Reklama

Existuje Bůh?

Návštěvník (Ne, 31. 10. 2021 - 20:10)

Člověku, který si uvědomuje své neštěstí nebo svou hříšnost, se v jeho tísni zjevuje nekonečné Boží milosrdenství. „Vzdávejte Hospodinu chválu, neboť jeho milosrdenství je navěky!“ (Žl 107,1).

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 20:10)

"Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Nedbáte na to, co je v Zákoně důležitější: právo, milosrdenství a věrnost." (Mat 23,23)

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 20:10)

Ježíš řekl: „Ženo, kde jsou ti, kdo na tebe žalovali? Nikdo tě neodsoudil?“ Ona řekla: „Nikdo, Pane.“ Ježíš řekl: „Ani já tě neodsuzuji."
○○○○○○○○ Kde vidíš nějakou anarchii? :-D

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 19:10)

Dne 28.10. jsme si řekli, jak dobrý byl Ježíš v mesmertizaci, 30.10. po půlnoci jak přivolat Satana, dnes 31.10. po půlnoci o Ježíšově mentálním koučinku. A teď? Teď si řekneme o velké Ježíšově tragédii, o osudné nemoci, která mu zatemnila mysl a přivodila mu zkázu. Ale začít je třeba od začátku: ------------------------------------------------------------- Kočky byly v Egyptě a na Blízkém východě zemědělci vždy vysoce ceněny, protože chránily úrodu před myšmi a krysami. I v Palestině byly rozšířené a Ježíš s nimi často přicházel do styku. A protože měl rád zvířata, a kočky zvláště, měl s nimi často tělesný kontakt. V novém zákoně o tom není zmínka, protože Židé si nebezpečí od koček neuvědomovali, ale záznamy máme od Esejců: ----------------------------------------------------------
Několik fragmentů z textů uchovávaných esejci: «Ježíš přišel do jedné vesnice a uviděl tam malou kočičku, která byla bez pána, trpěla hladem a silně k Němu mňoukala. Vyzvedl ji, zabalil do Svého oděvu a nechal ji na Své hrudi odpočinout. A když šel vesnicí, dal kočce najíst a napít. A ona jedla a pila a ukazovala Mu svoji vděčnost. On ji dal jedné ze svých učednic, vdově jménem Lorenca, a ona se o ni starala. (Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=254577) -----------------------------------------------------
Problém je v tom, že kočky na člověka přenášejí toxoplazmózu, tzv. kočičí nemoc. Ta fatálně ovlivňuje psychiku a chování. Způsobuje: a) prohloubení schizofrenie,
b) zvýšení podrážděnosti a agresivity, c) zvýšení egoismu a vztahovačnosti, d) snížení sociální inteligence (poruchy v komunikaci, nedostatek spol. taktu), e) snížení pudu sebezáchovy. ---------------------------------------------- Všechny tyto příznaly sedí na Ježíše jako ulité. Schizofrenie? Byl tesař a považoval se za syna boha. Agresivita? Viz jeho kriminální výtržnost s penězoměnci v chrámu. Zvýšení egoismu? Považoval se za jakéhosi krále a pohrdal jinými vykladači zákonů. Snížení sociální inteligence? Zcela nepochopitelná zhovadilost při poslední večeři, kdy Ježíš nutil učedníky symbolicky pojídat své tělo a pít svou krev. Snížení pudu sebezáchovy? ANO, jsme u toho hlavního co toxoplazmóza Ježišovi udělala. -----------------------------------------------------
Ježíš s oslabeným pudem sebezáchovy opustil periferii Judeje, kde doposud kočoval, a teatrálně (na oslu) vjel do Jeruzaléma, do města, kde ho nenáviděli nejen farizejové a zákoníci, ale i prostý lid, který se nenechal obalamutit Ježíšovými řečičkami o všechnolásce. Zbytek příběhu všichni známe: Mentálně oslabený Ježíš, místo aby utekl před nepřáteli, aby mohl dále kázat, zůstal v Jeruzalému. Přesto, že věděl, že po něm jdou. A jak bylo jeho zvykem, dokonce si nechal vystrojit opulentní hostinu. A pak šel vstříc svým katům do Gedsemanské zahrady. ------------------------------------------ Nešťastný Ježíši, proč jsi nechal kočky lísat se k tobě! Aspoň vidíš, že příliš moc lásky škodí.

