu asi takto syn vedle mne v 10 letech nosí ještě plenky jednorázové také no zkusím se ho tedy zeptat tak se kluk se prevleci na to nefunkční wc a jeho máma mu přinesla tu plenu o demne a řekla mu aby si jí vzal pro větší jistotu kdyby se mu ještě chtělo čůrat že náhradní kraťasy už nemá u sebe ale dole v tašce tak kluk si pleny tedy vzal úplně v pohodě oblékl si je sám což bych u mého syna také brala a že nemusím po každé potřebě stále prebalovat ale plina hodně saje curani ale když se pokadi nikdy i 3x za den když doma chce nosit plenky ale to dostává už látkové pleny se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče s laclem nevím co sním už dělat byli jsme jak na psychiatrii a psychologii a vždy mne řekli že chce být stále malé miminko co nosí plenky a veškeré dětské oblečení stále bohužel ale od začátku září je přihlášen do speciální školy to mne dali nabídku na psichologii tak už je přihlášen tam děti jako on plenky normálně nosí a spíše nosit musejí... Ale nejdřív půjde příští týden na psychologické poradenství a ještě jednou na vyšetření aspoň tak do konce tohoto měsíce...

Vojta (St, 10. 8. 2022 - 18:08)

Uz vidím jak v plném autobuse si dítě dává na sebe pleny…. :D :D

Lenka (Út, 9. 8. 2022 - 10:08)

Ano přesně tak když dítě potřebuje mít pleny ve visim věku já kdybych pleny nedávala tak každé ráno peru povlečení tak se vycura do jednorázové pleny a je po problému a pak prebalim a kluk si může hrát či běhat úplně v pohodě venku a že má pleny jednorázové mu vůbec nevadí a ze starých deravych punčocháču má udělané takové kraťasy že to plinku aspoň trochu stáhne klukovi je 10 let a pleny včera prijmul v pohodě večer jelikož včera ráno jsem mu řekla že večera dostane plenky na noc a prijmul to úplně v pohodě a dnes ráno jsem ho prebalila v 6 hodin ráno a říkal že je to lepší mít jednorázové pleny než ty co měl předtím já jsem měla půjčené pleny od kamarádky co má malé děti které nosí ještě plenky normálně tak jsem si od ní půjčila zhruba 20 kusů plenek syn měl sice látkové pleny s pvc kalhotky ale vždy ráno byla plenka mokrá a začalo mu to vadit takže teď je v pohodě že plenka vše vsakne a je v suchu a plenky jednorázové dávám i na venek radši pro jistotu kdyby se pocural i venku teď má výhodu že se může i v klidu pokadit a pak se jenom prebali v klidu včera jsem koupila pleny seni kids jsou trochu i silnější spíš jsou určeny na noc ale prikoupim i na denní nošení plenky a nebo uvidíme jak se mu bude dařit v těchto plenkách teď ještě spí v pohodě a zatím se mu vstávat nechce když měl ty klasické látkové pleny tak to vstal už v 7 hodin ráno na přebalování a pak si zase lehl... Na chvilku..

Marta (Po, 8. 8. 2022 - 09:08)

Přesně tak když je na pleny už zvyklé ve visim věku nosit tak není žádný problém na syn nosí plenky úplně všude jak doma tak i venku a nemá vůbec trému se vysvlect i venku když mu měním plenky stáhnou se jen dětské leginy a pleny se vymění žádné položení na podložku ono dítě ve věku 5 až 9 let pleny ještě přežije a doma se používají normálně ještě látkové pleny ono v Anglii se pleny u těchto děti ještě používají úplně v klidu já jsem byla u známých v právě v Anglii a kamarádka má kluky 8 a 10 let a těm pleny ještě normálně dává ale já jsem klukům 5 a 9 let pleny také normálně dávala jak přes den a noc a pouze jednorázové a vůbec žádný problém či protest nebyl to jenom v České republice si každý mysli že dítě je uchyl či něco podobného jako např retard v anglickém státě je to běžné že se děti v jsou v plenkách ve vyšším věku občas jsou i bez plenek přes den a použiji normálně wc či nočník ale viděla jsem i v jejich rodině že klukům normálně dávala i kojeneckou lahev se sunarem měli lahev 360 ml jako druhá večeře a já mim klukům to také dělám už normálně a dnes ráno jsem prala velkou pračku látkovch plenek. Já dávám klukům vždy 2 látkové pleny s jednorázovkou a na venek jednorázové pleny jenom a kluci jsou už zvyklé je nosit na venek....

