Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Pájja (Pá, 7. 1. 2022 - 08:01)

Aleno, to co popisuješ u lékaře manžela postihlo před lety manžela kolegyně mojí sestry. Nevím, jestli jsem to už nepsala. Měla jsem zrovna před první operací, tak se tehdy na dotaz, jak se má A., sestra hodně kroutila, nechtěla mě vyděsit před operací. Manžel kolegyně byl kamioňák, bylo mu kolem 50. Rok po operaci kyčle chodil, že má bolesti. Od doktora k doktorovi, už z něj dělali blázna. Až potom zjistili, že je náhrada uvolněná, nastala reoperace. Při té mu v Třinci zanesli do rány to, co popisuješ. Stafylokok řádil, přišly bolesti, už přesně nevím průběh, ale pacient upadl do kómatu. Třinecká nemocnice ho převezla do Ostravy, tam verdikt - konec. Naštěstí jeho manželka , tedy i má sestra, pracují na hlavní pobočce ZP. Ředitelka přes zdravotní péči vyjednala převoz polomrtvého pacienta vrtulníkem na Bulovku. Tam pět týdnů v kómatu, tam teprve zjistili o co jde, kloub okamžitě ven, po týdnech byl zachráněný, ale už nikdy žádný kloub nedostane. Skončil na vozíčku. Jak by bez možnosti zásahu přímo od zdravotní pojišťovny dopadl "běžný" pacient? A něco podobného se stalo na podzim místnímu veterináři. Ten chodí s berlemi, bez kloubu, čeká na zhojení. Jeho žena to svádí na očkování. Ale stafylokok a očkování? To mi přijde divoká kombinace.

Tana (Čt, 6. 1. 2022 - 06:01)

Ahoj holky v Novém roce!
Jsem už týden v lázních Velké Losiny, sanatorium Šárka. Jsou to malé lázně a přínosem pro mě jsou sirné léčebné koupele a bazén s léčivou vodou. Ostatní musí stejně člověk sám. Patnáctiminutové cvičení s terapeutkou opravdu nestačí.
Já tady mám nálož vrcholového sportovce. Hodina rotoped, hodina cvičení na podložce, hodina bazén, léčebná perličková koupel vana a plavání. K procedurám patří ještě parafín. (Takový teplý obklad na záda)
Lázně jsou v krásném lesoparku a má vše pod jednou střechou. Vyznačují se tím, že jsou překladové, jezdí sem lidé hned z nemocnice. A protože z Losin je to 10km do Šumperka, jsou tu téměř všichni odtamtud. A jsme u toho. Pamatujete? Zázračná metoda "pacientska cesta" ...Mám info a důkazy přímo z první ruky.
Metoda samozřejmě není zázračná. Lidé zde chodí úplně stejně a hojí se úplně stejně.
Kloub se operuje stejně jako všude. Lidé tady říkají, že nebyli na JIP (není tam) a hned měli plnou zátěž. Tomu ale nerozumím, když chodí o fr.holich, stejně jako lidé z jiných nemocnic. Já bych dokonce řekla, že chodí hůř. (Tedy po propuštění z lázní jsou lidé pátý týden po operaci a to už jsem chodila mnohem lip. )
Mají možnost cvičit podle terapeuta on line(,stejně jako každý může podle youtube) a mají ještě Academii před operací, takový seminář, kde se jim snaží vnutit a prodat plno přípravku.(nutridrink, dezinfekci kůže ap).
Časté jsou tady přitom záněty jizvy. Bodejť, když lidé lezou hned do bazena. Moje kožni lékařka říká, že do čtyř týdnů s jizvou do bazénu určitě ne.
Tolik tedy zázračný Šumperk.
Já už chodím bez berli, začala jsem pomaličku po pokoji, 11.tyden od operace. Je to fantastické! Žádné kulhání, žádné bolesti, žádné omezení, špičkami prstů se dotknou země. Není to samo sebou, je to každodenní práce.
Všem držím palce, a chtěla bych napsat - je důležité vzít odpovědnost do vlastních rukou. Cvičit sami, nečekat že terapeut to s vámi pocvici. Těch 15.min denně je směšné málo.