Návštěvník (Ne, 31. 10. 2021 - 19:10)

Bible 1 Janův 4:10, „V tom je láska, ne že my jsme milovali Boha, ale že on miloval nás a poslal svého Syna jako smírnou oběť za naše hříchy.“ Ve Starém zákoně Bůh ustanovil systém obětí tak, aby mohla být za hřích nabídnuta oběť smíření, ale tento systém obětí byl pouze dočasný a pouze naznačoval příchod Ježíše Krista, který měl zemřít na kříži jako skutečná náhrada a opravdová oběť smíření za hřích. Spasitel, který byl zaslíben už ve Starém zákoně, je plněji odhalen v Novém zákoně, a nejvyšší výraz Boží lásky – to, že poslal svého syna Ježíše Krista – je zjeven v plné své slávě. Starý i Nový zákon nám mají dát „moudrost ke spasení“ (2. Timoteovi 3:15). Když je podrobně studujeme, je skutečnost, že Bůh ve Starém Zákoně není ani v nejmenším odlišný od Boha v Novém Zákoně, více než zřejmá.

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 21:10)

Skutečnost, že Bůh ve Starém Zákoně není ani v nejmenším odlišný od Boha v Novém Zákoně, je více než zřejmá? --------------- To jsi mimo. Jehova, ten masový vrah, zabil např. v Egyptě všechny prvorozené. I zvířata! Neslýchaná ukrutnost. Zatímco Ježíš většinou rozprávěl o lásce. ------------------------------------------------- Nicméně i Ježíš měl temnou stránku (byť se nedala srovnat s Jehovovými genocidami, kdy zabíjel celé národy). Např. řekl:------------------------------------
a) "34Nemyslete si, že jsem přišel, abych na zem přinesl pokoj. Nepřišel jsem přinést pokoj, ale meč. 35Přišel jsem, abych rozdělil člověka proti jeho otci, dceru proti matce a snachu proti tchyni. 36Člověk bude mít nepřátele ve vlastní rodině." (Matouš 10). --- To je odporná krutost. Nebo: ----------------------------------------- b) "37Kdo má rád otce nebo matku více než mě, není mě hoden. Kdo má rád syna nebo dceru více než mě, není mě hoden." Ježíš, Ježíši! Co ti lidé udělali, že se z tebe stal takový asociál! Tím tvá zločinná anarchie vyvrcholila. Tfůůůj! -------------------------------------------------- Diví se teď snad někdo, že Ježíš skončil na kříži mezi zločinci?

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 19:10)

Bible: "Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření."

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 20:10)

Jen nesmyslné řečičky. Ježíš řekl, že starý zákon platí. Takže tvrdit, že Jehova v Ježíši zneplatnil starý zákon, je blbost. A navíc - žádné usmíření se nikdy nekonalo. Právě křesťané bojovali jako divá zvěř. Nejen o kořist, nejen o území, nejen o otroky jako pohané, ale i za víru. Jak hanebné! ----------------------- Kromě toho, jak řekl Švejk, na lidi musí být přísnost, jinak by lezli po stromech. Takže žádné promíjení provinění, ale trestat podle zákona! Jinak se pořádek ve státě sesype jako domeček z karet. (To ale ví kdokdo, kdo trochu uvažuje.)

