Reklama

Existuje Bůh?

sardanapal (St, 25. 5. 2022 - 21:05)

Tak to máš pravdu . Jenže oni , ty svině nejspíš "kradů všetkí" . Naskrz politickým spektrem ... :'(

Rakato (St, 25. 5. 2022 - 17:05)

Potom raději nejezdi na západ. Prořekneš se, a budeš lynčován.

Rakato (St, 25. 5. 2022 - 13:05)

O'Connelová se hodně sekla, když tvrdí, že Ukrajina nemá soudit ruské vojáky za zabití civilisty. Prý to nemusí být podle mezinárodního práva. ------------- Nevím, jak došla k závěru, že -----a) ruský voják je válečný zajatec bez provinění, -------- b) úmyslné zabití civilisty není zločin.--------------------- Rusové dodnes Ukrajině nevyhlásili válku, takže formálně válečný stav neexistuje, a tedy formálně neexistují ani váleční zajatci. ---------------------- Ale podstatné je, že pokud to není válečný zločin, je to vražda. A obojí má Ukrajina právo soudit. ----------------- (A buďme si jistí, že odsouzení Rusové nakonec budou stejně vyměněni za zajaté azovstalce.) --------------

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/valka-na-ukrajine-profesorka-mary-ellen-oconnellova-o-soudni/r~abbc4c74db4e11ec8c6f0cc47ab5f122/

Rakato (St, 25. 5. 2022 - 01:05)

Škoda, že se američtí filmaři nezamysleli, proč Terminátor - Temný osud na sebe nevydělal. Rozpočet: $185–196 mil., tržby: $261,1 mil. a když připočteme náklady na reklamu ve výši skoro stejné, jako náklady na natočení, je tenhle film propadák. ---------------------------------------------- A divíte se? Hlavní postavy jsou tři ženské. A jako u každého feministického filmu, šedesátikilová žena přemůže stokilového muže jako nic, je bojovnicí, které kape testosteron z uší, a kam přijde, tam chce dominovat. ----------------------------------- Chlapi mají takových pokusů dost z domova, takže logicky se na to nebudou chodit dívat do kina. A ženy? Klasika - když to není o lásce a mezilidských vztazích, nezájem. ------------------------------------------------------------------------ Ovšem nejhorší jsou negerské filmy, kdy jsou všechny postavy úžasně chytré, morální, empatické. Ale hlavně - lepší než běloši, a speciálně bělocha hravě nakopou do zadku. Např. negerský film Černý panter do konce dokáží vidět jen liberální čubky. Děj se odehrává ve vymyšlené zemi Wakandě, protože na Zemi žádná podobná země není. Např. Haiti je opak Wakandy. -------------------------------------------------- Ale nic proti feministickým nebo negerským filmům, jen ať si je točí dál. Mám na ně čuch a vždy se jim vyhnu. A jak dokazuje Temný osud, nejsem sám. ------------------------------------- Jinak řečeno, liberální filmaři - když si chcete ve své branži pěstovat jsou ideologii, že všichni lidé milují jako vy diskriminaci bělochů ve filmu, a točit filmy pro barevné obyvatelstvo, jste na správné cestě. Jen se musíte uskromnit v tržbách.

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 21:05)

"Držitel Nobelovy ceny za fyziku Charles Townes prohlásil: "Řada z mých kolegů má pocit, že v zákonech vesmíru musí mít prsty nějaká inteligence."

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 21:05)

"Na mnohé fyziky a astronomy dnes vesmír působí dojmem, že byl vytvořen na míru pro život a vědomí. Kdyby se totiž přírodní konstanty, jako je například síla gravitace, náboj elektronu nebo hmotnost protonu, jen o zlomek pozměnily, pak by atomy nedržely pohromadě, hvězdy by nevydávaly záři a život by se nikdy neobjevil."

Rakato (Út, 24. 5. 2022 - 22:05)