Pájja (Čt, 6. 1. 2022 - 07:01)

Táňo, zdravím do lázní. Znám Losiny jen jako turista, hezké, ale coby lázně by mě to zabilo. To jsem si vyzkoušela týden v září v Lázních Lednice. Utvrdilo mě to, že já a lázně (jako pacient) nejde dohromady, což tady vy, stálé návštěvnice víte. V pondělí jsem se objednávala na kontrolu po dvou letech. Musela jsem hlavně zjistit, které dny má můj doktor a operatér v jednom ambulanci v nemocnici. No a našla jsem, že jihlavská nemocnice v době před covidem běžně pořádala edukační semináře před TEP kolen a kyčlí. Doktor vše vysvětlil, odpovídal na dotazy, rehabilitační učila sebeobsluhu a chůzi o berlích. Takže Šumperk tak zázračný nebude, jen se umí lépe "prodat". Kvůli covidu jsou semináře přerušené, stejně se víc neoperuje než operuje. A zase lázně. Ten můj známý, o kterém jsem zde psala nedávno, se už vrátil z lázní. Chodí bez berlí, ale pořád si stěžuje na bolesti, i kvůli nim špatně spí. Už od operace. V nemocnici prý doslova škemrali o prášky na bolest. Neodpočíval, lítal hned, nedisciplinovaný rekonvalescent, ale to jsem čekala. Jenže tvrdí, že zná pár lidí a ti prý mají bolesti i tři roky od operace. Teď mu ještě začala bolest v prstech a půlce chodidel obou noh, hlavně v noci ho to budí. V lázních mu řekli, že to bude asi skřípnutý nerv v zádech. Lázně protrpěl. Procedury ho bavily, zbytek se kousal nudou. O vánocích i na Silvestra tajně odjel domů na dva a pak tři dny, že nemá procedury, žádná kontrola. Jeho partnerka je milovnice lázní, ta to nechápe. Já ano :D Alčo, zvládni to, držím palce. A Táni, ty si to užívej, naštěstí nejsme stonožky, dvě operace a dost :D

Alena (Út, 4. 1. 2022 - 22:01)

Zdravím v novém roce a všem přeji hlavně zdraví. Alče pak, aby jí dobře dopadla operace a Věrce lázně. Nevím jak Alča, ale Věrka se bude určitě ozývat. Tak držím palce. Wobenzym jsem si po "o" sama na základě diskuze koupila a na první kontrole u operatéra se jím pochlubila. Reakce chladná, prý mi to neublíží. Opak byl pravdou. Měla jsem od něj prášky na otok nohy, prodloužené užívání Pradaxy, pak ještě svoje prášky a k tomu pomalu po hrstech Wobenzym. Kdyby někdo listoval zpátky, tak se dočte, jak jednoho dne byla moje hlava velmi blízko WC mísy. Tím to pro mě skončilo, ale mnozí si ty pilule pochvalují. Každý to má jinak. Když jsem klikla na Pájjin odkaz, tak jsem zjistila, že jde o článek, který už jsem si přečetla ráno a pěkně mě vytočil. Tak je to vždycky. Jak je jakýkoli problém, vždy se začnou odkládat ortopedické operační výkony. Proč??? Kdo to rozhoduje, toho bych si posadila do své pojízdné a otáčecí kancelářské židle, před něj krabici Ibalginu, fr. hole...a ať mi předvede jízdu na židli od stolu k ledničce, ani ten párek tam už mu bolest nedovolí ho vyndat a ještě ke všemu ohřát.. Ať mi předvede, jak se z té židle přes hole doplazí do postele a jak se z ní dostane ven. Ať se (opět) doplazí na WC, neboť při oblékání ponožek jedině tam se lze bolestí počůrat. Všechny víme, o co jde, raději se nebudu dále vyjadřovat, protože teď už mi slušná slova chybí. Děvčata, držte se, "tuten" rok bude určitě lepší než ten minulý. Věřme tomu :-) Věrko, Alčo, pište!