(Po, 8. 8. 2022 - 04:08)

Když už je z děti nikdo zvyklý na pleny jako přes den a noc tak to dítěti nedělá žádný problém je nosit mne je 14 let a já trpím často epileptickymi záchvaty takže pleny musím mít na sobě i třeba celý den a noc dnes ráno jsem byl durch mokrý tak mne mamka už prevlekla do čistých plenek a punčocháču jelikož jsem měl i punčocháče promocene durch tak jsem dostal 4 látkové pleny a gum kalhotky a bavlněné punčocháče znovu mne plenky nevadí že je musím nosit já už za te léta jsem na pleny zvyklí nejdříve jsem také mamce říkal až mne plenky nedává ale ona mi řekla že když jsem takto přistižen tak mne za každou cenu plenky dávat bude klidně až do 18 let ještě zatím nosím plenky dětské seni Kids ale občas i větší S a nebo M ono záleží jaký to je výrobce jednorázovych plen ale když jsem doma tak většinou mám látkové pleny se svrchnimi kalhotky či overalem.

Ha (Ne, 7. 8. 2022 - 20:08)

Jistě, že jo ale babi vždy začíná že je musím mít a stejně ten týden vždy vydržím a občas je to úleva jen se potkat a dělat jakoby se nic nestalo.

Michaela (Ne, 7. 8. 2022 - 19:08)

a to ti nevadí v těch letech?

Ha (Ne, 7. 8. 2022 - 19:08)

Vždycky kdy jsem u babičky tak dostávám plenky. Babička říká že jsem ještě malá a tak, že musím mít plenu. Mně je 13 let. Každý večer dohlíží a pomáhá mi s nižším tak o kolo 18 hodiny a pak mi nandavá plenky a nasadí punčochy a bodíčko. Po umytí a převalení následuje večeře pak už jenom pohádka a jdu spinkat. Ráno mám většinou suchou plenky táž se nechává do oběda což už je plná ale ještě chvíli přece postačí říká babička a jdu si lehnout tak na 1h a 30 min. A pak už jsem už konečně převalení do čistých.

Bouše 5 (Ne, 7. 8. 2022 - 18:08)

Já jsem včera večer řekl mamce až mi dá pleny jelikož jsem několikrát byl ráno pomoceny a mamka řekla že se to může stát mne je 15 let jsem menší postavy takže to není ani zdaleka znát že mi 15 let je tak abych večer dostal pleny tak jsem uzavřel sázku že celý den pod kalhoty budu nosit punčocháče ale teplejší říkala že jsou 130 den bylo to znát na slunci ale mne to bylo jedno hlavně že jsem vyhrál sázku když jsem přišel z venku tak jsem se vysvlekl úplně do naha a mamka my nesla pleny ale i punčocháče frote na spaní tak jsem dostal to co jsem chtěl a to bylo v 17 hodin teď ležím v posteli v plenkách a punčocháčich a jsem rád že je mám jelikož jsem se už pocural a ve 20 hodin se mi mamka koukne na pleny jak vypadají a když zjistí že pleny nosit musím tak mne je dávat prostě bude a já pleny chci nosit jelikož závidím kamarádovi kterému je 13 let a pleny normálně nosí 24/7 non-stop a já by chtěl plenky nosit také non-stop ale nevím jak mamka bude reagovat zatím jsem v látkových plenkách já jsem sám nemám sourozence jenom kamaráda tak mne říkala máma že mne dává ve 20 hodin k sousedce kde je zrovna kamarád ale ten je v plenkách stále tak mám výhodu... A proč píšu pod nikem Bouše jen tak jelikož jsem zvědav jak ostatní budou reagovat že s Bouška se stal také už uchyl na pleny a ostatní dětské oblečení jako např. Punčocháče, bodyčko, dupačky, či dudlík a kojenecka láhev věřte lidé plenky přeci dítěti neublizili a nebo snad ano....

Návštěvník (Ne, 7. 8. 2022 - 16:08)

Dobrý den. Máte už někdo zkušenost tady s těma to kalhotkama ?Potřebuji pro klidnou a suchou noc naší dcery. Jsou spolehlivé ? dost široké v rozkroku ? jde to utrhnout když nemá klíč ? Jsou lepší těsnější nebo víc volné? děkuji za radu.
https://www.etsy.com/ca/listing/665239612/orange-prison-lockable-diaper-cover?ref=landingpage_similar_listing_top-1&frs=1&epik=dj0yJnU9N1JONTV6eDNVeVVrSHFqZ0lWZi12V2VpMnNEeV9sbHcmcD0wJm49TmpSR1dKWTkwaElmSl9CR0dwb1RqUSZ0PUFBQUFBR0x2elVz

L (So, 6. 8. 2022 - 09:08)

Já jsem Kuba mamka mne dává každý den stále ještě plenky látkové či jednorázové pleny se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče jako dnes ráno při přebalování včera jsme byli na pláži se koupat tak mne položila na podložku a sundala špinavé pleny které jsem měl ještě z domova a pak mi nasadila pleny do vody a teprve poté jsem mohl do vody ale z plovoucí vestou a přes pleny jsem dostal ještě plavky do vody které se často používal na pleny na látkové pleny a když jsme šli domů potom tak u auta mne vysvlekla z plenek jelikož začalo pršet a dala mi jednorázové pleny a punčocháče s laclem v autě já jsem byl spokojen že jsem měl možnost mít pleny a mne je zatím 8 let a dnes ráno mne prebalila do čistých látkových plen se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče s laclem a teď běhám na zahradě ale mám ještě přes punčocháče leginy a teď musím jit znovu na přebalování jelikož mám malý průjem...