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 19:10)

"Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Nedbáte na to, co je v Zákoně důležitější: právo, milosrdenství a věrnost. (Mat 23,23)

Co je důležitější (Ne, 31. 10. 2021 - 17:10)

Slova života - zamyšlení na každý den11.2.2020
Co je důležitější
Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Odevzdáváte desátky z máty, kopru a kmínu, a nedbáte na to, co je v Zákoně důležitější: právo, milosrdenství a věrnost. Toto bylo třeba činit a to ostatní nezanedbávat. (Mat 23,23)

Není horlivost jako horlivost; záleží na tom, v čem jsme horliví. Desátky z máty, kopru a kmínu zde Ježíš neocenil, byly projevem ne náboženské důslednosti, ale přepjatého důrazu na vnější věci. Zákoníci a farizeové v tom byli mistři. Důraz na obřady a přesné zachovávání náboženských zákazů a příkazů, to byla jejich specialita. Domnívali se, že tím si u Boha získají zvláštní sympatie a Boží odměnu, ale v tom se mýlili. Tato jejich horlivost u nich podněcovala sebevědomí a pýchu, a Bible říká, že Bůh pýchu nenávidí. Nakonec si farizeové a zákoníci u Pána Ježíše pro tento svůj postoj vysloužili slova: „Běda vám…“

Je to zvláštní kombinace: člověk, který je horlivý ve vnějších náboženských věcech, zároveň dokáže velmi zanedbávat věci mnohem důležitější. Ježíš to charakterizoval slovy: „Slepí vůdcové, cedíte komára, ale velblouda spolknete!“ (v. 24) Taková horlivost a perfekcionalismus jsou velmi často spojeny s odsuzováním jiných, s tvrdostí a nedostatkem milosrdenství. Tak se zachoval kněz i levita, když obešli zraněného na cestě do Jericha (Luk 10,30-32), nebo farizeové, kteří s tvrdostí srdce odmítali Ježíšovo uzdravování v sobotu (Mar 3,4-6). Ale podobně se vlastně zachovali i někteří křesťané v Jeruzalémě, když se dověděli, že Petr vešel do domu pohanů a jedl s nimi. Neradovali se z toho, že pohané uvěřili v Ježíše Krista, ale viděli především porušení židovských předpisů. Ještěže si nakonec dali říct a přijali Petrovo vysvětlení, jak ho Duch svatý do toho pohanského domu vedl (Sk 11,11-18).

Bůh ve Starém zákoně nařídil různé oběti, ale pak skrze proroky nejednou připomínal Izraelitům, že oběti nejsou tím nejdůležitějším. Ježíš zde vlastně citoval z knihy proroka Micheáše: „Člověče, bylo ti oznámeno, co je dobré a co od tebe Bůh žádá: jen to, abys zachovával právo, miloval milosrdenství a pokorně chodil se svým Bohem.“ (Mich 6,8)

Jak důležité je zachovat stejné priority, které určil Bůh!

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 18:10)

