Reklama

Existuje Bůh?

nona (Ne, 8. 5. 2022 - 19:05)

Haha, no to by ti dal můj táta za tu stařenu. Je mu devadesát tři a svou životní lásku si našel až v pětaosmdesáti, prodal byt a za dva tři roky se k ní přestěhoval. A teď spolu co? Teď spolu utrácejí ty jeho prachy

Rakato (Ne, 8. 5. 2022 - 21:05)

Jak jsem koupil, tak jsem prodal. Gratulace k dobrým genům.

Rakato (Ne, 8. 5. 2022 - 19:05)

Čubka zůstane čubkou

Rakato (Ne, 8. 5. 2022 - 21:05)

Doufám, že ses Nono neurazila. Tohle psal známý podvraťák Návštěvník. ----------------------- Jinak řečeno, co je zde pod mým nickem hloupé a urážlivé, je od něho.

lalla1 (Ne, 8. 5. 2022 - 21:05)

x

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 14:05)

Dnes je těžké najít ten největší blábol, protože konkurence je obrovská. Nicméně dnes není proč vybírat, Lenka Samueli se svým článkem o tom, jak máme mozek nastavený pro komunikaci s bohem, vyhrála:
----------- https://www.dotyk.cz/magazin/lidsky-mozek-buh-30000505.html ----------- Myslím, že víra ve věštby, kartářky, v boha, v různá znamení a sny je oblast, kde převažují ženy, a to je další důvod, proč jsou jiné než muži. Někdo by eufemisticky napsal, že ženy jsou více spirituální, já říkám, že skočí na kdejakou kravinu. (Ale ne vše ženy, a ne vždy).

☮✌ dřevěnej (So, 7. 5. 2022 - 10:05)

Globalizace by taky mohla být cestou k řešení takových problémů, jako je tento: https://kosice.zoznam.sk/stredovek-na-vychode-slovenska-v-kosickom-kraji-je-viac-600-obci-bez-kanalizacie/

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 15:05)

Globalizace není řešením problémů, je sama problémem. -------------------- Viděli jsme to loni a letos, kdy covid způsobil narušení dodavatelských řetězců. --------- Když vše funguje, je snadné tvrdit, že co nejhromadnější výroba, co největší specializace zlevní výrobky a učiní je dokonalejšími. (Když je to navíc pravda. ) -------- Znamená to, že např. všechny čipy se vyrábějí v Koreji a na Thaiwanu. Že většina kukuřice na export jde z USA, že většina exportovaného uhlí a železné rudy jde z Austrálie atd. ---------- Přerušení těch šílených spletitých dopravních cest pak ale znamená celosvětovou havárii a nedostatek. -------------- Ukazuje se, že přemnožené země musí část potravin dovážet z USA, Ukrajiny, Thajska aj. zemí, jinak tam ti ubožáci umřou hlady, a že přerušení dodávek jídla znamená obrovskou drahotu a sociální bouře. Viz Cejlon, Egypt. ------------- Jinak řečeno - globalizace umožnila vystupňovat přemnožení, a když přestane fungovat, způsobuje hladomor. -------------------------- Naivní myšlení západního světa, který se v případě nedostatku pracovních sil orientoval na dovoz primitivů z Asie a Afriky, způsobilo, že západ zanedbal robotizaci a vlastně prohloubil globalizaci (zavedl ve světě skoro volný pohyb nejen zboží, informací, ale i pracovní sily).------------------- To japonští borci na to šli jinak. Imigrace do Japonska! Ani noha! Robotizace a automatizace. A to je také cesta pro nás, jak se vymanit z globalizační ekonomické závislosti na Číně a jiných státech - pomocí automatizace a robotizace vyrábět většinu zboží doma. ----------- Osobně jsem nepochopil, proč musíme třídit odpad, proč to na skládkách nedělají roboty. Pohybové to už zvládnou levou zadní, a pokud jde o rozlišování materiálu, se spektrografií žádný problém. --------------- Je fascinující, jak nikomu nevadí až absolutní závislost v mnoha položkách na totalitní Číně, a jak se všichni hystericky snaží zbavit ve všem závislosti na Rusku, i za cenu velkých ekonomických ztrát.