Je to jen antropocentrické blábolení někoho, kdo už zapomněl základy počtu pravděpodobnosti a nezná ani Bayesovskou logiku. Takové fyziky bych poslal znovu do školy, aby si nastudovali, jaké psí kusy pravděpodobnost dokáže udělat. ---------------------- Např. tvoje existence, anonymní návštěvníku, je v podstatě (z pohledu zmíněných fyziků a astronomů) vyloučena. Vždyť kolik miliard nepravděpodobných věcí se muselo stát, abys vznikl. (Velký třesk, vznik hmoty ----- přeskočíme 13 mld let -------- setkání dvou opic, ze kterých se vyvinul člověk, setkání tvých rodičů, náhoda, že zrovna ta jediná správná spermie se strefila.... A přece jsi vznikl! (A ten proces, od vzniku života na Zemi, je Darwinem docela dobře vyargumentován.) ------------------------------- No a počet těch vesmírných náhod a různých správných konstant je mnohem menší než těch tvých. Také platí, že neexistuje žádný důvod, aby jakási vyšší bytost měla usilovat zrovna o tvůj vznik. -------------------------- Navíc čím více pokusů s věcmi děláš, tím je pravdopodovnější, že se ti podaří hodně nepravděpodobná věc. Jako přírodě s vesmírem. ------------------------------------------------------------ Dále je třeba říct, že z hlediska teorie multivesmíru, kterou fyzikové a astronomové, jsou jejich úvahy o nepravděpodobnosti vesmíru hloupé. (Protože ta teorie říká, že současně existuje nespočet variant našeho vesmíru, včetně těch s odlišnými hodnotami konstant, než máme my.)

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 21:05)

Držitel Nobelovy ceny za fyziku Charles Townes prohlásil: "Řada z mých kolegů má pocit, že v zákonech vesmíru musí mít prsty nějaká inteligence."

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 21:05)

Prej - "trapnou dezerci z řad ateistů" :-D

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 17:05)

Fyzik John Polkinghorne v roce 1982 pověsil na hřebík slibnou kariéru profesora na univerzitě v Cambridge a stal se anglikánským knězem. Ke změně světonázoru ho prý přivedla matematika. "Řekové vydělili obvod kruhu jeho průměrem a dostali číslo pí, tedy 3,14159… Pí se ale objevuje i v rovnicích, které popisují světlo a další subatomární částice, jež nemají žádnou zjevnou souvislost s kruhy," divil se Polkinghorne. Jak je možné, že abstraktní matematika vynalezená lidskou myslí funguje ve vesmíru všude, kam se podíváte? "Zdá se, že naše mysl je na vesmírnou realitu nějakým způsobem naladěna, lidské vědomí je v harmonii s tím božským".

Naskýtá se hypotéza, že prostřednictvím matematiky a fyziky vlastně jen poznáváme zákony bytí, jak je ustanovila nějaká vyšší inteligentní mysl. Věda by z tohoto pohledu Boha nevylučovala, nýbrž vysvětlovala.
https://www.dotyk.cz/magazin/stvoreni-sveta-buh-astronomie-30000521.html

Rakato (Út, 24. 5. 2022 - 18:05)

Všichni ti staroši, obklopení staletou náboženskou skorohysterií, čím jsou starší, tím více touží po životě po životě. Zatímco jiný by si nechal po smrti kvůli tomu uřezat a hibernovat hlavu, někteří se dají na náboženství. Tento Polkinghorne svou trapnou dezerci z řad ateistů vysvětluje jako idiot číslem pí, ale obvyklejší zdůvodnění (neméně nesmyslné) u těchto lidí bývá, že něco tak složitého jako je vesmír a život nemohlo vzniknou samo od sebe, musela prý za tím být nějaká inteligence. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovšem není to první kolaps rozumu fyzika. Vědci jsou z logiky věci tak úzce specializovaní, že se z nich stali jednostranní supermani, ale vzato z pohledu všeobecných znalostí idioti. A tento si zjevně neprošel ani letmo Darwinovy příklady evoluce. ------------------------------- Vždyť pokud jde o vznik života, vidíme v přírodě celý řetězec živočichů, pěkně ukazující, jak evoluce postupovala - od položivých virů, přes baktérie, vícebuněčné živočichy, ryby, obojživelníky, plazy a savce. -------------------------------------- Takže když víme, jak se hmota vyvinula k něčemu tak složitému jako je lidský mozek, proč by podobně složitý vývoj nemohl proběhnout se všemi těmi částicemi hmoty jako jsou kvarky, atomy, molekuly, až po planety, hvězdy a černé díry?

Návštěvník (Út, 24. 5. 2022 - 17:05)

Držitel Nobelovy ceny za fyziku Charles Townes prohlásil: "Řada z mých kolegů má pocit, že v zákonech vesmíru musí mít prsty nějaká inteligence."