Ale no tak? Přece tady nebudeme lhát, citujíce Ježíše, co? Ten sice řekl, že v Zákoně je důležitější: právo, milosrdenství a věrnost, ale to je zase jen další z jeho tendenčních řečiček. Podle Ježíše starý zákon platí. A každý přece zná Jehovovu krutost a mstivost. Vždyť v Exodu 24,25 se říká: Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, 25spáleninu za spáleninu, modřinu za modřinu, jizvu za jizvu. ------------------------------- A jak se ti líbí Mojžíšova slova, inspirovaná bohem? Viz Numeri 21:15 Vytkl jim: "Cože jste nechali naživu všechny ženy? 17 Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. ------------------------------ Otřesné. No a co z toho plyne? Že Ježíš měl v ruce velmi slabé karty pro své teologické hrátky. Kdyby neuznal starý zákon, bůh by neexistoval a on by nemohl být božím synem. Čímž by byl v háji. Takže starý zákon uznal jako platný, ale tím se vlastně všechny jeho hlavní myšlenky dostaly se starým zákonem do rozporu. (Ty jsi tady nakousl jen tu humanitu.) ----------------------------------------------------- Horlivost u farizejů podněcovala sebevědomí a pýchu? Jen zlomyslný výklad toho, že se přesně drželi božího slova. A není divu. Vždyť z židovské historie, popsané ve starém zákoně plyne, že dříve se jim nedodržování božího slova (tj. odpadlictví, modloslužebnictví apod.) šeredně vymstilo. ------------------------------ Jinak řečeno: Farizejové jsou ti hodní a pracovití, kteří žijí řádným životem podle Jehovy, ne anarchista Ježíš, který žil v zahálce a živobytí získával oblbováním chudých Židů. ------------------------------------------ Naivně cituješ Micheáše, že Židé mají zachovávat právo, milovat milosrdenství a pokorně chodit se svým Bohem.“ (Mich 6,8) No a co dělal Ježíš? Ten právo nezachovával, ale bořil, a za bohem rozhodně pokorně nechodil, ale drze popírá to, co Jehova řekl. ------------------------------------------------ Hlavně však se ohledně milosrdenství neodvolávej na Micheáše, protože tento prorok by šílený touhou po krvi, a tvrdil, že to říká Jehova, viz: ------------------------------------------
8Tvá ruka se zvedne nad tvými nepřáteli,
všichni tví protivníci budou vymýceni!

9„Toho dne, praví Hospodin,
vaše koně mezi vámi vymýtím
a vaše vozy zničím.
10Vymýtím města ve vaší zemi
a zbořím všechny vaše pevnosti.
11Vymýtím kouzla z vaší ruky
a nezbudou vám už žádní věštci.
12Vymýtím mezi vámi ty modly a sloupy,
abyste se vlastnímu dílu klanět přestali.
13Vyvrátím mezi vámi ty posvátné kůly
a vaše města vyhladím.
14Vykonám pomstu s hněvem a zuřením
nad neposlušnými národy!“

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 00:10)

Předevčírem jsme si řekli, jak dobrý byl Ježíš v mesmertizaci, včera, jak přivolat Satana, a dnes? Dnešek věnujeme Ježišově mentálnímu koučinku. -------------------------------- Ježíš byl jako každý guru dobrý psycholog a uvědomoval si, že nejlepší odpovědi na otázky jsou ty, na které člověk přijde sám. V klíčových okamžicích se sice nezdráhal explicitně udeřit jasnou odpovědí, ale většinou jen lidi naváděl k tomu, co si mají myslet. Protože i tehdy platilo - všechny odpovědi máš v sobě. ------------------------------------------- Příkladem toho je známá věta „Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní první hodí kamenem.“ (Jan 8:7) nebo „Sobota je učiněna pro člověka, a ne člověk pro sobotu.“ (Marek 2,23-28) či „Nesuďte, aby jste nebyli souzeni.“ (Matouš 7,1). --------------------------------------------------------------------------------------------- Jinak řečeno - Ježíš učil své následovníky myslet. Pochopitelně ve smyslu svého anarchistického, iracionálně-idealistického učení ( důkazem čehož je fakt, že dodneška žádná společnost podle Ježíšových představ nevznikla). -------------------------- Ježíšův mentální koučink byl dobře promyšlený, protože v sobě skrýval mimořádně přitažlivý moment - zahálku. Faktem je, že Ježíš své učedníky učil zahálce a parazitickému způsobu života. Šel jim sám vlastním příkladem (klasický znak koučinku), protože i když byl vyučený truhlář (vyučil se u svého otce Josky) práce mu nevoněla a on se už během ní v myšlenkách oddával své nenávisti vůči farizejům a zákoníkům, vůči vládnoucímu establišmentu. ------------------------------------ Láska k k nicnedělání a odpor k vládnoucí teokracii se v Ježíši skloubily do podivného učení o lásce a nelásce, a když jej napadlo přečůrat ostatní kazatele (kterých se po tehdejší Palestině potulovalo hodně) tvrzením, že jej poslal jehova, začal lidem kolem sebe našeptávat, že je vyvolený. A fungovalo to! Prostí lidé Ježíše poslouchali a za jeho kázání ho živili, šatili a ubytovávali. A Ježíš si uměl užívat. Konečně ne nadarmo o něm lidé říkali: "Hle, milovník hodů a pitek, přítel celníků a hříšníků!" (Mt 11, 18 - 19). --------------------------------------------------------- Když lidé viděli, jak snadný má Ježíš život, někteří se k němu přidali. Byli to hlavně ne příliš dobří rybáři od Galilejského jezera, kteří měli problém se uživit. (Od té doby má křesťanství jako totemové zvíře rybu.) Tyto prosté lidi Ježíš pozval k následování slovy: „Pojďte za mnou a učiním z vás rybáře lidí." (Mt 4,19) a mentálně je ukoučoval snadno, protože byli hodně prostí. A když už byl v koučinku obratný, podařil se mu skvělý úlovek - do své skupiny získal poměrně vzdělaného Bartoloměje. Gratulace, Ježíši! ------------------------------------------------------------ V okrajových oblastech Palestiny si Ježíš zvykl, že ho lidé rádi poslouchali, ale v Jeruzalémě se mu až tak dobře nevedlo. Prchlivý Ježíš to špatně snášel a když mu jednou před chrámem ruply nervy, začal ničit krámky penězoměnců. To věru k dobrému koučinku nepatří, Ježíši! ---------------------------------------------------- Jak se zdá, Ježíš jako venkovan nepochopil fungování chrámu. Židé museli v chrámu platit náboženskou daň, ale ne v běžných mincích, ale z náboženských důvodů ve speciálních, chrámových. Proto byli na chrámovém nádvoří směnárníci - aby běžné mince lidem směnili. A pak najednou přijde nějaký buran z Kotěhůlek a začne se rozkřikovat v chrámu, jak to má správně být? Skandál! ----------------------------------------------------------------------- Příště si řekneme, co měl Ježíš společného se svým mentorem - Satanem, a také něco o kočkách.