Jiřík (Čt, 4. 8. 2022 - 10:08)

Mne je 12 let a dnes ráno jsme jeli na dovolenou do Španělska za strejdou ale ráno mne mamka navlikla bohužel do plenek nejdříve jsem dostal 2 látkové pleny s jednorázovkou teď jsme ještě v letadle a už mne mamka musela prebalit 2x ale dostal jsem už pouze jednorázové pleny jsou od značky kolorky jsou trochu slabé a co mne štve tak mám na sobě i punčocháče sice jsou také slabší ale já jsem máme říkal ráno že punčocháče nechci já jinak plenky nosím doma jelikož se stále pomocuji hlavně v noci a teď cítím zase že mám mokré pleny a chce se mi i kadit tak jsem to pustil do plenek a mamka mi říkala že už to mám vydržet v plenkách a na letišti mne prebali do čistých plenek prý zachvili budeme pristavat já jsem na sedačce pokrčil nohy a vše šlo do plenek já jsem postižené dítě jsem na invalidním vozíku to až mne dají na vozík tak to bude všude rozmazle a na letišti bude čekat strýc i s jeho dětmi ale mamka říkala že nejsem jediný co bude mít na pleny že i jeho nejstarší syn nosí plenky také non-stop tak už musím přestat psát jelikož mne asi půjde mamka ještě prebalit do čistých plenek teď to říkala ona ji to řekla letuška aby mne prebalila jinak prý mne letuška prebali sama tak už ležím v přebalovací místnosti a punčocháče mám stahle pod kolena a čekám až mamka přijde s čistou plinkou a vlcenymi ubrousky v letadle bývají jak to pleny tak i ubrousky ale asi je zapomněli je tam dát tak když mne mamka sundavala pleny tak jsem byl hodně pomoceny ale jen málo pokadeny tak to šlo hladce ale už mi dala jiné pleny zn. Huggies ale ty jsou zase silnější takže je vše vidět že mám plínky mezi nohama ale dostal jsem i jiné punčocháče ale nilonove a je mi v nich dobře docela bych řekl že chladeji a mamka mi řekla že u strejdy mne musí oholit mezi nohama jelikož mne už chloupky rostou sice ne tolik ale rostou a proč jsem na vozíku jelikož jsem od pasu dolů ochurnul jednoho dne mne začaly vynechavat obě dvě nohy a pak se to stalo že jsem se už nepostavil na ně tak právě ten vozík a s nošením plenek a punčocháču ale mám normálně i kraťasy já jsem měl v 10 letech ještě ten invalidní kočárek ale s něho jsem už vyrostl já mám malou nohu 34 až do 35a mám dětské boty a vasky jedny jsou modré a druhé černé dřív mne mamka chtěla koupit dětské prestige ale já jsem je už nechtěl ještě je mám 32 zlutocerne ty jsem používal na menší tělocvik když jsem ještě mohl chodit dnes je na nohy ještě nasadim v pohodě. Tak zatím pa a mějte se krásně.

Návštěvník (St, 3. 8. 2022 - 23:08)

mám pro holku taky body , je to super i holce to vyhovuje , ráda v něm chodí i přes den když nemá plenu, a příjemně mě překvapilo to, že tatínek se stará o svou dceru i v době její nemoci.

Tomáš (So, 6. 8. 2022 - 10:08)

Děkuji, body je fakt super pomáhá držet plenu na místě, nikde není nic navíc, jako třeba volány, v těchto vedrech není nadměrně oblečená, pomáhá ji to nechat si plenu a přitom zakrývá vše co má. Protože maminka má výrazně vyšší plat , tak jsem na OČR já.

Jan (Út, 2. 8. 2022 - 15:08)

Známí s námi jeli autem do Itálie na dovču. My děti nemáme, oni mají pětiletou slečnu a plíny jí dávají. Prakticky stále. Je to teda pohled na holku v legínách s mezerou jak vrata mezi nohama ! Na dovolené to aspoň měla pod šatičkama a nebylo to vidět. A ty pleny do vody narvaný v plavkách, no to je děs a trápení pro dítě !

Renata (Út, 2. 8. 2022 - 17:08)

Hodně rodičů nespěchá s učením na záchod, to je nějaká moderní výchova držet děti v plenkách i v předškolním věku? A taky výrobci plenek tlačí na rodiče, aby děti měly pleny co nejdéle a při každé příležitosti!

Reklama

Přidat komentář