Reklama

Cervikální dystonie

Default User Image
Iveta (Ne, 15. 10. 2023 - 20:10)

Dobrý den já se léčím s cervikální dystoni 3 roky z toho 1 rok chodím na botox měla sem stáčení v levo a úklon v pravo a bolesti na pravé straně zad. A teď mi pichli dysport podle jiného vzorce a mám to úplně jinak hlava mí spadla dopředu nemohla sem ji vůbec zvednout asi měsíc. Teď je to lepší ale bolí mě levá strana a tlak na levé straně prsou. A ještě mam pocit těžkých nohou spíše pravou nohu i sem dostala křeče do nohou i rukou. A ta pravá noha mě zlobí . Má někdo s tímto zkušenosti že by se toto dělo u cervikální dystonie.??Nebo je možné že by se k dystonii přidal parkinson? Byla sem na CT vyšetření a vše ok.

Milena.1 (Út, 29. 8. 2023 - 11:08)

Ahoj, zkoušeli jste někdo žádat o důchod?

Lucie Lucík (Út, 11. 7. 2023 - 15:07)

Ahojky, zdravím všechny, třes hlavy mám asi 18 let ale zjistila jsem že cervikální dystonii, torticollis mám od roku 2016. Mám i endoprotézu kyčelního kloubu a amputaci nohy v bérci levá strana a ráda bych informaci o nějakých lázní, kdo by mi mohl poradit, žádné léky neužívám a ty injekce také ne. Nebo alespon nějaké cviky bych na to potřebovala, děkuji za jakoukoli odpoved

Nikola (St, 10. 5. 2023 - 14:05)

Dobrý den, chci se zeptat těch kteří užívají Rivotril 0 5. Už na nich není vyražené Roche, je tam prázdné místo a 0,5. Vypadá to jako by to zapomněli vyrazit nebo změnily vzhled? Trochu mě to po těch letech zarazilo. Díky.

Jiří (Čt, 3. 8. 2023 - 14:08)

Panebože, Vaše starosti bych chtěl mít. Každý den mě bolí oči, krk ,hlava , páteř a ještě na mě každý hledí jak debil a Vás zajímá co je vyražené na Rivotrilu....

Martin (So, 6. 8. 2022 - 14:08)

Dobrý den, je tu někdo komu je po botoxu špatně? Zkoušeli vám dysport nebo xeomin a bylo to po nich dobrý? Mám obavu, že mě to zase složí. A co v případě že nic z toho nesnesu? Jsou ještě nějaké možnosti? Díky za odpověď.

romana (St, 1. 6. 2022 - 05:06)

Ahoj všichni . Po dvou letech se k vám vracím, abych vám pověděla, jak probíhá má léčba s distonii. 4.2.2020 jsem vám psala, že jsem začala chodit na kraniosakrální terapii a popsala její průběh. nyní po dvou letech jsem tu a povím vám, jak se mi daří a zkusím, na vás apelovat, ať dáte na mé rady a jdete do toho.
Chodím na kranio každý měsíc, vše probíhá pokaždé trošku jinak, jednou mi lítá hlava ze strany na stranu, jindy rozpažuju ruce jindy mě brní nohy. pokaždé je to trochu jiné. každopádně už koncem minulého roku jsem začala zjišťovat změnu. mám, tedy měla jsem, distonii na pravou stranu a najednou ejhle! Hlavinka se mi začala otáčet na stranu druhou, ale jen mírně lehce a ještě jakoby v takovým lehkým úklonu. Vypadám, jako když se divím. Ale nejvíc se divil doktor. Byla jsem tam myslím v listopadu a pan doktor byl slušně vykolejenej.jedenáct let má v kartě na pravou stranu a napsáno kam píchnout a teď tohle. fakt nevěděl kam aplikovat, tak že pokus omyl a stejně to bylo k ničemu. v březnu se to opakovalo a na dotaz, zda se stává, že se distonie přestěhuje, mi řekl, že hoodně vzácně. seděli jsme proti sobě a on natáčel hlavu tak, jak to viděl u mě a dumal, který že sval tedy napíchnout. No opět vedle! Teď bych měla volat a zjistit si termín na BTX, ale nějak se mi nechce.
Začala jsem chodit na další terapii a tou je kineziologie. nebudu vám zde popisovat co bylo a co mi veronika zjistila, protože ono se to dost těžko popisuje. každopádně každá z těchto terapii je zaměřená na to aby se v těle rozjel samoozdravný proces. tělo se prostě začne samo léčit .Doporučila mi homeopatika hořčík, pelyněk a zlato. Užívám to od pondělí, tak zatím ještě nevím. zavedla jsem si to tak že jednou jdu na kranio a další měsíc na kinezku.
trvalo mi ve spolupráci se Šárkou dva troky, než se výsledek dostavil, investovala jsem do toho cca 30 tisíc, ale nelituju toho. když vidím, jaká je doba a že třeba by pojišťovna přestala hradit BTX, kde jedna aplikace výjde na krásných třicet táců a navíc je to jed do těla, nelituju těch peněz. Samozřejmě je to také o víře. Člověk musí věřit, musí být silně přesvědčen, že tu nemoc porazí a pak už je to všechno jednodušší. A já věřím a vnitřně bojuju a věřím že ve spolupráci obou terapii a své silné víry ( pozor nejsem žádná pánbíčkářka) dokážu tu nemoc úplně zlikvidovat.
Nikoho z vás nenutím, abyste dělali to co já. Je na každém z vás, jestli chce být zdráv. je to sice běh na dlouhou trať, ale já běžela devět let s hlavou odporně otočenou, než jsem doběhla k Šárce a teď už se citím skvěle a každému přeju, aby i on se tak cítil.
Mrkněte na únor 2020, tam je popis všeho a i můj mejl. Kdo chce, ozvěte se.
Mějte se fajn Romana