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 09:10)

Rakato : "Ježíš učil své následovníky myslet ve smyslu svého anarchistického učení." "... nenávisti vůči farizejům a zákoníkům, vůči vládnoucímu establišmentu"

--- Odpověď: Ježíš Kristus řekl: "Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Podobáte se obíleným hrobům, které zvenčí vypadají pěkně, ale uvnitř jsou plné všelijaké nečistoty. Tak i vy se navenek zdáte lidem spravedliví, ale uvnitř jste samé pokrytectví a nepravost." ○○○○○○○○○○○○○ Ježíš řekl svým následovníkům: "Čiňte a zachovávejte všechno, co vám řeknou; ale podle jejich skutků nejednejte: neboť oni mluví a nečiní." ○○○○○○○○○○○○○ Ježíš řekl svým následovníkům: "Neberte od nikoho zlato, stříbro ani měďáky, zadarmo jste dostali, zadarmo dejte."

○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
To byla malá ukázka toho, jak je tvoje kritika komická. Kritizuj, to je v pořádku, ty tady ale nepředvádíš kritiku, ale pouze velký nedostatek informací. Takže si nejdřív nastuduj toto téma a pak kritizuj, protože jinak tady budeš ze sebe dělat i nadále hlupáka.

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 15:10)

Spřízněná duše je vždy vítaná. Díky za tvé citace výroků, které také dokazují Ježíšovu nenávist k vládnoucí teokracii a pořádkům v Palestině. Ale už sem další nedávej, už jsme to dokázali dostatečně. ------------------------------------ Výrok: "Čiňte a zachovávejte všechno, co vám řeknou; ale podle jejich skutků nejednejte: neboť oni mluví a nečiní." ukazuje Ježíšovu licoměrnost a učení k přetvářce, ale to včera ještě nebylo na pořadu dne. Možná příště.