Alča (St, 5. 1. 2022 - 19:01)

Tak se asi na nějakou dobu naposledy ozývám. Ležím na posteli, na vedlejší posteli druhá paní a navzájem se povzbuzuje ke statečnosti. Obě jdeme zítra na kyčli. Před chvílí nás "připravili" na operaci (všechny to znáte holení a čípky!). Snad se dnes podaří usnout.
Mám jednu změnu u sebe a to, že mi pan primář řekl, že mám odvolat lázně, protože tu mají následnou rehabilitaci a bude vhodnější tu zůstat na jak dlouho chci a lázně si vyjednat do 3 měsíců po operaci. Takže jsem byla jako v telefonni ústředně a vše si zařídila. Lázně jsem si předobjednala na začátek dubna. To je asi vše, držte mi zítra kolem poledne palce (i u nohou pokud se už v pohodě ohnete). Moc zdravím Alča

petra (Út, 4. 1. 2022 - 09:01)

Dobrý den, čeká mě TEP kyčelního kloubu předním způsobem. Chodím do Vršovické zdravotní a.s. Máte někdo zkušenosti s touto operací a touto Ortopedií?
Předem děkuji moc za nějaké informace

Alena (Út, 11. 1. 2022 - 22:01)

Petro, promiň, že se tu v tom prapodivném zmatku tak trochu pozapomnělo na tvůj dotaz ohledně Vršovické zdravotní a.s. Byla tu s námi chvíli paní, která právě tím miniinvazivním způsobem (přední přístup) byla operována a byla spokojená nejen s operací, ale i v té nemocnici. Nějaký čas jsem zde s ní byla cíleně v kontaktu kvůli manželovi a jeho příp. výměně kyčle, pak se ale odmlčela a já si nepamatuji její jméno. Tak jsem listovala, sice "v letu", ale marně zpátky. Těch příspěvků je moc, tak se mi ji zatím nepodařilo najít. Pokus se i ty sama, pokud sem ještě nahlédneš. To mi ale dej vědět, abych zbytečně nehledala i já. A pro ostatní: Je velmi zajímavé zpětně si číst a nacházet "zvláštnosti". Nebudu se v tom babrat, nemá to smysl. Přesto upozorním na příspěvek z 20.8.2020 - 20:13 hod. (u mne str.399). Podobnost čistě náhodná?

Pájja (Čt, 13. 1. 2022 - 07:01)

Ty seš Colombo :D Je vidět, že ten špitál v Šumperku snad vůbec neoperuje.
Táňo, proč je teda v lázních tolik místních lidí :D Místo psaní na diskuse bych ..... A mlčím, zase mě tu nějaký troll setře. Myslím teď na Alču v Mostišti, včera jsem potkala paní, má tam dva měsíce po operaci a žádná sláva. Ale to někdy jindy, jen jsem nakoukla u ranní kávy. Hezký den!

Věra (St, 12. 1. 2022 - 16:01)

Ali, to je trefa!

Pájja (Po, 3. 1. 2022 - 12:01)

Realita současného stavu nemocnic. Kdo nezažil, neumí si ani ve snu představit, jak bolí každý krok plus další přidané bolesti jako bonus.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-rok-a-pul-zije-s-bolesti-nebot-vsichni-resi-covid-184437

Návštěvník (Ne, 9. 1. 2022 - 11:01)

Jojo, když jsem tady zmínil že čekám tři roky, místni drbny mě sejmuly že kecám. Nekecám, nechodím. Ať žijou antivakceři, děkuju jim.

Pájja (Ne, 9. 1. 2022 - 14:01)

Ještě dodám, že pokud se takto chováte, a zřejmě chováte, i běžně ke svému okolí a možná i doktorům, tak se vlastně ani nedivím, že si neumíte operaci zařídit. Se slušností nejdál dojdeš, to je stará známá věc. Vám ne, to zde předvádíte.