Milada (So, 25. 6. 2022 - 21:06)

Dystonie se ráda stěhuje po 15 letech mám úplně jiný vzorec aplikace botoxu.

Jiří (So, 6. 8. 2022 - 14:08)

O tom mě povídejte, já přišel k lékařům před 27 lety se stáčením doprava a nyní mám z toho jejich botoxu z krku řešeto a hlava dělá úklony všemi směry.

Simona (Ne, 20. 3. 2022 - 14:03)

Dobrý den, od 22let třes hlavy a k tomu se přidalo stáčení hlavy doprava a nahoru.Hlava se teď třeba prakticky neustále.Pred lety léčena na neurologii levodopou bez úspěchu a pochopení,od té doby jsem tam nebyla ale musím k obvodní lékařce, jelikož to už nedávám je to horší a mám bolesti svalů na krků.

Maria (Čt, 3. 3. 2022 - 23:03)

Dobrý den už dlouho jsem tady nebyla,,, můj stav se zhoršil nepomáhá Botox, Dysport a ani Xeomin p. prm. Mi vše vysadil No a teprve to začalo křeče do krku z krku do trapezu a z trapezu pod žebra ani dýchat bolestí nemůžu musela jsem na pohotovost a napichani do mě co se dalo, Rivotril mi zůstal ale ty bolesti jsou neskutečne,, hlavně v pravé trapeze odkud to vystreluje, mám. Cervikalni dystonii, chci se zeptat jak bojujete z křeči která jde až do ostré bolesti a strily do oblasti žeber,,,, předem moc děkuji za odpověď.

standa (St, 23. 2. 2022 - 13:02)

ještě mě napadá a co mi pomáhá - kup elektrickou podušku a na ní ležet a krk nahřívat - to teplo též uvol%nuje ztuhlost a křeče.

Martin (Po, 27. 12. 2021 - 07:12)

Máte někdo bolesti v krku při polykání? Jde mi to do celého obličeje. Na botox nechodím. Díky.

Iveta (Ne, 5. 12. 2021 - 09:12)

Dobrý den prosím máte při cervikalni dystonii také problémy třeba s bolestí ucha až do spánku. Mě se hodně zhoršilo mám staceni v levo a úklon v pravo poslední dobou mi hlava úplně padá a ta pravá strana strašně bolí i rameno. Ještě sem na botoxu nebyla ale půjdu. A sem na neschopence protože mě to hrozně omezovalo v práci. Děkuji za nějaké odpovědi.

Martina (Po, 8. 11. 2021 - 13:11)

Máte někdo problémy s polykáním? Mám pocit, že mám něco v krku a nejde to polknout. Je to strašně nepříjemné. Na botox nechodím takže tím to není. Díky.

ivet (Po, 27. 9. 2021 - 16:09)

Dobrý den, nevíte někdo jestli je u cervikální dystonie uspěšná léčba nebo jen částečná úleva od bolesti možná konopím,myslím pod dohledem lékaře.....?Poslední šance..?

Jiří (Pá, 20. 8. 2021 - 19:08)

Zdravím, jak mě přestanou fungovat injekce botoxu tak začnu mít stihy z lidí, lékám se stínů a hlava letí až na rameno. Dnes jsem čekal za oknem, až před vchodem odejdou lidé z paneláku, abych vyšel tak nějak normálně. Toto není normální život a ještě mě posunuli kontrolu o měsíc, nikoho nezajímám. Potřeboval bych zřejmě nějaké léky na psychiku....

Default User Image
Standa (Po, 11. 9. 2023 - 08:09)

Ty k tomu máš sociální fobii! já na lidi kašlu , at si myslí co chtějí. to zkrátka to neřeš . každý má něco a nemoci jsou pro všechny .

Default User Image
Jiří (So, 6. 1. 2024 - 06:01)

Víš, co je nyní tom všem nejhorší? Že ti mozek a inteligence normálně funguje a vypadáš jak dement z ústavu.

Návštěvník (St, 8. 9. 2021 - 20:09)

ano z lidí mam hlavu taky úplně na rameni

Reklama

Přidat komentář