Rakato (Út, 24. 5. 2022 - 14:05)

Vědci hlásí do deseti let dobu ledovou! Osobně si myslím, že i když žijeme v době meziledové, tak rychlý její konec nebude. ---------- No ale když to na chvíli připustíme, vychází nám pak všichni ti klimatologové, politici, zapálení pro snižování emisí CO2, zpovykaní aktivisté, hlásící rozpad klimatu, jako hlupáci. -------------- https://www.dotyk.cz/magazin/mala-doba-ledova-dopad-na-zemi-30000520.html

Rakato (Út, 24. 5. 2022 - 14:05)

Lidem žijícím např. v 7. patře ubíhá čas trochu relativně rychleji oproti lidem žijícím v 1. patře. --------- To jsou věci! A prý je to tak správně, podle teorie relativity. ------------- https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/einstein-by-mel-radost-atomove-hodiny-meri-ruzne-rychle-toky-casu-v-mistech-milimetr-od-sebe-40397781

Rakato (Po, 23. 5. 2022 - 21:05)

Jaképak "vědci nepopírají existenci boha"? Vědci se většinou o boha nezajímají, stejně jako se nezajímají o vodníky a čerty. Maximálně se dá říct, že stvoření vesmíru bohem je jen jedna z teorií, a ještě k tomu okrajová. --------------- To vše proto, že v případě boha není o předmětu zkoumání ani vidu, ani slechu. Vždyť kdyby např. neexistoval vodík nebo Venuše, vědci by také neměli co zkoumat, i kdyby si někdo vodík či Venuši vymyslel. ------------- Tato zpráva je jen trapný pokud pánbíčkářů přesvědčit lidi, že náboženství a věda se nevylučují. ------------------- Nestačilo, že náboženství uvrhlo Evropu do doby temna a že kvůli němu se povraždily statisíce lidí? I dnes náboženství kazí lidem život, viz zákazy potratů nebo peníze, které vyžraní preláti spotřebovávají na svá roucha a bohaté vyzdobené kostely. --------------------------

https://www.dotyk.cz/magazin/stvoreni-sveta-buh-astronomie-30000521.html

Rakato (Po, 23. 5. 2022 - 17:05)

Plodem globalizace je také stav, kdy některé země jsou závislé na dovozu potravin. Nepíšu zde o to, že se do Evropy dováží subtropické a tropicté ovoce, japonský křen nebo rýže, ale o potravinové závislosti, kdy země bez dovezených potravin nemá co žrát, kdy chybí základní potraviny. ------------------------------------------------------------------- Už covid zásobování naťukl, ale válka na Ukrajině je podstatně zhoršila. A to je ten problém - když se některé národy nekontrolovatelně množí, dlouho jim to může procházet, protože potraviny dovezou. Ale když dojde ve světě k nějaké anomálii (a nemusí to být jen Ukrajina, covid, ale u výbuch supervlkánu, dopad asteroidu, porucha monzumu v Indickém oceánu), musí přemnožené státy skládat účty. -------------------------------------------- Jako první začínají umírat děti. Ale ani to nepohne fanatiky, kteří neuznávají antikoncepci, aby se zamysleli. ------------------- No, a divite se primitivním státům, když i v Evropě máme fanatika pro nekontrolovatelné množení - papeže? ------------------------- Hospodine pomiluj ny. --------------------------------------------

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3080633-potravinove-sobestacna-je-asi-ctvrtina-sveta-stredni-evropa-je-na-tom-velmi-dobre ------------------------------------------------- https://zachranjidlo.cz/8956/rozvojove-zeme-potravinova-krize/

Rakato (Po, 23. 5. 2022 - 17:05)

Lidé mají mnoho problému, ale nejtrapnější jsou ty, které si vyrábějí sami. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Naší českou klasikou je skandální zákon o tom, že o některých svátcích musí být zavřené všechny velké obchody. A jak to dementi ve sněmovně zdůvodnili? Nejčastěji blemcali něco o tom, že i zaměstnanci supermarketů chtějí mít svátky, dokonce se objevilo zdůvodnění, že o církevních svátcích lidé nemají chodit do obchodních center, ale do kostela nebo se věnovat rodině. ----------------------------------------- Tito poslanečtí ubožáci, kteří hlasovali pro takový zákon, jsou tak drzí, že vykládají národu, co má dělat o svátcích. Neuvěřitelné. Další omezení svobody a nakročení k totalitě. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ovšem co se to dnes děje v USA, které neustále každému dokola vysvětlují, že jsou příkladem pro ostatní země ve věci svobody, přesahuje hranici chápání. Náboženští fanatikové v mnoha státech prosadili zákaz potratů, a stupeň zákazu a počet států se zákazem se stále zvětšuje. ------------------- Způsobuje to několik paradoxů. Tak třeba USA nemají problém se zabíjením lidí po celém světě. Ti američtí hajzlové zabíjeli už ve Vietnamu, Kambodži, Somálsku, Iráku atd., atd. Sami po sobě střílejí jako kdyby byli na střelnici a počet zastřelených lidí je v USA obrovský. To ale pánbíčkářům nevadí. Ale potrat označují za zabití člověka a žvaní, že život je posvátný. ----------------------------- Druhým paradoxem je, že zákonem proti potratům se USA postavili po bok zemí, které se nekontrolovatelně množí. Protože co třeba řekne Bangladéš, když jí budou vnucovat plošné potraty? A USA mohou? -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cha! -------------- A když k tomu připočteme ----
a) nesmyslné soudnictví, ---- b) že v prezidentských volbách občan nevolí presidenta (ale svého zástupce, který může hlasovat jakkoliv chce), ---- c) státní zahraniční terorismus USA, ----d) vznik patologického liberalismu v USA (korektnost, protěžování barevných a menšin, diskriminace bílého muže a většiny), ----e) neuvěřitelná ostrakizace racionálních lidí, ba jejich soudní stíhání za tzv. "nesprávné" názory nebo použití tabuizovaných slov jako negr, rasa, černoch, ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- vyplývá z toho, že USA jsou zmatená země, propadající se do ideologické totality, nebezpečná světu i sama sobě.

