Reklama

Existuje Bůh?

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Platy profesí se balancují stále. Nejde přidat jen jedné a myslet si, že máš vystaráno. ------------- Lidé jdou velcí dobrodějové, když se má rozdávat z cizího. Ale čím více lidem přidáš, tím vyšší budeš mít růst cen a inflaci, a tvé úspory půjdou do hajzlu (jak se to zrovna děje).

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 10:06)

Chcete, tankovat? Chcete welness, nakoupit, stavět? Plaťte, plaťte a zase jenom plaťte! To je snad samozřejmost...

Anežka (So, 25. 6. 2022 - 09:06)

Nevím jakou odpovědnost mají lékaři. Z mého hlediska žádnou. Zničili mně zdraví operací, neustále otravují s všelijakými operacemi a léky, ale s tím jsem skončila. Myslela jsem, že odejdou do zahraničí, ale nestalo se. Řeší se jen jejich platy pacient je nezajímá.

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

A nastudovala sis na internetu pořádně celou svou diagnózu, nebo pálíš na doktory od boku? Někdy ti žádný doktor nepomůže a musíš žít s tím, co máš. -----------------+-+----
Před operací jsi podepsala reverz, ale přesto - poradila ses s právníkem, zda skutečně šlo o chybu lékaře, nebo to je jen tvůj nepodložený dojem?

nona (So, 25. 6. 2022 - 10:06)

Dovedu si to představit Anežko. A je mi jasný, jak se cítíš...taky jsem to zažila, i když s maminkou. Na tu ale kašlali úplně a diagnozu ji stanovili až když už bylo pozdě

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Na ty problémy se správnou diagnózou poukázal skvělý americký seriál Doktor House. Tam byly případy, že jsem byl perplex. Jenže takové diagnostické oddělení stojí majlant. Ale hodně toho už zastanou diagnostické inteligence. Kdo si má taky pamatovat ty tisíce nemoci, že?

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 09:06)

To se zeptej soudců a právníků, kolik případů řeší se zdravotníky.

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 09:06)

Anebo to napíšu i jinak. Motivace. Jak motivovat lidi k výkonu, když vidí, že jiní nemusí a mají se často líp s množstvím volného času pro záliby?

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Za velký úpadek pracovní morálky mohou zdravotní pojišťovny. Protože mezi lidmi je stále zažité, že se tzv. hodí národ. Jsou nemoci, kde se skutečná nemoc špatně prokazuje, viz ty různé problémy s páteří. --------- No a pan doktor, často známý, bez řečí napíše neschopenku. A revizní lékaři zdravotní pojišťovny? Nestíhají, nebo se nechtějí hádat s nejistou diagnózou. ------------------------- Ale větší bordel dělají správy sociálního zabezpečení a jejich revizní lékaři. Cikán celý život pobírá dávky a jakmile zmizí od lékaře, najednou je zdravý jako řípa. ---------------- Ale máš pravdu, s motivací lidí k práci je to čím dál horší, protože lidé dnes raději žijí, než pracují. Hlavně dost mladých si hodně cení volný čas. A bude to horší, protože některé evropské státy se chystají vyplácet všem svým občanům minimální apanáž, ať pracují, nebo ne. -----------+-+ Kuki se vrací.

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Jo a s každý ví, jak je to s cikány. Mají výbornou schopnost nacházet slabiny systému a přežít. Obdivuhodné. Mají velkou budoucnost zalidnit svět a stát se dominantním etnikem na světě.

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Některé státy už nevědí, co s nepotřebnými lidma s nevyhovující odborností. Proto se uchylují k takovým věcem, jako je ta minimální apanáž.

nona (So, 25. 6. 2022 - 09:06)

Není třeba motivovat. Bavíme s eo profesi , kde poptávka po studiu převažuje nad nabídkou. Motivovat je třeba ke studiu technických oborů na VŠ i SŠ. A k řemeslům.