Návštěvník (So, 7. 5. 2022 - 10:05)

Globalizace by taky mohla být cestou k řešení takových problémů, jako je tento: https://kosice.zoznam.sk/stredovek-na-vychode-slovenska-v-kosickom-kraji-je-viac-600-obci-bez-kanalizacie/

☮✌ dřevěnej (So, 7. 5. 2022 - 09:05)

Ale nakonec je, zdá se, všechno na dobré cestě. Civilizace se přecejenom zlepšuje a vyvíjí se k lepšímu.
https://www.stoplusjednicka.cz/zavanejici-problem-jak-stredoveka-mesta-nakladala-s-tunami-lidskych-vykalu

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 14:05)

Ta cesta od kálení na ulici po splachovací záchod je cestou k blahobytu, který podle pragnostiků skončí katastrofálním přelidněním a vymřením lidské rasy. --------- Lidé mají často mylný dojem, že vše se musí vyvíjet k lepšímu. Ale to je jen evropská psychologická anomálie, protože Evropa skoro osmdesát let nezažila válku.

sardanapal (Pá, 6. 5. 2022 - 22:05)

Na druhou stranu - takový život je hrozná sviňa a dokáže se uchytit téměř všude ...

sardanapal (Pá, 6. 5. 2022 - 21:05)

Možná , že jen máme o prvotním lidstvu jen zkreslené představy, pohledem naší "moderní" doby ...

nona (Pá, 6. 5. 2022 - 22:05)

Taky se někdy zasním o Atlantidě...jak starý Platon:)

sardanapal (Pá, 6. 5. 2022 - 17:05)

Já sem kdysi také věřil v tzv. ufouny v počátcích vývinu lidských civilizací , ale nyní se že mě v tomhle ohledu stal skeptik ...

Rakato (Pá, 6. 5. 2022 - 21:05)

Já bych řekl, že ufouni tam někde budou. Ale stejně blbí, jako lidstvo. Protože nevidíme známky supercivilizace, která by byla schopna zhášet a rozsvěcovat hvězdy.

nona (Pá, 6. 5. 2022 - 22:05)

No tak pravděpodobnost, že život na zemi je jakási výjimka v celém tom široširém vesmíru nebo kolik jich vlastně je...mně připadá ještě fantastičtější než, že je jich plný vesmír. Ovšem tvoje poznámka: blbí jako lidstvo mně ani ne rozesmála, spíš uklidnila. Mohlo by to znamenat, že bychom si s nimi mohli rozumět...co? :)))

Rakato (Pá, 6. 5. 2022 - 23:05)

Jasně že si budeme s emzáky rozumět. Zabrat a podmanit, na tom není nic nepochopitelného. --------------- Problém je, že jen jejich drobná technická převaha může způsobit naši porážku a zánik naší civilizace. -------------------- Cože? Mír mezi námi? Cha! Neumíme jej na Zemi, nebudeme jej umět ani ve vesmíru. ---------------------------------------- Ale to není nějaká kritika emzáků nebo lidí. My máme tu agresi, snahu vyhrát a dominovat v genech (a oni jistě také). Protože jsme ze zvířat a u zvířat to tak prostě chodí - vysvětlil nám to Darwin ve své teorii přírodního výběru. ---------------------------------------- A že se lidé mění k lepšímu? Neřekl bych. Z idiotských důvodů se valčilo ve starověku, z idiotských důvodu se válčí právě dnes. ---------------------------------- Podle mě ve vesmíru vyhraje ten lepší, jak to i na Zemi vždy chodilo, ať už šlo o zvířata nebo o lidi.

nona (So, 7. 5. 2022 - 15:05)

Všimni si, jak jsme uzavřeni ve svém myšlení, v jakýchsi mentálních vzorcích. Domníváme se, že to čemu říkáme ''život'' musí myslet a mít hodnoty jako my. Uvažujeme v pojmech dobro, zlo, agrese...atd. Na tom je založená skoro komplet sci-fi literatura. Co když je to nějak jinak

Rakato (So, 7. 5. 2022 - 17:05)

Možné je všechno. Nejpravděpodobnější ale je, že i ET se vyvinuli naším způsobem, tj. evolučně, bojem o zdroje, a zvítězil ten nejlepší v jejich získávání a v porážení konkurence. A z toho zase plyne, že ve vesmíru to logicky musí jít občas na nože. -------------------- Odchylný způsob kontaktu s ET, než je boj nebo mírová koexistence, nabízí mnoho sci-fi filmu a knížek. Např. takový, že ET nás nebudou vnímat jako lidi, ale jen zvířata (viz film Bojiště Země: Sága roku 3000 s Travoltou), nebo sice budou vnímat jako ciilizaci, ale protože budou mnohem mocnější, prostě si u nás vezmou a udělají, co chtějí. -------------------------------------------- A také existují názory, že se nám emzáci vyhýbají, aby se od nás nenakazili ideologicky. ---------------------------------------- Líbí se mi teorie, že lidé a jiné organické bytosti jsou jen předstupněm toho, kam to celé směřuje - k robotí civilizaci s umělou inteligencí. Pak by k nám z vesmíru přiletěli pravděpodobně roboti, a ti už by se s námi nemazlili vůbec. :)

Reklama

Přidat komentář