Reklama

Cervikální dystonie

Martina (Ne, 20. 2. 2022 - 19:02)

Myslím že mám problém přesně v oblasti C1-C2, mám opravdu hnusné závratě, nemůžu sedět ani chodit. Dá se to zjistit na rentgenu? Doktoři nic nenašli takže to neřeší. Můžu si nějak pomoct sama? Nevíte jak se těch strašných závratí zbavit? Už jsem fakt zoufalá. Na botox zatím nechodím. Díky za odpověď.

standa (St, 23. 2. 2022 - 12:02)

tyto hnusné zavrátě jsem měl poprvé v 19 letech . běžte na neurologii , at vám to zrengenují , dělá se to přes pusu . a zřejmě jde o posuc obratlů mezi c1 a c2 - doprava nebo do leva což draždí míchá.
nic víc se s tím nedá dělat , než vzít nemocenskou a nechat si předepsat ten tuhý nebo molitanový límec . je to tak na delší čas nosit , zpočátku i v noci a nechal bych si předepsat lék rivotril, který uvolňuje spasmy (křeče) nebo dorsiflex - krční svaly se musí uvolnit. já když mi ztuhne krk tak mi automaticky oslabnou nohy taK, ŽE MYSLÍM ŽE NEDOJDU + nauzea. hrozné stavy . dělat vše aby se uvolnilo svalové napětí a obratle se vrátily na své místo - pak bude klid.

Martina (Čt, 24. 2. 2022 - 08:02)

Moc děkuji za odpověď.

Standa (Pá, 25. 2. 2022 - 12:02)

A ještě voltarem mastičku a krk namazat ráno a večer! - pomáhá !

Martina (Ne, 20. 2. 2022 - 19:02)

Zapomněla jsem napsat že je to otázka na Standu, pokud tu ještě někdy bývá. Popisoval tenhle problém v jednom starém příspěvku. Ale samozřejmě budu ráda i za další reakce.

Standa (St, 23. 2. 2022 - 13:02)

Ahoj Martino prozatím začni s molitanovým limcem jako první pomoc! jde koupit přes internet , přes doktorku je to asi delší . Hlavně aby byl vyšší a tahal ty obratle od sebe.

michaela (Ne, 9. 10. 2016 - 20:10)

V jakém případě a proč...Ahoj Stando, chci se zeptat, slyšel jsi něco o peptidech? Dostala jsem o tom info od švagra,ale neví jak by to působilo na naši dystonii. Ani lékaři to nezmiňují.Myslim, že by to mohlo stát za pokus. Když už můžeme botox,tak cokoliv..

mária (Ne, 9. 10. 2016 - 13:10)

Ty máš pořád zvýšenou...Brala mi krev a moč a mám prý vše v normě .Stando co takle Atlas první krční obratel máte s tím někdo skušenost tak se podělte dik.

standa (So, 8. 10. 2016 - 10:10)

Zdravím Vás .Takže paní...Ty máš pořád zvýšenou teplotu a vysoké CRP ? - tak se pozná unavový syndrom a vytšinou máčš cytomegalovirus nebo HPV viry antigeny - já jsem měl kasi 20 ti násobek -- hodně vitamínů B , Q10, Mg a mminer. ber

mária (So, 8. 10. 2016 - 09:10)

klouby, pálení , woodoo...Zdravím Vás .Takže paní doktorka mě dále prodloužila neschopenku a léky nic oni ty potíže jsou pry z přetažení ,hlavně krční páteře a ůnavový syndrom (tak za to se dají schovat nemoci co se nedají pojmenovat)o test na borelii jsem ji doslova musela prosit ,prý mám být v klidu a meditovat a když se mi do něčeho nechce mám to dělat pomalu a jo dýchat se mám naučit.Je mi furt blbě ale to je prý z nervu ,nemám se stresovat a meditovat.Tot diagnoza mé paní doktorky.Ještě že jdu na ten Disport 25 tam mu Vše řeknu,ty mé potíže.No jestli to vydržím tak dlouho .Vlastně mi nic není a docela jsem zdravá.UF

Standa (Pá, 7. 10. 2016 - 13:10)