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 16:06)

Myslím, že když jsou VŠ financované státem, tak ta motivace ke studiu technických oborů tam nějaká je. Protože ministerstvo školám asi určuje počet míst, které mohou v oborech ke studiu otevřít. Prostě zkrouhnou např. filosofickou fakultu, a více peněz dají ČVUT. ------------ Samozřejmě toto je druh nátlaku jen pro pitomé studenty, kteří nechápou, že si mají vybrat obor, který je v budoucnosti dobře uživí. (Ale mladí volí spíše to, co je baví. Ale i tak - nedostanou se na sociologii, tak musí jít na ČVUT - aspoň ti, co překonají hystericky strach z matematiky.)

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 10:06)

A zase to napíšu trochu jinak: Chcete divadlo, koncert? Plaťte!

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 10:06)

No, poptávka po studiu je, ale po výkonu profese už zas tolik není. Ano, vystudují a pak odejdou. Ale to není jen u zdravotníků, ale i jinde. Neřešitelné. Jediné řešení je motivovat k výkonu profese doma.

☮✌ dřevěnej (So, 25. 6. 2022 - 08:06)

Prostě profese s velkou odpovědností by měli být sakra ohodnocené. To je základ fungující společnosti.

nona (So, 25. 6. 2022 - 08:06)

Otroky? Já myslela, že i na Slovensku je studium medicíny dobrovolné a že jaksi lékaři vědí, do čeho jdou...:))

Návštěvník (So, 25. 6. 2022 - 08:06)

Musí brát služby navíc, vysoké riziko za málo peněz, konflikty s různýma soc. vrstvama. Mladí, co do toho jdou pak po čase procitnou.

nona (So, 25. 6. 2022 - 08:06)

Ano, některé profese předpokládají vysoké riziko . Jsou to nejen lékaři, piloti, záchranáři atd...Tak záleží na tom, co považuješ málo peněz. pro mě je 100 000 měsíčně v nemocnici dost. Můj gynekolog shání lékaře do týmu, nabízí 70 000 měsíc měsíčně a nemůže sehnat. Podmínkou je tedy atestace a znalost AJ. práce od 9hod ráno do 15-17hod odpoledne.

Rakato (So, 25. 6. 2022 - 15:06)

Ti lidé, kteří mají vysoké riziko, jsou často pojištění. (Dokonce už desetiletí se nabízí pojištění i pro účetní.) ----------- Kromě toho je už z pudu sebezáchovy, často i ze zákona, pojištěn i jejich zaměstnavatel. ----------------- No a přímý postih je jen do pár měsíčních platů. Horší je, když je škoda velká nebo nenapravitelná, a jde tedy o trestný čin. Např. chirurg, který zavinil smrt pacienta byl za přečin usmrcení z nedbalosti nakonec potrestán čtyřiadvaceti měsíci podmíněně odloženými na zkušební dobu čtyř let. Kromě toho nesmí čtyři roky operovat v žádném zdravotnickém zařízení v zemi. Blíže viz: https://www.denik.cz/kraj-vysocina/podminka-a-zakaz-cinnosti-operace-ledviny-se-lekari-z-novomestske-nemocnice-nepo-20150708-kzwg.html --------------------- Tak jasně, vysoká odpovědnost = vysoký plat. Zajímavé je, že u pilotů je výcvik nastaven komerčně (jak by to mělo být i u lékařů). Takový pilot si musí zaplatit kurzy létání, výcvik na konkrétní typ letadla a atestaci na konkrétní druhy letišť z vlastní kapsy. Takže ten by měl mít nejmíň dvojnásobný plat jako doktor, který vystudoval za státní peníze. (Moc se o to nezajímám, ale vojenští piloti mají přeškolení snazší - po povinných rocích v armádě jsou volní a nemusí pilotní výcvik začínat od nuly. ----------------+++++------
A teď otázka za sto bodů - hraje někdo na trenažérech civilních letadel? Uměli byste přistát např. s Airbusem A320?

Reklama

Přidat komentář