Rakato (Po, 23. 5. 2022 - 14:05)

"Zjistili jsme, že výskyt duševních onemocnění u dospělé populace dosáhl téměř 30 procent," prozradil Martin Steiner z pojišťovny BNP Paribas Cardif. ----------------
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/462994-ordinace-psychiatru-a-psychologu-jsou-narvane-reaguji-na-to-pojistovny?campaignsrc=tn_clipboard ----------------------------------- Na tuto zprávu se můžeme dívat třemi způsoby: -----a) Psychiatři a psychologové samozřejmě vidí duševní chorobu i v neškodné obsesi nebo úchylce. Protože je to dobré pro kšeft - mají pak více práce a pacientů. ----------- Anebo b) Doba je stále více turbulentní a psychiku lidí hodně ovlivňují všechny ty skokové změny jako zdražení, válka na Ukrajině, covid, hrozící nedostatek surovin. -------------c) Lidé propadli mánii mít vše hned za každou cenu. Typický případ jsou mladé rodiny, které se vzaly do hlavy, že musí ihned bydlet ve vlastním domě nebo bytě. Jistě, dá se to zařídit - s milionem od rodičů a hypotékou. Další příklad jsou auta, kde leasing jen kvete, protože lidé si tak často pořizují zbytečně velké a drahé auto. Do toho dvě dovolené za rok, co deset let obměna nábytku, každý měsíc nové "hadříky".... _-------------------------------- Není divu, že jejich rozpočet je přetížen a při větší nemoci nebo ztrátě zaměstnání tito lidé šediví, protože jejich standard je ohrožen. ----------- K neschopnosti zvládnout i menší změnu poměrů přispívá i to, že lidé si zvykli na sociální stát, který lidí obskakuje, klidný vývoj a neustálý růst životní úrovně po roce 1989. --------------------------------- A který z bodů a,b,c tedy vysvětluje nárůst psychicky narušených lidí? Podle mě všechny. ----------------------- Např. v devatenáctém století byli lidé více psychicky odolní a rozhodně nehledali psychiatry (i když i ti už tehdy byli). Z deseti děti jich přežilo dětství pět, celý den (i dvanáct hodin) těžká práce na pí nebo v továrně, při úrazu tě továrník vykopl z fabriky a byl jsi na krku rodině, na běžné nemoci se umíralo (viz horečka omladic, tyfus, záškrt, tuberkulóza), průměrný věk šedesát let ..... To všechno byly tragické věci, které zažívali mnohokrát za život, a tak je trvale nic moc nerozhodilo. --------------- Jinak řečeno - vyměkli jsme, jsme psychické bačkory.

Rakato (So, 21. 5. 2022 - 21:05)

Petr Miler se rozčiluje, že Ford chce v Evropě prodávat jen elektromobily. A že výrobci jdou příliš na ruku EU, která po něčem takovém touží. --+-------- Fakt ale je, že výrobci nemají na výběr, protože bruselské iracionální ideologické z čubky tak zpřísňují normy emisí, že za chvíli se do nich nic než elektromobil nevejde. ------------ https://www.autoforum.cz/zajimavosti/je-cas-zacit-bojkotovat-znacky-ktere-otevrene-usiluji-o-zakaz-prodeje-aut-jaka-chteji-zakaznici/

Matylda (Ne, 22. 5. 2022 - 23:05)

Raki, ale tady je téma úplně jiné.

Reklama

Přidat komentář