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 17:10)

Rakato : "Díky za tvé citace výroků, které také dokazují Ježíšovu nenávist k vládnoucí teokracii..."
○○○○○○○○○○ :-D to nebyla nenávist, ale konstatování faktu. Ježíš Kristus řekl farizejům: „Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí kamenem. Když to uslyšeli, začali se jeden po druhém vytrácet, počínaje od nejstarších." To dokazuje, že Ježíš Kristus měl pravdu, když farizejům říkal, že se navenek zdáte lidem spravedliví, ale uvnitř jste samé pokrytectví a nepravost."
○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
Rakato: "...ukazuje Ježíšovu licoměrnost a učení k přetvářce" ○○○○○ Odpověď: Nesmysl. Ježíš Kristus řekl svým učedníkům: "Nemyslete, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky. Nepřišel jsem je zrušit, ale naplnit." Ježíš tedy pouze poukazoval na pokrytectví a nepravost farizejů a zákoníku, kteří kázali Zákon.

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 17:10)

Jak jsem psal, Ježíš vystupoval jako typický guru a samozřejmě, aby neztratil glanc, nemohl příliš projevovat své emoce. Přesto nenáviděl vládnoucí kněze tak, že je označil za pokrytce a přirovnal k bílým hrobům, čímž je obvinil z přetvářky. To byl silný kalibr. ------------------------------------------ A k výroku "„Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní první hodí kamenem.“ : Farizejové si kamenování cizoložnic nevymysleli, ale jak je jasné z bible, kamenování byla boží vůle podle Mojžíše. Viz Deuteronomium 22: "20Jestliže však byla ta řeč pravdivá a u té dívky nebylo shledáno, že je panna,
21tedy vyvedou dívku ke vchodu do domu jejího otce, mužové jejího města ji ukamenují a zemře, neboť tím, že smilnila v domě svého otce, dopustila se v Izraeli hanebnosti. Tak odstraníš zlo ze svého středu." ------------------------------------ Takže farizejové jen říkali to, co je v bibli a co v Izraeli platilo jako zákon. ----------------------------------------- Zde je opět vidět Ježíšova vzpurnost a licoměrnost, když výše uvedeným popírá starý zákon, a na druhou stranu nesmyslně halasí: "18Amen, pravím vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane." (Matouš 5,18). --------------------------------------- Ježíši, to se ti opravdu nepovedlo! Co vyčítáš farizejům, jsi ty sám! Ježíši, Ježíši, ty ses v těch svých řečech úplně ztratil.

Z (Ne, 31. 10. 2021 - 19:10)

Rakato: "Takže farizejové jen říkali to, co je v bibli a co v Izraeli platilo jako zákon. Zde je opět vidět Ježíšova vzpurnost a licoměrnost."
○○○○○○○○○ Odpověď: Nesmysl. Ježíš přeci nezpochybňuje, že ta žena má být potrestána. Dokonce nemá nic ani proti způsobu trestu.

Rakato (Ne, 31. 10. 2021 - 20:10)

Co? Ježíš nezpochybňuje její trest? Jaks na to přišel? Ježíš řekl: „Ani já tě neodsuzuji. Jdi a už nehřeš.“
Typický anarchista. Stojí v opozici, i když je to v rozporu se zákonem. -------------------------------------
Proč myslíš, že Ježíše Jeruzalém nesnášel a proč dav před Pilátem volal po jeho smrti? Ježíš svým neustalým napadaním pořádku a řečněním proti starému zákonu šel na nervy kde komu.

Návštěvník (So, 30. 10. 2021 - 19:10)

Velmi důležité informace. Sdílejte.
http://sp.rmbl.ws/s8/2/3/K/1/g/3K1gc.caa.mp4

Rakato (So, 30. 10. 2021 - 13:10)

Své poznatky o Ježíši jsem vložil i do Cinkali byste..., tamější černoprdelník Jahoda se k tématu nevyjádřil.

Reklama

Přidat komentář