Reklama

Dioptrické bryle

Roman (St, 6. 4. 2022 - 19:04)

Rád bych se zeptal jestli si někdo taky naordinoval sám brýle, protože je toužil nosit. Já brýle začal nosit, protože jsem začal špatně vidět, velmi se mi to zalíbilo a tak každý rok si přidám 0,5 dioptrie. Oči si na to v pohodě zvyknou. Líbí se mi lidí, kteří mají v brýlích silné sklíčka a postupně pracují na tom mít co nejsilnější. Nevím kam se dostanu.

Helča (St, 20. 4. 2022 - 18:04)

Já je chtěla strašně moc. Viděla jsem dobře, ale začala nosit -1,5 dioptrie a postupně si přidávala. Kolik máš dioptrií?

Mike (St, 20. 4. 2022 - 06:04)

Ahoj Romane, tuto diskusi jsem založil právě kvůli tomu nošení brýlí proto, že je chceme nosit a né, že bysme je potřebovali, super že jsi to našel.

Irena (Ne, 3. 4. 2022 - 17:04)

Já jsem si koupila super brýle v e-shopu luxbryle

Katka (Pá, 18. 3. 2022 - 13:03)

Nosim lentikularni brýle už asi 10 let. Napiš mi na [email protected]
Pošlu ti fotky. Katka

Erik (Ne, 3. 4. 2022 - 12:04)

Napsal jsem. Odpověděl mi Karel. Tvl, sorry jako, ale na kolik osob si zde ten prolhanej šmejd hraje?

Erik (Ne, 3. 4. 2022 - 12:04)

Kdo by nevěděl, který Karel, tak Helkama tisíckrát jinak. A já se divím, že mi nikdo neodepsal ohledně silných + brýlí. Bodeť, když všechny ty osoby jsou Karel

bracesfan (Ne, 3. 4. 2022 - 19:04)

Znovu ti říká, že když se ti něco nelíbí, můžeš klidně vypadnout. Nikdo po tobě brečet nebude. Jenom se do někoho navážíš a vyvoláváš flamy. Proč žaluješ na helkamu? Někteří ho tu znají a je to úplně normální člověk, až na to, že má trošku neobvyklý koníček. Stejně jako řada dalších. De facto jsi v tom úplně stejný. Tebe ovšem nezná vůbec nikdo a těžko ti někdo bude přitakávat, když se takhle chováš. A bylo by namístě, aby ses zamyslel nad tím, proč ti nikdo neodepsal. Třeba já mám leccos, protože se v této oblasti pohybuji už pár desítek let, ale s někým, kdo se takto chová, brejle řešit nebudu.

Erik (Po, 4. 4. 2022 - 07:04)

Já nesnáším, když se někdo vydává za cizí osoby, ať už na fórech, seznamkách, či jinde. To je prostě prasárna nejhrubšího zrna. A s někým takovým nebudu řešit ani brejle, ani nic jiného.
Diskuze by to tu byla krásná, jenže bohužel valná část těch osob a příběhů jsou fikce, výplod něčí mysli. Tobě to nevadí?
Btw, nejsu jedinej, kdo si všiml, že Karel si tu hraje na více osob. Všechny ty hejty nejsou ode mně, já se jen přidal, páč mě fakt štve, když se chlap se středně silnou krátkozrakostí vydává za extrémně dalekozrakou ženu. Pokud tobě tohle nevadí....

bracesfan (Út, 5. 4. 2022 - 22:04)

To sice chápu, ale každý má nějakou libůstku, a pokud tím ostatní neobtěžuje, ať si má třeba pět identit. Když ti to vadí, je asi zbytečné, aby ses tady pořád opakoval. Máš dvě možnosti: buď vypadneš, nebo budeš situaci akceptovat. Tolerance je to, co ti chybí. Tak buď budeš tolerantní, nebo budeš ostatní svým trolením obtěžovat. Pak ovšem bude následovat nevyhnutelné.

Erik (St, 6. 4. 2022 - 03:04)

Nj, holt su o dvě generace mladší než ty, tak mám jinej pohled. Pro mě je lhaní nepřípustné. Hledáš ženu a ozve se ti Karel.. Ohledně trollení... Psát pod cizími jmény smyšlené story JE trollení ;)
Tolerantní su dost, jen nedokážu tolerovat lež a faleš. Ale jestli vám lži nevadí, nemůžu si o vás myslet nic dobrého. Vypadnu, protože lháře a fakery nemůžu tolerovat

Radim (St, 6. 4. 2022 - 09:04)

Jsme rádi ze to tady opustíš ( l )
Ty co tady píšeš je taky pěkný nezajímavý odpad. Jsu rád a nejen já když půjdeš.do řiti.