Pájja (Ne, 9. 1. 2022 - 14:01)

Vážený prudiči, máte problém pochopit psaný text? Vy se od začátku oháníte Šumperkem. Tam je čekací doba rok, pokud stránky nemocnice nelžou. Vy čekáte prý tři roky. Jestli umím počítat, tak když pominu dobu covidovou, mohl jste být dávno po operaci. Nebo vás mohli operovat v době, kdy se stav srovnal a běžně se operovalo. A opět se všude operovat začíná. Takže zřejmě lžete nejen nám, ale hlavně sobě. Honit si ego v diskusi nestačí. Opakuji se, ale pokud nezvednete prdel a nezačnete se snažit sám, tak pochybuji, že tým operatérů přijde za vámi s pozvánkou, či vás rovnou odoperují na kuchyňském stole. Zbytečná každá další reakce, pro mě jste svým vystupováním hulvát. Tečka.

Maja (Po, 10. 1. 2022 - 07:01)

Vážená paní. Momentálně jste hulvátštější než ten pán na kterého reagujete, přitom nevíte nic o situaci v špk. Zvednutím prdele a snažením se sám myslíte co? Třeba úplatky? ze svého okolí znám několik takových, co šli na operaci za dva tři měsíce, oproti mnoha jiným, kteří postupovali oficiálním způsobem, mezi které patřím i já. Světě div se, navzdory čekacím dobám co vy uvádíte, bude to v březnu dva roky, co na operaci čekám v špk. Artroza čtvrtého stupně, bez dvou holí nedojdu na záchod a t.d. Psaný text nechápete vy, pán psal, že už prakticky nechodí a to se prdel těžko zvedá. Ale vy budete vševědka.

Pájja (Po, 10. 1. 2022 - 12:01)

Majo, zřejmě reagujete na můj komentář. Mám silné podezření, že forma vyjadřování i ta pisemná odpovídá stylu toho, na koho jsem reagovala tak, jak jsem reagovala. Vletět na diskusi a štěkat urážky, to je výkon. Jak se do lesa volá..... Pročetla jste si zpětně jeho komenty? A také naše? Pokud ano, tak ani vy nechápete psaný text, nebo jste podobného ražení, nejspíš jedna a ta samá osoba, i to je v diskusích běžné. Hezký den a i nadále si stojím za každým pismenkem!

Návštěvník (Po, 10. 1. 2022 - 13:01)

Chudák váš manžel, pokud ho máte.

Pájja (Po, 10. 1. 2022 - 15:01)

Chudák? On je naštěstí myslící tvor, který moc dobře ví, co za martyrium je kolem operací, kolik bolesti musí člověk vydržet, proto pro nářky někoho, kdo pro změnu nehne prstem nemá pochopení. Je rozdíl hledat důvody než způsoby. Zajímavé, jak rychlé jsou zde reakce anonymů, či spíše jednoho anonyma z Šumperku. Zlobit se může jen sám na sebe. Brečet a nic nedělat, to je výkon. Normální člověk ocení, jak cenná je tato diskuse, kolik rad se zde najde. Kdo nechce slyšet jiný názor, vyvolává konflikty. Proč?Zodpovědnost za svůj život máme každý sám za sebe, házet vinu na druhé je zbytečné.

Maja (St, 19. 1. 2022 - 11:01)

Milá Pájjo, i vy jste pouhý anonym. Hodnota této diskuze je nulová, normální člověk poslouchá rady odborníků a ne drben, kterým se jiný názor příčí. V Šumperku se na operaci čeká tři roky, zavolejte si tam, dozvíte se to jako já včera. Zdar.

Pájja (St, 19. 1. 2022 - 14:01)

Majo, vy si udělejte pořádek ve vlastní identitě. Jinak souhlas s Alenou, jen bych se opakovala. Pokud máte kapacitu chápat a analyzovat psaný text, tak po přečtení diskuse víte, že je tady hodně diskutujících, kteří / které podstoupili/y operaci jinde, než kam spádově patří. Z různých důvodů. Poslední je zrovna v Mostišti, raději přes půl republiky, než čekat do léta. Líná huba..... Ale vy máte potřebu být v opozici za každou cenu, nešťastná to povaha :( TEČKA :D

Alena (St, 19. 1. 2022 - 14:01)

Pájja mě předběhla. Máme stejný názor, ale nejen my dvě...

Reklama

Přidat komentář