Diky jste suprový všichni.Podívej KOLIK máš CRP V KRVY , JESTLI MÁŠ TESTY (0-8) - svědčí o zánětu v těle - viry , bakterie , revma. pODLO TOHO BY SE MĚLI NASAZOVAT ANTIBIOTIKA.

mária (St, 5. 10. 2016 - 21:10)

Diky jste suprový všichni.

standa (St, 5. 10. 2016 - 13:10)

Adell právě že testy nic...a nech si udělat testy na běžné Cytomegalovirus ajiné- ty jsi měl a u toho únavový syndrom - něco podobného co popisuješ , ale to se pozná , že máš pořád zvýšenou teplotu - takovou nijakou. něco málo přes 37.í

Standa (St, 5. 10. 2016 - 12:10)

Dík Adell skusím to ,jsem...Já jsem měl poslední tři roky depky - do ničeho se nechtělo a to jsem užíval antid. cipralex - a bylo to v tom , že dlouho , 12let.výměna za jiné sertralín a energie a koníčky se pomalu vracejí ! opravdu se to nesmí užívat dlouho a jak citíš depky s antidep. tak honem vyměnit !

standa (St, 5. 10. 2016 - 12:10)

Adell právě že testy nic...klouby, pálení , woodoo bolesti (stěhovavé podle nich se to nejlépe pozná ), depka, závratě na zvracení - pěkné příznaky pro lym. boreliózu. asi by to chtělo test a nechat si napsat ATB- , ale pozor už máš těch léku nějak moc !- může být i jejich debilní kombinace nebo dlouhodobé užívání - pozor na AD - dlouho užívaný - už dělá více nepřijemnost a je třeba vyměnit !.

mária (St, 5. 10. 2016 - 06:10)

MariaPotŕebovala bys...Dík Adell skusím to ,jsem úplně bez energie a to už fakt nejde.

Adell (Út, 4. 10. 2016 - 21:10)

MariaPotŕebovala bys kontrolu na imunologii. Pŕíznaky nabízí i možnost prodělané L. bor. Točení hlavy, závratě, bolest kloubu! Tohle fakt od Dysportu není. To je uplná hovadina. Popros lékaŕe o testování na borelie, streptokoky, herpetické viry. Nechápu, že to lékaře netrkne. Ahoj.

mária (Út, 4. 10. 2016 - 16:10)

Mohu napsat, že dystonii...Adell právě že testy nic žádné .Jen se léčím na štítnou žlázu ale to je tak možná 3 roky .takže to shrnu točí se mi hlava jsem nestabilní ,strašná ůnava ,bolest kloubu,hučení v uších taky ten třes jo a začal mě bolívat žaludek jedno kdy, ráno nebo odpoledne i večer ted právě marodím s tím kloubem úplně mě palil (kyčel) je mi na zvracení už marodím měsíc a nevím zda marodit dál nebo to ukončitjestli to je tím Dysportem doktorka mi brala krev a poslala naortopedii tam mi dali elektroléčbu ,no kloub mě sice nepálí ale bolí dal sice né tolik.Jsem uplně vyčerpaná nic mě nebaví,úplně bez energie , na tu štítnou žlázu beru Euthyrox 1 tab. denně ,pak beru ještě antidepresíva Citalopram 1 denně a na ženské potíže hormony Activele ale to je dlouhodobé tak 10 let.Takže léku jak v lékarně a cítím se tak blbě .Co počít???

Adell (Po, 3. 10. 2016 - 19:10)

Mohu napsat, že dystonii krku mám lepší po dlohodobé léčbě antibiotiky. Zkroutím se občas celá k jedné straně. Mám dystonii částečně generalizovanou. Cvičení jen některá, plavání ok- snažila jsem se celé léto. Zkouším jogu, ale nestabilita a motání hlavy mi děla potíž s rovnováhou. Do Botoxu už nepůjdu, podle mě u někoho nula efekt a nebo oslabení jiných svalů a změna vzorce/ tak to není žadná výhra. Maria, ty tam máš podle pŕíznaků něco návdavkem/ ty klouby?, brnění, unava), máš udělané nějaké další testy?

Standa (So, 1. 10. 2016 - 08:10)

Já mám ted 26 října jít...Dystonie - samotná jde , ale jak se něco přidá , tak je zle (virozy a pod.)

Reklama

Přidat komentář