Monika (Pá, 18. 3. 2022 - 10:03)

Dobrý den.
Také bych se ráda podělila o svoji zkušenost s brýlemi. Je mi 33let a mám brýle +12 dpt. Brýle nosím od dětství. Nosila jsem i 10 let kontaktní čočky ale po deseti letech nošení nedělali dobrotu proto jsem musela s nošením přestat. Zajímala jsem se i o operaci ale jediná možnost je výměna čočky za umělou z čeho mám veliký strach. Někdo mluví mě to rozmlouva a jiný zase nutí do toho to skusit. Zatím mám strach proto jsem tuto variantu zavrhla. Momentálně mám pouze brýle se ztenčenymi skly a to stojí nemalé peníze. A stejně to vypadá hrozně. Podle přístroje na měření dioptrii u očního bych měla mít v brýlích +13,5 a +13,75 dioptrie. Podle mě mi časem budou dioptrie přidávat aby se dostali na tuto hodnotu. Nicméně v optice mi řekli že pokud budu mít tolik že už mi skla nevyrobi a budu muset mít lentykularni skla. Nikdo mi nedokáže dopředu říct jak to bude vypadat a jestli budou těžké stejně nebo míň. Proto mám z toho veliké mindraky. Pokud by byl někdo ochoten zaslat fotku kdo je má budu ráda.

bracesfan (Út, 5. 4. 2022 - 22:04)

Moniko, je to tvoje rozhodnutí, ale rozhodně bych být tebou do toho šel. Sice ti asi ještě pár let vyšší dioptrie nehrozí, ale po čtyřicítce začne čočka slábnout a budeš potřebovat rozdílnou korekci na dálku a na blízko - ta se postupně zvyšuje až o další +4 dioptrie, jak člověk stárne. Takže jsou dvě možnosti - buď výměna původní čočky, nebo čočka umělá, přídavná k původní. S ohledem na tvou vysokou dalekozrakost bych doporučoval první variantu. Umělá čočka může být jednoohnisková - na dálku, s tím že člověk nosí na blízko brýle, ovšem s pár dioptriemi. Může být ale i dvouohnisková - na dálku i na blízko, příp. trojohnisková, kde je i část na střední vzdálenost. Výhodou je, že když je přirozená čočka pryč, korekce už je definitivní a do konce života se nemění. Rozhodně bych ti doporučoval to s očařem probrat, která varianta by byla nejvhodnější. Ale operace se bát nemusíš, je to jen pár minut a druhý den už novou čočkou koukáš.

Návštěvník (Po, 28. 2. 2022 - 16:02)

Brýle jsou také mým osudem, beru je jako samozřejmost a nějak mi nepřekáží. Trvalo však delší dobu, než jsem k nim našla tu správnou cestu a vnitřně je beru jako svůj doplňek než nutnost bez které nemůžu vyjít z domu. Olča

Alčá (Po, 28. 2. 2022 - 13:02)

Vůbec mi nepřipadá říct pouze 2 dioptrie. Mám 1,5 dioptrie a s prominutím prd bez nich vidím. Bude to u každého asi jiné a trvale nosím brýle od 1,25 dioptrie.

Nela (So, 26. 2. 2022 - 14:02)

Mám pouze 2 dioptrie, brýle nosím už pořád připadám si v nich jistě a třeba v autě bych bez nich být nemohla. Ostatní říkají, že mi sluší a mě navíc naprosto nevadí.

Návštěvník (Čt, 24. 2. 2022 - 21:02)

Helusko, nikdo normální asi nemá radost, že už třicátnice brýlky nosit musí, ale jsou určité typy žen, jimž to v brýlích vyloženě sluší. sluší

Heluska (Čt, 24. 2. 2022 - 18:02)

Dobrý podvečer všem! Já jsem dostala brýle až, nebo už kolem svých 30 narozenin. Nejdřív jsem z toho byla docela nešťastná, nedokázala jsem si sama sebe v brýlích představit a ani jsem si nebyla jistá, že je budu pečlivě nosit a nikde je neztratím a nebo nezapomenu. Nakonec jsem si jedny pořídila z tohoto webu:
https://www.hotovebryle.cz/ a jsem s nimi naprosto spokojená! Už si nedovedu představit život bez nich.

Kačka (Pá, 25. 2. 2022 - 17:02)

Já nosím brýle od dětství,tak jsem na ně zvyklá. Myslím, že zvyknout se na brýle dá určitěv každém věku. Jak dlouho je máš a kolik máš dioptrií?

Reklama

Přidat komentář